Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این نامه آمده است: تحولات هفته‌های اخیر در مرزهای شرقی ایران منجر به استقرار دوباره گروه طالبان در اکثر ولایات این کشور شده است. درباره علل و ریشه‌های قدرت گرفتن مجدد این گروه تحلیل‌های متفاوتی از حمایت پنهان و آشکار دولت آمریکا و برخی کشورهای منطقه از رهبران این گروه گرفته تا فساد و بی‌کفایتی دولتمردان سابق ارائه‌ شده که در جای خود قابل‌ بررسی است، اما در حال حاضر به نظر می‌رسد جنبش مقاومت ملی افغانستان به رهبری احمد مسعود، جوان آزاده و خوش‌نام این کشور، توانسته است صدای رسای مردمی باشد که دهه‌هاست مظلومانه قربانی جهل و استبداد و استعمار شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نامه می افزاید: برخورد نه چندان فعال جمهوری اسلامی ایران در تحولات پیش آمده سبب انتقاداتی در داخل کشور و در مردم مظلوم و البته نگران منطقه شده است که حزب ندای ایرانیان نیز با بخش قابل‌توجهی از این انتقادات همدل است.

در بخش دیگری از این نامه چنین عنوان شده است: همان‌گونه که به برکت رشادت‌های سردار شهید دل‌ها حاج قاسم سلیمانی و مدافعین مظلوم حرم، توسعه نفوذ فرهنگی ایران در کشورهای همسایه غربی سیاستی منطقی و درست بوده است، دفاع از مردم بی‌پناه افغانستان که بیشترین اشتراکات فرهنگی را با ایران دارند هم باید اولویت‌های سیاست خارجی ایران قرار گیرد. مردم پنجشیر و نیز سایر ولایات همسایه شرقی اعم از تاجیک‌ها و هزاره‌ها و بلوچ‌ها نباید به حال خود رها شوند. از جنابعالی به طور ویژه درخواست می‌کنیم حمایت همه جانبه از مردم مظلوم افغانستان با ابزارهای دیپلماتیک و سایر حمایت‌های انسانی و اسلامی در دستور کار جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد.

در ادامه نامه آمده است: درآستانه سالگرد شهادت احمدشاه مسعود و حوادث یازدهم سپتامبر که بهانه دخالت قدرت‌های فرامنطقه‌ای را تسهیل کرد،دخالت نظامی برخی دولت‌های منطقه به‌ویژه پاکستان در منطقه پنجشیر و بخصوص ترور ناجوانمردانه شخصیتی ارزشمند مانند شهید فهیم دشتی توسط پهپادهای منتسب به این کشور، حرکتی غیرقابل دفاع و غیرقابل بخشش است که هیچ‌گاه از سوی مردم افغانستان و همه مردم آزاده منطقه بخشیده نخواهد شد. به همین منظور پیشنهاد می‌شود اخطار جدی جمهوری اسلامی ایران به دولت پاکستان و احضار سفیر این کشور به وزارت خارجه به‌طور ویژه برای پیشگیری از تکرار حوادث مجدد در منطقه در دستور کار دولت جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد. در همین زمینه رایزنی فشرده دیپلماتیک با کشورهای همسوی ایران از جمله هند، روسیه، چین، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان می‌تواند به شکل جدی دنبال شود.

در پایان نامه نیز عنوان شده که آغوش ایرانیان همواره برای پذیرش همسایگان مهاجر خود که از جنگ‌ها و خشونت‌های مکرر به تنگ می‌آمدند باز بوده است؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود با ایجاد کمیته ویژه پذیرش پناهندگان، مسیر عزیمت نخبگان، جوانان و شخصیت‌های علمی و سیاسی آن کشور را که زیر فشار احتمالی رژیم جدید از مواهب زندگی طبیعی محروم می‌شوند به ایران هموار سازید.

23215

کد خبر 1553185

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایران افغانستان سیدابراهیم رئیسی دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۱۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان

نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد.

در این نشست که با هدف تقویت روابط تجاری، فعال‌سازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان، بررسی مسیر اجرای خط آهن بین دو کشور و غیره با حضور استاندار سیستان و بلوچستان به عنوان رئیس هیئت ایرانی و سرپرست وزارت صنعت و تجارت کشور افغانستان به عنوان رئیس هیئت افغانستانی در سالن اجتماعات فرمانداری زهک برگزار شد بر روی مفاد تفاهم نامه پیشنهادی توافق شد.

همچنین مقرر شد با تشکیل کمیته ای متشکل از مسئولان مرتبط دو کشور مباحث مطرح شده به صورت فنی و کارشناسی شده در جلسات بعدی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گیرد.

ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است.

محمد کرمی در نشست امکان سنجی و تسهیل روند همکاری های اقتصادی میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و افغانستان که در محل فرمانداری شهرستان زهک برگزار شد، اظهار داشت: امیدوارم خداوند متعال به همه ما توفیق عنایت کند تا بتوانیم در سایه قرآن کریم و رهنمودهای اسلام روزبه روز در انسجام و وحدت امت اسلامی برای پیشبرد اهداف اسلام عزیز تلاش کنیم.

وی ادامه داد: تاکید مقام معظم رهبری همواره مبنی بر وحدت بین امت اسلام برای پیشرفت اسلام و اجرای فرمان الهی در کل دنیا است که این رسالت همه ما مسلمانان است.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه پیرو سفر معاون نخست وزیر حکومت سرپرست افغانستان به جمهوری اسلامی ایران توافقات خیلی خوبی انجام شده است، عنوان کرد: در راستای اجرایی شدن این توافقات جلسات و پیگیری های خوبی انجام شده است که باید دو کشور از توان یکدیگر برای پیشبرد اهدافشان بهره بگیرند.

کرمی خاطرنشان کرد: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است بنابراین در کنار هم از موهبت های الهی که خداوند متعال در اختیار ما قرار داده بهره می‌بریم.

وی با بیان اینکه توافقات خوبی در خصوص ترانزیت و راه آهن به دلیل انتقال بار به دلیل اهمیت موضوع تجارت انجام گرفته است، گفت: در خصوص روان و تسهیل شدن تجارت حقوق گمرکی و ... باید توافقاتی داشته باشیم که به راحتی تجارت شکل بگیرد تا هر 2 کشور از ظرفیت‌های خوبی که مرز دارد بهره مند شوند.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: تشکیل شرکت های مشترک و سرمایه گذاری های مشترک می‌تواند کمک کند تا 2 کشور از ظرفیت‌های یکدیگر بهره بگیرند.

وی ادامه داد: در سفرهای قبلی نیز توافقاتی صورت گرفته و بخشی از آن نیز انجام شده که نیاز است روند تجارت برای دو طرف تسهیل شود.

وی با بیان اینکه توسعه بخش پایانه‌ها بسیار مهم است، عنوان کرد: باید به شکلی عمل کنیم که ترانزیت راحت انجام شود تا بتوان از ظرفیت مرز به بهترین نحو استفاده کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رهبر شیعیان کشور مالی با رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دیدار کرد
  • حاجی‌بگلو: قانون شوراها باید اصلاح شود
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • اعلام آمادگی استاندار گلستان برای اجرایی شدن تفاهم‌نامه مشترک با جهاد دانشگاهی
  • نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان
  • سردار رادان در باره گشت حجاب: ما به خواست رئیس جمهور ، رئیس دستگاه قضا و وزیر کشور وارد شدیم
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • سفر همسر رئیسی به پاکستان / اهدای دکتری افتخاری (+ عکس)
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • تاکید بر شناسایی عاملان حمله به شیعیان افغانستان + فیلم