Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی گفت: مردم سیل زده الموت و آوج منتظر عمل کردن مدیران به وعده های خود برای ترمیم و مرمت ابنیه و تاسیسات تخریب شده، جبران خسارتها و بازگشت به زندگی عادی خود هستند.

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ ستاد استانی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران روز پنجشنبه با حضور سردار آتانی فرمانده سپاه استان، علی فرخزاد معاون عمرانی استانداری، لطف الله سیاهکلی و فاطمه محمد بیگی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، مهدیخانی مدیرکل مدیریت بحران، شفیعی فرماندار و مدیران دستگاههای اجرایی در محل سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لطف الله سیاهکلی در این جلسه اظهارداشت: خوشبختانه همه مدیران ذیربط و خدمات رسان در کنار مدیریت بحران استان در حادثه سیل در الموت و آوج خوب عمل کردند و از اولین ساعات این حادثه در محل حاضر بودند و اقدامات اولیه را بموقع انجام دادند که جای تقدیر دارد.

وی اضافه کرد: مدیریت بحران در حوادث چند مرحله دارد که همه آنها بایستی بموقع صورت گیرد تا بتوانیم هم آسیب ها را کاهش دهیم و هم وضعیت ساکنان مناطق بحرانی را ساماندهی کنیم لذا تا استقرار آرامش در مناطق حادثه دیده باید همه پای کار باشند و عملیات متوقف نشود.

نماینده قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در گام دوم پس از کمک رسانی اولیه باید گزارش دقیقی با جزئیات کامل از میزان خسارات وارد شده به همه بخش های کشاورزی، ابنیه، راهها و خانه های روستاییان در حادثه سیل تهیه شود تا برای پیگیری امور و دریافت اعتبارات توجیه منطقی و مستدل داشته باشیم.

سیاهکلی یادآورشد: آمار کلی دادن به مسئولان کشوری معمولا کارساز نیست و ممکن است بخشی از نیازها را تامین کنند و حق مطلب ادا نشود اما اگر ما گزارش دقیق و واقعی از همه خسارات داشته باشیم و حتی میزان خسارت وارد شده به هر روستا و روستایی را مشخص کنیم دیگر نمی توان بسادگی از دادن اعتبارات سرباز زد.

وی گفت: در صورت ارائه گزارش دقیق از خسارات وارد شده از سیل در الموت و آوج از سوی مجمع نمایندگان پیگیری لازم را در تهران و از مدیریت بحران کشور انجام خواهیم داد تا با تخصیص اعتبارات مناسب وضعیت آسیب دیدگان بسرعت ساماندهی شود.

طرح های آبخیزداری را جدی بگیریم

سیاهکلی در ادامه با اشاره به بازدیدهای متعدد خود از مناطق سیل زده در الموت و آوج اظهارداشت: در مناطقی که طرح های آبخیزداری اجرا شده مشکلات بسیار کمتر است و این طرح های بخوبی می تواند از خسارات ناشی از سیل جلوگیری کرده و به ذخیره مناسب آب هم در اراضی و مراتع کمک کند.

وی گفت: انتظار داریم قبل از وقوع حوادث ما نقاط مهم و حادثه خیز را شناسایی کرده و با اجرای طرح های آبخیزداری از خسارات ناشی از حوادث کم کنیم.

نماینده قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی گفت: بسیاری از روستائیانی که زمین هایی در محدوده رودخانه ها دارند اعلام آمادگی کرده اند در صورت دادن وام به آنها نسبت به دیوارکشی اقدام کنند که از معاون عمرانی استانداری انتظار داریم دستورالعمل این طرح را تهیه و ابلاغ کنند تا از مشارکت مردم هم در این زمینه برخوردار شویم.

سیاهکلی بیان کرد: متاسفانه اجرای سردهنه های انهار به روش سنتی صورت گرفته و اشکال دارد و به نظر می رسد اجرای مهندسی آنها میتواند  مناطق بحرانی ما را ایمن تر کند.

داشتن برنامه بعد از حوادث ضروری است

وی اضافه کرد: معمولا همه مدیران در زمان یک حادثه مانند سیل بسرعت وارد عمل می شوند و روزها و هفته اول حضور بسیار چشمگیر است اما برای بعد از حادثه برنامه نداریم و یا گاهی فراموش می شود لذا امروز باید برای رفع مشکلات ایجاد شده، بازگشایی معابر و راههای روستایی، تعمیر و مرمت پلها و ابنیه آسیب دیده و جبران خسارات وارد شده به روستاییان در بخش کشاورزی، خانه های مسکونی و سایر اموالشان در الموت و آوج بسرعت عمل کنیم.

سیاهکلی گفت: برخی صاحبان ماهی سرا و شیلات در مسیر الموت همه زندگی خود را در سیل اخیر از دست داده اند و ما باید به تعهدات خود عمل کنیم و با دادن تسهیلات کم بهره به یاریشان بشتابیم تا این افراد که دچار قهر طبیعت شدند بتوانند دوباره به زندگی خود بازگردند.

وی تصریح کرد: نمایندگان، استاندار و مدیرانی که در زمان سیل به مناطق برای بازدید رفتند قول هایی داده اند و مردم امروز منتظرند همه این وعده ها عملی شود و ما هم با جدیت پیگیر اعتبارات از تهران خواهیم بود تا قبل از فصل سرما بتوانیم بخشی از عملیات بازسازی و مرمت ابنیه و راهها را انجام دهیم.

سیاهکلی خواستار ارائه گزارش دقیق و سریع از برنامه های در دست اقدام و تقسیم کار برای اجرای کارهای باقیمانده در مناطق سیل زده شد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: لطف الله سیاهکلی نماینده قزوین در مجلس شورای مجلس شورای اسلامی طرح های آبخیزداری الموت و آوج مدیریت بحران وارد شده سیل زده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۰۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود

بهزاد شریفی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: یکی از عوامل مهم تخریب عرصه‌های منابع طبیعی آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع است و در صورت وقوع حریق، خسارات سنگین و جبران‌ناپذیری به این منابع ارزشمند خدادادی و ملی وارد می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان عنوان کرد: به‌منظور پیشگیری از وقوع این پدیده مخرب در جنگل‌ها و مراتع استان که امری بسیار مهم است، همکاری و مساعدت آحاد مردم خصوصاً مردم خطه سرسبز شهرستان دیواندره در مقابله با حریق بسیار حائز اهمیت است.

شریفی‌پور بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۶۷ فقره حریق در سطح سه هزار و ۳۷۱ هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی استان روی داد.

وی تصریح کرد: این میزان آتش سوزی نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ تعداد فقرات ۲۴۷ درصد و از لحاظ سطح سوخته ۳۰۴ درصد افزایش داشته است.

وی گفت: شهروندان و بهره‌برداران عرصه‌های منابع طبیعی و روستاییان باید در نظر داشته باشند که نظر به کاهش بارش‌ها و نزولات الهی در سال‌جاری و با افزایش دما و خشکی هوا، احتمال وقوع آتش‌سوزی در محیط‌های طبیعی فزونی پیدا می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اعلام کرد: بنابراین کشاورزان، دامداران، گردشگران و تمام کسانی که در محیط‌های طبیعی و باز، برای فعالیت یا تفریح حاضر می‌شوند، لازم و ضروری است که نسبت به رعایت نکات ایمنی اقدام کنند.

لزوم‌خوداری شهروندان از رهاسازی بطری در طبیعت

شریفی‌پور گفت: از هم استانی‌ها تقاضامندیم که از رهاسازی زباله‌ها به‌ویژه انواع بطری شیشه‌ای و پلاستیکی، خرده‌شیشه و اشیا مشابه در داخل طبیعت به دلیل اینکه این اشیا گاهاً همانند عدسی ذره‌بین عمل کرده و موجب اشتغال علوفه می‌شوند، خودداری کنند.

وی افزود: مواد خشک و مواد قابل اشتغال کف جنگل‌ها و مراتع کانون‌های آتش در مناطق را ایجاد می‌کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان خاطرنشان کرد: همچنین مردم استان به‌هیچ‌وجه در داخل طبیعت آتش روشن نکنند و در مواقع ضروری از سطوح بدون پوشش گیاهی که اطراف اجاق آن را با سنگ محصور کنند.

شریفی‌پور ادامه داد: پس از اتمام استفاده از آتش، حتماً از خاموش شدن آن اطمینان حاصل کرده و هیچ‌گاه خاکسترهای اجاق را رها نکنند بلکه می‌توان با ریختن آب یا مدفون کردن خاکسترها با خاک از خاموش شدن کامل آتش مطمئن شد.

وی اذعان کرد: همچنین از پرت کردن ته سیگار یا چوب کبریت استفاده‌شده در طبیعت و مکان‌های مستعد آتش‌سوزی به‌ویژه در حاشیه راه‌ها و جاده‌ها خودداری شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان بیان کرد: سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی در مزارع توسط کشاورزان و روستاییان استان کاری نامناسب و در راستای فقر و فرسایش خاک منجر به نابودی زمین خواهد شد که امیدواریم این اقدام توسط کشاورزان رخ ندهد.

شریفی‌پور عنوان کرد: آتش و مشعل به‌عنوان منبع روشنایی در مراتع به‌ویژه در هنگام راهپیمایی‌های شبانه نامناسب و مستعد حریق خواهد شد.

وی افزود: بازی کودکان با آتش به‌ویژه در مناطق با پوشش گیاهی مناسب هم یک عمل نامناسب و حریق‌زا است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: هم استانی‌های ما باید در نظر داشته باشند که در صورت بروز آتش‌سوزی در عرصه منابع طبیعی (بنا به هر دلیلی)، ضمن تماس با شماره رایگان ۱۵۰۴ بلافاصله با رعایت مسائل ایمنی نسبت به خاموش کردن آن اقدام و تا حضور نیروهای کمکی محل را ترک نکنند.

گونه‌های گیاهی و جانوری کردستان برای غنای طبیعی آن باید حفظ شود

شریفی‌پور خاطرنشان کرد: غنای طبیعی کردستان در گونه‌های جانوری و گیاهی و گستردگی درخت‌های همچون، بنه، بلوط، سیب وحشی، زالزالک، افرا و بید وحشی، مازو و غیره در استان سرمایه‌ای به مراتب ارزشمند است که باید حتی‌الامکان از آنها حراست و حفاظت کرد.

وی افزود: در استان تیپ‌های مرتعی از تنوع بیش از ۳۰ نوع وجود دارد که گستردگی زیادی هم دارد و جدا از بحث استفاده بی‌رویه و غیر اصولی مردم و گاهاً استفاده بیش از حد دام‌ها، آتش سوزی‌های فصل تابستان هم منجر به نابودی این سرمایه طبیعی می‌شود، لذا از مردم فهیم استان تقاضامند هستیم با نزدیکی به فصل گرم تابستان که مراتع خشک می‌شوند سعی در رعایت نکات مهم داشته تا از حریق جلوگیری شود.

وی ابراز امیدواری کرد؛ با همکاری و دلسوزی مردم تعداد حریق کمتری نسبت به سال‌های قبل را در سطح مراتع و جنگل‌های استان داشته باشیم.

کد خبر 6093674

دیگر خبرها

  • منتظر اعلام نظر کارشناسان درباره علت حریق در شفت هستیم
  • لزوم اجرای وعده صادق اقتصادی در کشور
  • عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب
  • گشت ارشاد مدیران بدون اغماض در دولت مردمی اجرا شده است
  • مدیران موفق استان بوشهر در اجرای قوانین تشویق شوند
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • ضرورت اجرای ۱۵۰ هزار هکتار طرح‌های آبخیزداری در شهرضا
  • هیچ حادثه منجر به فوت در سطح استان گزارش نشده است
  • جزئیات حادثه واژگونی خودروی ایکس ۵۵ پرو
  • اجرای ۲۷ سازه آبخیزداری در استان اردبیل