Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@03:32:27 GMT

کاهش ۲۵ درصدی تولید پسته در مه ولات

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۷۴۰۶۱

کاهش ۲۵ درصدی تولید پسته در مه ولات

هادی ساربان مدیر جهاد کشاورزی مه ولات در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازمشهد، گفت: بروز عوامل اقلیمی همچون عدم تأمین نیاز سرمایی، افزایش دما و باد‌های شدید در فروردین ماه همزمان با زمان گرده افشانی و اختلال در امر تشکیل میوه، بارندگی‌ها در اردیبهشت ماه و از دست رفتن مقداری از محصول پسته به دلیل رطوبت بالا، تداوم گرما‌های فرانرمال در تابستان، بروز طوفان‌های شدید همراه با گرد و خاک در اواسط تابستان که باعث ریزش مقداری از محصول در سطح باغ‌های مه ولات شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: افزایش دور آبیاری باغ‌ها به دلیل خاموشی چاه‌های کشاورزی ناشی از کمبود برق، باعث بروز خسارت در محصول پسته شده است. به طوریکه برآورد می‌شود از محل خسارات وارده، محصول پسته شهرستان دچار ۲۵ درصد کاهش نسبت به سال گذشته شده است.

بیشتر بخوانید

آغاز برداشت محصول پسته از باغات خلیل آباد

مدیر جهادکشاورزی مه ولات ادامه داد: البته ذکر این نکته ضروری است که به دلیل انجام عملیات بهینه باغی از جمله مدیریت تغذیه صحیح و کنترل به موقع آفات، میزان تولید نسبت به سالیان گذشته افزایش داشته است.

ساربان بیان کرد: این شهرستان بادارابودن ۱۹ هزار و ۳۰۰ هکتارباغ پسته، قطب پسته کاری خراسان رضوی و مقام اول کشت و تولید پسته در استان رادارا است.

او تصریح کرد: میانگین برداشت پسته‌ی خشک از هرهکتار باغ پسته امسال حدود ۱۴۰۰ کیلوگرم بوده که بالاتر از میانگین کشوری است.

مدیر جهاد کشاورزی مه ولات تأکید کرد:۵۳ درصد سطح زیر کشت پسته‌ی استان و ۷ درصد پسته تولیدی کشور سهم شهرستان مه ولات در تولید این محصول مهم و اقتصادی است.


انتهای پیام/ا. غ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محصول پسته جهاد کشاورزی چاه کشاورزی محصول پسته مه ولات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۴۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، صابر جباری در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان این که پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان این که روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهارکرد: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است. روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن  ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه‌ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان این که در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، گفت: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به این که بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می‌داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

دیگر خبرها

  • کاهش ۲ درصدی حجم مخازن سد‌های لرستان
  • پیش بینی برداشت ۲۰۰۰ تن سیب زمینی در ایرانشهر
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • افزایش ۲۴ درصدی ترانزیت کالا در بنادر غرب هرمزگان
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • افزایش ۶۸ درصدی جابه‌جایی کانتینر یخچالی در بنادر شرق هرمزگان
  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین