Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته وزیر ورزش و جوانان واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی تا دو ماه آینده آغاز می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، "واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی تا دو ماه آینده آغاز می‌شود"؛ این نخستین اظهار نظر حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان در حوزه خصوصی‌سازی باشگاه‌های ورزشی در کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وزیر جدید ورزش، مقدمات واگذاری سرخابی‌ها در دوره مدیریت قبلی وزارت ورزش و جوانان طی شده است و در حال حاضر این دو باشگاه آماده واگذاری هستند.

وزیر تازه نفس و دونده ورزش همچنین تاکید کرده، "به شما قول می‌دهم" فقط یک هماهنگی بین وزارت ورزش و جوانان و وزارت امور اقتصادی و دارایی است که باید انجام شود و بیشتر زحمت‌ها کشیده شده، و با هماهنگی می‌تواند در زمان بسیار کوتاه این اتفاق رخ دهد. کار سختی در پیش نیست؛ طی یک تا دو ماه آینده این اتفاق رخ می‌دهد و به تدریج پیش می‌رود و بخشی از سهام را می‌توان به مردم واگذار کرد. پاس گل را به ما داده‌اند و ما فقط باید گل بزنیم.

بر این اساس باید گفت اظهار امیدواری هیجانی در زمینه واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در حالی توسط وزیر جدید ورزش که سابقه دوندگی را در کارنامه خود دارد، ابراز شده که نخستین وکالتنامه واگذاری سهام سرخابی‌ها با شماره 75951/ت 32535 ه به تاریخ 24/12/83 باز می‌گردد که مطابق مجوز هیات وزیران دولت مکلف و مجاز شد تا به استناد ماده 14 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ج.ا.ایران (مصوب 1379)، 100 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پیروزی (پرسپولیس) - سهامی عام- را به روش مزایده واگذار کند؛ اما تا کنون این اتفاق نیفتاده است.

جدای از این موضوع که از سال 83 تا کنون بارها و بارها هم شیوه واگذاری این دو باشگاه تغییر کرده و هم به کرات وعده و وعیدهای تعبیر نشده برای واگذاری آنها توسط افراد مختلف داده شده است، باید گفت مواردی همچون  "سودآور نبودن باشگاه‌ها(به همین دلیل بازار پایه فرابورس برای واگذاری سرخابی‌ها پیشنهاد شده است)" ، "داشتن زیان انباشته" ، "مشکلات ساختاری بازار سرمایه از جمله نوسانات این بازار، مشکلات فنی و زیرساختی از جمله دامنه نوسان، حجم مبنا، اختلالات سامانه‌های معاملاتی و ..." ، "مشکلات مربوط به واگذاری سرخابی‌ها در بازار سرمایه از جمله عدم ارائه اطلاعات درست و کامل توسط باشگاه‌ها، شفاف نبودن صورت‌های مالی و گزارش‌ها، سودآور نبودن باشگاه‌ها و نبود جریان نقدی آتی مثبت، شمولیت ماده 141 قانون تجارت، زیانده بودن باشگاه‌ها، تراز مالی منفی این باشگاه‌ها، عدم اصلاح ساختار باشگاه‌ها پیش از واگذاری و ..." ، "عدم ثبات اقتصادی و نوسانات نرخ ارز" ، "عدم آشنایی تصمیم‌گیران با مقوله اقتصاد ورزش و خصوصی‌سازی باشگاه‌ها" ، "عدم توجه به موضوع توانمندسازی بخش خصوصی" ، "عدم توجه به اهلیت فنی متقاضیان خرید باشگاه‌ها" ، "دارایی و بدهی‌های پنهان این دو باشگاه" ، "مشکلات ساختاری اقتصاد کشور" و "مشکلات مربوط به اقتصاد ورزش بویژه درآمدزایی باشگاه‌ها" تنها بخشی از مشکلات پیش روی وزیر ورزش و جوانان برای گل کردن توپ خصوصی‌سازی سرخابی‌های پایتخت است.

وزیر ورزشی که تازه نفس است، و بنظر می‌رسد اظهار نظرش در زمینه دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تا دو ماه آینده قدری شتابان و از روی هیجان بوده است. شاید حمیدِ ورزش کشور جنس خصوصی‌سازی را نمی‌شناسد، شاید از حالا به دنبال معطوف کردن مشکلات ساختاری ورزش به سمت خصوصی‌سای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس است، شاید مشاوره درستی در این زمینه نگرفته است؛ و شاید هم واقعا عزم راسخی دارد و بر موضوع خصوصی‌سازی باشگاه‌ها سوار است و می‌داند که می‌تواند این کار را انجام دهد.

به هر حال هر یک از این شایدها که باشد فعلا یک هفته از وعده دو ماهه وزیر ورزش و جوانان در زمینه واگذاری سرخابی‌ها گذشته است؛ و باید منتظر ماند و دید همانطور که سجادی قول داده فقط یک هماهنگی بین وزارت ورزش و وزارت اقتصاد مانده که باید انجامش دهد و تنها باید پاس گلی را که به وی داده‌اند، را گل کند؛ یا نه!

شاید هم واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به پوست خربزه‌ای به زیر پای حمید سجادی، وزیر تازه نفس ورزش کشور تبدیل شود؛ شاید هم نه!

مهدی حاجی‌وند - نویسنده کتاب‌ خصوصی‌سازی فوتبال

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بورس تهران پرسپولیس اصل ٤٤ بورس تهران پرسپولیس اصل ٤٤ واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس وزیر ورزش و جوانان واگذاری سرخابی ها تا دو ماه آینده خصوصی سازی باشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۳۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خصوصی‌سازی سرخابی‌ها نیاز به مراقبت بیشتری دارد/ بهترین نسخه اقتصادی برای فوتبال ایران رقم خورد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ژاله معماری، عضو هیئت‌علمی دانشكده تربیت‌بدنی دانشگاه الزهرا (س) در یک گفتگوی رادیویی درباره چالش‌های ورود باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی اظهار كرد: فرآیند خصوصی‌سازی موانع زیادی دارد و تنها مختص باشگاه‌ها نیست. در سایر كشورها نیز این چالش‌ها وجود دارد. متأسفانه در ایران خصوصی‌سازی به تعویق افتاده در حالی که چالش خصوصی‌سازی در همه صنایع وجود دارد.

معماری در این باره ادامه داد: امروز با توجه به فشارهای AFC و تعویق ایجاد شده در آن، خصوصی‌سازی باشگاه‌ها تنها راه ممكن بود. باید به بعد از این فكر كرد چرا كه در شرایط موجود خصوصی‌سازی بهترین راه‌حل بوده است. خصوصی‌سازی نسخه‌ای بوده كه با شرایط موجود حداكثر همخوانی را دارد.

هلدینگ خلیج‌فارس و بانک‌ها تخصص كافی برای مباحث مالی و ترازنامه‌ها را دارند. اما بقای تیم‌ها در بازی‌های آسیایی و توقعات هواداران، مورد نگرانی است و باید فكر خوبی برای آن موارد كرد تا كمترین آسیب وارد شود و فرآیند انتقال و افزایش سهم بازار انجام شود. امید می‌رود با تقویت فعالیت‌های اقتصادی این ۲ باشگاه شرایط خوبی را شاهد باشیم.

معماری با اشاره به انتقال‌های مشابه در سایر كشورها خاطرنشان كرد: خصوصی‌سازی بسیار حساس است و با توجه به جمعیت فوتبال دوست ایران باید مراقبت بیشتری از آن صورت گیرد تا به تدریج هلدینگ‌ها و بانک‌ها بتوانند سهام را وارد فرابورس كرده تا به سوددهی برسد و سهم هواداران بیشتر شود و به ۵۱ به ۴۹ برسیم. كسانی كه برای این نسخه تصمیم‌گیری كردند، به همه شرایط آن واقف بودند.

عضو هیئت‌علمی دانشكده تربیت‌بدنی دانشگاه الزهرا (س) با اشاره به پیش‌بینی موانع این مسیر گفت: دولت باید بخش خصوصی را حمایت كند و منابع درآمدی حق پخش و قانون کپی‌رایت نیز برای باشگاه‌ها فراهم شود. توجه بخش خصوصی در قسمت تربیت بازیكنان و خریدوفروش آنها قرار دارد و باید مراقب بود توسعه ورزش در اولویت‌های بعدی قرار نگیرد. البته در همه دنیا این‌گونه است و به همین دلیل دولت با حساسیت بالایی خصوصی‌سازی را انجام می‌دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش فوری به تغییر نام باشگاه استقلال
  • انتقاد تند ابطحی از مهدی نصیری: پوست خربزه زیر پایت انداخته‌‌اند
  • خصوصی‌سازی سرخابی‌ها نیاز به مراقبت بیشتری دارد/ بهترین نسخه اقتصادی برای فوتبال ایران رقم خورد
  • انتقاد تند ابطحی از مهدی نصیری: پوست خربزه زیر پایت انداخته اند
  • انتقاد تند ابطحی از مهدی نصیری: بد پوست خربزه ای زیر پایت انداخته‌اند تا تمامت کنند /نه شاهزاده می‌تواند به تاجزاده نزدیک شود، نه تاجزاده علاقمند است
  • نحوه واگذاری سهام ترجیحی پرسپولیس مشخص شد
  • اعلام نحوه واگذاری سهام پرسپولیس ترجیحی به پیشکسوتان
  • اعلام نحوه واگذاری سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان پرسپولیس
  • اعلام نحوه واگذاری سهام به اعضای باشگاه و پیشکسوتان پرسپولیس
  • هزینه فایده سفر رئیس جمهور به پاکستان