Web Analytics Made Easy - Statcounter

کریم اصغروند روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کتابخانه آیت‌الله «علی ارومیان» حدود ۱۰ سال پیش به مجموعه‌ای در تهران اهدا شده بود که به علت رضایت نداشتن ایشان از نحوه نگهداری کتاب‌ها، بار دیگر به امامزاده سیدمحمد (ع) مراغه انتقال یافت.

کریم اصغروند، مدیر اجرایی امامزاده سید محمد(ع) مراغه

وی بیان کرد: پس از انتقال کتاب‌ها به این بارگاه، کتابخانه‌ای به نام شهیدین ارومیان در امامزاده سیدمحمد(ع) راه‌اندازی شد که تمامی هزینه قفسه‌بندی آن را هم آیت‌الله «علی ارومیان» پرداخت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به هزینه ۱۰۰ میلیون تومانی این قفسه‌بندی، اضافه کرد: کتابخانه آیت‌الله ارومیان از نظر برخورداری از کتاب‌های تفسیر بسیار غنی بوده و بیشتر کتاب‌ها در زمینه‌های تفسیر، کلام، فقه، فلسفه، تاریخ و ادبیات است.

وی خاطرنشان کرد: در نظر داریم قرائتخانه‌ای در همین مجموعه ایجاد و در اختیار طلاب و دانشجویان علاقه‌‍مند قرار دهیم تا آنان به آسانی از این کتاب‌های نفیس بهره‌مند شوند.


مدیر اجرایی امامزاده سیدمحمد (ع) مراغه اضافه کرد: کتاب‌های سنگی ارزشمندی نیز در این مجموعه وجود دارد که برخی از آنها نیازمند صحافی است.

به گفته «اصغروند» در این کتابخانه تالیف‌هایی از آیت‌الله «علی ارومیان» نیز وجود دارد که از آن جمله می‌توان به کتاب «فلسفه روزه در اسلام» اشاره کرد؛ کتاب «قطره‌ای از دریا»، حاوی مختصری از مبارزه‌های آیت‌الله ارومیان علیه طاغوت و همچنین مجموعه فعالیت‌ها و خاطره‌های ایشان نیز از دیگر کتاب‌های اهدایی است.

وی بیان کرد: علاوه بر کتاب‌های اهدایی، مجموعه اسنادی از آیت‌الله «علی ارومیان» نیز به این کتابخانه اهدا شد که از آن جمله می‌توان به اعتبارنامه نمایندگی مجلس شورای اسلامی آیت‌لله ارومیان به تاریخ ۱۳۶۳ اشاره کرد.

به گزارش ایرنا آیت‌الله «علی ارومیان» در سال ١٣١١ هجری شمسی در شهر مراغه و در خانواده‏‌ای مذهبی دیده به جهان گشود تا جایی که جد وی دارای مقام عالی در سیر و سلوک در زمان خود، مورد تکریم مردم بود.

وی در پنج سالگی به مکتب رفت و خواندن و نوشتن و قرآن را آموخت؛ در هفت سالگی دوره ابتدایی را سپری کرد و قبل از اخذ دیپلم وارد حوزه علمیه شد و مقدمات را فرا گرفت.

ایشان پس از آن صرف و نحو و منطق و اصول و معانی بیان و برخی کتب ادبی را فرا گرفت و در سال ١٣٢٦ به ارومیه رفت و مغنی و مطول را تکمیل کرد.

شیخ علی سپس به مراغه مراجعت کرد و بقیه دروس خود از جمله منطق و اصول و شرح لمعه و مباحث الالفاظ و مشتقات مرحوم آیت‌‏اللّه‏ حاج میرزا صادق تبریزی را از محضر آیت‌‏‌اللّه‏ مرحوم حاج‌شیخ حسین هبه‌اللّه‏ و مقداری از رسائل و مکاسب را خواند.

آنگاه به قم و سپس به نجف اشرف مشرف شد و دروس ناتمام خود را کامل کرد؛ ایشان بسیاری از دروس را از محضر آیات عظام ملکوتی، سیدمحمود شاهرودی و خوئی در مدت 17 سال خواند و از اساتید بسیاری در دوران تحصیل علوم حوزوی استفاده کرد که شمار آنان به ۱۴ نفر می‌‏رسد. 

جلد چهارم تنفیح‌الاصول در بحث استصحاب به سبک رسائل شیخ انصاری در 500 صفحه، الصوم، تقریر بحث خارج فقه مرحوم آیت‌اللّه‏ شیرازی چاپ شده در نجف اشرف، شرح کفایت‌الاصول در دو جلد چاپ نشده، تقریرات درس آیت‌اللّه‏‌العظمی خویی در چند جلد که چاپ نشده و فلسفه روزه در اسلام به فارسی که چاپ نشده، از جمله تالیفات آیت‌الله «علی ارومیان» است.

آیت‌الله ارومیان که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نیز نقش اساسی در مبارزه با طاغوت داشت، پس از پیروزی انقلاب طی دو دوره به عنوان نماینده مردم مراغه به مجلس شورای اسلامی راه یافت و امامت جماعت شهرستان میانه را نیز بر عهده داشت. 

 مشاور نماینده ولی ‏امر مسلمین در عقیدتی ـ سیاسی ستاد فرماندهی کل قوا، نماینده خبرگان رهبری از آذربایجان‌شرقی طی دو دوره ۱۶ ساله، پاسخ‏گوی احکام شرعیه در دفتر مقام معظم رهبری و امام جماعت در چند مسجد قبل و بعد از انقلاب اسلامی از جمله دیگر مسئولیت‌های وی به شمار می‌رود.

آیت‌الله «علی ارومیان» در عین حال پدر سه شهید به نام‌‏های مهدی، رضا (عبدالحمید) و محسن است و فرزند چهارم وی نیز در درگیری با منافقان در جزیره مجنون مجروح و جانباز شد.

برچسب‌ها حوزه علميه آذربایجان شرقی مراغه کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حوزه علميه آذربایجان شرقی مراغه حوزه علميه آذربایجان شرقی مراغه کتاب آیت الله کتاب ها آیت الل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۵۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه استاندار کرمانشاه با اشاره به افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر-کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده استان در دولت قبل، گفت: در مجموع این دو افتتاح نمایشی بیش از ۳۷۰۰ میلیارد تومان هزینه روی دست استان گذاشته است.

محمدطیب صحرایی، عصر امروز (هشتم اردیبهشت) در اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان در سال جاری، کتابخانه ها را نیاز ضروری برای داشتن یک جامعه زنده و پویا عنوان کرد و افزود: از هیچ تلاشی برای توسعه کتابخانه ها دریغ نمی کنیم.

وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور و استان گفت: قطعا ساخت کتابخانه یک اولویت ضروری است، اما در شرایط فعلی وقتی در کنار سایر اولویت های دیگر قرار می گیرد شاید نتوانیم آنطور که باید به آن اعتبار اختصاص دهیم.

استاندار کرمانشاه با انتقاد از عملکرد دولت قبل در افتتاح نمایشی پروژه‌ها، گفت: متاسفانه اقداماتی در سال‌های گذشته صورت گرفته که بار مالی آن در حال حاضر به استان تحمیل می‌شود و همین امر موجب شده مجبور شویم این کارهای برزمین مانده و مهم را اولویت قرار دهیم.

صحرایی گفت: بطور مثال در گذشته جشن «پایان بازسازی مناطق زلزله زده» را برگزار کردند، درحالیکه کلی پروژه نیمه کاره از زلزله باقی مانده بود. برپایی این جشن مقارن شد با حذف ردیف اعتباری بازسازی مناطق زلزله استان در بودجه کشور و همین امر موجب شده نتوانیم برای ادامه بازسازی اعتبار بگیریم.

صحرایی گفت: بر اساس برآورد صورت گرفته برای تکمیل ساختمان‌های دولتی نیمه کاره در این مناطق حداقل به ۲۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و این درحالیست که دستمان در این شرایط به جایی بند نیست.

استاندار کرمانشاه گفت: اقدام دیگر بحث تاخیر در بازسازی فرودگاه کرمانشاه بود. فرودگاهی که می‌توانست با ۸۰ میلیارد تومان بازسازی شود و محلی برای تردد مردم، گردشگران و تجار شود، به دلایل سیاسی و انتخاباتی، انجام کار را به تاخیر انداخته و یک باند مچاله شده برایمان به جا گذاشتند که با وجود اینکه تاکنون ده ها میلیارد تومان خرج آن کرده ایم، اما هنوز کار آن تمام نشده و بازهم اعتبار می‌خواهد.

صحرایی به راه آهن ملایر-کرمانشاه هم اشاره و تصریح کرد: این پروژه هم درحالی افتتاح شد که کلی نواقص در خط آن وجود داشت و قطار به دلیل جوش کاری های نهایی که انجام نشده نمی‌تواند در برخی قسمت های مسیر با سرعت بیشتر از ۶۰ کیلومتر در ساعت حرکت کند و برای رفع این نواقص حداقل هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

استاندار کرمانشاه گفت: در این شرایط مجبور به اولویت بندی هستیم تا پروژه های ضروری را به سرانجام برسانیم، اما این به معنی نیست که کتابخانه ها را رها کنیم.

وی همچنین با اشاره به سفر دور دوم هیات دولت به استان، گفت: باید برای این سفر آماده شویم و به نظر می رسد یکی از پروژه های قابل طرح در این سفر، پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه باشد.

صحرایی از مسئولین نهاد کتابخانه های استان خواست تا پروژه کتابخانه های نیمه کاره در مناطق زلزله‌زده را هم در اولویت های بعدی برای طرح در این سفر قرار دهد.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر لزوم پیگیری یک رویکرد ترکیبی در حوزه کتاب و کتابخوانی، گفت: در این رویکرد ترکیبی هم باید به مباحث فیزیکی و عمرانی در حوزه کتاب و کتابخوانی توجه شود و هم به مسائل نرم افزاری این حوزه پرداخت شود.

صحرایی گفت: در رویکرد ترکیبی، بخشی از کار پیگیری پروژه های عمرانی حوزه کتابخانه هاست. در این بخش می توان از ظرفیت سایر مراکز هم استفاده کرد، بطور مثال می‌توان در مناطق زلزله زده از ظرفیت مساجد در حوزه کتاب و کتابخوانی بهره گرفت.

استاندار کرمانشاه گفت: بخش دیگر کار در این حوزه باید در زمینه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی متمرکز شود. نباید معطل تکمیل زیرساخت ها باشیم و بعد از آن سراغ ترویج فرهنگ کتابخوانی برویم. باید از همین حالا اقدام کنیم و اگر تعداد مراجعان کتابخانه ها افزایش یابد قطعا مسیر برای ساخت کتابخانه های بیشتر هموار می‌شود.

صحرایی گفت: در این مسیر باید در و دیوار شهر هم فرهنگ کتابخوانی را تبلیغ کند و نیاز است که در این زمینه نهاد کتابخانه‌ها با شهرداری‌ها همکاری ویژه‌ای داشته باشد.

وی افزود: علاوه بر این اقدامات باید رویدادها و مسابقات خاص در حوزه کتاب و کتابخوانی توسعه یابد. همچنین باید چندین کتاب خاص بطور شاخص و از طرق مختلف در طول سال در سطح جامعه معرفی شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بهشتی از ۱۶۱ هزار یار مهربان/ اینجا ملک رفاقت و اعتماد است
  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند
  • شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی