Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،  صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: روزانه ۷۰ هزار نفر از مردم آذربایجان شرقی در برابر کرونا واکسینه می‌شوند که از این تعداد برای ۵۰ هزار نفر دُز اول و برای ۲۰ هزار نفر نیز دُز دوم تزریق و با تداوم روند فعلی تا پایان شهریورماه بیش از ۶۵ درصد جمعیت استان واکسینه می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 صومی با اشاره به واکسیناسیون ۴۲.۵ درصدی جمعیت بالای ۱۸ درصدی آذربایجان شرقی با اشاره به اعلام رنگ‌بندی جدید وضعیت کرونایی شهر‌های آذربایجان شرقی، اظهار کرد: تا روز گذشته فقط خداآفرین در وضعیت زرد و چاراویماق نیز در وضعیت نارنجی بود و سایر شهر‌ها نیز وضعیت قرمز کرونایی را داشتند، اما در رنگ بندی جدید اعلام شده، وضعیت کرونای اسکو، آذرشهر، جلفا، کلیبر و هریس به رنگ نارنجی تغییر کرده است.

او با بیان این‌که آذربایجان شرقی، بیست و نهمین استان کشور در خصوص وضعیت شیوع بیماری کرونا است، افزود: به دنبال بروز موج پنجم کرونا در کشور، تمامی استان‌ها به طرف قله‌ی این موج حرکت کرده و اکنون به آرامی در حال نزول و بهبود وضعیت هستند، اما خوشبختانه آذربایجان شرقی در اواسط این موج بیماری، سیر نزولی را آغاز کرده و طی چهار روز گذشته نیز روند کاهشی داشته است.

او ادامه داد: بر اساس الگوی کشوری، اگر استان ما نیز همانند سایر مناطق کشور این پیک از بیماری را تجربه می‌کرد، تعداد موارد بستری به سه هزار بیمار می‌رسید، اما اکنون حدود یک هزار و ۹۰۰ بیمار در بیمارستان‌های استان بستری هستند، یعنی ما اوج‌گیری کرونا را با کمترین عارضه پشت سر می‌گذاریم.

صومی با تاکید بر این‌که واکسیناسیون سریع و همراهی مردم در این وضعیت تاثیرگذار بوده است، گفت: آذربایجان شرقی در بدترین وضعیت خود، حداکثر ۱۰۰ نفر به ازای یک میلیون نفر جمعیت بستری روزانه کرونایی داشته است، در حالی که در برخی استان‌ها این عدد حتی به ۲۰۰ نفر به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت به ثبت رسیده است.

او در خصوص وضعیت واکسیناسیون کرونایی استان نیز تشریح کرد: آذربایجان شرقی جزو استان‌های پیشتاز در واکسیناسیون است، اما در شایعات اخیر، آمار‌های غلطی در خصوص پوشش پایین واکسیناسیون کرونایی استان بیان شده بود که حقیقت ندارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص عوارض تزریق واکسن کرونا نیز گفت: تاکنون هیچ عارضه خاص ناشی از تزریق واکسن کرونا در استان گزارش نشده است و با قطعیت می‌توان گفت که واکسن از ابتلا و مرگ و میر بیماران کرونایی جلوگیری می‌کند و ما نیز این موضوع را کاملا با وجود خود لمس می‌کنیم، زیرا از میان کادر درمان استان که تا چهار ماه گذشته واکسن کرونا دریافت کرده‌اند، هیچ مورد فوتی گزارش نشده است و فقط مدتی قبل یکی از بانوان کادر درمان مبتلا به کرونا فوت کرد که دلیل این امر نیز عدم دریافت واکسن از سوی این بانوی باردار بود.

او در خصوص بازه سنی تزریق واکسن کرونا در استان نیز اظهار کرد: قرار بود تا در روز جمعه افرادی که به مراکز واکسیناسیون مراجعه می‌کنند را بدون واکسن برنگردانیم، که در این راستا شایعه‌ای مبنی بر تزریق واکسن کرونا برای تمامی افراد بالای ۱۸ سال در تمامی نقاط استان پخش شد، لذا افراد بالای ۱۸ سال به مراکز واکسیناسیون هجوم آوردند و ما نیز نمی‌خواستیم که این افراد را بدون واکسن بازگردانیم، در نتیجه به تمامی افراد مراجعه کننده واکسن تزریق شد.

