Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری ایسکانیوز؛ محققان شرکت مایکروسافت با تحلیل داده‌های بیش از ۶۱ هزار کارمند این شرکت از قبل از قرنطینه به دلیل شیوع کرونا یعنی دسامبر 2019 تا ژوئن 2020 نشان می‌دهد که کار در خانه کارمندان را از نظر اجتماعی می‌کند و موجب می‌شود که زمان بسیار کمی را برای ارتباطات واقعی صرف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین دسترسی و به اشتراک‌گذاری اطلاعات جدید برای کارکنان بخش‌های مختلف کار را دشوارتر کرده است که این امر می‌تواند پیامدهایی برای بهره‌وری و نوآوری شرکت در پی داشته باشد.

کارمندان دورکار ساعات کمتری را جلسات می‌گذرانند که اغلب به دلیل مدت زمان زیادشان وقت کارمندان را تلف می‌کرد و اکثرا از این موضوع ناراضی بودند. به طور دقیق‌تر، دورکاری تعداد ساعاتی که افراد در جلسات صرف می‌کنند را پنج درصد کاهش داده است. ولی از طرف دیگر آنها با حجم عظیمی از ایمیل‌ها و پیام‌های فوری مواجه می‌شوند که موجب شده میانگین ساعت کاری آنها در هفته افزایش پیدا کند و در واقع کار را برای آنها سخت‌تر کرده است. از این رو، محققان سعی دارند قوانینی برای کار از راه دور وضع کنند تا کارمندان چند روز در هفته را به محل کار بروند تا در فضا و جو کار قرار بگیرند. این در حالی است که مایکروسافت در ماه مارس گذشته اعلام کرد که به کارمندان خود این فرصت را می‌دهد که پس از گذشت بیش از یک سال دورکاری به دفاتر کاری خود برگردند.

ساتیا نادلا، مدیرعامل این شرکت، نیز اعلام کرده بود که در آینده این غول نرم‌افزاری مدل ترکیبی یا هیبریدی را برای کارمندان معرفی خواهد کرد که در آن خودشان انتخاب می‌کنند که از خانه کار کنند یا از محل کار. اما این طرح بعد از همه‌گیری کرونا تقریبا متوقف شد و اکثر کارمندان مجبور به ماندن در خانه شدند. قبل از این، فقط حدود ۱۸ درصد از کارکنان مایکروسافت از راه دور کار می‌کردند.

این مطالعه براساس تجزیه و تحلیل داده‌های ناشناس از جمله ایمیل‌ها، پیام‌های فوری، تماس‌ها، جلسات و ساعات کار اکثر کارکنان مایکروسافت در خاک آمریکا انجام شده است. این داده‌ها همچنین نقش کارمندان، وضعیت مدیریتی، گروه تجاری، مدت تصدی در شرکت و مشارکت کارکنان در بخش‌های دیگر را قبل از شیوع کرونا شامل می‌شود. محققان برای این پژوهش، تغییرات رفتاری ناشی از دورکاری را از تحولات ناشی از همه‌گیری کرونا کاملا جدا از هم در نظر گرفتند. به طور مثال؛ کارمندان گاهی مجبور بودند در شرایطی در خانه کار کنند که  کودک یا اعضای خانواده‌شان به ویروس کرونا مبتلا شده‌ بود و مجبور بود که در آن شرایط هم با استرس و اضطراب کار کند.

یکی از تبعات این دورکاری، تغییر روش ارتباطی کارمندان از تعاملات واقعی مثل تماس تلفنی و جلسات حضوری به سمت ارتباطات فوری مثل ایمیل و پیام فوری است. به همین دلیل ارتباطات بین کارمندان در بخش‌های مختلف شرکت به شدت کاهش یافته است. اگر به طور دقیق بخواهیم بگوییم، دورکاری باعث شده که کارمندان در مقایسه با زمان قبل از شیوع کرونا، ۲۵ درصد وقت کمتری را صرف همکاری با همکاران گروه‌های دیگر کنند و همچنین همکاران جدید گروه‌ خود را به آهستگی اضافه کنند. اما از سوی دیگر، کارمندان با افراد داخل شبکه یا گروه خود ارتباط بیشتری ایجاد می‌کنند.

محققان با این مطالعه نتیجه گرفتند که هم دورکاری و هم کار در دفاتر هر دو به ویژه برای شرکت‌های مانند مایکروسافت بسیار مهم است و رویکرد هیبریدی شدن به نفع این شرکت‌ها خواهد بود. به این شکل که از هر تیم یا گروه بخشی در محل کار حضور پیدا کنند و بخشی از خانه کار کنند تا از این طریق ارتباطات و جریان اطلاعات بین آنها به خوبی ایجاد شود، زیرا عادات کاری این دو بخش کاملا روی هم تاثیر می‌گذارند.

رویکرد هیبریدی

کارشناسان می‌گویند که مدل هیبریدی، یعنی دو روز در دفتر کاری و بقیه روزها در خانه به مرور زمان و حتی بعد از پایان شیوع کرونا تبدیل به یک حالت عادی خواهد شد. اکثر شرکت‌ها در آمریکا این روند را در پیش گرفته‌اند و هدف از حضوری شدن کارمندان در دو روز از هفته، یادگیری، شبکه‌سازی و معاشرت با همکاران‌شان است.

مدیران این شرکت‌ها می‌گویند: شیوع کرونا و دورکار شدن اجباری به همه ما نشان داد که می‌توانیم روندی را در پیش بگیریم که در گذشته آن را محال می‌پنداشتیم. متوجه شدیم که لازم نیست همه پنج روز هفته را کارمندان به سرکار بیایند و ساعت‌ها وقت‌شان را صرف رفت‌وآمد و ترافیک کنند. همین زمان را می‌توانند برای گذراندن وقت با خانواده‌شان صرف کنند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1110466 برچسب‌ها دورکاری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دورکاری شیوع کرونا خانه کار شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۲۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • پنجشنبه را تعطیل کنید که از نظر فرهنگی و تمدنی مهم است | برای فعالیت اقتصادی هم فضای مجازی و دورکاری هست!
  • اپل کارمندان هوش مصنوعی گوگل را دزدید
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه می‌یابد
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه خواهد یافت
  • اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی
  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می رود
  • خلاقیت در طراحی کیک تولد با ویندوز 11 (فیلم)
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت