Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها_ استاندار فارس گفت: در استان فارس برای تسریع روند واکسیناسیون کرونا اقداماتی موثری شده و سپاه فجر استان نیز با ایجاد مرکز شبانه‌روزی واکسیناسیون ثارالله گام مهمی در این زمینه برداشته که درخور تقدیر است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، عنایت‌الله رحیمی عصر امروز در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان فارس با بیان اینکه این شورا یکی از مهم‌ترین جلسات تشکیل شده در استان است که علاوه بر توزیع اعتبارات،  در زمینه سیاست‌های توسعه‌ای، آمایش سرزمین، اسکان جمعیت، سرمایه‌گذاری، اقتصاد مقاومتی و غیره نیز تصمیم می‌گیرد، اظهار داشت: تصلب و تمرکز از موانع و مشکلات موجود در سطوح تصمیم‌گیری کشور است که امید است در دولت جدید با تمرکززدایی و تفویض اختیارات به استان‌ها روند توسعه مناطق مختلف کشور تسهیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مهار بیماری کرونا، معیشت، اشتغال و مسکن از جمله اولویت‌های دولت جدید است که در استان فارس برای تسریع روند واکسیناسیون اقداماتی موثری در حال انجام است و سپاه فجر استان نیز با ایجاد مرکز شبانه‌روزی واکسیناسیون ثارالله گام مهمی در این زمینه برداشته که درخور تقدیر است.

استاندار فارس گفت: ساخت و ساز مسکن علاوه بر حل مشکل تامین سرپناه مردم، کلید واژه‌ مناسبی برای رونق تولید و حل مشکل اشتغال است زیرا 66 شغل به صورت مستقیم به مسکن وابسته است و اگر در حوزه مسکن رونق ایجاد شود کارگاه‌های مختلف نیز رونق می‌گیرد.

رحیمی با بیان اینکه مشکل مسکن در مناطق روستایی و شهری تفاوت‌های ساختاری دارد به طوری که حدود 60 درصد هزینه ساخت مسکن در شهرها مربوط به تامین زمین است که می‌توان از طریق کارگروه امور زیربنایی و شورای برنامه‌ریزی و توسعه به راهکارهای مناسبی براب تامین زمین ارزان قیمت دست یافت، عنوان کرد: در کلان‌شهرها از سه طریق استفاده از بافت‌های فرسوده، الحاقات شهری و ایجاد شهرک‌های اقماری می‌توان زمین برای ساخت مسکن تامین کرد.  

وی با بیان اینکه در کنار تامین زمین تقویت تولید مصالح از سوی صنعت و معدن و تامین سرمایه از طریق بانک‌ها نیز باید مدنظر باشد، گفت: مسکن‌سازی کار دولت نیست بلکه دولت باید زیرساخت‌ها و تسهیلات لازم را فراهم کند و سرمایه گذاران بخش خصوصی با استفاده از زیرساخت‌های دولتی مسکن ایجاد کنند.  

استاندار فارس با تاکید بر اینکه با تعویض دولت‌ها جابه‌جایی مدیران امر طبیعی است اما ما به عنوان کارمندان دولت و فرزندان ملت تا لحظه آخری که مسئولیتی بر عهده داریم نباید دست از تلاش برداریم از مدیران فارس خواست تا ثانیه آخر مسئولیت خود از فراهم کردن زمینه فعالیت بهتر برای دولت غافل نشوند.

وی با انتقاد از عدم حضور برخی مدیران دستگاه‌های اجرایی در جلسه امروز شورای برنامه‌ریزی و توسعه فارس گفت: کسانی که بدون عذر موجه در این جلسه شرکت نکرده‌اند گزارش عدم حضور آنها به وزارتخانه مربوطه ارسال می‌شود.

اختیار بودجه محرومیت‌زدایی به استان‌‌ها تفویض شود

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه امسال 1390 میلیارد تومان اعتبارات محرومیت زدایی برای استان فارس در نظر گرفته شده بود که سهم مناسبی از کشور است و تقریباً 7.2 درصد از کل منابع این اعتبارات است، اظهار داشت: تاکنون 1180 میلیارد تومان آن به استان ابلاغ شده است.

