Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@23:23:48 GMT

احتمال مرگ با مصرف این داروهای آرتروز

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۷۰۰۹۹

احتمال مرگ با مصرف این داروهای آرتروز

به گزارش جام جم آنلاین، سازمان غذا و داروی ایالات متحده نسبت به ۳ دارویی که آرتریت روماتوئید را درمان می‌کنند هشدار داده است، زیرا باعث ایجاد تعدادی از بیماری‌های جدی و منجر به مرگ می‌شوند.

این لیست شامل Xeljanz، AbbVie's Rinvoq و Lilly's Olumiant است که همگی متعلق به یک گروه از مهار کننده‌های JAK هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اولین بار نیست که سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به این دارو‌های مهم در درمان بیماران مبتلا به آرتریت هشدار می‌دهد؛ به گونه‌ای که قبلاً در مورد لخته شدن خون و لنفوم پس از مصرف این دارو‌ها هشدار داده بود.

یک بررسی تازه FDA افزایش خطرمصرف مهار کننده‌های JAC را شامل حمله قلبی، سکته مغزی، سرطان، لخته شدن خون و مرگ معرفی کرده است.

FDA پس از انجام یک مطالعه بزرگ پس از فروش یکی از این دارو‌ها (Xeljanz) که به افزایش خطر عوارض جانبی مرتبط با قلب و سرطان در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید مرتبط بود، به این تصمیم خود رسید.

یک کارآزمایی بالینی تصادفی در مورد داروی Xeljanz نشان داد که خطر لخته شدن خون فقط در دوز بالاتر از ۱۰ میلی گرم دو بار در روز افزایش می‌یابد، اما نتایج نهایی آزمایش نشان داد که خطر افزایش در دوز کمتر نیز وجود دارد.

در مورد Olumiant و Rinvoq، سازمان غذا و داروی آمریکا تصدیق کرد که هیچ آزمایش ایمنی قابل توجهی برای آن‌ها انجام نشده است و گفت: بنابراین، خطرات به طور مناسب ارزیابی نشده است.

اما از آنجا که آن‌ها مکانیزم عمل را با Xeljanz به اشتراک می‌گذارند، FDA معتقد است که این دارو‌ها ممکن است خطراتی مشابه آنچه در آزمایش ایمنی Xeljanz مشاهده شده است داشته باشند.

سازمان غذا و دارو از تولیدکنندگان خواسته است تا هشدار‌های قبلی در مورد این دارو‌ها را بررسی کنند تا اطلاعات مربوط به خطرات مربوط به بیماری‌ های قلبی عروقی، بدخیمی، ترومبوز و مرگ را شامل شوند.

جاناتان گریر پزشک روماتولوژیست مبتلا به آرتروز در فلوریدا، در مورد این هشدار اظهار داشت که هنگام در نظر گرفتن این یافته‌های بازنگری شده، چند نکته را باید در نظر داشت.

گریر گفت: این مطالعه دقیق نیست؛ زیرا تنها یک زیر گروه از بیماران یعنی مردان بالای ۵۰ سال که حداقل یک عامل خطر بیماری قلبی عروقی داشتند را شامل شده است.

وی افزود: این یافته‌ها ممکن است برای سایر گروه‌های جمعیتی، مانند زنان یا افرادی که این عوامل خطر را ندارند، قابل تعمیم نباشد.

FDA دارو‌های فوق را برای درمان آرتریت روماتوئید (RA) به تنهایی یا ترکیبی، و Xeljanz و Xeljanz XR را برای درمان آرتریت پسوریاتیک (PsA) و کولیت اولسروز تأیید کرده است. این دارو‌ها با مسدود کردن آنزیم‌های خاصی که باعث التهاب می‌شوند، فعالیت سیستم ایمنی را کاهش می‌دهند.

عوارض جانبی شایع مهارکننده‌های JAK علاوه بر خطرات آن‌ها شامل عفونت‌های تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی، عفونت‌های سینوسی، برونشیت، سردرد، سرفه، فشار خون بالا، بثورات تهوع و زونا می‌شود.

هدف از این هشدار‌های به روز شده این است که FDA استفاده از این دارو‌ها برای برخی از بیماران که در درمان با انواع دیگر دارو‌ها شکست خورده اند را محدود کند.

همچنین به پزشکان هشدار می‌دهد که هنگام تجویز دارو برای افرادی که دارای عوامل خطر خاصی هستند، مراقب باشند، یا زمان و نحوه استفاده از دارو را محدود کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: آرتروز آرتریت روماتوئید سکته مغزی حمله قلبی آرتریت پسوریاتیک سازمان غذا و دارو دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۰۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند

امروزه با افزایش تقاضا برای داروهای سرکوب‌کننده اشتها، مردم به دنبال مواد طبیعی هستند که اثرات مشابهی داشته باشند. اخیراً چالشی در شبکه های اجتماعی وایرال شده که در آن کاربران برای کاهش وزن خود ترکیبی از جو، آب و آب لیمو را می نوشند.

در حالی که این ترکیب مضر نیست، کارشناسان در مورد این ادعا که مصرف این نوشیدنی می تواند اثرات چربی‌سوزی را تقلید کند، تردید دارند.

اما نیازی به متوسل شدن به معجون های مشکوک نیست، چراکه برخی از غذاها می توانند مانند داروهای دیابت و چاقی باعث ترشح هورمون «سیری» شوند.

داروی اوزمپیک که ماده فعال آن سماگلوتید است، برای درمان دیابت نوع ۲ تجویز شده و مزیت دیگری دارد که باعث کاهش وزن مصرف‌کنندگان می شود.

Novo Nordisk، شرکت سازنده اوزمپیک، دارویی با دوز بالاتری از سماگلوتید را با نام تجاری Wegovy برای درمان چاقی به بازار عرضه کرده است.

دسته ای از داروها که آگونیست گیرنده پپتید شبه‌گلوکاگون ۱ (GLP-1 RA) نامیده می شوند، با تقلید از هورمون GLP-1 که به طور طبیعی توسط روده شما هنگام خوردن غذا ترشح می شود، عمل می کنند که به مغز سیگنال می دهد که سیر شده اید و از پرخوری جلوگیری می کند.

به گزارش روزیاتو، مواد غذایی نمی‌توانند دقیقاً همان تأثیرات و نتایجی که با مصرف داروهای مرتبط با کنترل دیابت یا کاهش وزن به دست می‌آیند را به وجود بیاورند.

اما طبق تحقیقات، مصرف برخی از مواد غذایی می‌تواند میزان ترشح هورمون‌های GLP-1 را افزایش داده و شما را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه دارد.

۱. جو دوسر

در حالی که داروی اوزمپیک مطمئناً نمی تواند منجر به کاهش وزن چشمگیری شود، «جو» که عنصر اصلی آن است، مطمئناً می تواند به شما کمک کند که احساس سیری کنید.

جو دوسر حاوی کربوهیدرات‌هایی است که به آهستگی آزاد می‌شوند. بنابراین می‌تواند به کنترل اشتها کمک کند.

جو دوسر سرشار از فیبر بوده و در روده متورم می شود و به ما کمک می کند که بعد از غذا برای مدت طولانی تری احساس سیری کنیم.

تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۶ روی غلات پرفیبر مانند جو و گندم کامل نیز نشان داده که مصرف این غلات ممکن است GLP-1 را افزایش دهد.

فیبر موجود در جو هضم را کند کرده و منجر به آزاد شدن تدریجی گلوکز در جریان خون و ترشح GLP-1 می شود.

۲. آووکادو

آووکادو حاوی چربی‌های مفیدی است که می‌تواند به بهبود سلامت قلبی و عروقی کمک کند و در چارچوب یک رژیم غذایی مناسب، برای صبحانه یا میان‌وعده مورد استفاده قرار گیرد.

این گیاه سبز خامه‌ای، سرشار از چربی‌های تک غیراشباع و فیبر است و در پژوهشی در سال ۲۰۱۶ مشخص شد که آووکادو می‌تواند سطح GLP-1 را افزایش دهد.

همچنین یک مطالعه که در سال ۲۰۱۹ توسط مرکز تحقیقات تغذیه در موسسه فناوری ایلینوی انجام شد، نشان داد که افزودن آووکادو به وعده غذایی باعث افزایش سطح GLP-1 و همچنین هورمون تنظیم‌کننده اشتها به نام پپتید YY می شود و در عین حال سطح انسولین را کاهش می دهد.

۳. تخم مرغ

بر اساس یک پژوهش در سال ۲۰۱۶، تخم مرغ منبع غنی از پروتئین و چربی های تک غیراشباع است که می تواند میزان ترشح GLP-1 را افزایش دهد.

تحقیقات دیگری در سال ۲۰۲۰ نشان داد که سفیده تخم مرغ به ویژه برای آزادسازی GLP-1 مفید است.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ نشان داد که خوردن سه عدد تخم ‌مرغ برای صبحانه به کاهش سطح قند خون بعد از غذا، کاهش احساس گرسنگی و کاهش میزان مصرف غذا در ۲۴ ساعت آینده کمک می‌کند.

۴. آجیل

نتایج تحقیقات نشان داده اند که مصرف بادام، پسته و بادام زمینی می تواند سطح GLP-1 را به دلیل وجود پروتئین، فیبر و چربی سالم افزایش دهد.

بنابراین اگر به دنبال یک میان‌وعده سالم هستید که شما را برای بقیه روز سیر نگه دارد، مصرف یک مشت آجیل گزینه خوبی به نظر می رسد.

۵. سبزیجات

یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ نشان داد که مصرف سبزیجات پیش از غذا باعث تنظیم سطح قند خون و افزایش سطح GLP-1، به خصوص ۶۰ دقیقه پس از خوردن غذا می شود.

سبزیجاتی مانند کلم غنچه‌ای، کلم بروکلی و هویج سرشار از فیبر و ویتامین هستند که می تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کرده و به طور بالقوه بر سطح GLP-1 تأثیر بگذارند.

درشت مغذی‌ها باعث ترشح GLP-1 می‌شوند. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد با انتخاب غذاهای سرشار از این مواد مغذی، می‌توان سطح GLP-1 را افزایش داد.

این بدان معناست که یک رژیم غذایی سالم، سرشار از مواد مغذی محرک GLP-1 می تواند سطح GLP-1 را افزایش دهد.

رژیم‌های غذایی با مقدار بالای چربی مفید، فیبر و پروتئین می‌توانند به شما کمک کنند که برای مدت زمان بیشتری احساس سیری کنید. این مواد مغذی معمولاً باعث تأخیر در هضم غذا و کنترل سطح اشتها می‌شوند.

همچنین غذاهای سرشار از فیبرهای قابل تخمیر، مانند سبزیجات و غلات کامل، باکتری‌های روده را تغذیه می‌کنند و سپس باعث تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر می شوند که می‌توانند ترشح GLP-1 را تحریک کنند.

به همین دلیل است که داشتن رژیم‌های غذایی با چربی مفید، فیبر و پروتئین بالا می‌توانند به شما کمک کند که برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رشد ۹۰ درصدی رصد زنجیره تأمین دارو در سامانه تیتک
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد
  • رشد ۹۰ درصدی رصد کامل دارو‌های استراتژیک در سامانه تیتک
  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری