Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-08@15:35:47 GMT

چرا ایجاد شغل در تعاونی‌ها پول زیادی نمی‌خواهد؟

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۶۱۶۷۳

چرا ایجاد شغل در تعاونی‌ها پول زیادی نمی‌خواهد؟

کارشناسان اقتصادی معتقدند علیرغم آنکه ایجاد اشتغال در بسیاری از بخش‌ها هزینه‌بر است، اشتغالزایی در بخش تعاون از هزینه کمتر و پایداری بیشتری نسبت به سایر بخش‌های اقتصادی برخوردار است. اما بخش تعاون چه مزیت‌هایی دارد که می‌توان با مبالغ پایین هم یک کسب و کار راه اندازی کرد؟ موضوع اشتغال و بیکاری یکی از اصلی‌ترین چالش‌های اقتصاد کشور به شمار می‌رود که در صورت عدم توجه به آن، پیامد‌های گسترده‌ای در حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی بر جای می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کارشناسان می‌گویند برای ایجاد یک شغل در بخش‌های مختلف باید ارقام متفاوتی هزینه کرد به نحوی که اگر در گذشته با هزینه‌های پایین و سرمایه گذاری ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان می‌شد یک شغل ایجاد کرد اکنون ایجاد یک شغل پایدار به بیش از ۴۰۰ میلیون تومان نیاز دارد که در برخی موارد تا یک میلیارد تومان هم برآورد می‌شود.

به اعتقاد آن‌ها با توجه به شتاب رشد جمعیت به ویژه جمعیت جوان جویای کار، گسترش شهرنشینی و عوامل متعددی همچون افزایش هزینه‌های زندگی، دستمزد، تورم، آموزش و مهارت، هزینه ایجاد شغل افزایش پیدا کرده است.
علی حیدری، کارشناس حوزه کار، در ارزیابی هزینه ایجاد شغل در بخش‌های اقتصادی می‌گوید:به طور کلی برای ایجاد اشتغال در کشور نیازمند رشد اقتصادی هستیم و اگر اقتصاد از ثبات و رشد لازم برخوردار شود می‌توان به ایجاد اشتغال گسترده در کشور امیدوار بود.

وی سرمایه‌گذاری برای ایجاد شغل در بخش‌هایی مثل صنعت و کشاورزی را بیشتر از بخش خدمات دانسته و می‌گوید: اگرچه ایجاد شغل در این بخش بسیار است، ولی با توجه به معضل کم آبی، خشکسالی و گران بودن دسترسی به آب در کشور و همچنین بالا بودن نرخ تسهیلات بانکی در این بخش نمی‌توان انتظار داشت در کوتاه مدت اشتغالزایی گسترده‌ای را شاهد باشیم مگر آنکه به روش‌های دیگر و تغییر الگو‌های کشت روی آوریم.
این کارشناس حوزه کار ایجاد شغل در بخش صنعت را نیز مستلزم سرمایه و هزینه بالا دانسته و می‌گوید: عمده این بخش در انحصار دولتی است و شرایط و بستر‌های خاص خود را برای اشتغالزایی دارد، برای ایجاد شغل در این بخش نیز دستکم به بیش از ۴۰۰ میلیون تومان نیاز است.

حیدری معتقد است با توجه به شرایط اقتصاد کشور و افزایش نرخ سود وام‌های بانکی باید در بخش‌هایی متمرکز شد که هزینه کمتر و اشتغال پایدار بیشتری به دنبال دارد.
در همین حال بهمن عبدالهی رییس اتاق تعاون ایران، راه برون رفت از چالش‌ها و بسیاری از مشکلات کشور را در تقویت بخش تعاون می‌داند و می‌گوید: تعاونی‌ها بنگاه‌های کوچک اقتصادی هستند که به طور مستقیم و غیرمستقیم در رشد اقتصادی، افزایش بهره وری، اشتغالزایی و کارآفرینی، افزایش تولید ناخالص داخلی و رونق تولید ملی سهم بسزایی دارند.
به گفته وی تعاونی‌ها مردمی‌ترین بخش اقتصاد به شمار می‌روند که از ویژگی‌ها و مزیت‌هایی منحصر به فردی نظیر توزیع عادلانه ثروت و درآمد، رفع فقر و تبعیض، حذف واسطه گری و دلالی، عام المنفعه بودن و اشتغال پایدار برخوردارند.

رییس اتاق تعاون می‌گوید: ظرفیت ایجاد شغل در بخش تعاون و پایین بودن هزینه‌های اشتغالزایی اهمیت توجه به بخش تعاون را بیش از پیش نشان می‌دهد به نحوی که هزینه ایجاد شغل در تعاونی‌ها یک دهم سایر بخش‌ها است و با ۱۰۰ میلیون تومان می‌توان در تعاون شغل ایجاد کرد.

عبدالهی می‌افزاید: بخش تعاون بزرگترین شبکه فروشگاه‌های زنجیره‌ای را در اختیار دارد و از این جهت علاوه بر ظرفیت‌های بالای اشتغال، نقش موثری در تامین و توزیع کالای اساسی و مورد نیاز مردم ایفا می‌کند؛ در بخش مسکن نیز با بهره گیری از ظرفیت تعاونی‌های مسکن می‌توان شغل‌های بسیاری را ایجاد و فعال کرد.

به گفته وی در حال حاضر تعاونی‌های بسیاری در گرایش‌های مختلف تولیدی، توزیعی و خدماتی در کشور فعالیت دارند و به عنوان بنگاه‌های کوچک و کم هزینه و زود بازده به اشتغال پایدار و گسترده در کشور کمک می‌کنند.

 بر اساس آمار‌ها نزدیک به ۱۰۰ هزار بنگاه تعاونی با عضویت بیش از ۱۴ میلیون نفر در کشور مشغول فعالیت هستند که زمینه ایجاد بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار فرصت شغلی را به وجود آورده‌اند.
در هفته تعاون امسال ۲۶۸ طرح تعاونی با سرمایه گذاری ۳۳۸۷ میلیارد تومان اعتبار و اشتغالزایی ۷۰۰۰ نفر به بهره برداری رسید که از ظرفیت‌های بالای اشتغال در این بخش مردمی حکایت دارد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: اشتغال پایدار مسکن ثروت کالای اساسی بازار کار سرمایه گذاری سود بانکی ایجاد شغل در بخش میلیون تومان برای ایجاد بخش تعاون تعاونی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۱۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایه‌گذاری بیش از ۱۰۰۰۰۰ شغل توسط بنیاد علوی در سال جاری

مدیرعامل مؤسسه توانمندسازی اقتصادی علوی گفت: هدف بنیاد علوی برای سال جاری پایه‌گذاری بیش از ۱۰۰ هزار شغل در سطح کشور و مناطق جامعه هدف بنیاد علوی است. - اخبار اجتماعی -

مسعود پناهی؛ مدیرعامل مؤسسه توانمندسازی اقتصادی علوی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به نام‌گذاری سال 1403 از سوی مقام معظم رهبری به‌عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم اظهار کرد: در همین ارتباط مؤسسه توانمندسازی و اقتصاد علوی زیرمجموعه بنیاد علوی به عنوان بازوی اجرایی در حوزه توانمندسازی محرومان و ایجاد اشتغال پایدار برای این افراد فعالیت‌ها و برنامه‌هایی را انجام می‌دهد.

وی افزود: هدف بنیاد علوی برای سال جاری پایه‌گذاری بیش از 100 هزار شغل در سطح کشور و مناطق جامعه هدف بنیاد علوی است که در این راستا با توجه به نام‌گذاری امسال، برنامه‌ریزی برای استفاده از مشارکت مردم در ایجاد 100 هزار فرصت شغلی پیش‌بینی شده است.

پناهی با اشاره به فراخوان برای استفاده از ظرفیت و مشارکت مردم در ایجاد اشتغال گفت: در این زمینه با توجه به درگاه‌های مجازی و رسانه‌های مرتبط فراخوان جهت جذب تصمیم‌گیران و فعالان حوزه اقتصادی انجام شده و تاکنون 1500 نفر در این ارتباط ثبت‌نام کرده‌اند.

راه‌اندازی "مرکز توسعه کارآفرینی و اشتغال" در سازمان بهزیستی

مدیرعامل مؤسسه توانمندسازی اقتصادی علوی ادامه داد: امسال بزرگترین رویداد آموزشی در حوزه تسهیلگران و مجریان اشتغال و توانمندسازی اقتصادی توسط مؤسسه توانمندسازی و اقتصادی بنیاد علوی در استان تهران شکل خواهد گرفت.

وی اضافه کرد: از تاریخ 22 تا 27 اردیبهشت ماه این رویداد در مجتمع آموزش و فرهنگی امام خمینی(ره) در محل لواسان برگزار خواهد شد.

پناهی بیان کرد: مؤسسه توانمندسازی و اقتصادی علوی در حوزه اشتغال با 3 راهبرد (حمایت از کسب و کارهای خرد، کارگاهی و بنگا‌های کوچک) در بیش از 350 شهرستان و منطقه فعالیت دارد.

مدیرعامل مؤسسه توانمندسازی اقتصادی علوی با اشاره به ایجاد 100 هزار فرصت شغلی در سال1403 گفت: ان‌شاءالله با رویکرد مشارکت و هم افزایی متقاضیان کسب و کار این هدف مهم محقق خواهد شد. 29 هزار میلیارد تومان جهت توسعه برنامه‌های اشتغال در بنیاد علوی در سال 1403 پیش‌بینی شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رویداد صدرا پیوند بین دانشجو، صنایع و ایجاد اشتغال است
  • افزایش هزینه و از دست دادن بازار، مشکلات صنایع در اثر قطعی برق
  • صدور حکم توقیف اموال دو تن از مدیران اسبق تعاونی مسکن مهر دماوند
  • تجلیل از کارگران منتخب بخش تولید و صنعت آذربایجان شرقی
  • بیش از ۹۰ درصد از درخواست‌های مردم در حوزه اشتغال است
  • ۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد/ رونق کسب‌وکارها در سال جاری
  • پایه‌گذاری بیش از ۱۰۰۰۰۰ شغل توسط بنیاد علوی در سال جاری
  • صادرات تولیدات تعاونی‌های دانش‌بنیان به کربلا و مسکو
  • ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات تعاونی‌ در سبزوار پرداخت شد
  • تعاونی‌های قم ۲۰ درصد طرح نهضت ملی را می‌سازند