Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده سابق آمریکا در امور سوریه با دفاع از شکست کشورش در افغانستان، کشور‌هایی نظیر ایران و گروه‌های مقاومت را مقصر بحران‌های منطقه توصیف کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «جیمز جفری» نماینده ویژه سابق آمریکا در امور سوریه بدون اشاره به آتش‌افروزی‌های واشنگتن و متحدانش در منطقه، ایران و گروه‌های مقاومت را عامل بحران‌های غرب آسیا معرفی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجری شبکه «العربیه جدید» روز جمعه در مصاحبه با جفری از وی پرسید: «خروج آمریکا از افغانستان و تأثیر آن بر جایگاه استراتژیک آمریکا در جهان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟»

جفری در پاسخ مدعی شد: «اطمینان دارم این اتفاق شروع عقب‌نشینی بزرگ‌تری در خاورمیانه یا هر جای دیگری نیست. [جو] بایدن به رهبری امنیت جمعی جهانی از جمله استقرار‌های نظامی متعاقب باور دارد. او به درستی فکر کرد که افغانستان یک هدف از دست رفته است و اهمیت ملی برای آمریکا ندارد».

او در ادامه ادعاهایش گفت: «مشکل واشنگتن این است که مردم در سرتاسر جهان این بیم را دارند که این خروج، ممکن است آغاز خروج بزرگ‌تری باشد؛ بنابراین اقدامات بایدن و سخنانش نسبت به چین، روسیه، ایران، کره شمالی و تروریست‌ها باید از موضعی قدرتمند باشد».

او در ادامه برخلاف بسیاری از سیاست‌مداران آمریکایی تنزل نقش جهانی کشورش را رد کرد و به این سوال که آیا چین بیشترین سود را از خروج آمریکا از افغانستان خواهد برد، پاسخ داد: «باید ببینیم».

این مقام سابق آمریکایی در پاسخ به سوالی درباره توافق بر سر برنامه هسته‌ای ایران، بدون اشاره به خروج یک‌جانبه کشورش از برجام مدعی شد: «هنوز فرصت وجود دارد، اما دولت جدید ایران نشان داده که علاقه اندکی دارد. توافق با شروط بدی که خواست تهران است، مورد پذیرش بایدن نخواهد بود».

جفری به این سوال که آیا انتصاب «حسین امیر عبداللهیان» به عنوان وزیر امور خارجه ایران پیام محکم تهران درخصوص مذاکرات هسته‌ای است پاسخ داد: «البته».

این در حالی است که دولت قبلی ایران در ۶ دور مذاکره غیرمستقیم با آمریکا بر سر احیای برجام مشارکت داشت و واشنگتن در طول مذاکرات، آشکارا بازگشت به برجام را مقدمه‌ای برای رسیدگی به مسائل دیگر همچون توان موشکی و نقش ایران در منطقه عنوان می‌کرد.

دولت جدید ایران تأکید کرده در مذاکراتی شرکت خواهد کرد که نتیجه گرا باشد و رویکرد آمریکایی مذاکره برای مذاکره را رد کرده است. ایران از یک‌سو خواستار رفع همه تحریم‌های آمریکا و از یک‌سو تضمین واشنگتن برای عدم خروج مجدد از توافق هسته‌ای است.

در ادامه این مصاحبه از جفری پرسیده شد: «بسیاری معتقدند که رئیس جمهور بایدن، مسیر دولت [دونالد]ترامپ و رها کردن پرونده سوریه را در پیش گیرد. آیا واشنگتن واگذار کردن منطقه‌ای با این حد از اهمیت به مسکو و تهران را شکستی راهبردی می‌داند؟»

مقام سابق آمریکایی پاسخ داد: «دولت ترامپ از سوریه غفلت نکرد. دولت بایدن به‌طور کلی از مأموریت نظامی ضد داعش و کمک‌های بشردوستانه فاصله زیادی گرفته است. پیش‌بینی می‌کنم که این وضعیت با توجه به اینکه سوریه مسئله‌ای راهبردی برای کل منطقه است، تغییر کند».

ارتش آمریکا به بهانه مبارزه با داعش، در شرق سوریه مستقر شده و در حال غارت منابع نفتی و کشاورزی این منطقه است. به گفته فرماندهان محلی، نیرو‌های آمریکایی در حال تعلیم و حمایت از بقایای داعش در این منطقه هستند.

نماینده آمریکا در پاسخ به سوالی درباره کافی بودن تحریم‌ها علیه سوریه برای فشار بر این کشور پاسخ داد: «خیر کافی نیست، اما این تحریم‌ها در کنار حضور نظامی و فشار ترکیه و اسرائیل و اتحادیه عرب، ابزار چانه‌زنی عالی را فراهم می‌کند تا راه‌حلی برای اتمام درگیری‌ها پیدا شود».

او در ادامه، عادی‌سازی روابط واشنگتن با دمشق را به کاهش حضور ایران و تغییر سیاست‌های دولت در سوریه منوط دانست.

مقام سابق در پاسخ به سوالی درباره نقش آمریکا در تحولات لبنان ادعا کرد: «ایران و حزب‌الله این هرج‌ومرج را ایجاد کرده‌اند و در غیاب یک نظام سیاسی جامع، آمریکا و غربی‌ها کار چشمگیری فراتر از حمایت‌های بشردوستانه انجام نمی‌دهند. لبنان درسی برای عراق، سوریه، یمن و دیگر کشور‌ها است تا ببینند اگر ایران مهار نشود چه رخ می‌دهد».

این در حالی است که آمریکا و متحدانش ظرف بیست سال گذشته و به بهانه مبارزه با تروریسم، غرب آسیا را به آشوب کشیده و از گروه‌های تروریستی مختلف حمایت کرده‌اند. واشنگتن در کنار متحدانش در منطقه، کشور‌هایی که در برابر این ویرانگری مقاومت کرده‌اند، تحت تحریم‌های سنگین قرار داده است.

ائتلاف به رهبری عربستان سعودی که یکی از متحدان واشنگتن در منطقه محسوب می‌شود بحران انسانی وخیمی را به مردم یمن تحمیل کرده است. در نتیجه این بحران، هزاران یمنی در حملات ائتلاف سعودی و محاصره اقتصادی جان خود را از دست داده‌اند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جیمز جفری ارتش آمریکا بحران افغانستان طالبان سابق آمریکا تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۹۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان گفت: اشغالگران دیروز که همچنان از مداخله‌گری، بی‌ثبات سازی افغانستان و ایجاد مزاحمت از خاک این کشور حمایت کرده و دنبال می‌کنند، از سیاست خود دست بر نمی‌دارند.

به گزارش ایسنا، حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در گفت‌وگویی در مورد مساله داعش گفت: داعش خاکی را در افغانستان در اختیار ندارند، اما هسته‌های هراس افکنی در این کشور هستند. حکومت سرپرست افغانستان نیز اعلام کرده که در سرکوب داعش جدی هستند، ما این را قبول داریم و برای بهبود شرایط امنیتی کمک می‌کنیم این مساله تعارف ندارد. اما آیا اشغالگران دیروز که همچنان از سیاست مداخله‌گری، بی‌ثبات سازی و سیاست ایجاد مزاحمت از خاک افغانستان حمایت کرده و دنبال می‌کنند، مگر دست بر می‌دارند؟ 

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره حضور جریان‌های مخالف امارت اسلامی در ایران، تاکید کرد: سیاست ایران هیچ تهدید برای حاکمیت افغانستان نخواهد داشت. ایران با همه‌ مجموعه‌های افغان در ارتباط بوده، هست و خواهد بود. این را من روشن و صریح می‌گویم. اگر افغانستان برای همه‌ افغانی‌هاست، مهمان‌نوازی ایران برای مهمانانی‌ست که می‌آیند. ان‌شاالله شرایط این‌جا بهبود پیدا کند و همه برگردند. هر قوم، نژاد و مذهبی از افغانستان به هر دلیلی وارد ایران شده آیا آنان در ایران اقامت دارند؟ بلی اقامت دارند. اما سوال این‌ است که کدام مجموعه از ایران برای امنیت افغانستان تهدیدآمیز است؟ نیست و نخواهد بود. این سیاست قاطع جمهوری اسلامی‌ ایران است.»

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در خصوص حق‌آبه هیرمند نیز ابراز خرسندی کرد و افزود: «در دو نوبتی که آب رهاسازی شد، می‌توان گفت که در حدود صد میلیون مترمکعب آب وارد ایران شد، در چارچوب حقابه‌ای که وجود دارد. در سال گذشته مشکلاتی در بند کمال خان وجود داشت، از جانب حکومت دو سه اقدام برای ترمیم سد کمال خان انجام شد و مشکلاتی که در دریچه‌های این سد وجود داشت، رفع شد.»

کاظمی قمی در ادامه در مورد وضعیت مهاجرین نیز گفت: ایران با ۶ میلیون مهاجری مواجه هستیم که به دلیل شرایط سخت افغانستان که عمدتا ناشی از اشغالگری است، مهاجرت کرده‌اند. امروز کشور ما باید مهاجرین را میزبانی کند. می‌دانید میزبانی ۶ میلیون مهاجر کار راحتی نیست. 

وی خاطرنشان کرد: برای این‌که ورودهای غیرقانونی را کنترل کنیم، اقدام به ارائه و صدور ویزا کرده‌ایم، نمی‌خواهیم در مرزها آشفتگی ایجاد شود. نمی‌خواهیم کسانی که به دلیل مشکلات معیشتی یا هر دلیل دیگری از کشور خارج می‌شوند با مسائلی در مرزها مواجه شوند. در طول بیش از ۴۵ سال به‌عنوان برادران و خواهران میزبانی کرده‌ایم، مهمانان ما هستند و تلاش ما این است که در این شرایط سخت اگر مجبور شدند کشور را ترک کنند فرزندان این آب و خاک از حق تحصیل محروم نشوند، این‌ها می‌خواهند آینده این کشور را بسازند، ایران با چنین نگاهی به جامعه افغانستان نگاه کرده است. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مطهری: گل محمدی بزرگتر و فنی‌ترین مربی ایران است
  • تروریسم یک تهدید مشترک برای کشورهای منطقه است
  • کاظمی قمی: افغانستان شریک ما در مبارزه مشترک با تروریسم است
  • کاظمی قمی: داعش خراسان، تهدید مشترک برون پایه برای منطقه است
  • دانشجویان حامی فلسطین با تهدید به تعلیق عقب‌نشینی نکردند
  • پیام‌ها و پیامدهای عملیات «وعده صادق»/ اسرائیل و آمریکا تحقیر شدند
  • اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند
  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • حمله پلیس آمریکا به یک استاد دانشگاه واشنگتن (فیلم)