Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@14:37:34 GMT

نویسنده  عشق و چیزهای دیگر

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۷۱۵۶۱

نویسنده  عشق و چیزهای دیگر

مصطفی مستور از آن نویسندگانی است که می‌توان بدون نگرانی آثارش را به کتابخوان‌ها معرفی کرد. کتاب‌های او همیشه خواندنی بوده‌اند و اوقات خوب و لذت‌بخشی برای مخاطب فراهم می‌کنند.

لذتی که از خواندن آثار مستور برای مخاطب حاصل می‌شود، لذتی صرفاً سرگرم‌کننده نیست؛ آورده‌ای است که باید پس از خواندن یک اثر به روح و ذهن خواننده منتقل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

می‌توان ادعا کرد مخاطب پس از خواندن کتاب‌های مستور، مخاطب قبلی نیست و قطعاً تفاوت‌هایی کرده و این همان «آن» آثار این نویسنده است. 

مصطفی مستور در ۱۳۴۳ در اهواز به دنیا آمد. او در سال ۱۳۶۷ در رشته مهندسی عمران از دانشگاه شهید چمران اهواز دانش‌آموخته شد و دوره کارشناسی ارشد را در رشته زبان و ادبیات فارسی در همان دانشگاه گذراند. مستور تصمیم گرفت هم مهندس باشد و هم نویسنده و همیشه گفته است که علم و معادلات ریاضی در نوشتن داستان‌ها و پرداخت شخصیت‌های آثارش به او کمک کرده‌اند. نخستین کتابش را در سال ۱۳۷۷ با عنوان «عشق روی پیاده‌رو» که شامل ۱۲ داستان کوتاه بود، منتشر کرد.  نخستین کتاب نشان داد، او نویسنده‌ای است که حرف‌های زیادی برای گفتن دارد؛ حرف‌هایی که به مذاق کتابخوان‌ها خوش می‌آمد. او جزو نویسندگانی بود که تصمیم گرفته بود برای همه طیف‌ها بنویسد. خواننده‌های او هم نوجوانان بودند، هم اساتید دانشگاه و هم زنان خانه‌دار. او نویسنده‌ای است که توانست مرز میان رمان‌های عامه‌پسند و ادبی را کمرنگ کند. مستور نشان داد می‌توان هم از ادبیات فاخر بهره برد و هم برای همه سلایق کتاب‌خوانی داستان نوشت، چاپ‌های متعدد آثارش گواه این مسئله هستند.

داستان‌ها و شخصیت‌های مستور سرشار از اندیشه‌اند اما این فلسفه و اندیشه موجب نمی‌شود که خواننده با اثری سخنران و فلسفه‌زده مواجه باشد. داستان‌ها چنان پرقصه و شخصیت‌پردازی‌ها عمیق است که مخاطب به هیچ عنوان حضور یک نویسنده‌ اندیشمند را پشت اثر حس نمی‌کند.

در همه آثار این نویسنده اندوهی عمیق وجود دارد که در نهایت از پس این اندوه بزرگ و عمیق روزنه‌ نوری پدید می‌آید. شاید این اندوه موجود در آثار مستور هم به همان نگاه فلسفی و یا حتی مذهبی او برمی‌گردد.   مستور در آثار کوتاه و بلند خود فراوان به «عشق» پرداخته و می‌توان گفت از جمله کسانی است که در نمایش عشق‌های ساده میان آدم‌های معمولی تبحر دارد، چنان که با توصیف احساساتی به ظاهر ساده آن را به تجربه‌ای تازه و پرکشش بدل می‌سازد.

نگاهی که مستور به «عشق» دارد نگاهی خاص خودش است؛ همان نگاه ناب و زاینده در ادبیات عرفانی ایرانی. نگاهی که در دهه‌های پیشین ادبیات معاصر گم شده بود و مصطفی مستور دوباره آن را به مخاطب بازگرداند.   

آثار مستور برنده جوایز معتبر ادبی شده‌اند. برگزیده بهترین رمان سال‌های ۷۹ و ۸۰ جشنواره قلم زرین برای رمان «روی ماه خداوند را ببوس» و برگزیده بهترین رمان سال ۱۳۸۲ جایزه ادبی اصفهان برای رمان «استخوان خوک و دست‌های جذامی» از جمله این جوایز است. البته آثار مصطفی مستور جزو کتاب‌های پرفروش بوده‌اند و به چاپ‌های ۳۰ و حتی ۴۰ رسیده‌اند. این تعدد چاپ نشان می‌دهد او جایزه‌اش را از دستان مردم گرفته است.  از کتاب‌های مورد استقبال این نویسنده می‌توان به «روی ماه خداوند را ببوس»، «چند روایت معتبر»، «حکایت عشقی بی‌قاف، بی‌شین، بی‌نقطه» و «استخوان خوک و دست‌های جذامی»   اشاره کرد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مصطفی مستور نویسنده مصطفی مستور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۱۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران توسط خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شد. مهلت ارسال آثار این جایزه تا ۳۱ شهریور است.

سی‌ودومین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با هدف شناسایی و معرفی کتاب‌های ارزشمند در دو حوزه مطالعات اسلامی و مطالعات ایرانی، در سه بخش تألیف، ترجمه و تصحیح که برای نخستین‌بار طی سال گذشته میلادی (۲٠۲۳) به زبان‌های گوناگون در کشورهای مختلف (غیر از ایران) چاپ شده است، در بهمن‌ماه ۱۴٠۳ برگزار می‌شود.

دبیرخانه جایزه جهانی کتاب سال از تمام ناشران، پدیدآورندگان و صاحب‌نظران دعوت می‌کند یک نسخه مکتوب از کتاب موردنظر خود را برای شرکت در این دوره از جایزه به نشانی دبیرخانه و نسخه الکترونیک کتاب را نیز به پایگاه الکترونیکی جشنواره به نشانی www.bookaward.ir ارسال کنند.

بر اساس این فراخوان موضوع آثار ارسالی در بخش مطالعات اسلامی شامل کلیات، معارف اسلامی، تاریخ اسلام، رجال، اخلاق، علوم قرآنی، حدیث، ترجمه متون اسلامی، قرآن‌پژوهی و تفسیر، فقه و حقوق اسلامی، علم کلام، فلسفه، تصوف و عرفان، تاریخ علم در اسلام، فرهنگ و تمدن اسلامی، اقتصاد اسلامی، هنر و معماری اسلامی، مطالعات اسلامی معاصر و … و در بخش مطالعات ایرانی شامل کلیات، زبان و زبان‌شناسی ایرانی، مردم‌شناسی، تاریخ علم در ایران، شعر و ادب فارسی، تاریخ ایران، هنر و معماری ایرانی، تاریخ و تمدن ایران باستان، ترجمه آثار اندیشمندان ایرانی و… است.

آثار ارسالی باید از ابتکار و خلاقیت در ارائه بینش اسلامی و تحقیقات و مطالعات ایرانی و بهره‌مندی از ارزش فرهنگی درخور توجه و منطبق با معیارهای تحقیقی و پژوهشی و استناد به منابع معتبر و علمی، برخوردار باشند.

تناسب حجم کتاب با محتوا، فصل‌بندی موضوعات، رعایت هماهنگی فصل‌ها و یک‌دستی مطالب، ذکر فهارس فنی، اهتمام به ویراستاری، آرایه مناسب کتاب و نداشتن اغلاط چاپی، رعایت معیارهای اساسی ترجمه در کتاب‌های ترجمه‌شده، رعایت آداب و قواعد تصحیح انتقادی متون به همراه توضیحات و حواشی لازم و ارائه نسخ بدل به حد کافی در کتاب‌های تصحیح‌شده از ویژگی‌های آثار ارسالی است.

کد خبر 6093284 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • کتابی پر ازجاهای خالی!
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • چاپ کتابی درباره سکوت و پایبندی در آثار آلبر کامو
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود