Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایالات متحده آمریکا طی هفته های گذشته سامانه های موشکی پاتریوت خود را از عربستان سعودی خارج کرده است.


به گزارش عصرایران، خبرگزاری آسوشیتدپرس با استناد به تصاویر ماهواره ای جدید از حروج سامانه های موشکی پاتریوت آمریکا از عربستان که در پی حمله موشکی و پهپادی ماه سپتامبر سال 2019 به تاسیسات نفتی آرامکو در عربستان سعودی مستقر کرده بود، خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقایسه دو تصویر ماهواره ای از استقرار سامانه های پاتوریت آمریکا در پایگاه هوایی شاهزراده سلطان در عربستان سعودی/ تصاویر بالایی متعلق به 1 ماه پیش و تصوبر پایینی دیروز (10 سپتامبر 2021) گرفته شده است.

 


بر اساس این گزارش، ایالات متحده در هفته های اخیر پیشرفته ترین سیستم دفاع موشکی پاتریوت خود را از عربستان خارج کرده است، آن هم در شرایطی که عربستان سعودی با حملات مداوم موشکی و پهپادی انصارالله یمن به خاک خود دست و پنجه نرم می کند.


تصاویر ماهواره ای نشان می دهد آمریکا همزمان با خروج شتاب وار خود از افغانستان، سامانه های ضدموشکی پاتریوت خود را از پایگاه هوایی شاهزاده سلطان در 115 کیلومتری جنوب شرق شهر ریاض هم خارج کرده است.


آسوشیتدپرس نوشت: خروج سامانه های موشکی پاتریوت از پایگاه هوایی شاهزاده سلطان عربستان در حالی صورت گرفته که متحدان عرب آمریکا در منطقه خلیج فارس در هفته های گذشته با عصبانیت و نگرانی شاهد خروج شتاب گونه نیروهای آمریکایی از افغانستان بوده اند.


در حالی که دهها هزار نیروی آمریکایی در سراسر شبه جزیره عربستان به عنوان وزنه مقابله با ایران باقی مانده اند، کشورهای عرب خلیج فارس نگران برنامه های آینده ایالات متحده هستند چون تنش ها در منطقه همچنان ادامه دارد و مذاکرات وین بر سر توافق هسته ای ایران با قدرت های جهانی متوقف شده است و خطر رویارویی های آینده در منطقه افزایش یافته است.

 

پایگاه هوایی شاهزاده سلطان در 115 کیلومتری جنوب شرقی ریاض، از زمان حمله موشکی و پهپادی سال 2019 به قلب تولید نفت سعودی (آرامکو)، میزبان چندین هزار نیروی آمریکایی بوده است. آمریکا و عربستان سعودی پس از این حمله که مسئولیت آن را حوثی های یمن بر عهده گرفتند انگشت اتهام را به سمت ایران نشانه رفتند اما ایران منکر انجام این حمله شده است.


همزمان شاهراده "ترکی الفیصل" رییس اسبق دستگاه اطلاعاتی عربستان سعودی، از خروج سامانه های پاتوریت آمریکا از پاگیاه شاهزاده سلطان انتقاد کرده و خواستار باقی ماندن آنها برای محافظت از عربستان سعودی در برابر حملات احتمالی شده است.


این مقام سابق عربستان سعودی که سخنگوی غیررسمی خاندان حاکم بر عربستان محسوب می شود، در مصاحبه ای با شبکه "سی ان بی سی" گفت دولت ریاض از آمریکا می‌خواهد با حفظ تجهیزاتی نظیر سامانه موشکی پاتریوت در عربستان نشان دهد که به امنیت و تعهداتش در قبال عربستان پای بند است.


او گفت: باید بار دیگر از تعهد آمریکا اطمینان حاصل کنیم. آمریکا حضور نظامی خود در عربستان را در سال 2019 افزایش داد و در پی حملات به تاسیسات نفتی عربستان، سامانه های پدافند موشکی پاتریوت را در عربستان مستقر کرد.


این مقام سابق سعودی افزود: خارج کردن سامانه پاتریوت از عربستان نشانگر قصد آمریکا برای کمک به ریاض در دفاع از خود در برابر دشمنان خارجی نیست.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: موشکی پاتریوت عربستان سعودی شاهزاده سلطان پایگاه هوایی ماهواره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۵۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید مدعی شد: پاتریوت اضافی برای ارسال به اوکراین نداریم!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید با اشاره به عدم تمایل آمریکا برای به خطر انداختن و تضعیف امنیت این کشور، گفت که واشنگتن در عوض بر اتحادیه اروپا و ناتو فشار وارد خواهد کرد تا قابلیت‌های دفاعی‌شان را با اوکراین به اشتراک بگذارند.

ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهور اوکراین به تازگی در یک نشست مجازی از حامیان غربی این کشور تقاضای «دست کم هفت سامانه پدافندی پاتریوت» کرد. با این حال، به نظر می‌رسد که اصلی‌ترین حامی کی‌یف، چیزی برای بذل و بخشش ندارد!

سالیوان دراین‌باره گفت: در حال حاضر سامانه‌های پاتریوت آمریکا به منظور حفاظت از نیروهای ما، به سراسر جهان از جمله خاورمیانه ارسال می‌شوند.

وی افزود: اگر توان تولید پاتریوت‌های بیشتری داشته باشیم، ارسال خواهیم کرد. با این حال، تعداد زیادی موشک مورد استفاده در این سامانه‌ها را (برای اوکراین) تامین می‌کنیم.

سالیوان در ادامه گفت: در حال حاضر، کاری که قرار است انجام دهیم این است که با شرکای اروپایی و سایر شرکای خود در سراسر جهان همکاری و بر آنها اعمال فشار کنیم تا سامانه‌های پدافندی بیشتری در اختیار اوکراین قرار دهند.

پنتاگون دیروز در بسته کمک نظامی «بی‌سابقه» آمریکا به اوکراین به ارزش ۶ میلیارد دلار، مهمات پاتریوت بیشتری گنجاند. با این حال، ماه‌ها یا شاید سال‌های طول می‌کشد تا سامانه‌های پدافندی به اوکراین برسد زیرا واشنگتن قصد ندارد تا به ذخایر دفاعی خود متوسل شود. در عوض، در بیانیه کاخ سفید به این موضوع اشاره شده است که «بسته جدید آغاز رویه عقد قرارداد با صنایع دفاعی آمریکاست.»

تولید یک فروند سامانه پاتریوت «ام‌آی‌ام -۱۰۴» در شرکت اسلحه‌سازی «ریتیون» آمریکا بیش از یک میلیارد دلار هزینه دارد. آمریکا در طول این سال‌ها، بیش از یک هزار و ۱۰۰ موشک‌انداز پاتریوت تولید کرده است و براساس برآوردها صدها سامانه فعال و غیرفعال و دپوشده در اختیار دارد. اما تنها یک «واحد» سامانه پاتریوت به اوکراین ارسال کرده است. آلمان و هلند نیز دو سامانه در اختیار این کشور قرار داده‌اند.

کد خبر 6089636

دیگر خبرها

  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • اسپانیا: به‌زودی موشک‌های پاتریوت را به اوکراین ارسال می‌کنیم
  • کاخ سفید : پاتریوت اضافی برای ارسال به اوکراین نداریم!
  • نقاط فلج‌کننده گنبد آهنین برای موشکباران بعدی روشن شد
  • کاخ سفید مدعی شد: پاتریوت اضافی برای ارسال به اوکراین نداریم!
  • کاخ سفید: آمریکا هیچ سامانه پاتریوتی برای اوکراین ندارد
  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان
  • یونان ارائه سامانه دفاع هوایی به اوکراین را رد کرد