Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سایت دانشگاه هاروارد، ترکیبات خاصی در شکلات به نام فلاوانول کاکائو، اخیرا با بهبود مهارت تفکر مرتبط شده است. محققان ایتالیایی تاثیر فلاوانول‌های کاکائو را روی ۹۰ فرد سالم ۶۱ تا ۸۵ ساله که حافظه و مهارت‌های تفکرشان برای سن آن‌ها مناسب بود، آزمایش کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت کنندگان هر روز یک دم کرده مخصوص فلاوانول کاکائو می‌نوشیدند. دمنوش یک گروه حاوی مقدار کمی فلاوانول کاکائو (۴۸ میلی گرم [میلی گرم]در روز)، گروه دیگر حاوی مقدار متوسط ​​ (۵۲۰ میلی گرم) و گروه سوم حاوی مقدار زیادی (۹۹۳ میلی گرم) بود.

پس از هشت هفته، افرادی که روزانه مقدار متوسط ​​و زیاد فلاوانول کاکائو مصرف می‌کردند، در آزمایش‌هایی که توجه، عملکرد اجرایی و حافظه را اندازه گیری می‌کردند، پیشرفت چشمگیری داشتند. این یافته‌ها به صورت آنلاین در مجله American of Clinical Nutrition منتشر شد.

یک مطالعه مشابه توسط این محققان که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد، نشان داد مصرف روزانه فلاوانول‌های کاکائو با بهبود مهارت‌های تفکر در افراد مسن که دارای مشکلات تفکر بودند، ارتباط دارد، وضعیتی که به آن اختلال خفیف شناختی می‌گویند؛ و هر دو مطالعه نشان دادند که فلاوانول‌های کاکائو با کاهش فشار خون و بهبود مقاومت به انسولین مرتبط هستند.

فلاوانول‌ها نوعی ماده مغذی گیاهی هستند که در بسیاری از غذا‌ها و نوشیدنی‌ها مانند چای، زغال اخته، سیب، گلابی، گیلاس و بادام زمینی یافت می‌شوند. آن‌ها به ویژه در دانه‌های کاکائو فراوان هستند. تخمیر، خشک شدن و برشته شدن دانه‌های کاکائو باعث تولید پودر کاکائو می‌شود که از آن برای تهیه شکلات استفاده می‌شود.

سال‌هاست که فلاوانول‌های موجود در کاکائو مورد مطالعه قرار گرفته و مشخص شده است که آن‌ها به کاهش فشار خون، بهبود جریان خون در مغز و قلب، جلوگیری از لخته شدن خون و مبارزه با آسیب سلولی کمک می‌کنند.

فلاوانول‌های کاکائو چگونه می‌توانند مهارت تفکر را تقویت کنند؟

این به طور مستقیم در انسان مورد مطالعه قرار نگرفته است. دکتر میگوئل آلونسو، عصب شناس در دانشگاه هاروارد می‌گوید: از مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی، ما می‌دانیم که فلاوانول‌ها ارتباطات و بقای سلول‌های مغزی را تسهیل می‌کنند و از سلول‌های مغز در برابر سموم یا اثرات منفی التهاب محافظت می‌کنند.

میزان استفاده از کاکائو در شکلات بر اساس سازنده متفاوت است؛ و فلاوانول‌ها اغلب در تولید شکلات از بین می‌روند. شکلات تلخ دارای کاکائو و فلاوانول بیشتری نسبت به شکلات شیری است. مقدار شکلات تلخ می‌تواند از ۱۰۰ میلی گرم در ۱۰۰ گرم شکلات (حدود ۳ اونس) تا ۲۰۰۰ میلی گرم متغیر باشد.

مگادوز فلاوانول‌های کاکائو را می‌توان از مکمل‌ها و پودر‌های غنی شده که حاوی دوز‌های بیشتری هستند، دریافت کرد. اما گروه‌های مصرف کننده که میزان فلاوانول‌های کاکائو را در محصولات مطالعه می‌کنند، دریافتند که میزان واقعی مکمل‌ها و پودر‌های کاکائو بسیار متفاوت است. بهترین راه برای دریافت فلاوانول‌های کاکائو از طریق پودر کاکائوست که تا حد امکان طبیعی است و به روش هلندی پردازش نشده است که باعث کاهش میزان فلاوانول‌ها می‌شود. هر چند چنین پودر کاکائو تلخ خواهد بود.

ممکن است نیازی به مگادوز نداشته باشید. دکتر آلونسو آلونسو می‌گوید: فواید فلاوانول‌های کاکائو بر سلامت قلب و عروق به خوبی ثابت شده است و برای عموم مردم، مصرف روزانه ۲۰۰ میلی گرم فلاوانول کاکائو به عنوان یک هدف بالقوه در چارچوب رژیم متعادل در حال ظهور است.

باید مراقب باشید. شکلات کالری بالایی دارد. افزودن آن به رژیم غذایی بدون مصرف غذا‌های دیگر می‌تواند منجر به افزایش وزن شود که ممکن است هرگونه افزایش خطر سلامتی را در پی  داشته باشد. سعی کنید شکلات تلخ را مصرف کنید که بیشترین غلظت فلاونول را در هر اونس دارد؛ اما منابع دیگری از فلاوانول، زغال اخته، گیلاس است.

بیشتر بخوانید 

شایع‌ترین بیماری مغزی که موجب تشنج می‌شود

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیماری مغزی خوراکی شیرین فلاوانول های کاکائو فلاوانول کاکائو فلاوانول ها میلی گرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۳۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب

آفتاب‌‌نیوز :

از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بهزاد حاتمی افزود: کبد چرب الکلی در پی مصرف طولانی الکل ایجاد می‌شود و کبد چرب غیرالکلی عمدتا در زمینه سندرم متابولیک مثل چاقی، دیابت و چربی خون بالا فرد را مبتلا می‌کند.

وی با اشاره به این که کبد چرب یعنی رسوب چربی در کبد به میزانی که بیش از پنج تا ۱۰ درصد وزن کل آن را تشکیل می‌دهد، اظهارداشت: پیشرفت رسوب چربی در کبد ممکن است باعث ایجاد التهاب در سلول‌های کبدی و به دنبال آن به مرور باعث ایجاد فیبروز پیشرفته کبدی و سیروز شود.

این فوق تخصص بیماری‌های کبد و گوارش، ادامه داد: کبد چرب در اکثر موارد علامتی ندارد و بیمارانی که غالبا به طور اتفاقی سونوگرافی شکم به دلایل دیگر انجام می‌دهند متوجه چرب بودن کبد خود می‌شوند و یا در طی بررسی علت افزایش آنزیم‌های کبدی، کبد چرب تشخیص داده می‌شود.

وی با بیان این که کبد چرب در صورتی که علامت‌دار شود با نشانه‌هایی، چون احساس کسالت و خستگی، تهوع و درد یا ناراحتی مبهم در سمت راست بالای شکم خود را نشان می‌دهد، تاکید کرد: در صورتی که کبد چرب باعث التهاب و آسیب پیشرونده کبد شود می‌تواند منجر به بیماری پیشرفته کبدی یا سیروز شود.

وی ادامه داد: کبد چرب شایع‌ترین علت بیماری مزمن کبدی در کشور‌های غربی به حساب می‌آید و شیوع آن بین ۱۰ تا بیش از ۴۰ درصد (بطور متوسط ۲۵ درصد) است.

حاتمی در ادامه به شیوع بالای کبد چرب در ایران اشاره کرد و توضیح داد: این بیماری در کشور حتی از متوسط جهانی بالاتر است، طبق برخی آمار موجود شیوع کبد چرب در ایران حدود ۴۰-۳۰ درصد در جمعیت بالای ۱۸ سال است.

وی شایع‌ترین سن بروز کبد چرب را دهه چهارم و پنجم زندگی عنوان کرد و گفت: بیماری کبد چرب در مردان شایع‌تر است، ولی در عین حال برخی مطالعات نیز شیوع بالاتر کبد چرب در زنان را گزارش کرده‌اند.

این فوق تخصص بیماری‌های کبد و گوارش بالغین، ادامه داد: با توجه به سیر روزافزون شیوع اضافه وزن و چاقی در کودکان، به نظر می‌رسد که سن شیوع کبد چرب پایین‌تر شده است و افزایش شیوع کبد چرب در کودکان زنگ خطری است که باید توجه جدی به آن معطوف داشت.

وی افزود: پیروی از سبک غلط زندگی، کم تحرکی و استفاده روزافزون از تنقلات و غذا‌های آماده پر کالری (فست فود) از عوامل مهم افزایش شیوع کبد چرب در کودکان و بزرگسالان است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که اضافه وزن و چاقی، دیابت، چربی خون بالا و سندرم متابولیک از عوامل خطر عمده ابتلا به کبد چرب هستند، توضیح داد: برخی بیماری‌ها نیز از جمله کم کاری تیروئید، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، آپنه انسدادی در موقع خواب ممکن است با کبد چرب همراه باشند. همچنین برخی دارو‌ها نیز ممکن است باعث ایجاد کبد چرب شوند. عوامل ژنتیکی و تفاوت‌های قومی نژادی نیز در ایجاد کبد چرب نقش دارند.

وی همچنین درباره ضرورت درمان بیماری کبد چرب گفت: کبد چرب در صورت عدم درمان علاوه بر این که ممکن است باعث آسیب پیشرونده کبدی، سیروز کبدی، نارسایی کبدی و بالاخره سرطان کبد شود، به عنوان عامل خطر عمده برای بیماری‌های قلبی عروقی نیز به شمار می‌رود. نخستین و اساسی‌ترین اقدام درمانی برای کبد چرب، ورزش و کاهش وزن است.

حاتمی با اشاره به این که بیمارانی که اضافه وزن یا چاقی دارند باید با اصلاح شیوه زندگی خود، ورزش و رژیم غذایی به کاهش وزن مبادرت کنند، اضافه کرد: در این افراد کاهش وزن سریع به هیچ وجه توصیه نمی‌شود؛ به طوری که حتی ممکن است باعث تشدید آسیب کبدی نیز شود.

وی ادامه داد: میزان توصیه شده مجاز برای کاهش وزن ۰.۵ تا یک کلیوگرم در هفته است و در عین حال بهتر است این افراد روزانه حداقل ۴۵-۳۰ دقیقه ورزش متوسط (حداقل پنج روز در هفته) داشته باشند.

به گفته وی، در درصدی از افراد که اضافه وزن و چاقی نیز دارند (حدود ۲۰-۱۰ درصد) ممکن است کبد چرب ایجاد شود که در این گروه نیز ورزش منظم به بهبود کبد چرب کمک می‌کند.

حاتمی با تاکید بر کنترل مناسب قند خون در بیماران دیابتی و کنترل فشار خون و چربی خون به مبتلایان کبد چرب توصیه کرد: در برخی موارد نیز با تجویز پزشک استفاده از درمان دارویی ضرورت دارد.

وی ادامه داد: توصیه می‌شود افراد مبتلا به کبد چرب از مصرف غذا‌های پرکالری و پرچرب و به ویژه پرکربوهیدرات مانند فست فود، شیرینی جات و نوشابه‌های گازدار و خصوصا الکل اجتناب کنند. مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه در این بیماران توصیه می‌شود، البته باید توجه داشته باشند مصرف بیش از حد میوه‌هایی که محتوای فروکتوز بالایی دارند نیز باید خودداری کنند.

حاتمی با بیان این که مصرف قهوه نیز در بیماران مبتلا به کبد چرب مفید است، گفت: البته مصرف بیش از حد قهوه به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • مصرف این سه نوع چای چهره‌تان را ۲۰ سال جوان می‌کند
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • مطالعه یک ماده مغذی، مسیری برای درمان اختلالات مغزی!
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • طعم شیرین افزایش تولید با کاهش فواصل بهداشتی
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • اسلام هراسی پای شهردار مسلمان لندن را هم گرفت