Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولیت آستان قدس رضوی فضای مجازی را به جهت فراهم آوردن شرایط دسترسی آسان به میلیون‌ها مخاطب یک فرصت برای نشر معارف و احکام الهی دانست و گفت: حوزه‌های علمیه و روحانیون باید با شناخت فضای مجازی از ظرفیت‌های آن برای نشر معارف اسلامی و تبلیغ دین استفاده کنند.

به گزارش خبرگزاری برنا از مشهد، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی امروز شنبه (20 شهریورماه) در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه خراسان که در مدرسه علمیه عالی نواب مشهد برگزار شد، به مقوله جایگاه ولایت و زعامت جامعه اسلامی پرداخت و ابراز کرد: امام باقر(ع) در روایتی می‌فرمایند اسلام بر نماز، زکات، روزه، حج و ولایت بنا شده اما آنگونه که به ولایت ندا شده، به سایرین ندا داده نشده، زیرا ولایت کلید اجرای احکام الهی در جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بر اساس این روایت، ولایت از امری شخصی و باطنی بسیار فراتر می‌رود و تلاش دشمنان دین از رحلت پیامبر(ص) تا کنون بر این بوده که این معنا محقق نشود، زیرا اجرای احکام قرآن و رسول الله(ص) در جامعه منوط به امر ولایت و زعامت است.

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به نقش حوزه های علمیه در جهت تحقق ولایت اهل بیت(ع) در جهان اشاره و عنوان کرد: جز حوزه‌های علمیه هیچ کجا این شایستگی و توانایی را ندارد که «ولایت» را به عنوان اصلی ترین پایه اسلام در جامعه محقق سازد.

وی با اشاره به این روایت از پیامبر اکرم(ص) که «علما وارثان پیامبران» هستند، گفت: کار انبیاء تنها بیان احکام دینی، بایدها و نبایدهای الهی و دعوت به توحید نبود، کار پیامبران محقق سازی و عینیت بخشی به معارف الهی و اقامه احکام دین در جامعه بوده و همین امر موجب مقابله دشمنان با انبیاء ‌شده بود.

فرصت‌های پیش روی حوزه‌های علمیه

تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود به فرصت‌ها و تهدیدات پیش روی حوزه‌های علمیه اشاره و عنوان کرد: وجود مخاطبان فراوان علاقه مند به اسلام و احکام دین خصوصا در میان جوانان یکی از فرصت‌های پیش روی حوزه‌های علمیه و روحانیت برای نشر معارف الهی در جامعه است، همواره در طول تاریخ عده‌ای مخالف دین و احکام الهی در جامعه وجود داشته‌اند؛ اما قاطبه مردم و جوانان، مشتاق معارف اسلامی هستند.

وی گفت: پیش از انقلاب در مساجد و مجالس مذهبی عموما افراد میانسال به بالا حضور پیدا می‌کردند اما امروز به برکت انقلاب اسلامی بسیاری از اجتماعات دینی و مذهبی را جوانان برگزار می‌کنند و استفاده از این فرصت برعهده حوزه‌های علمیه است.

حجت الاسلام والمسلمین مروی وجود اساتید بزرگ و مجتهدین برجسته را از دیگر فرصت‌های پیش روی حوزه‌های علمیه برشمرد و تصریح کرد: پیش از انقلاب تعداد دروس خارج که در حوزه علمیه قم برگزار می‌شد به تعداد انگشتان یک دست نمی‌رسید اما امروز ده‌ها درس خارج با حضور اساتید و مجتهدین بزرگ و طلاب جوان با استعداد و پرنشاط برگزار می‌شود که نشان از رشد حوزه‌های علمیه دارد، این‌ها برای نشر اسلام و معارف دینی فرصت است.

مضجع شریف رضوی فرصتی بزرگ برای حوزه خراسان

تولیت آستان قدس رضوی ضمن تقدیر از تلاش‌ها و خدمات فراوان انجام شده برای ارتقا حوزه علمیه خراسان، بیان کرد: حوزه علمیه کهن مشهد به جهت سابقه درخشان و قرارگیری در جوار مضجع شریف عالم آل محمد(ص) تراز و جایگاه بسیار بالایی دارد و این حوزه باید از برکات همجواری با این مرقد شریف بسیار بیشتر بهره ببرد.

وی فضای مجازی را به جهت فراهم آوردن شرایط دسترسی آسان به میلیون‌ها مخاطب یک فرصت برای نشر معارف و احکام الهی دانست و تصریح کرد: حوزه‌های علمیه و روحانیون باید با شناخت فضای مجازی و استفاده از بیان خوب و استدلال قوی از ظرفیت‌های این فضا و ابزارهای نوین برای نشر معارف اسلامی و تبلیغ دین استفاده کنند، همچنین دسترسی آسان به منابع علمی یکی دیگر از فرصت‌های فضای مجازی برای حوزویان است.

تهدیدات پیش روی حوزه‌های علمیه

حجت الاسلام والمسلمین مروی در ادامه به تبیین تهدیدات پیش روی حوزه‌های علمیه پرداخت و تصریح کرد: دوری از ساده زیستی، شهرت طلبی و مقام خواهی از آفت‌های طلاب است و اگر طلبه‌ای منصبی می‌پذیرد تنها باید با هدف خدمت به دین باشد.

وی گفت: ساده زیستی، تهذیب نفس و بی‌رغبتی به دنیا سرمایه روحانیت و مایه اعتماد و گرایش مردم به علماست.

تولیت آستان قدس رضوی تفکر سکولار و جداسازی مسائل حوزوی و دینی از انقلاب و حکومت را از دیگر آفت‌های حوزه‌های علمیه برشمرد و ابراز کرد: بین حوزه و انقلاب یک رابطه متقابل وجود دارد، خاستگاه انقلاب اسلامی حوزه علمیه است، لذا حوزه نمی‌تواند نسبت به انقلاب و نظام بی‌تفاوت باشد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: نشر معارف اسلامی پیش روی حوزه های علمیه تولیت آستان قدس رضوی برای نشر معارف معارف اسلامی حوزه علمیه احکام الهی فضای مجازی فرصت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۹۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علیرضا اعرافی بعدازظهرشنبه در دیدار با اعضای هیات علمی دانشگاه حضرت معصومه (س) که در سالن جلسات این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: فلسفه، اخلاق و فقه سه عامل تحول آفرین در علم و دانش هستند و تحقق آنها مسلتزم اهتمام به لایه‌های عملیاتی می‌باشد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور بیان کرد: امروز متاسفانه در برخی از حوزه‌ها از جمله معماری و شهرسازی اسلامی از الگوی اسلامی علی رغم وجود افراد فرهیخته در تاریخ همچون شیخ بهایی بی بهره هستیم.

امام جمعه قم ابراز کرد: زن و خانواده را مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است ضمن اینکه انقلاب اسلامی منطق قابل اجرایی در جهان دارد.

این عضو شورای نگهبان تصریح کرد: انقلاب اسلامی الگوهایی را در موضوع زن خلق کرده و دشمنان نیز با تمرکز به این مسائل قصد کمرنگ نمودن یکسری دستاورها را دارد.

آیت الله اعرافی عنوان کرد: تعهد به ارزش‌ها و الگوهای مبنی بر اسلام و انقلاب منطق یک زن مسلمان می‌باشد و این الگوها باید در جامعه نهادینه شوند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور اذعان کرد: دانش فنی و بنیه علمی باید در دانشگاه حضرت معصومه (س) و سایر دانشگاه‌ها تقویت بشود ضمن اینکه حضور موثر حوزه علمیه و دانشگاه در عرصه‌های فرهنگی بسیار حائز اهمیت است.

کد خبر 6090460

دیگر خبرها

  • آغاز طرح ملی مشاركت اجتماعی مردم در فضای مجازی از تابستان
  • خود مراقبتی در فضای مجازی امری ضروری است
  • اعلام آمادگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای همکاری با مجمع تقریب
  • ۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • آیت‌الله حسینی‌بوشهری: طلاب در مسکن و معیشت دچار مشکل هستند
  • موانع مشارکت مردم‬ استان‬ تهران‬ در امر تولید و اقتصاد رفع شود
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • اجرای بیش از ۱۰ عنوان برنامه در هفته عقیدتی و سیاسی مهرستان
  • شرایط ایران با عملیات «وعده صادق» در جهان تغییر یافت
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است