Web Analytics Made Easy - Statcounter

روند واکسیناسیون در روز‌های اخیر سرعت مطلوبی را به دست آورده است به طوری که روزانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن تزریق می‌شود به گفته کارشناسان اگر روند تزریق و واردات واکسن به همین شکل ادامه پیدا کند، می‌توان امیدوار بود که تا آخر پاییز حدود ۶۰ درصد جمعیت به صورت کامل واکسینه خواهند شد.

خبرگزاری میزان - روزنامه آفتاب یزد نوشت: ۱۱۳ هزار نفر به دلیل درگیری با کرونا جان خودشان را در ایران از دست داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آدمی به امید زنده است امید به آینده‌ای که دیگر کرونایی وجود ندارد و یا زندگی کردن با کرونا آسان‌تر شده است.

تقریبا همگان بر این موضوع اتفاق نظر دارند که برای بازپس گرفتن زندگی عادی از کرونا باید واکسیناسیون به صورت گسترده انجام شود. این روز‌ها خبر‌های متعدد از واردات واکسن‌های کرونا جان و امید تازه‌ای بر پیکر بی‌رمق نظام سلامت کشور تزریق کرده است. وزیر جدید بهداشت از همان روز اول نوید روز‌های خوبی را در زمینه کنترل کرونا به وسیله واکسیناسیون داد و همچنین در روز‌های گذشته واکسیناسیون سرعت مطلوبی را به دست آورده است. در این میان این سوال پررنگ‌تر شده است که با این روند چه زمانی ایران مانند دیگر کشور‌ها به زندگی عادی‌تری باز خواهد گشت؟

تزریق ۱۰۰ میلیون دوز تا آخر پاییز

بابک قرائی مقدم پزشک و کارشناس در این باره گفت: «روندی که در روز‌های گذشته برای واکسیناسیون صورت گرفته بسیار امیدوار‌کننده است. در چند روز گذشته روزانه یک میلیون دوز واکسن تزریق شده است و با توجه به اینکه مسئولین وزارت بهداشت گفته‌اند ۲۰ میلیون دوز واکسن در انبار‌ها وجود دارد و قرار است در هفته‌های آتی محموله‌های ۵ میلیونی وارد کشور شود، اگر همین روند ادامه پیدا کند ما می‌توانیم این امید را داشته باشیم که در طول ۱۰۰ روز آینده ۱۰۰ میلیون دوز واکسن تا آخر پاییز تزریق شود. این بدین معنا خواهد بود که حدود ۶۰ درصد جمعیت به صورت کامل تا آخر پاییز واکسینه می‌شوند و حدود ۷۰ درصد جمعیت تا این زمان حداقل یک دوز واکسن را دریافت می‌کنند. این مهم اگر تا اواسط زمستان ادامه پیدا کند طبق وعده‌های مسئولین ما می‌توانیم به درصد واکسینه شده قابل قبول برسیم. اگر ۷۰ درصد جمعیت واکسینه شوند ما می‌توانیم پاندمی را مهار سازیم. اگر تا اواخر پاییز روند ادامه پیدا کند قطعا میزان مرگ و میر کاهش قابل توجهی خواهد داشت و حدود ۱۰‌ها هزارنفر از مردم از مرگ مصون می‌مانند و بسیاری از کسب و کار‌ها رونق خواهند گرفت. در صورتی که این روند ادامه پیدا کند دانشگاه‌ها به بازگشایی کامل می‌رسند و مدارس هم به بازگشایی نزدیک می‌شوند. به عبارتی در ماه‌های اول سال ۱۴۰۱ مدارس هم می‌توانند به بازگشایی کامل برسند. این روند باعث نجات جان بسیاری از هم وطنان خواهد شد. جامعه از رعایت توصیه‌ها خسته است و تنها با واکسیناسیون گسترده می‌توان به مهار ویروس نزدیک شد. با تسریع واکسیناسیون ما می‌توانیم شاهد آن باشیم که همکاری مردم بیشتر شود و وضعیت اقتصادی جامعه شرایط بهتری را پیدا کند. در طول این مدت کرونا ضربات بسیار زیادی به جامعه وارد شد. ما می‌توانیم امید داشته باشیم که عملا با این روند در پیش گرفته شد در اوایل زمستان امسال رنگ زندگی دوباره به جامعه بازگردد. کرونا درس‌های زیادی را در زمینه‌های گوناگون به جامعه داد. ما الان می‌بینیم که در روستا‌ها افراد بالای ۱۸ سال می‌توانند واکسن دریافت کنند و روند اتخاذ شده روند بسیار امیدبخشی است. از طرف دیگر قرار است مراکز واکسیناسیون شبانه روزی شود و مراکز توسعه یابند.»

تا آخر مهرماه تعداد زیادی از هم وطنان ما واکسینه می‌شوند

همایون سامه یج نجف آبادی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این باره گفت: «طبق گفته‌های مسئولین وزارت بهداشت تا آخر مهرماه ۷۰ میلیون دوز واکسن وارد کشورمی شود. ۷۰ میلیون دوز می‌تواند حدود ۳۵ میلیون نفر را واکسینه کند و تا امروز حدود ۱۰ میلیون نفر واکسینه شده اند. به عبارتی تا اواخر مهرماه حدود ۴۵ میلیون نفر واکسینه شده اند.۱۰ میلیون نفر نیز تا امروز دوز اول واکسن را دریافت کرده‌اند که این رقم هم رقم خوبی است. تا اواخر مهرماه بیش از ۵۰ میلیون نفر واکسینه می‌شوند و این رقم بسیار رضایت بخش است. برای مثال ترکیه تا الان حدود ۴۵ درصد از جمعیتش را واکسینه کرده است و زندگی در این کشور به روال عادی بازگشته است. امیدواریم دولت بتواند به قول‌های خود عمل کند و این تعداد واکسن به کشور وارد شود. در حال حاضر نیز پیگیری‌ها مبنی بر خرید تعداد بیشتر واکسن وجود دارد. من فکر می‌کنم تا آخر مهرماه تعداد زیادی از هم وطنان ما واکسینه شوند خصوصا که دکتر رئیسی و دکتر عین اللهی بر واردات واکسن تاکید زیادی دارند. امیدواریم با این روند هم خستگی کادر درمان از بین برود و هم مردم به زندگی عادی بازگردند.»

تعریف زندگی عادی در زمان کرونا با پیش از کرونا متفاوت است

در ادامه هادی یزدانی پزشک و کارشناس نیز در این باره  گفت: «در روز‌های گذشته تزریق روزانه واکسن به حدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار دوز رسید. این سرعت سرعت مطلوبی است و اگر روند همینطور ادامه پیدا کند به جهت تامین واکسن ما میتوانیم ظرف چند ماه آینده جمعیت هدف را واکسینه کنیم. اما بازگشت زندگی به جریان عادی خیلی تابع رفتار واکسن نیست همچنین تعریف زندگی عادی هم جای بحث دارد. اگر منظور از زندگی عادی این است که ماسک‌ها برداشته شود خیر تا اطلاع ثانوی این اتفاق رخ می‌دهد. اما اگر منظور بازگشایی‌ها است ممکن است بازگشایی‌ها تا حدودی اتفاق افتد و از دغدغه مرگ و میر‌ها کاسته شود. فعلا تعریف زندگی عادی در زمان کرونا با پیش از کرونا متفاوت است. حتی اگر واکسیناسیون عمومی در حدود ۷۰ درصد جمعیت را پوشش دهد قرار نیست همه چیز به قبل از زمستان ۹۸ بازگردد. اینگونه نیست و مردم همچنان باید ماسک بزنند، پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود، بیماریابی فعال انجام شود، فاصله‌گذاری اجتماعی باید رعایت شود و. به هرحال زندگی عادی هنوز تابع رفتار ویروس و پیش‌بینی ناپذیر است.»

وی در خصوص تصمیمات وزارت بهداشت جدید گفت: «هنوز اتفاق جدید رخ نداده است. اتفاقی که افتاده این است که به دلایلی که ما نمی‌دانیم واکسن تهیه شده است و به دلایلی که بازهم از آن بی‌خبریم واکسن راحت‌تر در سطح دنیا تهیه می‌شود. پروژه داخلی تا حدودی شکست خورده است و فقط فرآیند خرید واکسن تسهیل شده است. هنوز ساختار جدید در وزارت خانه مستقر نشده است.»

بیشتر بخوانید: چهل و پنجمین محموله واکسن وارداتی کرونا به کشور رسید

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: واکسن کرونا اخبارسلامت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: واکسن کرونا میلیون دوز واکسن ادامه پیدا ما می توانیم تا آخر پاییز میلیون نفر درصد جمعیت زندگی عادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۴۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور از پیشگیری ۴۰ درصدی پوسیدگی دندان دانش‌آموزان با ماده وارنیش فلوراید خبر داد.

حامد جز جلالیان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به انجام طرح کشوری فلورایدتراپی دانش‌آموزان در سطح مدارس تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: با تامین ۶۳ هزار وارنیش فلوراید برای دانش‌آموزان ابتدایی ۶ تا ۱۲سال این طرح در سطح مدارس تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور آغاز شده است.

وی بیان کرد: با تامین و دریافت وارنیش فلوراید از وزارت متبوع، توزیع وارنیش در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت چهار شهرستان (نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه) تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور آغاز شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور  ادامه داد: این طرح به صورت رسمی از هفته اول اردیبهشت‌ماه تمامی بهورزان و مراقبین سلامت با مراجعه به مدارس و با نظارت مستقیم تمامی مراقبین ناظر مراکز و حضور دندانپزشک مراکز خدمات جامع سلامت در مدارس تحت پوشش به صورت روزانه انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: هدف از طرح وارنیش فلورایدتراپی دانش‌آموزان، آموزش بهداشت دهان و دندان به دانش‌آموزان، معاینات مستمر دندانپزشکی و کاهش ۴۰ درصدی پوسیدگی‌ دندان دانش‌آموزان توسط ماده وارنیش فلوراید است.

دو واکسن به برنامه واکسیناسیون متداول کودکان در نیشابور اضافه می‌شود

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در ادامه اظهار کرد: همزمان با آغاز هفته جهانی ایمن‌سازی ۲۴ تا ۳۰ آوریل مصادف با ۵ لغایت ۱۱ اردیبهشت‌ماه دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس به برنامه واکسیناسیون متداول کشوری کودکان اضافه می‌شود.

وی با بیان اینکه واکسن پنوموکوک به شکل تزریقی و واکسن روتا به صورت خوراکی است، ادامه داد: واکسن پنوموکوک مهمترین راه پیشگیری از بیماری های عفونی ناشی از این میکروب از جمله عفونت ریه، عفونت مغزی یا مننژیت، عفونت گوش، قلب، خون، استخوان و سینوزیت است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور اذعان کرد: سالیانه از حدود ۵۰ هزار عفونت‌ شدید پنوموکوکی با تزریق واکسن پنوموکوک پیشگیری می‌شود که کاهش مصرف آنتی بیوتیک و کاهش بروز  مقاومت آنتی بیوتیکی را در پی دارد.

وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه کمیته کشوری ایمن‌سازی این واکسن در سنین ۲ ، ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود در خصوص واکسن روتا گفت: واکسن روتاویروس نیز که از اسهال‌های شایع در کودکان پیشگیری می‌کند  به صورت خوراکی در سه نوبت ۲، ۴ و ۶ ماهگی مصرف می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور  
  • آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور
  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • آیا خوردن جوش شیرین خطرناک است؟
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند
  • ۶۵۶ ایل و طایفه مستقل در ایران زندگی کوچندگی دارند