Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌‌ها- انباشت سیب آذربایجان‌غربی کنار جاده‌ها قصه تکراری و پرغصه کشاورزان است که امسال نیز با آغاز برداشت این محصول، انباشت آن کنار جاده‌ها انجام شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازارومیه، اواخر شهریور آغاز فصل برداشت سیب در آذربایجان‌غربی است که اگر مدیریت صحیح از سوی مسئولان صورت بگیرد می‌تواند بهترین محصول برای ارز‌آوری برای کشور باشد که متاسفانه امسال نه تنها بهبودی حاصل نشده بلکه انباشت سیب کنار جاده‌ها بیشتر از سال گذشته است و این در حالی بود که مسئولان ارشد استانی در جلسات مختلف از بهبود یافتن وضعیت بازار سیب و خرید و فروش سخن می‌گفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این اوضاع باید به مسئولانی که در جلسات مختلف سخن از مدیریت صحیح می‌زنند و وعده وعید توخالی می‌دهند و انباشت سیب کنار جاده‌ها را تخلف می‌دانند گفت که اگر گذری از جاده‌های داشته باشید خواهید دید که کنار جاده‌ها فرش قرمز و سبز از دست‌رنج کشاورزان پهن شده است و این موضوع از ناکارآمدی شما مسئولان آب می‌خورد.

با توجه به اینکه شغل بیشتر مردم استان کشاورزی است بنابراین این محصول معیشت بیش‌از 70 هزار خانوار استانی را تامین می‌کند اما متاسفانه به دلیل بی‌تدبیری مسئولان همه ساله شاهد خرابی و یا انباشت سیب در کنار جاده‌ها هستیم.

نبود بازار مناسب، هزینه حمل و نقل بالا، نبود سورت و بسته‌بندی مناسب و هزاران مشکل دیگر قصه پرغصه و تکرار کشاورزان در استان است، قصه‌ای که حسرت هدر رفت سرمایه‌های ملی را برای استان رقم می‌زند.

حرف‌های مسئولان شعاری بیش نیست!

محمود عیوضی از کشاورزان نمونه استانی در خصوص عدم نظارت بر دپوی سیب در کنار جاده‌ها توسط مسئولان گفت: برداشت سیب آغاز نشده، انباشت شیب در کنار جاده‌ها انجام شده است.

وی افزود: بیشتر سیب‌های درختی بر اثر وزش باد زیر درخت ریخته شده‌ و بنابراین کشاورزان مجبور هستند این محصول را با عنوان سیب‌زیردرختی و صنعتی به کارخانجات بفروشند که به دلیل عدم خرید مستقیم کارخانجات آن به خریداران در کنار جاده‌ها فروخته می‌شود.

عیوضی بیان کرد: همه‌ساله مسئولان کشوری و استانی انباشت سیب را تخلف دانسته و قول رسیدگی و نظارت می‌دهند اما همه این‌ موارد شعاری بیش نیست.

وی گفت: سیب‌های آذربایجان‌غربی از کیفیت بالایی برخوردار است اما متاسفانه پایین بودن نرخ این محصول باعث شده است که بیشتر کشاورزان درختان چندین ساله را بریده و از آن هیزم درست کنند.

عیوضی بیان کرد: سال گذشته وزیر جهادکشاورزی به استان سفر کرد که به جای حل مشکلات باغداران ماحصل این سفر گشت و گذار برای این مسئول و هیات همراه آن شد.

جایگاه‌های غیرقانونی و غیربهداشتی باید جمع‌آوری و تعطیل شود

استاندار آذربایجان غربی قیمت خرید توافقی سیب صنعتی را یک هزار و 500 تومان بیان کرد و گفت: علاوه بر اینکه از کارخانجات کنسانتره درخواست می شود تا از خرید سیب‌های کنار جاده‌ای که به صورت غیر بهداشتی نگه‌داری می‌شوند خودداری کنند، باغداران نیز محصول سیب زیر درختی خود را باید به طور مستقیم به کارخانجات و یا جایگاه‌های قانونی به فروش برسانند.

محمد مهدی شهریاری با بیان  اینکه نگه‌داری و انباشت سیب زیر درختی در کنار جاده‌ها و در میان گل و لای علاوه بر تبعات بهداشتی، موجب تخریب چهره شهر نیز می‌شود، افزود: هدف نهایی در تعیین قیمت توافقی برقراری یک رابطه عادلانه در عرضه و تقاضا جهت حمایت از کشاورزان است.

وی با اشاره به اینکه نباید دسترنج یکساله کشاورزان به جیب برخی دلالان و واسطه‌ها برود، گفت: جهاد کشاورزی باید علاوه بر اعلام عمومی محل جایگاه‌های جمع‌آوری قانونی، بستر دریافت مجوز برای ایجاد ایستگاه‌های جمع‌آوری قانونی را نیز تسهیل و تسریع بخشد تا بر تعداد این مراکز افزوده شود.

انباشت سیب در کنار جاده‌ها ممنوع و تخلف محسوب می‌شود

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی بیان کرد: سال گذشته مراکزی برای جمع‌آوری سیب‌درختی مجوز دریافت کردند و امسال 82 مرکز کار خرید را بر عهده خواهند داشت.

اکبر کرامتی با بیان اینکه انباشت سیب در کنار جاده‌ها ممنوع و تخلف محسوب می‌شود، افزود: در صورت مشاهده با متخلفان برخورد خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه از 82 مرکز، 40 مرکز متعلق به سازمان تعاون روستایی است، تصریح کرد: همچنین 30 مرکز بخش خصوصی دارای مجوز از سازمان جهاد کشاورزی و 12 سردخانه برای ذخیره‌سازی میوه در نظر گرفته شده است.

مصائب این روزهای ‌پیازکاران جنوب کرمان/ دومینوی ورشکستگی دامان کشاورزان را گرفت/ هزاران تن پیاز در انبارها فاسد شدگروه‌های جهادی بندرعباس برای جبران خسارت کشاورزان؛ پیاز را گرانتر از دولت می‌خرندپیاز ارزان تر از کاه شد/ خرید تضمینی هر کیلو پیاز 596 تومانبسیج سازندگی سپاه امام سجاد برای حل مشکلات پیازکاران هرمزگانی دست به کار ‌شد

 

کرامتی بیان کرد: در این مراکز می‌توان محصول سیب زیردرختی را به نحو بهینه و بهداشتی برای مدت زمان بیشتری نگهداری کرد و کارخانه‌ها اگر خواهان تولید محصولات باکیفیت هستند باید مواد اولیه مناسب و بهینه مورد نیاز خود را از این مراکز خریداری کنند.

انتهای پیام/7548/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیب در کنار جاده ها آذربایجان غربی انباشت سیب جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۲۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید

علیقلی ایمانی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون بیش از ۶۰۰ هزارتن گندم با ارزش بالای ۱۰ همت از گندمکاران خریداری شده که به دلیل افزایش دما و شرایط بارندگی، رشد فیزیولوژی گیاه بالا رفته است که این امر در کنار افزایش عملکرد در واحد سطح موجب شده تا میزان خرید نسبت به سال قبل ۳۰ تا ۴۰ درصد رشد یابد.

به گفته او، علی رغم گذشت یک ماه از فصل برداشت، هنوز ریالی بابت مطالبات به حساب گندمکاران واریز نشده است و کماکان افق روشنی پیش رو نیست.

ایمانی ادامه داد: تاخیر در پرداخت مطالبات منجر به دلسردی و نگرانی گندمکاران و ورود دلالان به عرصه خرید شده است که انتظار می رود ردیف اعتباری که در بودجه دیده شده به نقدینگی تبدیل شود و در اختیار کشاورزان قرار بگیرد.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه به پیک برداشت گندم رسیده ایم، افزود: هم اکنون برداشت گندم از استان های سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان، جنوب کرمان، خوزستان و ایلام در حال انجام است، از این رو دولت باید به فکر تامین منابع باشد تا همانند سال گذشته مطالبات کشاورزان با تاخیر ۴ تا ۵ ماهه پرداخت نشود.

به گفته او، با توجه به شرایط اقلیمی و بارش های پیش رو برآورد می شود که تولید گندم به بالای ۱۳ تا ۱۳.۵ میلیون تن و خرید تضمینی به ۱۱ میلیون تن برسد.

این مقام مسئول با تاکید بر اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم گفت: بنابر مصوبه شورا در ۲۲ شهریور نرخ هرکیلو گندم ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد که کشاورزان به امید آن اقدام به کشت کردند، درحالیکه بعد از گذشت بیش از ۴ ماه از آغاز سال زراعی وزیر جهاد نرخ را ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان ابلاغ کرد. از این رو بنیاد ملی گندمکاران طی نامه ای به رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس خواستار اصلاح قیمت یا تغییر نرخ در قالب جایزه تحویل است تا گندم تولیدی به هدر نرود.

او گفت: با توجه به آنکه ۲ نفز از اعضای کمیسیون کشاورزی به عنوان ناظر در جلسه شورا حضور دارند و رئیس کمیسیون کشاورزی هم نرخ ۱۹ هزارو ۵۰۰ تومان را قبل از ابلاغ نرخ توسط وزیر جهاد در رسانه ها اعلام کردند، لذا انتظار می رود که به عنوان بخش نظارتی به این موضوع ورود کنند و هرچه سریع تر مشکل گندمکاران را مرتفع نمایند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • نصب ۲۵ کیلومتر نیوجرسی با اعتبار ۷۵۰ میلیارد ریال در محور‌های بزرگراهی استان
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم از مزارع باوی
  • خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم در باوی +فیلم
  • خرید گندم در خوزستان به ۵۶۰ ‌هزار تن رسید
  • خرید گندم در خوزستان به بیش از ۵۶۰ ‌هزار تن رسید