Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-02@05:33:08 GMT

اسرائیل: دستگیری 4 زندانی فراری فلسطینی

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۷۶۰۲۶

اسرائیل: دستگیری 4 زندانی فراری فلسطینی

پلیس اسرائیل از دستگیری  4 تن از 6 زندانی فراری از زندان فوق امنیتی "جلبوع" خبر داد.

به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، از روز دوشنبه -زمان فرار این 6 زندانی- ارتش اسرائیل بخش زیادی از نیروهای خود را برای تعقیب زندانیان وارد خاک سرزمین‌های اشغالی کرانه باختری رود اردن کرده است.

به گفته پلیس اسرائیل، دو فراری بازداشتی اخیر که به مغز متفکر عملیات فرار متهم شده‌اند، در یک کامیون پارک شده در نزدیکی شهر ناصریه (ناصره) در شمال اسرائیل مخفی شده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو از فرماندهان برجسته نیروهای مبارز علیه اسرائیل بودند.

یکی از زندانیان فراری "زکریا زبیدی" از رهبران گروه‌های مبارزه نزدیک به جنبش "فتح" به رهبری "محمود عباس" از شهر جنین کرانه باختری است.

زندانی دوم  "محمود العارضه" نیز به دلیلی نقشش در مبارزات گروه "جهاد اسلامی" در سال 2002 به حبس ابد محکوم شده است.

دو زندانی دیگر نیز کمی قبل از این دو دستگیر شدند. آنها در پارکینگ کامیون‌ها مخفی شده‌ بودند.

تعقیب و گریز دو زندانی دیگر نیز ادامه دارد.

پلیس اسرائیل در عصر جمعه "یعقوب قادری"  48 ساله و "محمود العارضه" 45 ساله از زندانیان فراری وابسته به گروه جهاد اسلامی را دستگیر کرد.

در بیانیه پلیس آمده است: "پلیس دو فراری را شناسایی و آنها را با هلی‌کوپتر تعقیب کرد".

رسانه‌های اسرائیل می‌گویند که ساکنان به پلیس اعلام کرده‌اند که دو مرد را در حال جست و جوی سطل‌های زباله برای پیدا کردن غذا دیده‌اند.

نیروهای ارتش اسرائیل در نزدیکی شهر "جنین" کرانه باختری به صورت گسترده در حال تعقیب زندانیانی هستند که در اوایل هفته جاری میلادی از زندان فوق امنیتی "جلبوع" اسرائیل فرار کردند/ عکس: خبرگزاری فرانسه

 ارتش اندکی پس از اعلام دستگیری دو زندانی فراری گفت که یک موشک از غزه به سمت جنوب اسرائیل شلیک شده که از سوی چند سیستم ضد هوایی رهگیری شده است.

 نیروهای امنیتی اسرائیل از روز دوشنبه عملیات جست و‌جوی گسترده‌ای را برای پیدا کردن 6 زندانی فراری آغاز کرده است. این 6 زندانی از زیر حمام سلول فرار کرده‌اند.

نیورورک تایمز این فرار زا بزرگترین فرار فلسطینیان از زندان‌های اسرائیل خوانده است.

ارتش تمامی ایست‌های بازرسی مرتبط به اسرائیل را سفت و سخت  بست و بازرسی‌های خود را تا قدس شرقی و کرانه باختری رود اردن گسترش داد تا از ورود فراریان به مراکز جمعیتی فلسطینیان جلوگیری کند.

شهر ناصریه که این 4 زندانی در آن پیدا شدند، دارای جمعیت زیادی از اعراب است.

این 6 زندانی فراری همگی از اعضای گروه‌های شبه نظامی فلسطینی بودند که در دادگاه‌های اسرائیل به اتهام توطئه یا انجام حملاتی علیه اسرائیلی‌ها محکوم شدند.