او افزود: روز جمعه شاید نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر در استان و به خصوص شهر تبریز واکسن کرونا دریافت کردند، اما با توجه به برنامه واکسیناسیون کرونایی استان و تعهد ما به تزریق واکسن برای گروه‌های حساس اجتماعی، چون کارگران کارخانه‌های تولیدی، دانشجویان و ... قرار شده تا از روز شنبه در روستا‌های استان تمامی افراد بالای ۱۸ سال و در شهر‌های استان به خصوص تبریز نیز برای افراد ۳۵ سال و به بالا (متولد ۱۳۶۵ و به پایین) واکسن تزریق شود.

او با تاکید بر این‌که واکسن به اندازه کافی در استان وجود دارد، ادامه داد: با توجه به این‌که روند واکسیناسیون باید به شکل برنامه ریزی شده انجام بگیرد و توان و ظرفیت تزریق روزانه واکسن در مراکز مشخص است، خواهشمندیم فقط گروه‌های سنی اعلام شده به مراکز مراجعه کنند.

صومی با بیان این‌که تا پایان شهریورماه و یا حداکثر تا ۱۵ مهرماه، تمامی افراد بالای ۱۸ سال مجاز به دریافت واکسن خواهند شد، گفت: بر اساس اعلام وزارت بهداشت، قرار است تا پایان هفته یک میلیون دز واکسن به استان تحویل داده شود. با احتساب تزریق روزانه ۱۰۰ هزار دز واکسن، می‌توان گفت که واکسن موردنیاز استان تامین خواهد شد.

او با بیان این‌که سه میلیون نفر از جمعیت استان بالای ۱۸ سال هستند، ادامه داد: اکنون تعداد یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت استان دز اول واکسن را دریافت کرده‌اند.

او گفت: واکسن سینوفارم و برکت برای تزریق دز اول و واکسن سینوفارم، برکت و آسترازنکا (برای دریافت کنندگان دز اول آسترازنکا و اسپوتنیک) برای تزریق دز دوم در مراکز واکسیناسیون استان وجود دارد.

او یادآوری کرد: ما در مقابل مردم استان متعهد هستیم که در کمترین زمان ممکن و طبق برنامه، واکسیناسیون را انجام دهیم و عی داریم تا گروه‌های سنی جدید را بر اساس ارزیابی‌های انجام گرفته، در کمترین زمان ممکن اعلام کنیم.

او با بیان این‌که هم استانی‌های عزیز برای دریافت واکسن نیازی به ثبت نام در سامانه واکسیناسیون ندارند، افزود: برنامه واکسیناسیون در استان اندکی جلوتر از برنامه کشوری بوده و معمولا پیش از باز شدن سهمیه ثبتنام استان در این سامانه، واکسیناسیون گروه‌های مشخص شده در استان آغاز می‌شود.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی واکسیناسیون کرونا افراد بالای ۱۸ سال تزریق واکسن کرونا آذربایجان شرقی واکسن کرونا تمامی افراد یک میلیون هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۲۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون

به گزارش خبرآنلاین، آسترازنکا شرکت بزرگ تولیدکننده دارو سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت می‌تواند عوارض جانبی لخته خون و کاهش پلاکت‌ ایجاد کند.

تسنیم در خبری نوشت: آسترازنکا ـ شرکت بزرگ تولیدکننده دارو ـ سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت با نام تجاری کوویشیلد (Covishield) که در سطح گسترده‌ای استفاده شده، ممکن است عوارض جانبی نادر از جمله لخته خون و کاهش پلاکت‌ خون ایجاد کند.

شرکت بریتانیایی ـ سوئدی آسترازنکا، کوویشیلد را با همکاری دانشگاه آکسفورد ساخت و تولید آن در دوران همه‌گیری کرونا در مؤسسه سرم هند انجام شد. این واکسن در بیش از ۱۵۰ کشور از جمله انگلیس و هند تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد مؤثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که این واکسن ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود که می‌تواند مرگبار باشد.

تعدادی از افراد در بریتانیا یک شکایت جمعی را ثبت و اعلام کرده‌اند که این واکسن منجر به بروز مرگ و میر و صدمات شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی هستند.

در حالی که آسترازنکا ادعای افراد را رد می‌کرد، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن در موارد بسیار نادر، باعث سندرم لخته خون می‌شود که علامت اصلی ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901644

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت از سیل شهرستان شبستر
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • واکسن سرخک و سرخجه بدون درد از راه رسید
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود