Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@15:01:53 GMT

آینده علمی بهتر با نانو

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۶۳۳۸۴

آینده علمی بهتر با نانو

به گزارش ایرنا، فناوری نانو موج چهارم انقلاب صنعتی، پدیده‌ای عظیم است که در تمامی گرایشات علمی راه یافته و از فناوریهای نوینی است که با سرعت هرچه تمامتر در حال توسعه و پیشرفت است و کشور ما نیز هم اکنون در این علم با قدرت در حال پیشرفت است.

این علم نوین انسان را با دنیای علمی جدید و بروز آشنا کرده و زمینه دسترسی به تمامی گرایش های علمی را فراهم می کند و جوانان و نوجوانان ما به سرعت از این علم استقبال کرده و در پی کشف ساختارها و داده های آن هستند و بی شک این مهم آینده علمی بهتری را برای کشور رقم می زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا هر ساله المپیاد نانو به عنوان یک رویداد علمی و با شرکت دانش آموزان علاقمند و برگزیده برگزار می شود و بر این اساس تاکنون ۱۱ دوره المپیاد دانش‌آموزی نانو در سطح کشور برگزار شده و  مرحله دوم دوازدهمین دوره این المپیاد روز پنجشنبه ۱۸ شهریور جاری با حضور برگزیده های مرحله اول در کشور برگزار شد.

در استان کردستان نیز این آزمون با حضور ۱۱۴ دانش آموز و در پنج شهرستان سنندج، سقز،مریوان، قروه و دیواندره برگزار شد.‌

آرین مصطفایی دانش‌آموز سال یازدهم دبیرستان تیزهوشان شهید بهشتی سنندج از دانش آموزان  کردستانی راه یافته به مرحله دوم المپیاد نانو تکنولوژی است که از پایه هشتم و از طریق مدیریت کادر مدرسه با نانو آشنا شده است.

نانو علم تحول آفرین

این دانش آموز کردستانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از پایه هشتم که از طریق کادر مدرسه با نانو آشنا شدم به آن علاقه پیدا کرده ‌و در جشنواره های مختلف پژوهشی شرکت کردم و سال گذشته نیز در یازدهمین دوره این المپیاد شرکت کردم و مرحله اول و دوم هم رتبه خوبی کسب کردم.‌

وی با بیان اینکه نانو انسان را با دنیای جدیدی آشنا می کند، اضافه کرد:  ‌نانو جزو رشته های پرطرفدار و نوپا است که قطعا در آینده بسیار بهتر و بیشتر از حالا مورد استقبال قرار می گیرد و آینده بهتری را برای نسل آینده ساز جامعه رقم می زند.

مصطفایی یادآور شد: استان کردستان دانش آموزان با استعداد زیادی دارد و سالانه بین یک دوم تا یک سوم شرکت کنندگان که قبول شده و به مرحله کشوری راه پیدا می کنند از این استان هستند و می توان از این ظرفیت برای توسعه علمی استان بهره برد.‌

وی افزود: ما اگر بخواهیم در آینده می توانیم در کنار فعالیتهای دیگر در زمینه علم نانو هم فعالیت داشته باشیم.‌

این دانش آموزبرگزیده کردستانی در مورده نحوه برگزاری آزمون امسال نیز گفت: در دوره های گذشته کلاس‌های حضوری و فشرده زیاد برگزار می شد اما بدلیل شیوع کرونا امسال حدود ۵۰ درصد کاهش یافت که بی‌تاثیر نیست اما احساس می کنم خودم امسال بهتر بودم.

نگار محمودی دانش‌آموز پایه دوازدهم تجربی دبیرستان هادی رستگار از دیگر دانش‌آموزان کردستانی راه یافته با مرحله دوم دوازدهمین دوره المپیاد نانو است که از طریق پژوهشسرای رازی با نانو آشنا شده است.

وی سال گذشته نیز در مرحله یازدهم المپیاد نانو شرکت کرده و در مرحلخ اول پذیرفته شده اما بدلیل درگیری با کرونا نتوانسته در مرحله دوم شرکت کند.

نانو کاربردی ترین علم‌

محمودی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پایه نهم که بودم در سمیناری که پژوهشسرای رازی برگزار می کرد در مورد آشنایی با نانو و پژوهش های دیکر صحبت شد که از همان زمان با نانو آشنا شده و در یازدهمین دوره شرکت کردم.

وی افزود: نانو رشته‌نوینی است که می توانیم حتی در طبعیت یا هر جای دیگری ردی از آن را ببینیم بنابراین می توان گفت یکی از کابردی ترین علوم به شمار می رود.

این دانش آموز کردستانی با بیان اینکه نانو منحصر به یک رشته نیست و در همه رشته ها و شاخه ها وجود دارد و خود یک علم گسترده ای است اضافه کرد:  نانو نامحدود است ‌ و هنوز برخی از ساختارها و فرمول های خود نانو کشف نشده لذا می توانیم در رشته های مختلف آن استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه در مرحله اول دوازدهمین دوره المپیاد نانو نفر ۱۲۱ بودم، گفت: از طریق پژوهشسرا دوره های آموزشی خوبی با حضور اساتید کشوری برگزار شد و من هم تلاش خودم را کردم، امیدوارم که جزو نفرات برتر باشم.

رقابت ۵۲۴ دانش آموز

سرپرست المپیاد دانش‌آموزی علوم و فناوری نانو گفت:
۱۱۴ نفر از مجموع ۵۲۴ دانش آموز راه یافته به این مرحله از المپیاد نانو کشوری کردستانی هستند.

نسیم ذوقی افزود: مرحله دوم دوازدهمین المپیاد نانو به صورت تستی تشریحی و حضوری بوده و بر این اساس دانش آموزان شرکت کننده در ۱۲۰ دقیقه به ۲۰ سوال تستی و ۶ سوال تشریحی پاسخ دادند.

وی اظهار داشت: شرکت کنندگان کردستانی امروز در پنج حوزه  در شهرستان های سنندج، سقز،مریوان، قروه و دیواندره با هم رقابت کردند.

سرپرست المپیاد دانش آموزی علوم و فناوری نانو با بیان اینکه شرکت کنندگان در این مرحله باید رضایت نامه کتبی حضور در محل آزمون به همراه داشتند ادامه داد: با توجه به شرایط موجود و شیوع ویروس کرونا و به منظور رعایت پروتکل‌های بهداشتی، در هر استان یک حوزه برای آزمون انتخاب شد تا علاقه‌مندان بتوانند براحتی در این آزمون شرکت کنند.

وی اضافه کرد: در همه حوزه‌ها، شیوه نامه های بهداشتی حفاظت در برابر بیماری کرونا رعایت شده و حاضرین در محل آزمون نیز موظف به رعایت این شیوه نامه بوده و از حضور شرکت کنندگان بدون استفاده از ماسک در جلسه آزمون، جلوگیری شد.

 مرحله دوم دوازدهمین دوره المپیاد فناوری نانو روز پنجشنبه ۱۸ شهریور در استان های مختلف کشور از جمله کردستان برگزار شد.

در یازدهمین دوره المپیاد نانو تکنولوژی، استان‌ کردستان با ۱۳ دانش‌آموز برگزیده، مقام اول کشور را کسب کرد و استان‌های آذربایجان شرقی و خراسان رضوی، هر کدام با سه برگزیده به صورت مشترک در جایگاه بعدی قرار گرفتند.

المپیاد دانش‌آموزی نانو رویداد مورد تایید بنیاد ملی نخبگان است و در راستای تفاهم‏نامه میان سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان و ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، در سال جاری با همکاری و هماهنگی این دو نهاد برگزار شده است.

برچسب‌ها کردستان بنیاد ملی نخبگان ستاد ویژه توسعه فناوری نانو دیواندره سنندج

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان بنیاد ملی نخبگان ستاد ویژه توسعه فناوری نانو کردستان بنیاد ملی نخبگان ستاد ویژه توسعه فناوری نانو دیواندره سنندج مرحله دوم دوازدهمین المپیاد دانش آموزی دوازدهمین دوره المپیاد نانو دوره المپیاد شرکت کنندگان نانو آشنا دانش آموزان فناوری نانو برگزار شد راه یافته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۳۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرحله مصاحبه داوطلبان مجاز آزمون دکتری ۱۴۰۳ حضوری برگزار می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

 کارنامه نتایج اولیه آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» (نیمه‌متمرکز) سال ۱۴۰۳ سه‌شنبه ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ در درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شد.

افرادی که بر اساس مندرجات کارنامه اولیه مجاز به انتخاب رشته‌های تحصیلی در یک یا چند کد ترکیب (رشته) از مجموعه امتحانی در دوره روزانه یا سایر دوره‌ها شدند تا ساعت ۲۴ امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ فرصت دارند نسبت به ثبت کدرشته‌محل‌های انتخابی خود (حداکثر ۵۰ کدرشته‌محل در صورت وجود) با توجه به مجموعه امتحانی که در آن آزمون داده‌اند، در سایت سازمان سنجش اقدام کنند.

از ۱۵۱ هزار و ۶۴۳ داوطلب شرکت کننده در آزمون دکتری ۱۴۰۳ تعداد ۱۲۵ هزار و ۱۷۴ نفر مجاز به انتخاب رشته شده اند.

داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته بوده و علاقه‌مند به انتخاب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی هستند، لازم است به درگاه دانشگاه آزاد به آدرس www.azmoon.org مراجعه و بر اساس اطلاعیه‌های مربوط که در درگاه اطلاع رسانی آن دانشگاه منتشر می‌شود، اقدام کنند ضمن اینکه کد دسترسی برای انتخاب رشته‌محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی در انتهای کارنامه درج شده است.

اسامی معرفی‌شدگان دارای حدنصاب به منظور شرکت در مرحله دوم شامل مصاحبه، بررسی سوابق علمی و پژوهشی و … در دهه اول خردادماه ۱۴۰۳ از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر خواهد شد.

مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی به صورت حضوری انجام خواهد شد

مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی (مرحله دوم آزمون)، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به صورت حضوری انجام خواهد شد.

دانشگاه‌ها و مؤسسات مجری مقطع دکتری چگونگی تشکیل پرونده داوطلبان، زمان و مکان برگزاری آزمون، نحوه مصاحبه علمی یا برگزاری آزمون تخصصی را از طریق درگاه اطلاع رسانی خود به داوطلبان اعلام خواهندکرد.

در صورت نیاز و همچنین تشخیص مؤسسه مبنی بر برگزاری آزمون تخصصی، مواد آزمون و ضرایب امتحانی از طریق درگاه اطلاع رسانی دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی به اطلاع داوطلبان خواهد رسید.

مرحله دوم آزمون (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) در مؤسسه برای هر داوطلب صرفاً یکبار انجام می‌شود و عدم مراجعه داوطلبان در مرحله دوم آزمون، به منزله انصراف آنان تلقی شده و برگزاری مجدد مرحله دوم (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) برای آن دسته از داوطلبان که در این مرحله شرکت نکرده اند، امکانپذیر نخواهد بود.

نمره مصاحبه (ارزیابی سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری و مصاحبه علمی و سنجش عملی) براساس شیوه نامه ابلاغی که از سوی سازمان سنجش آموزش کشور به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی ارسال می‌شود، لحاظ خواهد شد و دانشگاه‌ها برای تمامی افراد معرفی شده که در مصاحبه شرکت کرده اند، نمره‌ای مطابق با شیوه نامه مذکور تعیین و برای گزینش نهایی به سازمان سنجش ارسال می‌کنند.

بر اساس مصوبه جلسه ۱۳۷ به تاریخ ۱۳۹۹/۸/۶ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی می‌توانند برای نمره مرحله دوم آزمون که شامل مجموع نمرات سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری و مصاحبه و هم چنین طرح واره (در رشته محل‌های پژوهش محور) است، حدنصاب نمره برای هر کد رشته محل تعیین کنند و سازمان سنجش آموزش کشور مکلف است در پذیرش نهایی حدنصاب مذکور را اعمال کند.

دانشگاه‌ها مجاز به برگزاری آزمون کتبی و شفاهی از داوطلبان معرفی شده برای مرحله دوم بوده و نمره آن در مقدار نمره مصاحبه علمی و سنجش عملی لحاظ می‌شود.

تغییر رشته، تغییر گرایش و انتقال دانشجویان در مقطع دکتری امکانپذیر نبوده، لذا به داوطلبان تأکید می‌شود در خصوص مراجعه به دانشگاه‌ها برای درخواست پذیرش و انجام مرحله مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی، دقت لازم را بعمل آورند.

اعلام زمان و هزینه بررسی صلاحیت‌های عمومی داوطلبان معرفی شده

آن دسته از داوطلبانی که بر اساس حدنصاب تعیین شده دانشگاه‌ها و مؤسسات حداقل در یک یا چند کدرشته محل حدنصاب لازم را دارا بوده و تمایل به شرکت در مرحله دوم آزمون (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) دانشگاه‌های ذیربط را دارند، لازم است از طریق درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش از تاریخ ۸ خرداد ۱۴۰۳ تا ۲۵ تیر ۱۴۰۳ برای انجام بررسی صلاحیت‌های عمومی، نسبت به واریز مبلغ سه میلیون و ۴۲۴ هزار ریال (۳۴۲ هزار و ۴۰۰ تومان) از طریق پرداخت الکترونیک در درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور اقدام کرده و سپس نسبت به تکمیل فرم مشخصات بررسی صلاحیت‌های عمومی مندرج در درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش اقدام و کد پیگیری مربوط را دریافت کنند. داوطلبانی که در این خصوص اقدام نکنند، از مراحل گزینش نهایی حذف خواهند شد.

بر اساس مقررات وظیفه عمومی سنوات تحصیلی مجاز در مقطع دکتری تخصصی ناپیوسته (Ph.D) حداکثر ۶ سال است. دانشجویان اخراجی تا پایان خدمت دوره ضرورت و یا اخذ معافیت دائم، مجاز به ادامه تحصیل نیستند.

سربازان در حال انجام خدمت، مجاز به تحصیل همزمان با انجام خدمت دوره ضرورت نیستند و در صورت قبولی در دانشگاه و نداشتن غیبت، برای برخورداری از معافیت تحصیلی، از خدمت ترخیص خواهند شد.

مشمولان غایب به هیچ وجه حق شرکت در این آزمون را نداشته و در صورت شرکت و قبولی، مجوز تحصیل برای آنان صادر نخواهد شد و دانشگاه‌ها نیز مجاز به ثبت نام از آن‌ها نیستند.

هر زمان مشخص شود که داوطلب، حقایق را کتمان کرده یا واجد یکی از شرایط و ضوابط مندرج در این دفترچه نیست، در هر مرحله‌ای که باشد (ثبت نام، شرکت در آزمون، پذیرفته شدن، حین تحصیل در دانشگاه و) … از ادامه آزمون یا تحصیل محروم خواهد شد.

از تمامی پذیرفته شدگان نهایی رشته محل‌های دوره‌های غیر از روزانه و روزانه- غیردولتی شامل: دوره‌های نوبت دوم، پردیس خودگردان، پیام نور، مشترک، غیردولتی و غیرانتفاعی شهریه دریافت خواهد شد.

آزمون دکتری ۱۴۰۳ مرحله تکمیل ظرفیت ندارد

طبق مصوبه هفتمین جلسه به تاریخ ۱۳۹۶/۱۲/۲۲ و دوازدهمین جلسه به تاریخ ۱۳۹۸/۰۸/۰۱ شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی، در سال ۱۴۰۳ مرحله تکمیل ظرفیت در آزمون دکتری وجود نخواهد داشت.

دانشجویان شاغل تحصیل در مقطع دکتری (به شرط نداشتن مشکل نظام وظیفه برای برادران)، می‌توانستند بدون انصراف از تحصیل در آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ ثبت نام و شرکت کنند. این داوطلبان پس از اعلام نتایج نهایی در صورت قبولی در این آزمون، باید انصراف قطعی از رشته قبلی را به دانشگاه جدید محل تحصیل ارائه دهند.

دیگر خبرها

  • معتبرترین مسابقات ریاضی دانشجویی جهان در دانشگاه تبریز آغاز شد
  • برگزاری آزمون غربالگری شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
  • حضور بیش از ۲۰۰ شرکت تولیدکننده و دانش بنیان در کنگره ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • حدود ۸ هزار دانش آموز درجشنواره خوارزمی در خاش
  • دوازدهمین دوره المپیاد دادرس دختران در شهرستان لنگرود
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد
  • مدال آوران شانزدهمین لیگ علمی بین المللی پایا گیلان در مراسمی تجلیل شدند
  • مرحله مصاحبه داوطلبان مجاز آزمون دکتری ۱۴۰۳ حضوری برگزار می‌شود
  • رقابت داوطلبان شانزدهمین دوره المپیاد علوم پزشکی در دانشگاه آزاد یزد
  • ثبت نام دور جدید مسابقات روبوتیکاپ دانش آموزی آغاز شد