"العارضه" اهل شهر "عرابه" در نزدیکی "جنین" است که در سال 1996  به دلیل ادعای اسرائیل در حمله به اسرائیل زندانی شد. او یکی از زندانیان فراری‌ای است که از سوی اسرائیل به حبس ابد محکوم شده است.

افسران پلیس و نگهبانان زندان در حال بررسی حفره ای هستند که 6 زندانی فلسطینی زندان جلبوع از آن فرار کرده‌اند/ عکس آرشیوی رویترز

العارضه در سال 2014 و پس از پیدا شدن یک تونل فرار در زندان "شاتا" (Shata) اسرائیل در سلول انفرادی نگهداری شد.

اسرائیل در روز آغاز تحقیقات رسمی در باره اشتباهاتی که باعث فرار این 6 نفر شد را اعلام کرد.

به نظر می رسد دستور اسرائیل علیه انتشار جزئیات این فرار در حال اجراست و رسانه‌های محلی نیز برای بهبود وجهه این رسوایی را تلاش می‌کنند.

در چندین شهر کوچک و بزرگ کرانه باختری نیز تظاهراتی در حمایت از فراریان برگزار شده است.

سربازان اسرائیلی در ایست بازرسی شهر "افولا" (افوله) به دنبال زندانیان فراری فلسطینی از زندان "جلبوع" اسرائیل/ عکس:EPA

در شهر نابلس کرانه باختری برخی از جوانان در حین مواجه با پلیس امنیتی اسرائیل لاستیک آتش زدند.

هلال احمر فلسطین اعلام کرد 60 معترض به دلیل پرتاب گاز اشک آور بدحال شده یا آسیب دیده اند.

گروه زندانیان روز چهارشنبه از تنش در زندان ها خبر داد و سخنگوی زندان‌های اسرائیل به خبرگزاری فرانسه گفت که در زندان‌های "کتزیوت" و "رامون" آتش روشن شده است.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: زندانیان فراری زندانی فراری کرانه باختری 6 زندانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۶۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نور محبوسی که خاموش نشد

هر چند تقویم‌ها را ساخته‌اند تا به ما سال و ماه را یادآوری کنند تا زمان را از دست ندهیم اما این، همه فایده خط‌کشی سال و ماه نیست. گاه همین خط و نشانه‌ها به ما کمک می‌کند سری به روایت‌های به‌جامانده از حوادث و اشخاص در تاریخ بزنیم. وقایع و اشخاصی که برای ما عبرت‌ها و یادآوری‌هایی با خود دارند. در این میان می‌توان مدعی شد تقویم شیعه برای ما بچه مسلمان‌ها، سراسر ذکر و یادآوری است. به همین دلیل بر آن شدیم در مجموعه نوشته‌هایی، برخی از این یادآوری‌ها و ذکرها را بیاوریم.

مناسبت‌های ماه شوال را که مرور می‌کنی، در برخی روزها بیشتر از بقیه ممکن است مکث کنی. یکی از این روزها، سالروز دستگیری امام کاظم(ع) توسط هارون عباسی است. آن‌طور که شنیده‌ایم و می‌دانیم، آغاز امامت ایشان همزمان با دوران استقرار و ثبات خلافت عباسیان است. سلسله‌ای که دارای حکام مستبدی بود و به حکومت‌دارای همراه با خفقان و تهدید و بگیر و ببند، مشهور بودند. طبیعی است در چنین شرایطی، شخصیتی مانند امام موسی کاظم(ع) روز خوش نداشته باشد. بنا به روایت‌های تاریخی، علت اصلی اسارت و زندانی کردن امام موسی کاظم(ع)، شهرت امام و دسترسی شیعیان به ایشان و توجه بی‌سابقه مردم به آن‌ حضرت است. حضرت موسی بن جعفر(ع) در طول دوران امامتش بارها از طرف خلفای عباسی احضار و زندانی شد. در مورد مدت زندانی‌ بودن امام(ع) گزارش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توان گفت مدت آخرین اسارت منتهی به شهادت ایشان چهار تا پنج سال و مجموع اسارت ایشان در دوران زندگیشان، بین 10 تا 12سال است. اگرچه در بسیاری از موارد، امام(ع) در خانه برخی از افراد، محصور و تحت نظر بودند؛ اما در مواردی حکومت عباسی به شکنجه ایشان در زندان‌هایی مخوف و سیاهچال‌ها می‌پرداختند که در زیارت‌نامه حضرت به این موضوع اشاره شده است. بر اساس گزارشی دیگر، ‌هارون گاهی برای تفریح به پشت‌بامی می‌رفت که مشرف به زندان بود. روزی به ربیع گفت این پارچه چیست که هر روز آن‌ را داخل زندان می‌بینم؟ ربیع گفت: پارچه نیست! موسی بن جعفر است که پس از فجر تا هنگام نماز ظهر به سجده می‌رود. ‌هارون گفت: او از راهبان بنی‌هاشم است! ربیع از او پرسید: پس چرا در زندان بر وی سخت‌گیری می‌کنی؟ ‌هارون گفت: چاره‌ای نیست!

نخستین‌بار امام در زمان خلافت مهدی عباسی از مدینه به بغداد تبعید شد که زمان دقیق آن ذکر نشده است. اما دومین بار به وسیله هارون در ۲۰شوال سال ۱۷۹ق در مدینه دستگیر و ۷ ذی‌الحجه در بصره در خانه عیسی بن جعفر زندانی شد. نفوذ معنوی امام کاظم(ع) در دستگاه حاکم به‏حدی بود که کسانی مانند علی بن یقطین وزیر دولت عباسی، از دوستداران حضرت موسی بن جعفر(ع) بودند و به دستورات ایشان عمل می‌کردند. هارون سرانجام در سفری که در سال 179 به خانه خدا رفت، از عظمت معنوی امام و احترام خاصی که ایشان در بین مردم داشت بیش از پیش آگاه شد. او پس از بازگشت به مدینه و زیارت مرقد پیامبر(ص) تصمیم گرفت موسی بن جعفر(ع) را دستگیر و زندانی کند. به دستور هارون در زمان انتقال آن حضرت از مدینه به بصره، کجاوه‌هایی در مسیر همراه با کجاوه امام حرکت کردند تا در طول مسیر از راه‌های مختلف مسیر خود را تغییر دهند و  به این ترتیب مردم ندانند امام را به کجا و با کدام کجاوه بردند. این سیاست برای مأیوس کردن مردم و بی‌خبری از تبعیدگاه امام(ع) بود، سیاست‌هایی که نشان‌دهنده ترس حاکمان مستبد از نور و عظمت این امام بزرگوار بود؛ ترسی که به شهادت ایشان منجر شد. اما تاریخ گواه معتبری برای شکست استبداد و باقی ماندن نور است.

زهره هاشمی

دیگر خبرها

  • شرایط تحصیل زندانیان البرزی مهیا شد
  • آزادی ۱۲ زندانی جرائم غیر عمد در سال جاری
  • جزئیاتی درباره زندگی یحیی سنوار؛ سنوار کیست و چگونه به قدرت رسید؟
  • درباره یحیی سنوار رهبر حماس در غزه؛ مردی که تسلیم نمی‌شود
  • فرار نافرجام قاتلان فراری در خراسان جنوبی
  • خیران برای آزادی ۲۴۷ زندانی جرائم غیر عمد در کرمان پیش قدم شوند
  • پیدا شدن دختر فراری در کلانتری | عکس‌های زننده دختر جوان در فضای مجازی | دخترم آبرویم را برده است 
  • دانشجویان فلسطینی، سفیر آلمان را از دانشگاه فراری دادند+ فیلم
  • نور محبوسی که خاموش نشد
  • آزادی ۱۳۷ زندانی جرایم غیرعمد در استان بوشهر