Web Analytics Made Easy - Statcounter

اولین و بزرگ‌ترین کارخانه‌ای که دی‌اکسید کربن هوا را جذب و به سنگ تبدیل می‌کند از روز چهارشنبه در ایسلند آغاز به کار کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از ایندیپندنت، کارخانه "اورکا" (Orca) که توسط استارتاپ "کلایم ورکز" (Climeworks AG) برای کاهش اثرات گازهای گلخانه‌ای ایجاد شده است نقطه عطفی در جذب مستقیم آلاینده از هوا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه "کلایم ورکز" ۱۶ تاسیسات در سراسر اروپا دارد اما "اورکا" تنها تاسیساتی است که دی‌اکسید کربن را مستقیما از هوا جذب و ذخیره می‌کند.

به گفته‌ی این استارتاپ، کارخانه "اورکا" می‌تواند سالانه ۴ هزار تن دی‌اکسید کربن از هوا جذب کند و آن را طی یک فرآیند شیمیایی ایمن که توسط شرکت "کرب‌فیکس" (carbfix) ایجاد شده است، ذخیره کند. طی این فرآیند دی‌اکسید کربن به سنگ تبدیل می‌شود.

به گفته‌ی شرکت "کرب‌فیکس"، دی‌اکسید کربن هوا با آب ترکیب می‌شود و سپس به عمق زمین منتقل می‌شود و با تماس با سنگ‌های بازالت به سرعت تبدیل به یک ماده معدنی می‌شود.

اگرچه این کارخانه تنها قادر به جذب بخش کوچکی از دی‌اکسید کربنی است که سالانه حدود ۳۵ میلیارد تن منتشر می‌شود اما این شرکت خصوصی باور دارد که این اولین قدم برای توسعه ظرفیت چنین تاسیساتی است.

طبق گزارش هیئت بین دولتی سازمان ملل که درمورد تغییرات جوی هشدار داده است در پی گرم شدن زمین طی سال‌های آینده، جهان شاهد حوادث آب ‌و هوایی بیشتری خواهد بود و متخصصین بر اهمیت کاهش سطح انتشار گازهای گلخانه‌ای و دی‌اکسید کربن هوا تاکید می‌کنند.

به گفته‌ی "کلایم ورکز" ساخت کارخانه‌ی "اورکا" در ماه مه سال ۲۰۲۰ بر اساس فناوری ماژولار پیشرفته آغاز شد و از این فناوری می‌توان به راحتی در سایر مکان‌های جهان و حتی در مقایس‌های بزرگ‌تر بهره برد.این شرکت می‌گوید که فناوری پیشرفته آن‌ها برای جذب بیشتر دی‌اکسید کربن بهینه‌سازی شده است.

در حالی که سرمایه‌گذاری بر روی شرکت‌های جذب کننده کربن از هوا در حال افزایش است اما متخصصین به معایب این فناوری‌ها نیز اشاره می‌کنند و می گویند انتظارات از این فناوری‌ها بیش از حد خوش‌بینانه است.

"کریستوف جبالد" (Christoph Gebald) مدیرعامل شرکت "کلایم ورکز" می‌گوید: برای رسیدن به انتشار صفر خالص دی‌اکسید کربن هنوز راه زیادی در پیش داریم اما ما معتقدیم که شرکت ما با ساخت "اوکرا" گام بزرگی در جهت رسیدن به این هدف برداشته است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دی اکسید کربن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۲۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استخراج الماس از گل صدتومانی

دانشمندان چینی با استفاده از کربن استخراج‌شده از گل‌های صدتومانی قرمز، الماس ۳ قیراطی تولید کردند.

به گزارش خبرآنلاین، بنابه گفته وانگ جینگ، مدیر عامل شرکت تایم پرامیس لوئویانگ، الماس مصنوعی ساخت شرکت‌شان با استفاده از فناوری استخراج کربن ماده زیست‌زا (گل صدتومانی)، تحت دما و فشار بالا کشت می‌شود.

اگرچه تولید الماس مصنوعی با استفاده از فناوری استخراج عنصر کربن خالص از گل صدتومانی نسبتا پیچیده است، شرکت تایم پرامیس چینی قصد دارد از منابع دیگر مانند مو، استخوان و حتی گل‌های دیگر، کربن استخراج کند. آن‌ها این کار را با استفاده از ابزار‌هایی که برای شکستن پیوند‌های شیمیایی بین اتم‌های کربن استخراج‌شده طراحی کرده‌اند انجام دهند. درواقع این دانشمندان اتم‌های کربن حاصل را مانند ساختار الماس کنار هم قرار داده و ترکیب می‌کنند تا به الماس واقعی دست بیابند.

دیگر خبرها

  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • استخراج الماس از گل صدتومانی + عکس
  • تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر
  • استخراج الماس از گل صدتومانی
  • تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • وزیر نفت: تولید بنزین از متانول به زودی آغاز می شود
  • توسعه حمل و نقل بر پایه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کارخانه نوآوری آزادی
  • رونمایی از اولین موتور احتراقی غیرآلاینده جهان در ژاپن