Web Analytics Made Easy - Statcounter

۱۰ سپتامبر برابر با ۱۹ شهریور، روز جهانی پیشگیری از خودکشی نام‌گذاری شده است که هدف اصلی آن بالا بردن آگاهی جهانی درباره خطرات خودکشی و پیشگیری از آن است.

به گزارش ایمنا، خودکشی یک عامل مخرب و ساختارشکن در هر جامعه محسوب می‌شود و یکی از ۲۰ علت اصلی مرگ‌ومیر در جهان استT به‌طوری‌که طبق آمار گرفته‌شده در هر ۴۰ ثانیه یک نفر در جهان به دلیل خودکشی جان خود را از دست می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سالانه حدود ۲۰ تا ۶۰ میلیون نفر در جهان اقدام به خودکشی می‌کنند که از بین آن‌ها یک‌میلیون نفر در این اقدام ضداجتماعی موفق می‌شوند.

تاریخ روز جهانی پیشگیری از خودکشی در تقویم ۱۴۰۰

روز جهانی پیشگیری از خودکشی در تقویم شمسی برابر با ۱۹ شهریور است، همچنین تاریخ این روز به میلادی برابر ۱۰ سپتامبر و در تقویم قمری برابر سوم ماه صفر سال ۱۴۴۳ است.

تاریخچه روز جهانی پیشگیری از خودکشی

روز جهانی پیشگیری از خودکشی (World Suicide Prevention Day) نخستین بار در سال ۲۰۰۳ برگزار شد. مراسم این روز توسط انجمن بین‌المللی پیشگیری از خودکشی (IASP) با همکاری فدراسیون جهانی سلامت روان (WFMH) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) برگزار می‌شود و کمپین‌های بشردوستانه نیز برنامه‌های ویژه برای این روز انجام می‌دهند. در دهه ۱۹۹۰ سیاست‌نامه پیشگیری از خودکشی توسط سازمان ملل متحد منتشر شد که بسیاری از کشورها از آن پیروی می‌کنند.

هدف از نام‌گذاری روز جهانی پیشگیری از خودکشی در تقویم

هدف اصلی از نام‌گذاری این روز افزایش آگاهی عمومی در مورد خودکشی و بیماری‌های ذهنی مرتبط با آن، پیشگیری از خودکشی در جهان، پرداختن رسانه‌ها به خودکشی، شناسایی نشانه‌های خودکشی و معرفی راه‌حل‌های پیشگیری از آن است تا بتوان میزان خودکشی را تا حد زیادی پایین آورد. به‌طورکلی روز جهانی پیشگیری از خودکشی برای اولین باربر مبنای دو هدف برگزار شد:

۱. نظم دهی جهانی، منطقه‌ای و ملی و انجام دادن کارهای مختلف در زمینه‌های گوناگون برای بالا بردن آگاهی درباره رفتارهای منجر به خودکشی و نحوه جلوگیری مؤثر از این رفتار.

۲. تقویت توانایی‌هایی کشورها برای توسعه و ارزیابی سیاست‌های ملی و طرح‌های پیشگیری از خودکشی.

تعریف خودکشی

خودکشی (در اصطلاح پزشکی: Suicide)، تلاش و اقدام آگاهانه به‌منظور خاتمه دادن به زندگی شخص توسط خودش است که ممکن است این اقدام موفق یا ناموفق باشد.

شعار روز جهانی پیشگیری از خودکشی

سال ۲۰۰۳

خودکشی قابل پیشگیری است

سال ۲۰۰۴

نجات جان‌ها، بازگرداندن امید

سال ۲۰۰۵

پیشگیری از خودکشی کاری همگانی است

سال ۲۰۰۶

با درک امیدهای تازه

سال ۲۰۰۷

پیشگیری از خودکشی در طول زندگی

سال ۲۰۰۸

در سطح جهانی بیندیشیم، در سطح ملی برنامه‌ریزی کنیم، در سطح محلی انجام دهیم

سال ۲۰۰۹

پیشگیری از خودکشی در فرهنگ‌های گوناگون

سال ۲۰۱۰

خانواده، جامعه و خودکشی

سال ۲۰۱۱

پیشگیری از خودکشی در جوامع چند فرهنگی

سال ۲۰۱۲

پیشگیری از خودکشی در سراسر جهان: تقویت کاراهای محافظتی و ادامه امیدواری

سال ۲۰۱۳

بدنامی اجتماعی: یکی از موانع مهم پیشگیری از خودکشی

سال ۲۰۱۴

شمعی را در جوار پنجره‌ای روشن کن

سال ۲۰۱۵

پیشگیری از خودکشی: رسیدگی و نجات جان‌ها

سال ۲۰۱۶

پیوستن، گفتگو کردن، مراقبت کردن

سال ۲۰۱۷

یک دقیقه وقت بگذارید، زندگی‌ای را تغییر بدهید

سال ۲۰۱۸

تمرکز بر سلامت روان جوانان؛ در جهان در حال تغییر

شعار روز جهانی پیشگیری از خودکشی ۲۰۲۱

"ایجاد امید از طریق اقدام و عمل" شعار این روز در سال ۲۰۲۱ است.

علل روانی خودکشی افسردگی که شایع‌ترین و مهم‌ترین دلیل خودکشی در جهان است. اسکیزوفرنی (شیزوفرنی) یا روان گسیختگی که یک بیماری روانی است و در آن مرز بین خیال و واقعیت مخدوش می‌شود. اختلال دوقطبی که موجب تغییرات شدید در خلق‌وخوی فرد می‌شود. اختلال شخصیت، مجموعه‌ای از اختلالات روان‌شناختی است که اصلی‌ترین ویژگی آن رفتار خشک و غیرقابل انعطاف در فرد است. شخصیت ضداجتماعی عدم توانایی در تحمل درد و رنج خودبیمارانگاری فشارهای روانی، اجتماعی و خانوادگی احساس ناامیدی، درماندگی و اضطراب اعتیاد به مواد مخدر و الکل بیکاری، فشارهای مالی و بحران‌های اقتصادی بیماری‌های جسمی که معمولاً کمترین تأثیر را در خودکشی دارد. آمارهای جهانی خودکشی

طبق آمارهای سازمان بهداشت جهانی، می‌توان گفت تقریباً به ازای هر خودکشی موفق ۲۰ خودکشی ناموفق صورت می‌گیرد. آمار خودکشی در برخی کشورها مانند چین در بین افراد ۱۵ تا ۳۴ سال بالاترین حد را دارد و به‌جز این کشور، در سایر کشورها آمار خودکشی مردان از زنان بیشتر است. در سال ۲۰۱۲ بیشترین آمار خودکشی به کشورهای چین و روسیه تعلق داشت. از ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۶ درصد بالایی از خودکشی‌های صورت گرفته در چین، مالزی و سریلانکا با استفاده از آفت‌کش‌ها بوده است.

اقدامات مؤثر برای پیشگیری از خودکشی محدود کردن دسترسی به روش‌های معمول خودکشی شناسایی زودرس افراد در معرض خطر خودکشی و درمان عوامل خودکشی در آنان پیشگیری و درمان به‌موقع اختلالاتی که جز عوامل خودکشی هستند مثل افسردگی آموزش رسانه‌ها درباره گزارش کردن مسئولانه موارد خودکشی اجرای برنامه‌هایی در میان جوانان برای آموزش مهارت‌های زندگی که به آنان توانایی کنار آمدن با استرس‌های زندگی را بدهد. جلوگیری از خودکشی با قرص

برای این کار باید از مصرف خودسرانه داروها اجتناب کرد چراکه مقادیر بالای داروهای به‌ظاهر کم‌خطر نیز می‌تواند برای فرد خصوصاً کودکان و افراد مسن خطرناک باشد. بهتر است داروهای بیمارانی که تعادل رفتاری ندارند، بیمارانی که به افسردگی مبتلا هستند و همچنین افرادی که سابقه اقدام به خودکشی دارند در دسترس شان قرار نگیرد و مقدار داروی مصرفی این افراد به‌دقت کنترل شود. عواملی مثل ابتلاء به فراموشی، بی‌سوادی، عدم اطلاع از نام داروها و … ممکن است باعث شود تا دارو به‌اشتباه یا تکراری مصرف شود بنابراین باید مصرف دارو در این افراد نیز تحت نظارت دقیق باشد.

کد خبر 520947

منبع: ایمنا

کلیدواژه: روز جهانی پیشگیری از خودکشی خودکشی ناشی از افسردگی بحران خودکشی در ایران فکر خودکشی آمار های جهانی خودکشی خودکشی با قرص خودكشي خودکشی در ایران مقابله با خودکشی اقدام به خودکشی دلایل خودکشی خودکشی چیست تعریف خودکشی چه روزی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق روز جهانی پیشگیری از خودکشی پیشگیری از خودکشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۷۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره اسب‌ دوانی ترکمن ۱۴۰۳ + تاریخچه Turkmen Racing Horse Festival

جشنواره اسب‌ دوانی ترکمن (Turkmen Racing Horse Festival) هر سال در آخرین یکشنبه ماه آوریل برگزار می‌شود و هدف آن بزرگداشت یکی از قدیمی‌ترین نژادهای اسب جهان و نماد غرور ملی ترکمنستان است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، جشنواره اسب‌دوانی ترکمن Turkmen Racing Horse Festival، هر سال در آخرین یکشنبه ماه آوریل برگزار می‌شود که سال جاری مصادف با بیست‌وهشتم آوریل (نهم اردیبهشت ۱۴۰۳) است. این جشنواره یک تعطیلات مهم و نماد غرور ملی است، اما در ترکمنستان یک یکشنبه کاری محسوب می‌شود و مدارس و ادارات در طول آن باز هستند.

ترکمنستان کشوری واقع در منطقه جنوب غربی آسیای مرکزی و همسایه قزاقستان، افغانستان، ایران و ازبکستان است. دریای خزر در امتداد مرز غربی این کشور قرار دارد و اسب‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از تاریخ و فرهنگ آن هستند، از این‌رو یک فصل کامل در آن به مسابقات اسب‌دوانی اختصاص دارد. نژاد اسب آخال‌تکه، افتخار ترکمنستان است که احتمال دارد یکی از قدیمی‌ترین نژادهای اسب در جهان باشد.

نژاد آخال‌تکه حداقل سه‌هزار سال قدمت دارد و تکامل‌یافته نژاد اسب ترکمن هستند که در قرون وسطی به عشایر کوچ‌نشین ترکمنستان تعلق داشتند و اکنون منقرض شده‌اند.

این نژاد اسب به چند دلیل بسیار کمیاب است؛ از نظر تاریخی، به دلیل کمبود غذا و آب برای اسب‌ها و انسان‌ها، این نژاد مجبور بود برای زنده ماندن خود را سازگار کند و مقاوم‌تر شود. همچنین تعداد زیادی هم‌خونی در جمعیت این اسب‌ها رخ می‌دهد که منجر به آسیب‌پذیری یا تهدید شدن آن‌ها توسط اسب‌های برجسته شده است. امروزه تنها حدود شش‌هزار اسب آخال‌تکه در جهان وجود دارد.

تاریخ جشنواره اسب‌دوانی ترکمن ۱۴۰۳

تاریخ جشنواره اسب‌دوانی ترکمن در سال ۲۰۲۴ روز بیست‌وهشتم آوریل مصادف با نهم اردیبهشت ۱۴۰۳ است.

تاریخچه جشنواره اسب‌دوانی ترکمن‌

جشنواره اسب‌دوانی ترکمن‌ها زمانی برای گردهمایی علاقه‌مندان به اسب و سوارکاری است و گرامیداشت نماد ملی ترکمنستان، اسب آخال‌تکه است. این نژاد بومی ترکمنستان و اسبی باشکوه و ایده‌آل به‌ویژه برای مسابقات اسب‌دوانی است، زیرا به سرعت، هوش و استقامت شهرت دارد. رنگ روشن آن‌ها، همراه با پوست بسیار براقی که از موهای بسیار ظریف و ابریشمی تشکیل شده است، به این اسب‌ها لقب «اسب‌های طلایی» را می‌دهد.

ترکمنستان یک سنت باستانی سه‌هزار ساله در مسابقات اسب‌دوانی دارد که مطابق با آن اسب‌های آخال‌تکه به‌دلیل ویژگی‌های برترشان مانند قدرت و استقامت، به‌منظور شرکت در مسابقات به‌طور انتخابی پرورش داده می‌شوند. این اسب‌ها در گذشته علاوه بر مسابقه، برای حمل‌ونقل نیز استفاده می‌شدند، اما امروزه به‌طور انحصاری برای مسابقه پرورش داده می‌شوند و نماد غرور ملی هستند، تا آنجا که عکس آن‌ها روی تمبرهای پستی، اسکناس‌ها و نشان ملی ترکمنستان دیده می‌شود.

ترکمنستان در اواخر دهه ۱۸۰۰، بخشی از امپراتوری روسیه شد و زمانی که این اتفاق افتاد، روس‌ها مزارع پرورش اسب‌های آخال‌تکه را در حدود سال ۱۸۸۱ تأسیس کردند. روس‌ها سال ۱۸۸۵ برای وارد کردن این نژاد یک ثبت رسمی اسب آخال‌تکه در سطح بین‌المللی ایجاد کردند. با این حال هنگامی که اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۲۲ شکل گرفت، تحولات اقتصادی و سیاسی با تعطیلی این مزارع پرورش همراه بود که این امر منجر به کاهش شدید تعداد اسب‌ها شد. تنها در سال ۱۹۷۹ بود که این نژاد به ایالات متحده برده و دوباره پرورش داده شد.

این نژاد از اسب‌ها که به قدرت و استقامت معروف هستند، یکی از پرطرفدارترین اسب‌های جنگی بوده‌اند و امروزه در شرایط بیابانی پرورش داده می‌شوند، زیرا قادر به تحمل دمای شدید هستند و ویژگی‌های تطبیقی بسیاری دارند که موجب بقای آن‌ها شده است.

یکی از معروف‌ترین اسب‌های آخال‌تکه به نام ابسنت، در دهه ۱۹۶۰ در مجموع شش مدال را در مسابقات مختلف اسب‌دوانی المپیک کسب کرد.

کد خبر 748765

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • در انتظار حرف آخر هواداران به ژاوی
  • لواندوفسکی: توپ طلای 2021 حق مسی بود؛ بلینگام و ام باپه بهترین بازیکنان دنیا هستند
  • اشتباه‌ترین تصور برای کسانی که به خودکشی فکر می‌کنند | این فیلم را حتما ببینید
  • جشنواره اسب‌ دوانی ترکمن ۱۴۰۳ + تاریخچه Turkmen Racing Horse Festival
  • جیمزوب پازل شکل‌گیری کهکشان‌ها را به هم ریخت
  • واکنش باخ به دوپینگ شناگران چینی
  • پیش‌نیازهای تحقق شعار سال در مناطق آزاد
  • جامعه و دولت به درآمدی که مردم ایجاد می‌کنند وابسته است
  • آغاز هفته نجوم با شعار «نجوم ایران، همبستگی و تعامل»