Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@03:26:31 GMT

گفت‌وگو با طالبان ضروری است

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۷۱۷۰۶

گفت‌وگو با طالبان ضروری است

دبیرکل سازمان ملل متحد با بیان اینکه با طالبان در تعامل هستیم، گفت: هم اکنون گفت وگو با طالبان بسیار ضروری است.

به گزارش برنا آنتونیو گوترش روز پنجشنبه به وقت محلی به خبرنگاران افزود که دولت افغانستان باید یک دولت فراگیر و نماینده بخش های مختلف مردم افغانستان باشد.

وی با بیان اینکه افغانستان نباید پناهگاه تروریسم باشد، بر رعایت حقوق زنان و دختران در این کشور تاکید و اظهار کرد: ما خواستار آن هستیم افغانستان نقش سازنده ای در روابط بین المللی ایفا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گوترش به سفر مارتین گریفیتس معاون خود در امور افغانستان به کابل اشاره و بر فراهم کردن شرایط کمک های بشردوستانه به همه مناطق افغانستان تاکید کرد.

دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین سفر هفته آینده خود به ژنو برای حمایت از مردم افغانستان و جمع آوری کمک های بشردوستانه را یادآور شد.

نشست سازمان ملل متحد برای کمک به افغانستان و پیشگیری از فاجعه قریب الوقوع انسانی در این کشور واقع در آسیای مرکزی، روز ۱۳ سپتامبر در ژنو برگزار خواهد شد. این نشست در حالی برگزار می شود که برخی قدرتمندترین کشورهای عضو این نهاد، اصلی ترین عوامل بروز شرایط کنونی افغانستان هستند.

گوترش با  اشاره به برخی تحریم ها و وضع دشوار مردم افغانستان، گفت که فروپاشی اقتصادی افغانستان به نفع هیچکس نیست.

دبیرکل سازمان ملل بر یافتن راهکارهایی از طریق برخی معافیت ها یا مکانیسم ها برای کمک به مردم افغانستان تاکید کرد.

گوترش پیش از این نیز گفته بود: کمک های بشردوستانه می‌تواند نقطه آغاز تعامل با طالبان باشد؛ چرا که این سازمان جهانی به عملیات خود در افغانستان پس از خروج آمریکا ادامه می‌دهد.

یک مقام ارشد سازمان ملل نیز هشدار داده است مسدود ماندن میلیاردها دلار سرمایه خارجی دولت افغانستان ممکن است رکود اقتصادی جدی و افزایش کم سابقه فقر و گرسنگی در سراسر این کشور را رقم بزند.

"دبورا لیونز" فرستاده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان گفت: برای جلوگیری از خرابی کامل اقتصاد و نظم اجتماعی افغانستان، این پول باید به این کشور فرستاده، اما در در عین حال تضمین شود که مورد استفاده نادرست طالبان قرار نگیرد.

آمریکا پس از به قدرت رسیدن طالبان، تقریبا ۹ میلیارد دلار از دارایی های خارجی دولت افغانستان را مسدود کرد. واشنگتن و متحدانش در حالی که دولت طالبان را به رسمیت نشناخته اند، از آزاد کردن این وجوهات مالی خودداری کرده اند.

وزارت خزانه داری آمریکا تاکید دارد که تحریم های طالبان را کاهش نمی دهد. صندوق بین المللی پول نیز پس از سقوط دولت افغانستان، از دسترسی طالبان به حدود ۴۴۰ میلیون دلار جلوگیری کرده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا دولت افغانستان تروریسم زنان معاون سازمان ملل متحد ملل متحد سازمان ملل طالبان سرمایه رکود اقتصادی فقر اقتصاد پول دلار واشنگتن صندوق بین المللی پول دلار سازمان ملل متحد صندوق بین المللی پول طالبان فقر دولت افغانستان مردم افغانستان سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۱۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور

سیدحسن مرتضوی، معاون سفارت ایران در کابل با نوراحمد اسلام‌جار، والی هرات در «باغ اسلامی» این شهر دیدار و درباره توسعه روابط تجاری، اقتصادی دو کشور گفتگو کردند.

در این دیدار طرفین پیرامون موضوعات مرزی و امنیت مرزهای دو کشور، روابط تجاری و اقتصادی و همچنین تسهیل در امر صدور روادید برای شهروندان افغانستان گفتگو نمودند. 

سید حسن مرتضوی در این دیدار اظهار داشت که امنیت و آرامش در افغانستان را برای همه کشورهای منطقه مفید است؛ وی همچنین تاکید نمود در سایه آرامش و امنیت به ویژه در مرزهای دو کشور، فعالیت تجار و فعالان افغانستانی و ایرانی افزایش خواهد یافت.

این دیپلمات ارشد ایرانی با تاکید بر لزوم حمایت از تجار و فعالان اقتصادی، تسهیل در صدور روادید برای شهروندان افغانستان را امری مهم در پیشگیری از ترددهای غیرقانونی به ایران عنوان نمود.

مولوی نوراحمد اسلام‌جار نیز آرامش و امنیت را نیاز اساسی برای ترقی و پیشرفت دو کشور دانسته و تصریح نمود که حکومت سرپرست افغانستان هیچگاه به دنبال برهم زدن آرامش منطقه نبوده و نیست.

والی هرات همچنین با تاکید بر اینکه پیشرفت افغانستان و عمران و آبادانی هرچه بیشتر این کشور را از اولویت های مقامات حکومت سرپرست می‌باشد، راه‌آهن خواف، هرات را یک پروژه مهم و حیاتی برای هر دو کشور خوانده و بر لزوم بهره برداری هرچه سریعتر از این پروژه تاکید نمود.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • مناقشه آبی ایران و افغانستان وارد فاز جدیدی شد
  • ارائه خدمات ضروری به بیش از ۸۰۰ هزار نفر در افغانستان
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • سد طالبان بر مسیر «دوستی»