Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@06:12:30 GMT

تعاونی‌, مردمی‌ترین بخش اقتصاد کشور است

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۶۰۰۸۳

تعاونی‌, مردمی‌ترین بخش اقتصاد کشور است

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی، تعاونی‌ها را مردمی ترین بخش اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: تعاونی‌ها با عضو گیری منسجم و اصولی عدالت را متبلور ساخته و مانع بی عدالتی می‌شوند.

حسین فتحی در دیدار با دبیر اجرایی خانه کارگر و اعضای هیات مدیره اتحادیه امکان و مدیران تعاونی‌های کارگری استان که به مناسبت هفته تعاون برگزار شد، اظهار کرد: بخش تعاون همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب قرار دارد و در واقع تعاون به عنوان اقتصادمردمی همان اقتصادمقاومتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به بخشی از بیانات رهبر انقلاب، از تعاونی‌ها به عنوان چشمه جوشان اشتغال یاد کرد و گفت: بر اساس آموزه‌های دینی با تعاون، اشتغال و در سایه آن رفاه برای جامعه ایجاد می‌شود.

فتحی با بیان اینکه اکنون بیش از ۸۰ هزار نفر در قالب تعاونی‌ها به صورت اشتغال مستقیم در استان فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: ۳ میلیون و۲۲۳ هزار نفر در تعاونی‌های استان عضویت دارند که با در نظر داشتن اشتغال غیرمستقیم این حوزه، سهم اقتصادی مهم این بخش به خوبی مشخص می‌شود.

وی، به سه راهبرد اساسی برای افزایش نقش تعاونی‌ها در تولید ناخالص ملی اشاره کرد و افزود: تعاونی‌ها باید با تیدیل شدن به هلدینگ‌های اقتصادی، توان رقابت در بازار را به طور کامل به دست آورند.

وی، همراهی تعاونی‌ها با نوآوری و خلاقیت‌های نوین را از دیگر بسترهای توسعه تعاونی عنوان کرد و گفت: با راه اندازی مرکز نوآوری تعاون و شرکت‌های دانش بنیان، به تعاونی‌ها امکان تبدیل ایده‌ به مرحله تجاری‌سازی فراهم شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی بیان کرد: تعاونی‌ها باید حرف اول و آخر را در واگذاری‌ها بزنند و با توجه به قانون تشکیل شرکت‌های تعاونی توسعه و عمران شهرستان، با عضویت ۰.۵ درصد جمعیت هر شهرستان و حضور این شرکت‌ها برای اجرای پروژه‌های عمرانی با ترک تشریفات، مزایده بهترین و موثرترین راهکار برای مردمی کردن امور است اما به شرطی که مردم اجرای امور را در دست بگیرند که رویکرد وزیر جدید تعاون کار و رفاه اجتماعی هم‌چنان که اعلام شده حمایت از بخش تعاون است و این اراده دولت را در این حوزه به خوبی نشان می‌دهد.

وی، نهادینه کردن بخشن تعاون به عنوان الگو و مدل کسب و کار را عامل دیگری برای گسترش تعاونی‌ها را برشمرد و اظهار کرد: تعاون در بسیاری از حوزه‌ها می‌تواند نقش سازنده‌ای ایفا کنند، برای نمونه سال قبل بالغ بر ۸ میلیارد تومان برای حمایت از مشاغل خرد خانگی جذب شد که ما در پرداخت، افراد پشتیبان را در اولویت قرار دادیم و امسال در نظر داریم با تشکیل تعاونی‌های تامین نیاز پشتیبان مشاغل خانگی اعتبار امسال که به ۵۰ میلیارد تومان افزایش یافته، به این حوزه اختصاص دهیم که قطعا تحول بزرگی را ایجاد خواهد کرد. 

وی افزود: بیش از ۹۰ درصد مشاغل در واحدهای زیر ۵۰ نفر که از آن به عنوان بنگاه‌های کوچک یاد می‌شود، فعالیت دارند که ما باید فعالیت‌های این بخش از صنعت و تولید را به شکل تعاونی بازطراحی کنیم  و توجه به حمایت معاونت ریاست جمهوری و مرکز نوآوری تعاونی‌ها، باید نهایت بهره را در ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان برده و تعاونی‌ها را از شکل سنتی به خلاق و نوآور تبدیل کنیم تا این موضوع که تعاون چشمه جوشان اشتغال است عملیاتی شود.

فتحی در ادامه به موفقیت‌های تعاونی‌های آذربایجان شرقی در کسب عناوین برتر جشنواره تجلیل از تعاونی‌ها که همزمان با هفته تعاون برگزار می‌شود، اشاره کرد و گفت: علیرغم آن‌که تعداد کمی از شرکت‌های تعاونی موفق آذربایجان شرقی در این فراخوان شرکت کرده بودند، این استان حائز ۱۰ عنوان تعاونی برتر، هفت تعاونی شایسته تقدیر و یک تعاونی برترملی شد. البته انتظار ما این بود که با حضور تعاونی‌های موفق استان، عناوینی بیشتری نصیب استان شود.

وی با اشاره به تاکید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر حمایت از بخش تعاون و تبدیل تعاونی‌ها به هلدینگ‌های اقتصادی، عنوان کرد: آقای عبدالملکی آمادگی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی برای بهره گیری از ایده‌های مردم برای توسعه بخش تعاون را اعلام کرده که برای توسعه این بخش بسیار مفید خواهد بود.

وی  در ادامه با اشاره به موفقیت‌های این اداره کل و کسب عنوان دستگاه برتر استان در جشنواره شهید رجایی که بعد از ۲۴ سال اتفاق افتاد، گفت: همه این موفقیت‌ها مدیون همکاری تشکل‌های کارگری و کارفرمایی، نهادهای تعاونی و تلاش کارکنان و مدیران این اداره کل بوده است. بنده از زمانی که افتخار خدمت گذاری به عنوان مدیر کل را داشته‌ام، فرد جدیدی را به مجموعه اضافه نکردم و تنها با بهره مندی از ظرفیت همه کارکنان و مدیران حاضر و بکارگیری شیوه اعتماد و تشویق برای ایجاد انگیزش، فراهم ساختن هماهنگی بیشتر و بهره مندی از ایده‌ها در اولویت قرار داشته است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی با اشاره به وضعیت واحدهای استان، گفت: در دو سال گذشته با وجود شیوا ویروس کرونا، بخش صنعت و تولید استان مانند کادر درمانی فعال بود بطوریکه تعداد واحدهای بحرانی با همکاری تشکل‌ها و فعالیت بی وقفه کمیته مدیریت بر واکنش‌های کارگری از ۳۳ مورد به سه واحد و متوسط معوقات پرداخت نشده از ۷۲ ماه به دو ماه کاهش یافته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی،  فتحی افزود: آرامش صنعتی در واحدهای تولیدی و تدوام فعالیت و جلوگیری از تعدیل نیروی کار شدید از دیگر شاخصه‌های این موفقیت به شمار می‌آید علاوه بر اینکه طی سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۶ هزار فرصت شغلی در استان ایجاد شده است.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی تعاونی ها بخش تعاون کل تعاون شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۰۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پناهیان: رسالت امروز هیئتی‌ها ترویج فرهنگ زندگی تعاونی است

علیرضا پناهیان در همایش سالیانه هیات‌های رزمندگان سراسر کشور گفت: وظیفه هیئت در مواجهه با شعار امسال این است که فرهنگ کار جمعی را در فعالیت‌های اقتصادی جا بیندازد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سومین روز از همایش سالیانه مدیران هیئت‌های رزمندگان سراسر کشور با سخنرانی حجت الاسلام علیرضا پناهیان در مشهد مقدس دنبال شد.

علیرضا پناهیان با اشاره به نامگذاری سال 1403 از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: موضوعی که در این جلسه می‌خواهم درباره آن صحبت کنم این است که وظیفه هیئت نسبت به نامگذاری امسال که از سوی رهبر انقلاب انجام شده، چیست و هیئات چه برنامه‌هایی برای تحقق درست این شعار باید داشته باشند؟ همانطور که می‌دانید شعار امسال مشارکت مردم در اقتصاد و تولید است؛ این نامگذاری باعث می‌شود که کارهای اقتصادی مردمی شده و از دولتی بودن فاصله بگیرد. این موضوع کمک می‌کند تا نظام سرمایه داری به مانند کشورهای غربی در اقتصاد ایران حاکم نشود.

وظیفه «هیئت»، مقابله با جنگ شناختی و عملیات روانی دشمن است

وی با اشاره به وجود یک مانع در مسیر مشارکت مردم در تولید گفت: با این حال، موضوع مشارکت مردم در تولید یک مانع جدی دارد و آنهم این است که مردم ما خیلی اهل مشارکت نیستند. در این بین، هیئت‌ها نقش مهمی دارند و باید تلاش کنند تا انگیزه مشارکت مردم در اقتصاد را تقویت کنند. اگر یک هیئت بگوید که من فقط سینه زنی می‌کنم و به شعار سال کاری ندارم، هیئت سکولار است. همانطور که شیعه انگلیسی کسی است که به مهمات جامعه توجه ندارد و فقط در یک گوشه می‌نشیند و سینه می‌زند. سوال اساسی این است که آیا هیئت باید کار اقتصادی بکند؟ خیر، منظور من این نیست که هیئت کار اقتصادی بکند، بلکه منظورم چیز دیگری است که در این جلسه آن را شرح خواهم داد.

این خطیب با طرح یک پرسش صحبت‌های خود را ادامه داد و گفت: چرا چندین سال است که رهبر انقلاب درباره اقتصاد مقاومتی صحبت می‌کنند اما این موضوع شکل نمی‌گیرد؟ به نظرم، دلیل این موضوع این است که هنوز زندگی جمعی مومنانه مبتنی بر تعاون در بین مردم به وجود نیامده است؛ هیئت‌ها باید این مسئولیت مهم را به دوش بگیرند و نقص‌های گذشته را جبران کنند. مسجد نتوانست این نقش را ایفا کند اما هیئت ظرفیت نقش آفرینی در این زمینه را دارد، چرا که محبت اهل بیت را در دل خود دارد و در آن همه به محبت اهل بیت علیهم السلام چنگ می‌زنند.

پناهیان تاکید کرد: بنده تاکید می‌کنم که وظیفه هیئت در مواجهه با شعار امسال این است که فرهنگ کار جمعی را در فعالیت‌های اقتصادی جا بیندازد. دقت داشته باشید که هیئت فقط محل مناجات با خدا نیست، بلکه محل ارتباط گرفتن با یکدیگر است. باید فرهنگ زندگی مواساتی در هیئت‌ها تمرین شود و آن را ابتدا در بین خودشان و سپس در بین مردم جاری سازند. اگر این اتفاق رخ بدهد، اتفاق خوبی در موضوع مشارکت مردم در اقتصاد رخ خواهد داد.

وی با اشاره به منظومه فکری امامین انقلاب گفت: هنر حضرت امام این بود که مفاهیم مهم را به دل جامعه می‌آورد. مقام معظم رهبری نیز می‌فرمایند: مواسات یکی از مفاهیمی است که باید در جامعه بیاید. مواسات، وظیفه هیئت است. دقت داشته باشید که هیئت ستاد برگزاری مراسمات عزاداری و شادی نیست، بلکه محل ایجاد یک زندگی جمعی است. نباید هیئت را به مسجد و نماز جمعه تبدیل کنیم.  

جبلی: تحقق شعار سال را دنبال می‌کنیم

او ضمن برشمردن ویژگی‌های مدیر هیئت گفت: هیئت باشکوه آنی نیست که 10 هزار جمعیت در آن بیایند، بلکه آن هیئتی است که هزار نفر جمعیت در آن بیاید اما همه‌شان با هم زندگی کنند و رفیق باشند.  مدیر هیئت موفق کسی است که همه را با رفاقت در کنار خود می‌آورد. مدیر هیئت موفق کسی است که به مانند فرماندهان جنگ عمل می‌کند؛ با همه رفاقت می‌کند و نمی‌گذارد کسی ضعیف شود. مدیر هیئت باید شمع جمع باشد که اگر این چنین نبود، تکبر ورزیده است. هیئت باید بستر رفیق یابی، زندگی رفاقتانه و رفیق بازی جوانان باشد. اگر مدیر هیئتی نتوانست چنین چیزی را در هیئت خود پیاده کند، شکست خورده است. مدیر هیئتی که نتواند با افراد همکارش ارتباط رفاقتی بگیرد، مدیر هیئت نیست و باید جایش را به فرد دیگری بدهد.

وی در پایان گفت: خوشخبتانه هیئت رزمندگان از شبکه سراسری گسترده‌ای در کل کشور برخوردار است و باید از این ظرفیت به نفع جریان انقلاب استفاده کند. اهالی هیئت رزمندگان بیایند و فرهنگ کار تعاونی را در جامعه ایجاد بکنند. حرف من این است که امروز رسالت هیئتی‌ها جا انداختن زندگی تعاونی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاکید استاندار بر ضرورت ایجاد تعاونی‌های گردشگری در سیستان و بلوچستان
  • تبادل فرهنگ گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان با کشورهای همسایه تقویت شود
  • تعاون راهکاری علمی، عملی و عقلی برای مشارکت مردم در تولید
  • ایجاد بیش از ۱۵۰۰ فرصت شغلی توسط تعاونی‌های استان کرمانشاه
  • تعاونی های تولیدی، محور اقدامات بخش تعاون هستند
  • پناهیان: رسالت امروز هیئتی‌ها ترویج فرهنگ زندگی تعاونی است
  • برنامه ریزی لازم برای تحقق اقتصاد دریامحور در راستای تحقق تمدین نوین اسلامی انجام شود
  • جهش تولید به نهضت مردم نیاز دارد
  • لزوم ارائه برنامه از سمت شرکت‌های تعاونی روستایی برای تحقق شعار سال
  • خرید ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی