Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سلامت خبرگزاری فارس: کرونا هنوز هم پیچیده و مرموز است، مروری بر روند مدیریت این بیماری در سراسر جهان نشان می‌دهد با گذشت حدود دو سال از شیوع این بیماری هنوز هیچ درمان قطعی برای آن کشف نشده است و هنوز هم محققان سراسر دنیا در تلاش برای تولید دارو و واکسن‌های مطمئن هستند. هرچند این بیماری سراسر جهان را به یکباره فرا گرفت اما شیوع آن در کشور ما با سایر نقاط جهان تفاوت داشت؛ حملات رسانه‌ای کشورهای غربی از یکسو و اظهار نظرهای غیرکاشناسی افراد غیر متخصص و سیاسیون از سوی دیگر!

متاسفانه با گذشته بیش از دوسال از شیوع بیماری در کشور برخی از افراد که از ابتدای شیوع بحران تلاش کردند سلامت مردم را دستاویز بازی‌های سیاسی قرار دهند هنوز تلاش می‌کنند با شعارهای واردات واکسن و دارو، تحریم واکسن روسی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. به جای تزریق ارامش در جامعه در شرایط بحران، موجبات نگرانی بیش از پیش را فراهم کنند.

در ادامه این روند مسوم، امروز نیز یکی از سیاسیون اصلاح طلب در مقاله‌ای تلاش کرد تا با زیر سوال بردن تلاش‌های متخصصان، برای تولید داروهای کرونا در کشور، عدم واردات واکسن‌های کرونا را نیز به گردن مسوولان دولتی بیاندازد تا شاید از این طریق به اهداف پشت پرده خود دست یابد.

این فعال اصلاح طلب در گوشه‌ای از مطلب خود به تولید داروهای درمان کرونا اشاره کرده و اظهار داشته است «چرا در حالی که بسیاری معتقد بودند؛ این داروها بویژه فاویپیراویر اثربخشی ندارد، صدها میلیارد تومان از مواد آن وارد و در اینجا تبدیل به دارو و به خورد مردم و بیماران داده شد؟» در پاسخ به این پرسش باید گفت در اوایل شروع بحران و با توجه به ناشناخته بودن این بیماری سازمان بهداشت جهانی که به عنوان متولی جهانی بهداشت و درمان شناخته می‌شود اعلام کرد که برای پیشگیری از شیوع کرونا نیازی به استفاده از ماسک نیست؛ موضوعی که توسط متخصصان و پزشکان کشورهای مختاف بارها در رسانه‌ها اعلام شد اما پس از گذشت چندماه همین نهاد بین المللی اعلام کرد که تنها راه مهار بیماری استفاده از ماسک است.

از سوی دیگر، در زمینه مصرف داروی فاویپیراویر باید یادآور شد این دارو برای اولین بار در مرکز بیماری همه گیر علیه SARS-CoV-2  در ووهان استفاده شد. با شیوع همه گیر در اروپا  این دارو برای استفاده اضطراری در ایتالیا تأیید شد. و در حال حاضر در اکثر کشورهای درگیر با کووید-۱۹ مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ژوئن ۲۰۲۰، این دارو تاییدیه DCGI را در هند برای عفونت‌های خفیف تا متوسط کووید-۱۹ دریافت کرده است. در آن دوران نیز با توجه به افزایش آمار روزانه بیماران بستری تصمیم بر این شد تا این فاویپیراویر از یک کشور خارجی که مجوز مصرف آن را صادر کرده بود به کشور وارد شود و بعد از گذراندن مراحل بالینی و تایید متخصصان به تولید انبوه برسد که تولید این دارو در کشور در همین راستا اتفاق افتاد که این امر نشان دهنده توانایی صنعت داروسازی کشورمان است.

درخصوص مصرف داروی رمدسیویر نیز مروری بر تاریخچه مصرف این دارو نشان می‌دهد، رمدسیویر با نام تجاری وکلوری (Veklury) از دسته داروهای ضد ویروسی است که در آمریکا پس از همه گیری کرونا، FDA استفاده از آن را برای درمان بیماران بستری شده، تایید کرد و پس از آن این دارو در بیش از ۵۰ کشور مجاز اعلام شد. رمدسیویر اولین دارویی است که توانست مجوز FDA برای درمان کووید-۱۹ را بگیرد. در اکتبر ۲۰۲۰، سازمان غذا و دارو آمریکا FDA، استفاده از داروی ضد ویروسی رمدسیویر برای درمان کرونا در بیماران بستری بزرگسال و کودکان (سن ۱۲ سال و بیشتر و وزن بیشتر از ۴۰ کیلوگرم) را تایید کرد. این دارو، مجوز استفاده اورژانسی (EUA) FDA را برای کودکان مبتلا به کرونای بستری شده را هم گرفته است.

حال با توجه به مرور سوابق مصرف این دارو در کشورهای دنیا و وضعیت بحرانی آمار مرگ و میر و بیماران بستری و نیاز همه کشورهای دنیا به داروهای بیماری کرونا منطقی به نظر نمی‌رسید که ایران تلاش خود را برای تولید این داروها به کار گیرد تا در وانفسای تحریم‌ها چشم امید به کشورهای خارجی برای تامین داروی مورد نیاز خود نداشته باشد؟ و باید این سوال را پرسید که اگر همین داروها در کشور تولید نمی‌شد یا برای واردات آنها تعلل صورت می‌گرفت برخی از سیاسیون اصلاح‌طلب مسوولان وزارت بهداشت را متهم به عدم استفاده از این داروها نمی‌کردند؟

این فعال اصلاح طلب درحالی در بخشی دیگر از یادداشت خود اعلام کرده است که «چرا به یکباره داروهای بیمارستانی رمدسیویر که تاریخ مصرف آنها نزدیک بوده نیز در داروخانه‌ها توزیع شد»، که گویا صف‌های طولانی داروخانه‌ها برای تامین دارو رمدسیویر را ندیده است؟ اما به راستی چرا این داروی بیمارستانی در داروخانه‌ها توزیع شد؟ دلیل این امر نیز شفاف است. به گفته مسوولان سازمان غذا و دارو میزان مصرف رمدسیویر در کشور از 170 هزار ویال در سال ۹۹  به 600 هزار عدد در خرداد امسال رسید  و در دو هفته اول مرداد  به دلیل تجویز بیش از حد پزشکان و افزایش شدید آمار مبتلایان در پیک پنجم، این عدد به دومیلیون و دویست هزار عدد رسید. تجویز 8 برابری داروی رمدسیویر توسط پزشکان از یک سو نشان از اعتماد پزشکان به این دارو دارد و از سوی دیگر به دلیل ازدحام مردم در داروخانه‌های بیمارستانی با هدف کاهش تجمع بیماران توزیع آن در داروخانه‌های منتخب انجام شد. حال بهتر است این فعال سیاسی به این پرسش نیز پاسخ دهد که با توجه به افزایش 8 برابری مصرف داروی رمدسیویر اگر ظرفیت تولید آن در کشور ایجاد نشده بود شما مسوولان را متهم به کم کاری در تامین این دارو نمی‌کردید؟

حالا که بحث مصرف داروها مطرح شد ذکر این مطلب هم خالی از لطف نیست، روزهای اول کارشناسان برای درمان بیماری، به هیدروکسی کلروکین پناه بردند به نحوی که در ایالات متحده ترامپ با یک ورق از این دارو در تلویزیون ظاهر می‌شود و اعلام می‌کند که درمان کرونا پیدا شد و بعد از میلیاردها دلار هزینه بی اثر بودن آن اثبات شد. جالب اینکه بعد از یکسال که هیدروکسی کلروکین از صفحه درمان کرونا حدف شد این هفته مقاله متاانالیز در بیش از صد صفحه منتشر شد که مصرف به موقع آن تا حد زیادی از مرگ جلوگیری می‌کند!

هرچند هر یک از شرکت‌های داروساز و واکسن ساز علاوه بر کمک به بشریت در بحران کرونا منافع اقتصادی خود را هم در نظر می‌گیرند اما به نظر می‌رسد این پزشکان و متخصصان حوزه هستند که درباره مصرف و تولیدداروها بر اساس شواهد علمی و آزمایشگاهی باید اظهارنظر کنند حتی اگر یک روز دارویی تایید و روز دیگر بر اساس شواهد علمی ثابت شود که دارو اثربخشی کافی نداشته است. اظهارنظرهای غیرکارشناسی و گروه زدن سلامت مردم به سیاست نه تنها در شرایط بحران گره‌ای از مشکلات بیماران باز نخواهد کرد بلکه باعث خواهد شد تا مردم به پزشکان و متخصصان این حوزه نیز بی اعتماد شوند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سلامت دارو بیماری بیماران داروخانه ها بیماران بستری درمان کرونا برای درمان اصلاح طلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۲۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌ریزی برای عملیاتی شدن ۶۴ پروژه کلان استان فارس

استاندار فارس به برنامه‌ریزی های انجام شده برای تکمیل و تعیین تکلیف ۶۴ پروژه کلان استان در چهار سال آتی اشاره کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محمدهادی ایمانیه در نشست خبری ضمن تبریک روز معلم و کارگر، با اشاره به نمایشگاه اکسپو یکی از مشکلات اصلی کشور را نبود بازاریابی مناسب دانست و اظهار داشت: به منظور ساماندهی این مسئله روز گذشته در نمایشگاه اکسپو تهران از پلتفرم بازاریابی توانمندی‌های تولیدی رونمایی شد که این پلتفرم کمک خواهد کرد که تولیدات استان از جمله صنایع دستی به راحتی در معرض دید متقاضیان داخلی و خارجی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه به دنبال راه‌اندازی و ایجاد بازارچه صنایع دستی در تمام شهرستان‌های فارس هستیم، افزود: اگر بتوانیم این مهم را عمیاتی کنیم تولیدکنندگان دلگرم به و عرضه محصولات تولیدی خود می‌شوند و از هزینه‌های آنها نیز از جمله در بحث اجاره مکان کاسته خواهد شد.

استاندار فارس عنوان کرد: بحث ایجاد شهرک صنایع دستی در کنار نمایشگاه بین‌المللی واقع در شهرک گلستان شیراز در دستور کار است که با رفع موانع پیش‌رو در روزهای آتی شاهد آغاز عملیات اجرایی این شهرک خواهیم بود.

ایمانیه با اشاره به صدور 2 میلیون و 200 هزار دلار صنایع دستی استان فارس به خارج از کشور در سال 1402، گفت: این استان موفق شد که سال گذشته در زمینه صنایع دستی رتبه برتر کشور را کسب کند.

وی بیان کرد: ثبت شهر خشت به عنوان شهر حصیربافی، افتتاح و راه‌اندازی 35 کارگاه تولیدی صنایع دستی در سال گذشته از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه صنایع دستی در استان است.

استاندار فارس با اشاره به نامگذاری سال 1403 با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم، بیان کرد: تمام دستگاه های اجرایی استان ملزم هستند برنامه‌های خود را برای تحقق این شعار اعلام کنند.

ایمانیه افزود: هیچ دستگاه‌ها و مجموعه‌ای نمی تواند ادعا کند که با شعار سال ارتباطی ندارد و هر کدام می‌توانند به سهم خود کمک کنند که این شعار به نحو مطلوب عملیاتی و محقق شود.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی های انجام شده برای تکمیل و تعیین تکلیف 64 پروژه کلان استان در چهار سال آتی تصریح کرد: در جلسه‌ای با حضور امام جمعه شیراز، اکثر نمایندگان منتخب جدید و مسئولان قضایی استان، همه هم قسم شدند که برای به سرانجام رسیدن این پروژه‌ها طی چهار سال آتی تلاش کنند.

استاندار فارس ادامه داد: منتظر مشخص شدن سه کرسی باقیمانده نمایندگی مجلس در استان هستیم و پس از آن جلسه‌ای با حضور آیت‌الله دژکام نماینده ولی‌‍فقیه در فارس ، نمایندگان استان در مجلس و سایر متولیان امر در تهران خواهیم داشت که راه‌های عملیاتی شدن این پروژه‌ها بررسی و تصمیم‌گیری شود.

وی بیان کرد: در انتخاب این 64 پروژه نگاه کلان استانی و حتی ملی داشته‌ایم و تلاش شده پروژه‌هایی انتخاب شوند که منافع آن برای تمام استان و حتی کشور باشد.

ایمانیه، گفت: در سفر دوم هیئت دولت به فارس (مهرماه 1402) 201 تفاهم‌نامه به ارزش پنج هزار و 500 میلیارد ریال در استان منعقد شد که برای عملیاتی شدن هر بخش جلسات هفتگی در استان برگزار می‌شود.

استاندار فارس در خصوص دستاوردهای این استان در حوزه گردشگری در سال 1402 عنوان کرد: از جمله این دستاوردها می‌توان به رتبه نخست ستاد اجرایی خدمات سفر کشور، رتبه نخست اسکان، رتبه نخست ثبت آثار تاریخی جهانی و ملی، رتبه نخست ستاد اربعین، رتبه نخست شهرها و روستاهای جهانی ثبت شده در زمینه صنایع دستی، رتبه سوم کشور در تعداد مراکز درمانی و بیمارستان‌های دارای مجوز پذیرش بیماران بین‌المللی و گردشگران سلامت و رتبه دوم کشور در زمینه پذیرش بیماران بین‌المللی اشاره کرد.

ایمانیه گفت: استان فارس دارای 77 کاروان سرا، یک هزار و 465 اثر ثبت ملی، 12 اثر ثبت جهانی، سه هزار و 100 بنای گردشگری و ابنیه تاریخی دارای ثبت ملی، جهانی، تپه و محوطه، 69 هتل فعال، 20 هتل در حال ساخت، 91 هتل آپارتمان فعال، 165 بوم‌گردی دارای مجوز و 134 مهمان‌پذیر است.

وی خاطرنشان کرد: سال 1402 مجوز احداث بیمارستان وزارت نفت به نام شهدای نفت نیز در شهر سلامت اخذ شد و هم اینک در شهر سلامت مشغول احداث زیرساخت ها هستیم که سرمایه گذاران می توانند با مراجعه به مدیریت شهر سلامت برای انعقاد تفاهم نامه اقدام کنند و پس از انعقاد تفاهم نامه، زمین تحویل آنها خواهد شد.

استاندار فارس گفت: راه‌اندازی دفتر گردشگری سلامت در کشور عمان، آغاز فعالیت انجمن حرفه‌ای گردشگری سلامت و صدور 700 کارت صلاحیت برای تسهیل‌گران گردشگری سلامت و اعطای 85 فقره مجوز کار در حوزه سلامت برای شرکت‌های خدمات مسافرت هوایی از دیگر اقدامات در زمینه گردشگری به ویژه گردشگری سلامت است.

ایمانیه با اشاره به حضور 10 هیئت تجاری خارجی در این استان در سال 1402، افزود: در جریان حضور این هیئت‌ها که نسبت به سال 1401 رشد 30 درصدی داشته 6 تفاهم‌نامه همکاری نیز منعقد شده است.

وی گفت: عمده تمرکز ما بر روی کشورهای حوزه خلیج فارس،آسیای میانه و عراق است و ارتباط با 2 کشور چین و روسیه را نیز دنبال می‌کنیم.

انتهای پیام/424/

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت خدمه کشتی توقیف شده مرتبط با اسرائیل | تکذیب ادعای رسانه‌های اسرائیلی درباره خدمه
  • برنامه‌ریزی برای عملیاتی شدن ۶۴ پروژه کلان استان فارس
  • تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند
  • تصویب جدول مرتبط با اختصاص بودجه به طرح‌ها و پروژه‌های مختلف در مجلس
  • تمدید مهلت نام‌نویسی بدون آزمون در مقطع دکتری تخصصی
  • علاقمندی کشور‌های آفریقایی برای بهره‌مندی از توانمندی‌های حوزه سلامت ایران
  • حمله موشکی به کشتی مرتبط با رژیم اسرائیل
  • اخباری از حمله به کشتی مرتبط با رژیم صهیونیستی در آب‌های یمن
  • اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی