Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-02@22:55:37 GMT

سرطان هایی که با مصرف آنتی بیوتیک ایجاد می شوند

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۶۲۵۲۶

سرطان هایی که با مصرف آنتی بیوتیک ایجاد می شوند

مطالعات گذشته نشان داده‌‌اند آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند موجب تغییرات پایداری در میکروبیوم روده شوند و این تغییرات ممکن است با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده در ارتباط باشد.

به گزارش برنا؛ بر اساس مطالعه‌ی بیش از ۴۰ هزار مورد سرطان در سوئد، مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده را طی سال‌های آینده افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعات گذشته نشان داده‌‌اند آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند موجب تغییرات پایداری در میکروبیوم روده شوند (جامعه‌ای از میکروب‌ها که درون لوله گوارش زندگی می‌کنند) و این تغییرات ممکن است با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده در ارتباط باشد.

در بزرگ‌ترین مطالعه همه‌گیرشناسی که تاکنون در مورد کشف این ارتباط انجام شده است، پژوهشگران گزارش می‌کنند که افزایش خطر ممکن است مخصوص سرطان‌هایی باشد که در کولون ﭘﺮوﻛﺴﻴﻤﺎل رخ می‌دهد؛ یعنی بخشی از روده بزرگ که به روده کوچک متصل و از سمت راست و پایین شکم آغاز می‌شود. سوفیا هارلید، نویسنده ارشد مقاله و پژوهشگر سرطان در دانشگاه اومئو در سوئد، به لایوساینس گفت:

این بسیار روشن است. وقتی داده‌ها را بررسی کردیم مشاهده کردیم که این رابطه به‌شدت محدود به کولون ﭘﺮوﻛﺴﻴﻤﺎ است؛ یعنی قسمتی از روده بزرگ که در سمت راست قرار دارد. در واقع خطر سرطان مرتبط با آنتی‌بیوتیک در ابتدای کولون ﭘﺮوﻛﺴﻴﻤﺎل که کولون صعودی نیز نامیده می‌شود و از پایین تا بالای سمت راست شکم امتداد دارد، بیشترین مقدار بود.

بر اساس پژوهش جدید، افرادی که برای بیش از شش ماه آنتی‌بیوتیک مصرف کرده بودند، در معرض بالاترین خطر ابتلا به سرطان قرار داشتند. احتمال دچار شدن به سرطان کولون صعودی در این افراد در مقایسه ‌با کسانی که آنتی‌بیوتیک مصرف نکرده بودند، ۱۷ درصد بیشتر بود.

گفته می‌شود حتی دوره‌های کوتاه آنتی‌بیوتیک‌ها با خطر سرطان همراه است؛ اما طبق یافته‌های پژوهشگران، خطر آن بسیار کمتر از چیزی است که در مورد رژیم‌های چندماهه دیده می‌شد.

نتایج پژوهش جدید، در کنار پیشگیری از پیدایش میکروب‌های مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها، دلیل دیگری است که نشان می‌دهد تجویز افراطی این نوع داروها باید متوقف شود.

به گزارش لایو ساینس، یافته‌های جدید، نتایج مطالعه بریتانیایی مشابه ولی کوچک‌تری را تکرار می‌کند که در سال ۲۰۱۹ در مجله‌ی Gut منتشر شد. دکتر سینتیا سیرز، نویسنده ارشد مطالعه بریتانیایی که در مطالعه جدید مشارکتی نداشت، می‌گوید: «مطالعه سوئدی با داده‌های نوظهور دیگر همسو بود و اطمینان از این موضوع را افزایش می‌دهد که ارتباطی وجود دارد.»

البته به گفته‌ی سیرز که استاد پزشکی و سرطان‌شناسی در دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز است، باید توجه داشت که این مطالعات فقط به نوعی ارتباط اشاره می‌کنند و نشان نمی‌دهند که آنتی‌بیوتیک‌ها به‌طور مستقیم موجب سرطان کولون می‌شوند. البته تئوری‌هایی وجود دارد که توضیح می‌دهد چگونه این داروها ممکن است روده پروکسیمال را در مقابل رشد سرطان حساس‌تر کنند.

به گفته‌ی سیرز، آنتی‌بیوتیک‌ها تعادل میکروبیوتا را برهم می‌زنند و این موضوع ممکن است به میکروب‌های عفونی نظیر اشریشیا کلی و کلبسیلا پنومونیه اجازه بدهد تا در جایی که در حالت طبیعی مغلوب میکروب‌های دیگر می‌شوند، برتری پیدا کنند. این امر به ‌نوبه‌ی خود ممکن است موجب افزایش التهاب در کولون شود و مواد شیمیایی را تولید کند که بتوانند به DNA آسیب برسانند و تومور ایجاد کنند.

علاوه ‌بر ‌این، پوشش درونی روده ممکن است نفوذپذیرتر شود و به باکتری‌ها اجازه بدهد تا به دیواره‌های کولون وارد و در کنار هم جمع شوند و ساختارهایی به نام زیست‌لایه را تشکیل بدهند. مطالعات نشان می‌دهند که تقریباً تمامی موارد سرطان‌های کولون پروکسیمال (حدود ۹۰ درصد) با چنین زیست‌لایه‌هایی در ارتباط هستند.

کولون پروکسیمال ممکن است به علت اینکه بیشترین سرریز داروهای آنتی‌بیوتیک از روده کوچک را متحمل می‌شود، حساسیت خاصی در این زمینه داشته باشد. با جریان یافتن داروها در کولون، مولکول‌های آن‌ها به‌تدریج می‌شکند. اگرچه این مکانیسم‌های احتمالی باید بیشتر مورد مطالعه قرار گیرند، در حال‌ حاضر، مطالعه جدید این موضوع را تقویت می‌کند که ارتباطی میان آنتی‌بیوتیک‌ها و سرطان کولون وجود دارد.

مطالعه جدید از داده‌های رجیستری سرطان کولورکتال سوئد برای شناسایی ده‌ها هزار بیمار مبتلا به این نوع سرطان که بیماری آن‌ها از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۶ تشخیص داده شده بود، استفاده کرد. اطلاعات موجود در مرکز ثبت داروهای تجویزشده سوئد به پژوهشگران اجازه داد تا مصرف آنتی‌بیوتیک بیماران را از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۶ دنبال کنند و ببینند آیا الگویی ظاهر می‌شود. آن‌ها همچنین بیماران مبتلا به سرطان را با بیش از ۲۰۰ هزار فرد از جمعیت عمومی سوئد مقایسه کردند که به سرطان مبتلا نبودند.

پژوهشگران ارتباط آشکاری را میان مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و سرطان در کولون صعودی پیدا کردند؛ اما چنین ارتباطی را با سرطان در هیچ بخشی از کولون دیستال یا رکتوم مشاهده نکردند.

پژوهشگران می‌خواستند مشخص کنند که چرا داروهای مذکور ممکن است موجب سرطان کولون پروکسیمال شوند. آن‌ها برای انجام این کار در داده‌های داروهای تجویزی به دنبال متنامین هیپورات گشتند (دارویی که به پیشگیری از عفونت مجرای ادراری در افرادی که به‌طور مکرر به آن دچار می‌شوند، کمک می‌کند).

البته متنامین هیپورات اثرات ضد باکتریایی دارد، میکروبیوم روده را تغییر نمی‌دهد؛ زیرا تنها با اسیدیته بالای ادرار فعال می‌شود؛ بنابراین، بر اساس این تئوری که آنتی‌بیوتیک‌ها با ایجاد اختلال در میکروب‌های روده موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان می‌شوند، متنامین هیپورات باید با چنین افزایش در خطری در ارتباط نباشد. پژوهشگران با بررسی داده‌های خود متوجه شدند که این‌چنین است: فقط آنتی‌بیوتیک‌هایی که میکروب‌های روده را تحت تأثیر قرار می‌دادند و نه متنامین هیپورات، با سرطان کولون در ارتباط بودند.

این نتایج از پیوند آنتی‌بیوتیک-سرطان حمایت بیشتری می‌کند اما مطالعه محدودیت‌هایی نیز دارد. برای مثال، مجموعه داده‌ها شامل اطلاعاتی در مورد رژیم غذایی، عادات سیگار کشیدن یا مصرف الکل نبود که همه‌ی آن‌ها می‌توانند خطر ابتلا به سرطان کولون را افزایش بدهند.

علاوه‌ بر‌ این، نویسندگان نمی‌توانند تعیین کنند که کدام بیماران آنتی‌بیوتیک‌ها را برای شرایطی مانند بیماری التهابی روده که آن نیز با سرطان کولون در ارتباط است، مصرف می‌کردند. همچنین، اطلاعات ثبت‌شده در مورد داروهای تجویزی نشان نمی‌دهد که آیا افراد داروی خود را تا پایان مصرف کرده‌اند یا نه.

اما به گفته‌ی هارلید، از آنجا که مطالعه بسیار بزرگ است، قطعاً به جهت درست اشاره می‌کند.

پژوهشگران امیدوار هستند طی سال‌های آینده که داده‌های بیشتری جمع‌آوری شود، مطالعه پیگیری بزرگ‌تری انجام بدهند و علاقه‌مندند که ببینند آیا زیرگونه‌های خاصی از سرطان کولون ارتباط قوی‌تری با آنتی‌بیوتیک‌ها نشان می‌دهند.

سرطان‌ها را می‌توان بر اساس رفتار سلول‌های تومور آن‌ها و نوع جهش‌های ژنتیکی که دارای آن هستند، به زیرگونه‌های مختلفی تقسیم کرد و این تفاوت‌های ظریف روی محل رشد سرطان و چگونگی پاسخ آن در برابر درمان‌ها اثر دارد.

در همین حین، سیرز و همکارانش در حال جمع‌آوری داده‌هایی در مورد میکروبیوم افراد مبتلا به سرطان کولون در مراحل اولیه هستند تا میکروب‌های روده را که به شکل غیر عادی کاهش یا افزایش پیدا می‌کنند، مشخص کنند.

همچنان که دانشمندان به مطالعه این موضوع ادامه می‌دهند که چرا میکروب‌ها موجب تفاوت از نظر سرطان کولون می‌شوند، پزشکان باید در زمان و چگونگی تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها با دقت بیشتری عمل کنند.

ازنظر تئوری، برای کسانی که مجبور هستند آنتی‌بیوتیک مصرف کنند، مکمل‌های غذایی می‌تواند طراحی شود تا میکروبیوم آن‌ها را به حالت تعادل برگرداند. به گزارش لایوساینس، یکی از این نوع مکمل‌ها اخیراً در کودکان دچار سوء‌تغذیه آزمایش شد و به آن‌ها کمک کرد تا میکروب‌های متنوعی را در روده خود پرورش بدهند؛ اما در حال ‌حاضر بهترین کار این است که وقتی به مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها نیازی نیست، از مصرف آن‌ها خودداری کرد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سرطان خطر ابتلا به سرطان ابتلا به سرطان رشد مواد شیمیایی پوشش سوئد سیگار الکل کودکان سرطان سلامت آنتی بیوتیک خطر ابتلا به سرطان مصرف آنتی بیوتیک آنتی بیوتیک ها سرطان کولون افزایش خطر میکروب ها سرطان ها مصرف آن بر اساس داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۲۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز

ایسنا/خوزستان رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه محققان مرکز اهواز در حال تحقیق و پژوهش روی درمان سرطان ریه با استفاده از نانوذرات و لیرز مادون قرمز هستند، گفت: این کار مشترک با گروه‌های فیزیک، شیمی، ژنتیک دانشگاه شهید چمران اهواز و برخی محققان و داروسازان خارج از کشور در حال انجام است.

محمد صباییان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به فعالیت‌های شاخص مرکز لیزر دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهارکرد: مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای غرب کشور در سال ۹۹ آغاز به کار کرد؛ این مرکز روی لیزرهای پالسی کوتاه و فوق کوتاه یعنی لیزرهای نانوثانیه و فمتوثانیه کارهای تحقیقاتی و پژوهشی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: لیزر در بخش‌های مختلفی از جمله صنایع، کشاورزی، پزشکی، داروسازی و... کاربردهای فراوان و متنوعی دارد. پلاسما نیز در شیمی و زیست‌شناسی کاربرد دارد.

رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه مرکز روی تصویربرداری فراطیفی کار می‌شود که در صنایع غذایی کاربرد دارد، گفت: یکی از مهمترین کاربردهای لیزر و اپتیک در پزشکی، دندانپزشکی، زیست‌شناسی و کشاورزی است و محققان و دانشجویان این مرکز نیز در حال فعالیت در این بخش‌ها هستند.

وی با اشاره به طرح‌های تحقیقاتی نو در این مرکز عنوان کرد: برخی از کارهای تحقیقاتی این مرکز در فناوری بسیار بالا اجرا می‌شوند به عنوان مثال محققان مرکز اهواز در حال تحقیق و پژوهش روی درمان سرطان ریه با استفاده از نانوذرات و لیرز مادون قرمز هستند. این کار مشترک با گروه‌های فیزیک، شیمی، ژنتیک دانشگاه شهید چمران اهواز و برخی محققان و داروسازان خارج از کشور در حال انجام است و در فاز تحقیقاتی است.

صباییان گفت: برای تولید غشاء تصفیه‌خانه‌ها نیز از پلاسما در پلیمر استفاده می‌شود. از این غشاء در تصفیه‌خانه‌ها، برای تصفیه آب استفاده می‌شود. این طرح نیز در فاز پژوهشی و تحقیقاتی قرار دارد.

وی افزود: دستگاه و سامانه لیدار نیز در مرکز اهواز طراحی شده است؛ این سامانه ذرات گرد و غبار را آشکارسازی می‌کند که این فرآیند با استفاده از لیزرهای پالسی کوتاه انجام می‌شود. این سامانه وجود ذرات گرد و غبار در هوا را به صورت دقیق تشخیص می‌دهد.

رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در بخش فیزیک اتمی و مولکولی نیز چندین پژوهش در دست اجرا هستند که عموما سطح بالا و در مرحله تئوری هستند. این بخش، برهم‌کنشی لیزر، اتم‌ها و مولکول‌ها را مورد مطالعه قرار داده است. در طرحی دیگر نیز از لیزر برای تسریع در جوانه‌زنی بذر استفاده شد.

وی عنوان کرد: طراحی و ساخت سنسورهای گازی با استفاده از لیزر نیز از دیگر فعالیت‌های موفق در مرکز تحقیقات اهواز بود که خوشبختانه به ثمر رسیده است. این طرح در صنعت پتروشیمی مورد استفاده قرار گرفت. در این طرح، از لیزر برای تشخیص وجود گاز استفاده می‌شود. اسپکترومتر نیز که دستگاه طیف‌سنج است و برای اندازه‌گیری تغییرات یک مشخصه فیزیکی در یک محدوده مورد استفاده قرار می‌گیرد، برای یک شرکت دانش بنیان ساخته شد.

صباییان گفت: علاوه بر این، مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای اهواز با مراکز علمی مهم و معتبری همچون بنیاد ملی علم ایران، ستاد ملی کوانتوم و اپتیک و ستاد ملی نانو ارتباطات علمی و پژوهشی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون + فیلم
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • تنهایی می‌تواند زندگی بازماندگان سرطان را کوتاه کند
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!