Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@03:24:00 GMT

اندر حکایت یک استعفا

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۷۲۱۱۱

اندر حکایت یک استعفا

اختلاف بین دانشگاه‌های شهید چمران و علوم پزشکی اهواز منجر به استعفای رئیس دانشگاه شهید چمران شد که همین موضوع در روزهای گذشته باعث صدور بیانیه‌ای توسط برخی دانشجویان این مرکز علمی علیه ریاست این دانشگاه شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، چندی پیش غلامحسین خواجه، رئیس دانشگاه شهید چمران پس از یک دوره شش ساله، استعفای خود را تسلیم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او علت استعفای خود را اختلاف با دانشگاه علوم پزشکی اهواز و تضییع حقوق دانشگاه شهید چمران ذکر کرد. این استعفا مورد قبول وزیر وقت قرار نگرفت و خواجه در سمت خود باقی ماند، اما این اقدام او حواشی زیادی در برداشت که از جمله آن می‌توان به صدور بیانیه‌ای از طرف برخی از دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز طی روزهای گذشته اشاره کرد.

حالا خبرنگار ایمنا به سراغ غلامحسین خواجه، رئیس دانشگاه چمران و پرهام ورپشتی، دبیر انجمن اسلامی دانشجوی این دانشگاه رفته است تا از جزئیات بیشتر این وقایع پرس و جو کند:

حق دانشگاه شهید چمران تضییع شده است

غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه شهید چمران به خبرنگار ایمنا می‌گوید: استعفای بنده در اعتراض به وزارت علوم نبود؛ بلکه در راستای حراست از منافع و مصالح این مرکز علمی در زمینه ضایع شدن حق دانشگاه شهید چمران در مسئله مالکیت اراضی کوی دانشگاه استعفای خود را تقدیم وزیر وقت علوم، تحقیقات و فناوری نمودم که مورد موافقت قرار نگرفت.

وی با اشاره به اینکه هنوز در سمت خود مشغول به کار هستم، ادامه‌می‌دهد: استاندار سابق خوزستان منافع دانشگاه شهید چمران را نادیده گرفته و با ابلاغ یک دستور غیر قانونی به جای ارجاع اختلاف میان دانشگاه شهید چمران و دانشگاه علوم پزشکی به مرجع ذی‌صلاح حکم و دستور بر صاحب حق بودن دانشگاه علوم پزشکی صادر کرده است.

خواجه در ادامه اضافه می‌کند: از سالیان گذشته میان دانشگاه شهید چمران و دانشگاه علوم پزشکی در مورد برخی اراضی اختلاف نظر وجود داشت و براساس توافق صورت گرفته میان ریاست‌های وقت دو دانشگاه در سال ۱۳۹۰ قرار بر تقسیم بندی اراضی مشترک میان دو دانشگاه به‌صورتی که زمین‌ها به صورت دو سهم برای دانشگاه شهید چمران و یک سهم برای دانشگاه علوم پزشکی در نظر گرفته شده بود.

وی در ادامه می‌گوید: دانشگاه شهید چمران اهواز با حسن نیت به دانشگاه علوم پزشکی نمایندگی داد که سندهای هر دو دانشگاه را پیگیری و دریافت کند، اما متأسفانه دانشگاه علوم پزشکی سند کوی دانشگاه را به صورت کامل بنام خود زده و برخی اراضی مشترک میان دو مرکز علمی در کوی دانشگاه را به عنوان فضای آموزش و پژوهشی خود ثبت کرده در حالی که بر اساس صورت جلسات گذشته نباید در محدوده کوی دانشگاه ساخت و ساز و کار عمرانی صورت گیرد.

رئیس دانشگاه شهید چمران می‌افزاید: این دانشگاه اعتراض رسمی خود را اعلام و از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی در این اراضی ممانعت به عمل آورد. ب استانداری بر اساس قانون صلاحیت بررسی و صدور حکم در این زمینه را نداشته، بلکه باید این اختلاف را به کمیسیون رسیدگی به اختلافات دستگاه‌های اجرایی در معاونت حقوقی ریاست جمهوری ارجاع دهد.

وی با اشاره به اینکه در نهایت استاندار خوزستان حق مالکیت اراضی را به دلیل داشتن سند به دانشگاه علوم پزشکی داد، می‌گوید: این اتفاقات در حالی صورت پذیرفته که اعتراض ما نسبت به تخلف دانشگاه علوم پزشکی در دریافت تمام اسناد زمین‌های مشترک به نام خودش بوده و از یک ماه پیش دلایل و مستندات دانشگاه شهید چمران را به صورت مکتوب به استانداری خوزستان برای لغو دستوری که خلاف قانون ابلاغ شده، اعلام کرده‌ایم ولی تا کنون هیچ‌گونه پاسخی دریافت نکرده‌ایم.

خواجه در ادامه تصریح می‌کند: نهایتاً با مشاهده تضییع حقوق دانشگاه شهید چمران و عدم پاسخگویی استانداری خوزستان در این مورد، استعفای خود را طی نامه‌ای به دلایلی که ذکر کردم به وزیر علوم وقت تحویل دادم و وی نیز با توجه اینکه در دوران گذار میان دو دولت قرار داشتیم با استعفا مخالفت کرد. اکنون نیز با صحبت‌هایی که با وزیر جدید علوم صورت گرفته قرار است پیگیری‌های جدی در این خصوص صورت گیرد. لازم به ذکر است که بنده به وزیر علوم جدید هیچ نامه‌ای مبنی بر استعفا نداده‌ام و با پیگیری‌های صورت گرفته قرار است که موضوع مورد اختلاف در معاونت حقوقی ریاست جمهوری بررسی گردد.

بیانیه صادره به نام دانشجویان دانشگاه شهید چمران فاقد اصالت است

خواجه در خصوص بیانیه منتسب به برخی از دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز این‌گونه توضیح می‌دهد: وقتی بیانیه ای صادر می‌شود باید مشخص شود این بیانیه را چه کسی صادر کرده است و اصالت آن مشخص شود. در این بیانیه مشخص نشده است چه تشکل یا تشکل‌های دانشجویی آن را امضا کرده اند و تنها به ذکر جمعی از دانشجویان دانشگاه چمران بسنده کرده است که یک دانشجو هم می‌تواند چنین بیانیه ای صادر کند که البته این حق را دارا است.

وی در خصوص تنزل رتبه دانشگاه چمران اهواز که در بیانیه به‌آن اشاره شده، تصریح می‌کند: موضوع تنزل رتبه دانشگاه چمران اهواز کذب محض است؛ رتبه دانشگاه از ابتدای مدیریت بنده از رتبه ۲۲ در سطح کشور به رتبه زیر ۱۰ رسیده که این امر پس از انقلاب بی سابقه بوده است و مستندات آن نیز در پایگاه اسنادی علوم جهان اسلام قابل مشاهده است.

انجمن اسلامی دانشجویی از نوشتن بیانیه بی خبر بود

پرهام ورپشتی دبیر انجمن اسلامی دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: دلیل استعفای خواجه از ریاست دانشگاه شهید چمران به گفته خودش عدم رسیدگی منصفانه توسط نهادهای ذی‌صلاح و دخالت مراجع فاقد صلاحیت مثل استانداری است و بررسی دلیل استعفا خیلی مهم‌تر از زمان آن است.

ورپشتی اضافه می‌کند: به عنوان کسی که چهار سال تحصیلی خود را در دوره مدیریت خواجه گذرانده ام همچنین مطالباتی داشته و دارم، اما برای بررسی عملکرد یک مدیر باید تمام ساختارها بررسی شود و برآیند همه آن‌ها می‌تواند به عنوان نمره عملکرد یک مدیر مورد ارزیابی قرار گیرد.

دبیر انجمن اسلامی دانشجوی دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص بیانیه منتشر شده، تصریح می‌کند: به بهانه این استعفا باید به طور جدی و ریشه‌ای به این بحث ورود شود، دلایل و مشکلات ایجاد شده بررسی شود، چه تضمینی وجود دارد که در صورت قبول استعفا رئیس بعدی با چنین مشکلاتی مواجه نشود و قضاوت در این مورد هنوز زود است.

وی ادامه داد: ادبیات بیانیه ای که تحت عنوان بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه شهید چمران در برخی رسانه‌ها و فضای مجازی منتشر شده است پسندیده و مناسب شأن دانشجو نیست و بهتر بود با ادبیاتی مناسب‌تر بیان شود.

وی تصریح می‌کند: در قسمتی از بیانیه پنج مورد خودکشی و مرگ مشکوک در دانشگاه شهید چمران اهواز اعلام شده که طبق خبرهای منتشر شده تعداد صحیح چهار مورد است و مربوط به هر دو دانشگاه شهید چمران و علوم پزشکی است. منصفانه این بود که دانشگاه علوم پزشکی هم مورد انتقاد قرار گیرد نه اینکه تمام این اتفاقات متوجه دانشگاه شهید چمران شود. اینگونه شایعات زیبنده فضای دانشجویی نیست؛ مطالب باید با جزئیات بهتر و منصفانه بیان شود.

وی می‌گوید: در خصوص انحلال و رکود تشکل‌های دانشجویی در بیانیه بدان پرداخته شده است؛ به نظر بنده نویسندگان بیانیه خیلی با فضای فرهنگی آشنا نبوده‌اند زیرا در سال دوم ریاست خواجه در دانشگاه شهید چمران تشکل انجمن اسلامی دانشجویی که به مدت دو سال در حالت تعلیق بود، مجدد مجوز فعالیت خود را دریافت کرد و اگر تشکلی منحل شده درست این است که اسم و مشخصات آن بیان شود.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویی تصریح می‌کند: مفاد این بیانیه به دلایلی که ذکر کردم را به طور کلی دلسوزانه و در راستای تصحیح فرآیندها نمی‌بینم؛ بهتر بود دلایل و ریشه‌های این استعفا مورد بررسی قرار گیرد.

کد خبر 521025

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دانشجو دانشگاه چمران دانشگاه علوم پزشکی اهواز رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دانشجویان دانشگاه شهید چمران دانشگاه شهید چمران اهواز رئیس دانشگاه شهید چمران انجمن اسلامی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی دانشجویان دانشگاه دانشگاه شهید چمران دبیر انجمن اسلامی استعفای خود خبرنگار ایمنا دانشگاه چمران کوی دانشگاه دو دانشگاه بیانیه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۲۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گفت: مبتلایان به بیماری سلیاک، به دلیل عدم امکان مصرف آرد گندم، از این یارانه محروم هستند و این امر باعث شد تا سال گذشته اقدامی برای رفع این چالش از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حمایت ویژه استاندار فارس انجام شود.

به گزارش ایسنا، سیدمحمد مظلومی مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص بیماران مبتلا به سلیاک از جمله گروه‌های ویژه عنوان کرد به دلیل نیاز به دریافت مواد غذایی بدون گلوتن، همواره دچار چالش هایی در این زمینه بوده اند و همین امر موجب شد تا در سال گذشته، حمایت از این بیماران و کمک به رفع مشکلات آنان، با اولویت ویژه در مجموعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز دنبال شود.

مظلومی گفت: در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، هر ایرانی، ماهیانه هفت و نیم کیلوگرم سهمیه آرد گندم دارد که دولت با قیمت یارانه ای آن را در اختیار نانوایی ها قرار می دهد و مردم با قیمت یارانه ای و مصوب خریداری می کنند، اما مبتلایان به بیماری سلیاک، به دلیل عدم امکان مصرف آرد گندم، از این یارانه محروم هستند و این امر باعث شد تا سال گذشته اقدامی برای رفع این چالش از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حمایت ویژه استاندار فارس انجام شود.

وی افزود: سهمیه آرد یارانه ای بیماران مبتلا به سلیاک شناسایی شده، با هماهنگی اداره کل غله استان فارس به صورت کالابرگ خرید کالا به بیماران مبتلا به سلیاک، تحویل داده شد.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه از راه اندازی نخستین و تنها نانوایی سنگک بدون گلوتن ایران در شهر صدرا خبر داد که در حال حاضر محصولات خود را به استان های دیگر نیز عرضه می کند و قابلیت صادرات به کشورهای همسایه را نیز دارد.

او با اشاره به فعالیت چندین واحد تولیدی آرد بدون گلوتن در فارس که از سال گذشته، مجوز تولید پودر کیک بدون گلوتن ویژه بیماران سلیاک نیز به آنان داده شده است، افزود: همچنین برای نخستین بار در کشور، با ارائه مجوز تولید انواع شیرینی، نان و کیک بدون گلوتن ویژه بیماران مبتلا به سلیاک به یکی از کارخانه های استان، فارس در این زمینه نیز پیشتاز خدمت به این بیماران شده است.

به گفته مظلومی تا پیش از این تعداد بیماران شناسایی شده مبتلا به سلیاک در فارس، بیش از ۴۰۰ بیمار بود که با تلاش برای شناسایی و گسترش خدمت رسانی به این بیماران، در حال حاضر هزار و ۵۰۰ بیمار مبتلا به سلیاک در فارس شناسایی شده اند.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تشکیل کمیته دانشگاهی سلیاک و برگزاری جلسات آن به صورت مستمر و ماهانه را از دیگر برنامه های مجموعه سلامت استان در این زمینه برشمرد و ادامه داد: همچنین با پیگیری های انجام شده در زمینه راه اندازی انجمن سلیاک استان فارس، این انجمن از سال جاری، به صورت عملیاتی فعالیت خود را آغاز کرده است.

مظلومی ادامه داد: با برنامه ریزی های انجام شده در این زمینه تلاش شد تا در کنار فازهای اجرایی خدمات مجموعه سلامت استان به بیماران مبتلا به سلیاک، گام های علمی و تحقیقاتی نیز در این زمینه برداشته شد که از جمله می توان به انجام پژوهش در دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز در خصوص نوع حمایت سایر کشورها از بیماران مبتلا به سلیاک و تولید محصولات جدید برای این بیماران اشاره کرد که نتایج این تحقیق، از طریق استانداری فارس، به وزیر بهداشت و معاون اول رییس جمهور ارایه شده است.

او گسترش فعالیت های کلینیک سلیاک و تشکیل کمیته قطب پنج بیماران سلیاک را نیز دیگر گام های عملیاتی در برنامه حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به سلیاک عنوان کرد و ادامه داد: این اقدامات به صورت گروهی و با حمایت های ویژه دکتر «محمدهادی ایمانیه» استاندار فارس و همکاری مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، مدیرکل غله استان، دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، واحدهای تولید کننده، یکی از مراکز خیریه استان و صدا و سیمای مرکز فارس انجام شد.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه، از خیرین استان خواست در تقویت این برنامه حمایتی، مجموعه دانشگاه را بیش از بیش همراهی کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واژگونی پژو یک‌ نفر را به کام مرگ کشاند
  • چارت سازمانی مرکز بهداشت گلشن تصویب شد
  • فوت پزشک طرحی در جاسک تکذیب شد
  • اعضای بیمار مرگ مغزی به ۶ نفر در مشهد اهدا شد
  • زنگ خطر جمعیت در کاشان به صدا درآمد
  • یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد پلمب شد
  • دو عضو هیات ‌علمی‌ دانشگاه شهید چمران اهواز در جمع استادان نمونه کشوری
  • برگزاری اردوی جهادی در روستا‌های بخش روداب سبزوار
  • اقدامات خشن دولت آمریکا برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در مورد حقوق بشر است
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک