Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – آناهیتا رحیمی: گویا قصه اخذ شهریه‌های بالا در برخی از مدارس غیردولتی سر دراز دارد و حتی با افزایش شهریه‌ها در مدارس، وضعیت کرونا را هم حساب و کتاب نکرده‌اند که با وجود وضعیت حاد کرونایی، تکلیف طوماری از کلاس‌ها و برنامه‌های تفریحی مهیج چه می‌شود.

نارضایتی والدین از افزایش ناعادلانه شهریه در مدارس غیردولتی، زمانی به اوج خود رسیده است که شیوع ویروس کرونا شرایط یکسانی را برای مدارس دولتی و غیردولتی به وجود آورده است و چنین به نظر می‌رسد که مدارس غیردولتی با اخذ هزینه‌های نجومی برای ارائه کلاس‌های متفاوت و برنامه‌های تفریحی، از حال و روز فردای کرونا بی خبر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تفاوت قیمت در شهریه‌های مدارس غیردولتی

این در حالی است که یکی از اولیای دانش آموز پایه دوم ابتدایی در تماس با خبرنگار مهر، از دو نرخی بودن شهریه ثبت نام خبر داده و گفت: قرار بود پسرم را در یکی از مدارس غیردولتی ثبت نام کنیم اما زمانی که برای ثبت نام در یکی از مدارس واقع در ولیعصر رفتیم با قیمتی متفاوت‌تر از مدارس دیگر روبرو شدیم و این جای تعجب دارد.

رشیدی ادامه داد: متأسفانه در حال حاضر هزینه شهریه‌های برخی از مدارس غیردولتی در تبریز متفاوت است چرا که هزینه شهریه در مدرسه واقع در ولیعصر، حدود ۴ میلیون بیشتر از هزینه شهریه در مدرسه واقع در شهرک یاغچیان اعلام شد.

وی افزود: در حال حاضر تکلیف بازگشایی مدارس چندان مشخص نیست و اخذ مبالغ هنگفت از سوی برخی از مدارس غیردولتی بی انصافی است و مسئولین ذی ربط باید به تفاوت شهریه‌های اخذ شده از سوی این مدارس رسیدگی کنند چرا که هنوز خانواده‌ها نتوانسته‌اند مبالغی را که در سال تحصیلی گذشته، بابت کلاس‌ها و برنامه‌های برگزار نشده از سوی مدارس، پرداخت کرده‌اند را پس بگیرند.

وجود یک هزار و ۴۷۸ مدرسه غیر دولتی در استان آذربایجان شرقی

رئیس اداره مشارکت‌های مردمی و امور مدارس غیردولتی در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: یک هزار و ۴۷۸ مدرسه غیردولتی در استان آذربایجان شرقی وجود دارد که از این تعداد، ۲۷۱ مدرسه در ناحیه ۱، ۱۰۱ مدرسه در ناحیه ۲، ۲۲۵ مدرسه در ناحیه ۳، ۲۱۵ مدرسه در ناحیه ۴ و ۷۳ مدرسه در ناحیه ۵ است که مجموع نواحی تبریز شامل ۸۵۵ مدرسه است.

نادر فکورنیا ادامه داد: طی سال گذشته در مدارس غیردولتی به جز پایه پیش دبستانی، حدود ۱۱۰ هزار دانش آموز وجود داشت و حدود ۶۰ هزار نفر دانش آموز نیز در مراکز پیش دبستانی در حال تحصیل بودند اما در سال جاری، تعداد دانش آموزان در مدارس غیردولتی به بیش از ۱۷۰ هزار نفر افزایش خواهد یافت.

۱۲ هزار معلم در مدارس غیردولتی

وی با اشاره به وجود ۱۲ هزار معلم در مدارس غیردولتی افزود: مدارس غیرانتفاعی از سال ۱۳۹۵، به مدارس غیردولتی تغییر نام یافته‌اند و حدود ۳۰ سال است که در سیستم آموزشی آموزش و پرورش در استان ما فعالیت می‌کنند.

فکورنیا بیان کرد : شهریه مدارس غیردولتی طی یک الگویی از سوی شورای سیاست گذاری تهران مشخص می‌شود و از طریق سامانه الکترونیکی mosharekatha.ir قابل دسترسی است.

۹۰ درصد مدارس در سطح استان آذربایجان شرقی، در مکان‌های استیجاری دایر هستند و ۱۰ درصد از مدارس، جز مدارس مالکیتی به شمار می‌روند

وی ادامه داد: ۹۰ درصد مدارس در سطح استان آذربایجان شرقی، در مکان‌های استیجاری دایر هستند و ۱۰ درصد از این مدارس، جز مدارس مالکیتی به شمار می‌روند.

فکورنیا افزود: حضوری و غیرحضوری بودن مدارس به دلیل شیوع ویروس کرونا هیچ گونه تغییری از حیث فیزیکی مدارس به وجود نیاورده و هم‌چنان دایر هستند.

افزایش هزینه‌های مدارس به سبب شیوع ویروس کرونا

رئیس اداره مشارکت‌های مردمی و امور مدارس غیردولتی توضیح داد: شیوع ویروس کرونا، سبب افزایش هزینه‌ها در مدارس شده و هزینه‌های اینترنت، هزینه‌های الکترونیکی و هم‌چنین وسایل الکترونیکی و دیجیتالی در مدارس غیردولتی را افزایش داده است.

وی گفت: افزایش هزینه شهریه‌های مدارس غیردولتی طی سال جاری از افزایش حداقلی برخوردار بوده است و اکثر مدیران مدارس غیردولتی نیز از عدم افزایش شهریه به دلیل تورم موجود و ناتوانی در پرداخت هزینه‌های جاری گله مند هستند.

فکورنیا ادامه داد: طی سال جاری ۹۹ مدرسه غیردولتی در سطح استان آذربایجان شرقی تعطیل شدند و در سال تحصیلی جدید نیز منتظر رجوع مردم به مدارس غیردولتی هستند و اگر به همین منوال پیش رود ممکن است طی سال جاری نیز، فعالیت تعدادی از مدارس غیردولتی به تعطیلی کشاند.

تعیین شهریه مصوب مدارس غیردولتی از سوی نظارت مرکزی وزارت آموزش و پرورش

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اخذ مبالغ غیر متعارف، توسط برخی از مدارس غیردولتی در تبریز پاسخ داد: شهریه مصوب مدارس غیردولتی، طبق الگوی شهریه در شورای سیاست گذاری و نظارت مرکزی وزارت آموزش و پرورش، مصوب و سپس ابلاغ می‌گردد و مدیران مدارس مؤظف به نشر این ابلاغیه است تا در دسترس اولیای دانش آموزان قرار گیرد.

فکورنیا در ادامه افزود: علاوه بر شهریه مصوب، برخی از خدمات اختیاری شامل شهریه مکمل نیز در مدارس غیردولتی وجود دارد و شاید، نارضایتی اغلب اولیای دانش آموزان به دلیل هزینه‌های اختیاری آموزشگاه‌ها در مدارس غیردولتی است.

رئیس اداره مشارکت‌های مردمی و امور مدارس غیردولتی ادامه داد: دریافت مبالغ بیش از الگوی تعیین شده از سوی شورای سیاست گذاری و نظارت مرکزی وزارت آموزش و پرورش در مدارس غیردولتی، تخلف بوده و ۱۵ کارشناس، در زمینه پیگیری تخلفات در مدارس غیردولتی فعالیت دارند.

وی گفت: مبلغ شهریه ثابت در مدارس غیردولتی به صورت کامل مشخص است که بر اساس یک قرارداد، بین اولیای مدارس و مدیران قرار می‌گیرد و از طریق تضمین‌های مالی، وجوه مشخص شده دریافت می‌شود.

فکورنیا ادامه داد: تمامی دانش آموزان در مدارس غیردولتی به سامانه شاد دسترسی دارند اما به دلیل حجم بالای استفاده دانش آموزان از سامانه شاد، برای ارائه تعلیم و تربیت بهتر و با کیفیت‌تر، سامانه‌های دیگری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رئیس اداره مشارکت‌های مردمی و امور مدارس غیردولتی افزود: در حال حاضر، ۹۹ درصد از مدارس غیردولتی، تنها به استفاده از سامانه شاد بسنده نکرده و از سامانه‌های تکمیلی دیگری نیز استفاده می‌کنند.

وی بیان کرد: واقعیت امر این است که در حال حاضر، مایل به بازگشایی مدارس حضوری هستیم چرا که آموزش حضوری در قبال آموزش غیرحضوری از کیفیت بیشتری برخوردار است و از این رو معلمان، از تدریس غیرحضوری در مدارس غیردولتی رنج می‌برند.

اخذ مبالغ غیر متعارف مدارس توسط برخی از مدارس غیرانتفاعی

یکی دیگر از اولیای دانش آموزان پایه ابتدایی در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: طی سال گذشته پسرم را در یک مدرسه غیرانتفاعی ثبت نام کرده بودم اما متأسفانه به دلیل خلف وعده مدارس غیر انتفاعی، از ادامه تحصیل پسرم در این مدرسه صرف نظر کرده و در یک مدرسه دولتی ثبت نام کرده‌ام که امسال نیز به دلیل رضایت کامل از نحوه تدریس و عملکرد این مدرسه، هم‌چنان به تحصیل خود ادامه خواهد داد.

صادقی ادامه داد: طی سال گذشته در حین ثبت نام در یکی از مدارس غیرانتفاعی، فرم ثبت نام را به مبلغ ۵ میلیون تومان امضا کرده بودم اما با وجود شیوع ویروس کرونا و بلاتکلیفی در بازگشایی مدارس، برنامه‌های ورزشی، نقاشی، خوشنویسی و … جز برنامه‌های کمک آموزشی ارائه شده به دانش آموزان بود.

وی افزود: متأسفانه بعد از گذشت مدتی متوجه شدیم که هزینه ثبت نام در این مدرسه غیرانتفاعی با تمام هزینه‌های موجود، ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است که از ما مبلغ ۵ میلیون تومان دریافت کرده‌اند.

این اولیای تبریزی گفت: در پی اعتراض نسبت به اخذ مبلغ اضافی از سوی این مدرسه غیردولتی، موفق شدم تا نصفی از مبلغ اخذ شده را دریافت کنم اما همین مشکلات باعث شد تا پسرم را در یک مدرسه دولتی ثبت نام کنم.

سعید صادقی افزود: متأسفانه برخی از مدارس غیرانتفاعی با اخذ مبالغ بالاتر تز شهریه مصوب خود از اولیای دانش آموزان در چنین شرایط کرونایی که تکلیف بازگشایی مدارس و ارائه برنامه‌هایی هم‌چون شنا و نقاشی مشخص نیست، برای خود کسب و کاری به راه انداخته‌اند.

در حال حاضر با شیوع ویروس کرونا، تکلیف بازگشایی مدارس مشخص نیست اما در این میان، برخی از مدارس غیردولتی در تبریز، اقدام به اخذ شهریه‌های نجومی کرده‌اند و همین موضوع منجر به نارضایتی والدین و از سویی ثبت نام فرزندان خود در مدارس دولتی شده است.

کد خبر 5301419

منبع: مهر

کلیدواژه: مدارس غیردولتی دانش آموزان شهریه مدارس غیردولتی ویروس کرونا بوشهر واکسن کرونا آمار کرونا شیوع کرونا تعاونی خطبه های نماز جمعه کرمانشاه گرگان اردبیل واکسیناسیون کرونا واکسیناسیون عکس استانها ایلام برخی از مدارس غیردولتی استان آذربایجان شرقی مدارس غیردولتی اولیای دانش آموزان مدارس غیردولتی مدارس غیرانتفاعی شیوع ویروس کرونا بازگشایی مدارس مدرسه در ناحیه آموزش و پرورش خبرنگار مهر هزینه شهریه حال حاضر شهریه مصوب مدرسه غیر اخذ مبالغ سال جاری شهریه ها هزینه ها ثبت نام طی سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۳۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسخه‌پیچی و ممنوعیت‌های عجیب به سبک دهه ۶۰ در مدارس دخترانه | دانش‌آموزان را لجباز نکنید!

روزنامه هم میهن در گزارشی به قلم شادی مکی به سختگیری‌هایی که در برخی مدارس می‌شود پرداخت و همچنین رفتار مدیران و معاونان را در این مدارس مورد بررسی قرار داد: در مدارس چه می‌گذرد؟ مدیران، مشاوران و معاونان چگونه با دانش‌آموزان تعامل می‌کنند؟ اینها پرسش‌های مهمی است که دانش‌آموزان، مدیران و کارشناسان آموزشی به آن پاسخ می‌دهند. دانش‌آموزان می‌گویند که هنوز کیف‌هایشان را برای پیدا کردن سیگار، آینه، لوازم آرایش و گوشی‌های تلفن‌همراه می‌گردند و در این پروسه فشار زیادی به آنها وارد می‌شود. هنوز اندازه و رنگ موی دانش‌آموزان دختر در کانون توجه است. هنوز رفت‌وآمدها کنترل می‌شود. با پسران رفتارهای نادرست می‌شود، برایشان جلسه‌های توجیهی برگزار می‌کنند و در این وضعیت دانش‌آموزان متولد دهه‌های ۸۰ و ۹۰ که زیربار مدرسه‌داری با سختگیری‌های دهه ۶۰ نمی‌روند، لجبازتر شده‌اند.

کارشناسان آموزشی می‌گویند که با نسخه‌های قدیمی و تاریخ‌ انقضا‌ گذشته نمی‌شود با این دانش‌آموزان تعامل کرد. به گفته این کارشناسان، هنجارهای نوجوانان امروز به‌تبع تحولات رخ‌داده در جهان و در کشور تغییر کرده است. رفتارهایی مانند بازرسی کیف‌ها که نسل‌های دهه‌های ۵۰ و ۶۰ هم با آن سر ناسازگاری داشتند، امروز نمی‌تواند راهی برای تعامل با نوجوانان باشد. تنها نتیجه این رفتارها، احساس انزجار و تنفر نسبت به ارزش‌ها و قوانین است. کارشناسان می‌گویند که نسل جدید، زور و اجبار را نمی‌پذیرد و برای پذیرش یک مسئله ابتدا باید اقناع شود و بعد از آن حق انتخاب داشته باشد.  

هنوز «آینه» ممنوع است

دانش‌آموزان مقطع متوسطه گلایه فراوان دارند؛ گلایه آنها از برخوردهای سلیقه‌ای است. کیانا یکی از دانش‌آموزان کلاس نهم است که می‌گوید: «مسئولان مدرسه، اول سال تحصیلی برای بچه‌ها جلسه‌ای برگزار کردند و درباره همین مسائل با ما حرف زدند. آنها گفتند اگر بچه‌ها پیرسینگ یا هر وسیله دیگری که با استایل دانش‌آموزی تطابق ندارد، ‌همراه‌شان دارند محترمانه تحویل دهند. اما کسی این‌کار را نکرد.

 

درحال‌حاضر وقتی مسئولان مدرسه چنین وسائلی را دست بچه‌ها ببینند با بی‌احترامی، خشونت و استفاده از الفاظ رکیک می‌گیرند. گاهی هم خانواده‌ها را صدا می‌کنند. بچه‌ها هم وقتی این رفتارها را می‌بینند بیشتر لجبازی می‌کنند.»

کیانا می‌گوید که فضای مدرسه شاد نیست؛ هیچ اقدامی از سوی مسئولان مدرسه برای شاد کردن فضا صورت نمی‌گیرد و حتی گاهی به آنها فشار وارد می‌کنند: «مثلاً ما را مجبور می‌کنند در بعضی از جشنواره‌های مناسبتی شرکت کنیم که این موضوع ما را آزار می‌دهد. چرا باید برخلاف خواسته‌مان در جشنواره‌، جشن و مناسبتی مشارکت کنیم. درحالی‌که در مسائل مهم‌تر به خواسته‌های ما توجه نمی‌کنند.»

او ادامه می‌دهد: «مثلاً ما به‌عنوان دانش‌آموزان پایه نهم که در مقطع حساسی هستیم و امتحان نهایی داریم، نیمی از سال به‌دلیل بارداری یا حوادثی که برای معلمان‌مان رخ داد، کلاس نداشتیم و وقتی به این موضوع اعتراض کردیم و درخواست دادیم تا معلم جایگزین برایمان بگذارند، اصلاً به خواسته‌مان توجه نکردند. همه اینها درحالی‌است که توجه به مدل موی دانش‌آموزان یا همراه داشتن انگشتر و گردنبند و آینه، برای آنها مهم‌تر از تشکیل کلاس و داشتن معلم است.»

محمد، دانش‌آموز کلاس دهم است و می‌‌گوید که رفتار مسئولان مدرسه با آنها خوب نیست. گاهی کیف بچه‌ها را می‌گردند تا شاید گوشی پیدا کنند، اما این کارها نتیجه معکوس دارد. کیف دانش‌آموزان حریم شخصی آنهاست. او درباره علت لجبازی بچه‌ها با مدیر و مسئولان مدرسه می‌گوید: «گاهی برای ساده‌ترین مسائل به آنها ناسزا می‌گویند و توهین می‌کنند. این کارها باعث لجبازی دانش‌آموزان می‌شود.»

تکرار سختگیری‌ دهه‌های قبل

حالا در کنار ماجرای کشیدن سیگارهای الکترونیک و برخورد مسئولان مدرسه، گشتن و بازرسی کیف دانش‌آموز در مدرسه که در دهه‌های گذشته هم رایج بود، آیا می‌تواند راهکاری مناسب برای برخورد با دانش‌آموزان و حفاظت از آنها باشد؟ سوالی که تیموریان به آن پاسخ می‌دهد: «این رفتارها جز ایجاد تنفر و انزجار، نتیجه‌ی دیگری ندارد. کیف دانش‌آموز حریم شخصی اوست؛ اتفاقی که برای نسل‌های دهه ۵۰ و ۶۰ افتاد و آن‌زمان هم مورد اعتراض بچه‌ها بود، چرا باید تکرار شود. به نظر می‌رسد نیاز به یک آموزش همگانی برای تعامل با نسل نوجوان داریم. به‌جای بازرسی بچه‌ها و ایجاد اضطراب و خشم در آنها باید فرهنگ‌سازی کرد، باید زیربنای تربیتی جامعه و بعد مدارس را درست کرد‌، سپس سراغ دانش‌آموز رفت.»

این جامعه‌شناس معتقد است که امروز هزاران مسئله مهم‌تر از موضوع حجاب در جامعه وجود دارد: «فرهنگ‌سازی با زور و خشونت انجام نمی‌شود. این نسل متفاوت از نسل‌های گذشته فکر می‌کند و هنجارهایش در بسیاری از موارد تغییر کرده است. با زور و فشار نمی‌توان مسئله‌ای را به او تفهیم کرد.»

این کارشناس آموزشی تاکید می‌کند که ساختار اجتماعی و سیاسی روی جامعه تاثیرگذار است و بخشی از والدین هنوز از ساختار سیاسی و اجتماعی تاثیر می‌پذیرند به‌همین‌دلیل نسل جوان نه والدین خود را قبول دارد و نه ساختار سیاسی،‌ مذهبی و اعتقادی را: «وقتی دانش‌آموزان نمی‌توانند توسط والدین‌، ساختار خانواده‌ و مدرسه ارضای روحی و روانی شوند، به فضاهایی مراجعه می‌کند که ساختارهای اشتباه و ناامنی برایشان دارد.»

دیگر خبرها

  • هزینه ۲۰۰ میلیارد ریالی دولت سیزدهم برای تجهیز هنرستان‌های بام ایران
  • مدیران مناطق تصمیم گیر نهایی شهریه مدارس غیردولتی هستند
  • مشق عشق بر لوح سفید کودکان؛ چرا بانوان معلمی را ترجیح می‌دهند؟
  • اجبار دانش‌آموز برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • ممنوعیت‌های تازه به سبک دهه ۶۰ در مدارس
  • نسخه‌پیچی و ممنوعیت‌های عجیب به سبک دهه ۶۰ در مدارس دخترانه | دانش‌آموزان را لجباز نکنید!
  • کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت
  • تکرار سختگیری دهه ۶۰ در مدارس
  • اهدای ۱۴۶ بسته معیشتی به مدرسه استثنایی پارسا در سنندج
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت شروع می شود