حسن نوروزی در توضیح تفاوتی که در رقم تخصیص یافته و ابلاغ  وجود دارد گفت: این ما به التفاوت 210 میلیارد تومانی به طور مستقیم در اختیار بسیج سازندگی، سپاه پاسداران و ستاد جرایی امام  قرار می‌گیرد تا برای پروژه‌های مساجد، حوزه‌های علمیه و طرح‌های اولویت‌دار بسیج سازندگی هزینه کنند.

وی با بیان اینکه این اعتبارات محرومیت‌زدایی به هر فصل و برنامه‌ای اختصاص نمی‌‌یابد و صرفاً به بخش‌های آب، مدارس، راه روستایی، بهداشت، آبخیزداری و آبخوانداری تخصیص یافته است، عنوان کرد: طبق تفاهم‌نامه‌ای که سازمان برنامه وبودجه کشور با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) منعقد کرده به این 1390 میلیارد تومان 30 درصد دیگر از منابع  دستگاه‌هایی مثل سپاه، بسیج سازندگی و بنیاد مستضعفان، کمیته امداد اضافه می‌شود.

نوروزی با بیان اینکه برای استفاده از اعتبارات محرومیت‌زدایی در سطح ملی پروژه‌هایی مشخص شده و به استان‌ها ابلاغ شده و ما به عنوان استان تا الان در تعریف پروژه‌ها نقشی نداشتیم و حتی در سهم شهرستانی هم نقشی نداشتیم، افزود: پروژه‌های مدارس، آب، آبخیزداری و آبخوانداری ملی هستند و ما فقط در زمینه راه روستایی و بهداشت با دستگاه استانی مبادله موافقت‌نامه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در لیست پروژه‌های محرومیت‌زدایی که به استان ابلاغ شده یک سری ایرادات وجود دارد که باید اصلاح شود، خاطرنشان کرد: 40 درصد منابع به مدارس، 29 درصد به آب، 10 درصد برای بهداشت و درمان و 8 درصد به راه روستایی اختصاص یافته است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان فارس با بیان اینکه ما فعلاً نقطه نظرات استان فارس به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال کردیم و مراتب اعتراض خود را اعلام کردیم، گفت: این اعتبارات حدالامکان در اختیار خود استان قرار گیرد تا در توزیع شهرستانی تصمیم بهتری گرفته شود و پروژه‌های بهتری تعریف کنیم.

وی با بیان اینکه امسال 16 تا پروژه اقتصاد مقاومتی داریم و سل گذشته 17 پروژه داشتیم گفت: این 33 پروژه چون تاکید داریم که زودتر به بهره‌برداری برسد در تخصیص اعتبارات نگاه ویژه به آنها شده است به طور مثال برای برق منطقه ویژه جهرم 3 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.  

نوروزی در مورد اعتباری که به اسم افزایش اعتبار سرمایه‌ای استان‌ها به فارس ابلاغ شده با بیان اینکه این اعتبار ملقب به اعتبار در اختیار نمایندگان است که برای هر کدام از 18 حوزه انتخابیه فارس  15 میلیارد تومان  و در مجموع 270 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است، گفت: 28 میلیارد تومان از این اعتبار برای حوزه انتخابیه که طرح ملی داشتند در نظر گرفته شد و 242 میلیارد تومان به استان ابلاغ شده که با فرمانداران مکاتبه شده با هماهنگی نمایندگان لیست پروژه‌های خود را برای ما ارسال کنند.

وی افزود: تا امروز 5 حوزه انتخابیه لیست پروژه‌هایشان را برای ما ارسال کرده‌اند و مابقی هنوز ارسال نکرده‌اند.

834 میلیارد تومان بودجه اشتغال‌زایی و کارآفرینی به فارس اختصاص یافته است

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان فارس با بیان اینکه امسال نیز در بند الف تبصره 18 منابعی برای توسعه کارآفرینی و اشتغال در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: 32 هزار میلیارد تومان برای کل کشور در نظر گرفته شده و اولویت تخصیص با استان‌هایی است که نرخ بیکاری بالاتری دارند.

بابک دایی با بیان اینکه سهم استان فارس 3.1 درصد کل اعتبارات کشور است که حدود 843 میلیارد تومان است، افزود: 350 پروژه نیمه تمام در سطح استان داریم که پیشنهاد می‌شود اولویتمان را بگذاریم روی پروژه‌های نیمه‌تمام بالای 70 درصد پیشرفت فیزیکی و سمت ایجاد پروژه جدید نرویم.

بودجه محرومیت‌‌زدایی استان قزوین 10 برابر شد اقدامات قرارگاه آبادانی سپاه بودجه محرومیت‌ زدایی قزوین را 2.5 برابر کرد تصویب بودجه محرومیت‌زدایی در استان فارس/ سپاه فجر از راه‌اندازی صنایع تبدیلی حمایت می‌کند

وی با بیان اینکه دستورالعمل بند الف تبصره 18، 14 مرداد ماه سال جاری ابلاغ شده است، گفت: استفاده از منایع این تبصره تاکنون عملیاتی نشده است و تا آخر آذرماه وقت داریم که این اعتبار را جذب کنیم و اگر جذب نشود به استان‌های دیگر اختصاص می‌یابد.

دایی با بیان اینکه کسب و کارهای خانگی، واحدهای تولیدی خرد، کوچک، متوسط و بزرگ و شرکت دانش‌بنیان و واحدهای تولیدی پیشران از این تسهیلات می‌توانند استفاده کنند، گفت: سال گذشته نیز سهم فارس از این اعتبارات 3.2 دهم بوده که 243 میلیارد تومان جذب کرده است.

انتهای پیام/422

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نظر گرفته شده محرومیت زدایی بودجه محرومیت استاندار فارس میلیارد تومان برنامه ریزی استان فارس ابلاغ شده استان ها سپاه فجر پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۰۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاز دوم خط ۲ مترو ؛ چهارمین بازدید شبانه مدیریت شهری شیراز

چهارمین بازدید شبانه مدیریت شهری شیراز از روند اجرای نوبت شب پروژه‌های عمرانی بزرگ مقیاس، ایستگاه آزادی فاز دو خط ۲ مترو شیراز بود که با حضور تعدادی از مدیران و مسئولان استانی و شهری از روند اجرایی پروژه بازدید شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، چهارمین بازدید مدیریت شهری شیراز و خبرنگاران از روند اجرای نوبت شب پروژه‌های عمرانی بزرگ مقیاس پروژه ایستگاه آزادی فاز دو خط ۲ مترو شیراز بود و این بازدید با حضور رئیس کل دادگستری استان فارس، شهردار شیراز، دادستان مرکز استان فارس، رئیس و تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز و رئیس سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری شیراز برگزار شد.

حجت‌الاسلام سیدکاظم موسوی رئیس کل دادگستری استان فارس در این بازدید با قدردانی از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز در انتخاب شهردار نمونه و پر تلاش اظهار کرد: در بازدید از پروژه‌ها همواره این موضوع را در پیشگاه خداوند شاکر هستیم که در جای جای شهر حیات جاری است و در نقاط مختلف شهر اقدامات عمرانی در حال اجراست.

وی افزود: در هنگامی که مردم شیراز در خواب و استراحت هستند اما در پروژه‌های شهری به صورت ۲۴ ساعته کار و تلاش ادامه دارد.

رئیس کل دادگستری استان فارس همچنین ابراز امیدواری کرد: تا تابستان آینده ثمره این اقدامات را به ویژه تا اطراف حرمین مطهر شاهد باشیم.

حجت‌الاسلام موسوی ادامه داد: در اجرای عملیات احداث ایستگاه میدان آزادی که بازدید از آن صورت گرفت، این ایستگاه یکی از مکان‌هایی بود که با مشکلاتی مواجه بود اما با همکاری شهرداری شیراز و ورود دادگستری کل استان فارس، مشکلات رفع شد و در حال حاضر شاهد اجرای یک کار بزرگ در این مکان هستیم.

وی اضافه کرد: شهرداری خدمتگزار بسیار خوبی برای مردم و شهر است و مردم قدردان این خدمتگزاری خواهند بود و امید است کلان‌شهر شیراز که در حال حاضر یک کارگاه شهرسازی شده است و همه در حال کار و فعالیت هستند، این اقدامات همواره مستدام باشد.

رئیس کل دادگستری استان فارس در بخش دیری از سخنان خود با اشاره به اینکه نظارت شورا بسیار ملموس است، تصریح کرد: مردم‌داری و توجه به مردم یکی از نقاط برجسته رئیس و اعضای شورای شهر شیراز است و با ارتباط قوی که این مجموعه با مردم دارد، توجه به نقاط محروم یکی از شاخصه‌های شورای ششم است که برای ما چشم‌گیر و ملموس است.

حجت‌الاسلام موسوی تاکید کرد: نظارت قوی یکی از شاخصه‌های شورا ششم است و این موضوع از نقاط برجسته این دوره از شورا بوده است.

وی همچنین ادامه داد: اصحاب رسانه مطالبه‌گران و مدافعان حقوق عامه در استان هستند و همیشه کوچک‌ترین نقص را اعلام می‌کنند تا مسائل برطرف شود، از این رو با بیان نقد سازنده و صحیح باید تا جایی که شهر امکانات دارد و می‌شود برای شهر کار انجام داد و اقدامات را پیگیری کرد.

در اجرای ۵۰ ابر پروژه شهر شیراز شیفت شب فعال است

محمدحسن اسدی شهردار شیراز در این بازدید اظهار کرد: شنبه شب‌ها به صورت ثابت با توجه به راه‌اندازی شیفت شب در اجرای پروژه‌های عمرانی کلان‌شهر شیراز بازدید و سرکشی از روند اجرای فعالیت در این شیفت جریان دارد.

وی افزود: در چهارمین بازدید شبانه سرکشی از روند اجرای خط دو مترو در ایستگاه میدان آزادی انجام شد.

شهردار شیراز با قدردانی از پیمانکار پروژه که قرارگاه خاتم الانبیا است، ادامه داد: با یک جدیت و اهتمام ویژه این برنامه در دستور کار است تا ساخت پروژه خط دو مترو تا ایستگاه میدان کلبه انجام شود.

اسدی با بیان اینکه امروز با یک همدلی و وفاق، اقدامات در حال انجام و رو به پیشرفت است، تصریح کرد: بالغ بر ۵۰ ابر پروژه در شیراز در حال اجراست که در تمام آنها شیفت شب فعال است و این تعداد پروژه به جز چند صد پروژه متوسط و خرد مقیاس است که روند اجرایی آنها در حال انجام است.

وی تاکید کرد: به صورت هفتگی و روزانه رصد پروژه‌ها انجام می‌شود تا هیچ پروژه‌ای تعطیل نشود.

شهردار شیراز خاطرنشان کرد: اتفاقات خوبی در سطح شهر شیراز در حال انجام است و این موضوع به جهت حمایت مجموعه‌هایی همچون دستگاه قضائی و شورای اسلامی شهر شیراز و سایر دستگاه‌های نظارتی، خدماتی و امنیتی و استاندار فارس و نماینده ولی فقیه در استان فارس است و قدردان این حمایت هستیم.

تلاش، صداقت و دل‌سوزی، مهم‌ترین ویژگی شورای ششم و شهرداری شیراز است

مصطفی بحرینی دادستان عمومی و انقلاب استان فارس نیز در این بازدید گفت: پروژه‌های عمرانی و عملیاتی در شهر در روند اجرا قرار دارد و این حوزه حاکی از سرزندگی و اقدامات بسیار ارزنده‌ای است که مجموعه مدیریت شهری برای آن در حال تلاش هستند و جای قدردانی دارد.

وی خاطرنشان کرد: کار و اقدامات برخی از افراد در شورا یا مجموعه شهرداری کمتر دیده می‌شود و یکی از این مجموعه‌ها معاونت و مدیر کل حقوقی است که کار آنها زیاد و تلاش بسیار اثرگذاری دارند و این موضوع را شاهد هستیم که دائماً با حوزه قضائی در ارتباط هستند و مشکلات و موضوعاتی که در مسیرهای قانونی با آنها مواجه هستند، همواره پیگیری آن صورت می‌گیرد و مجموعه قضائی استان به صورت خاص و ویژه موضوعات را خارج از نوبت رسیدگی می‌کند.

دادستان عمومی و انقلاب استان فارس ادامه داد: ایستگاه میدان آزادی یکی از ایستگاه‌هایی بود که با مشکل حقوقی مواجه بود اما به دستور رئیس کل دادگستری استان فارس مشکلات آن رفع شد.

بحرینی تاکید کرد: مهم‌ترین ویژگی شورای ششم و شهرداری فعلی، کار بلدی اعضا و پرکار بودن، تلاش، صداقت و دلسوزی آنها است.

سیدابراهیم حسینی رئیس شورای اسلامی شهر شیراز هم در چهارمین بازدید شبانه مدیریت شهری از روند اجرای نوبت شب پروژه‌های عمرانی اظهار کرد: اگر در مجموعه کلان‌شهر شیراز موفقیت‌هایی وجود دارد، پس از لطف خداوند حاصل هم‌دلی و همراهی میان مجموعه شورا و شهرداری شیراز است و شهرداری یک تیم هماهنگ، منسجم و همراه است که شهردار شیراز رهبر این تیم است.

وی با اشاره به اینکه تمام پرسنل ۱۳ هزار نفری شهرداری شیراز در حال تلاش و فعالیت هستند، از تمام مسئولان که در پیشبرد امورات شهری فعالیت دارند به ویژه مجموعه قوه قضائیه قدردانی کرد.

روند اجرای خطوط مترو شیراز در مقایسه با سایر کلان‌شهرها یک اقدام بی‌سابقه است

رضا محمدیان عضو و رئیس کمیسیون حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به تلاش ستودنی کارکنان سازمان حمل‌ونقل ریلی در اجرای این پروژه، اظهار کرد: یکی از تفاوت‌های اجرایی در خط مترو شیراز در مقایسه با سایر کلان‌شهرها این است که عملیات مترو در چهار محور و چهار خط در حال انجام است.

وی افزود: روند اجرای خط مترو شیراز در مقایسه با سایر کلان‌شهرها یک اقدام بی‌سابقه است و پیشرفت فیزیکی پروژه بسیار مطلوب است.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: در خط ۳ مترو که در تکمیل خط یک است از تعداد ۱۳ ایستگاهی که برای این خط طراحی شد، تنها دو ایستگاه عملیاتی نشده است و سایر ایستگاه‌ها عملیاتی شده است و برنامه‌ریزی به گونه‌ای است که در هنگام ورود دستگاه تی بی ام به هر ایستگاه محفظه خاک‌برداری ایستگاه آماده است.

محمدیان اضافه کرد: در ادامه خط ۲ مترو برای سه ایستگاهی که عملیات اجرایی آنها دنبال می‌شود، این نوید داده شده است تا سال آینده به یک نقطه قابل قبول برسد و عملیات خاک‌برداری انجام شود.

وی تصریح کرد: در خصوص اتصال خط ۱ به ۴ که عملاً دسترسی به حرم‌های مطهر و بافت تاریخی و اماکن تاریخی محدوده بافت مد نظر است، چهار ایستگاه طراحی خواهد شد که دو خط ۱ و ۴ را به یکدیگر وصل می‌کند و با سایر اتصالات خطوط دسترسی شهروندان به نقاط مختلف شهر ایجاد می‌شود و در ایام مختلف سال همچون عید نوروز، ماه محرم و مناسبت‌های خاص که دسترسی به این محدوده به دلیل مسائل امنیتی و ترافیکی محدود و مسدود می‌شود، دسترسی آسان شهروندان به این مسیر صورت می‌گیرد.

به گفته رئیس کمیسیون حمل‌ونقل و ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر شیراز در طراحی ایستگاه، مطالعات مختلف اجرای این خط در دستور کار قرار گرفت و این اقدام نقطه عطف در حمل‌ونقل محدوده تاریخی، فرهنگی و مرکزی شیراز و دسترسی آسان‌تر شهروندان و زائران به حرم‌های مطهر شهر شیراز خواهد بود.

بخش بسیاری از بافت تاریخی، سنتی و حرمین مطهر با خط ۴ پوشش داده می‌شود

امیر یقطین رئیس سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز در ادامه این بازدید به تشریح اقدامات در حال انجام در خصوص پروژه مترو شیراز پرداخت و اظهار کرد: خط ۱ مترو به طول ۲۴ کیلومتر در حال اجرا است و با توجه به نیازی که احساس شد که اگر بتوانیم یک لوپ میان خطوط ۱ و ۴ ایجاد شود، قسمت اعظم بافت تاریخی، سنتی و حرمین مطهر شهر با خط ۴ پوشش داده می‌شود، از این رو تصمیم بر آن شد از ایستگاه شماره شش رازی در خط یک تبادل مسافر صورت گیرد.

وی افزود: در حال حاضر خط ۳ یا ادامه خط یک در حال اجراست که ایستگاه گلستان در ابتدای شهرک گلستان تی بی ام ۹ متری توسط شرکت شمس عمران از سوی وزارت دفاع مسافر قرار داده شده است و این خط به طول ۱۰ کیلومتر در حال اجرا است.

رئیس سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری شیراز ادامه داد: با توجه به لینک ارتباطی که میان خط ۱ و ۴ طراحی شده است در خط یک از ایستگاه چهار راه زند یک تونل در حال احداث بوده و عملیات تجهیز کارگاه در دست اقدام است و این تونل از ایستگاه زندیه در حال طراحی و احداث است و این ایستگاه به سمت مسیرهای چهار راه مشیر، سه راه نمازی، باب شهید دستغیب، باب‌الرضا و عبور از حرم مطهر حضرت شاه چراغ (ع) به سمت خیابان حضرتی شاهزاده قاسم تردد و دسترسی مسافر پیش بینی و طراحی شده است.

یقطین با اشاره به اینکه خط ۲ که قسمت عمده عملیات اجرایی آن به پایان رسیده است، اضافه کرد: ایستگاه میدان آزادی ایستگاه شفت تخلیه خاک است که پشتیبانی تی بی ام ها برای ادامه مسیر تا میدان کلبه سعدی صورت می‌گیرد و این یک قسمت الحاقی به خط ۲ است.

وی خاطرنشان کرد: شهردار و شورا به شهروندان شیراز قول اتمام حفاری مکانیزه این خط تا تابستان ۱۴۰۴ را دادند و امید است با اتمام عملیات در این بازه زمانی بتوانیم تست گرم این خط تا میدان کلبه سعدی را انجام بدهیم.

کمبود واگن، اصلی‌ترین مشکل در خط ۲ مترو

رئیس سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری شیراز اظهار کرد: در حال حاضر عملیات حفاری با قدرت در حال اجراست و پیمانکار درصدد است تا تونل این خط تا تابستان سال آینده به اتمام برسد و بتوانیم ایستگاه کلبه سعدی را در یک مرحله از پیشرفت به جهت ورود قطار برسانیم.

یقطین با اشاره به اینکه در خط ۲ مشکل اصلی که با آن مواجه هستیم، کمبود واگن است، تاکید کرد: در طرح جامع حمل‌ونقل و ترافیک خط ۲ تا میدان کلبه سعدی مدنظر است اما در مسیر بلوار فضیلت نیز با توجه به ورودی مسافر از تونل فضیلت، طراحی و احداث یک ایستگاه در این خیابان در دستور کار است.

وی تصریح کرد: هر کیلومتر اجرای مترو ۵۰ میلیون دلار هزینه دارد و با توجه به بومی‌سازی که در حال انجام است هر یک کیلومتر اجرای خط مترو ۲ هزار تا ۲,۵۰۰ میلیارد تومان بدون هزینه ناوگان نیاز است و برای تکمیل پروژه ۱۳ هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.

رئیس سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری شیراز همچنین با اشاره به تخصیص ۱۴۰۰ میلیارد تومانی اوراق مشارکت با سهم مشارکتی ۵۰ درصد شهرداری و ۵۰ درصد دولت، اضافه کرد: از این میزان ۱۱۰۰ میلیارد را دولت اعلام کرده است، شهرداری باید برای خرید ناوگان بپردازد، این در حالی است که قیمت هر واگن در حال حاضر یک میلیون ۱۰۰ هزار یورو است و تهیه پنج واگن که یک رام را تشکیل می‌دهند، بالغ بر پنج میلیون و ۵۰۰ هزار یورو هزینه دارد.

به گزارش ایمنا، خط ۲ قطار شهری شیراز به طول تقریبی ۱۶ کیلومتر با تعداد ۱۳ ایستگاه از میدان شکوفه واقع در شهرک میانرود در جنوب‌غربی شیراز آغاز و پس از عبور از بلوار عدالت و میدان بسیج در امتداد خیابان انقلاب به سمت میدان امام حسین (ع) و آزادی و از آنجا در امتداد غرب به شرق شیراز پس از گذر از میدان اطلسی و حافظیه به میدان گلستان و فضیلت ختم خواهد شد، ظرفیت حمل مسافر در نظر گرفته شده برای این خط ۱۶۰۰۰ نفر ساعت است که با ۲۲ رام قطار ۵ واگن سرفاصله ۳ دقیقه‌ای برای اعزام قطارها در افق طرح در نظر گرفته شده است.

این پروژه در دو فاز قابل اجرا خواهد بود که فاز اول آن از میدان شکوفه تا میدان امام حسین (ع) به طول تقریبی ۱۱ کیلومتر با در نظر گرفتن ایستگاه‌های اصلی خط ۲ شامل ایستگاه‌های شکوفه و قهرمانان واقع در شهرک میانرود، ایستگاه‌های عادل‌آباد، دولت، رحمت، امیرکبیر در بلوار عدالت و ایستگاه‌های استقلال و امام حسین (ع) در خیابان انقلاب است که با حضور وزیر کشور در تاریخ نوزدهم بهمن ۱۴۰۱ افتتاح شد، در فاز دوم پروژه، ادامه مسیر به طول تقریبی ۵.۵ کیلومتر از میدان آزادی تا فضیلت شامل ایستگاه‌های آزادی، اطلسی، گلستان و فضیلت تکمیل خواهد شد.

مسیر ۱۱ کیلومتری فاز اول شامل دو تونل عمیق تک خطه هر کدام به طول تقریبی ۵/۷ کیلومتر و حدود ۲ کیلومتر مسیر روزمینی است.

ایستگاه‌های خط ۲ در عمق متوسط ۱۷ متر از سطح زمین احداث می‌شوندکه در میان آنها ایستگاه امام حسین (ع) با عمق ۳۴ متری از سطح زمین به دلیل تقاطع با خط یک قطار شهری شیراز عمیق‌ترین ایستگاه است، ایستگاه‌های استقلال نیز جز ایستگاه عمیق خط ۲ است و به جز ایستگاه شکوفه که تنها ایستگاه روزمینی خط ۲ محسوب می‌شود سایر ایستگاه‌ها در دسته ایستگاه‌های نیمه عمیق با عمیق بین ۱۵ تا ۲۲ متر قرار می‌گیرند.

کد خبر 748586

دیگر خبرها

  • برنامه‌ریزی برای عملیاتی شدن ۶۴ پروژه کلان استان فارس
  • تقدیر استاندار لرستان از کارگران یک معدن
  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور
  • نخستین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس‌شناسی
  • اولین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس شناسی
  • خرید شبانه روزی گندم از کشاورزان دهلران
  • نمایشگاه تولیدات خوداتکایی مدارس شبانه‌روزی در سنندج برپا شد
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج
  • فاز دوم خط ۲ مترو ؛ چهارمین بازدید شبانه مدیریت شهری شیراز
  • ۷ سیلو به صورت شبانه روزی گندم کشاورزان دهلران را خریداری می کنند