Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از آستان نیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه خراسان که در مدرسه علمیه عالی نواب مشهد برگزار شد، به مقوله جایگاه ولایت و زعامت جامعه اسلامی پرداخت و ابراز کرد: امام باقر(ع) در روایتی می‌فرمایند اسلام بر نماز، زکات، روزه، حج و ولایت بناشده اما آن‌گونه که به ولایت ندا شده، به سایرین ندا داده نشده، زیرا ولایت کلید اجرای احکام الهی در جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولیت آستان قدس رضوی افزود: بر اساس این روایت، ولایت از امری شخصی و باطنی بسیار فراتر می‌رود و تلاش دشمنان دین از رحلت پیامبر(ص) تاکنون بر این بوده که این معنا محقق نشود، زیرا اجرای احکام قرآن و رسول‌الله(ص) در جامعه منوط به امر ولایت و زعامت است.

وی به نقش حوزه‌های علمیه در جهت تحقق ولایت اهل‌بیت(ع) در جهان اشاره و عنوان کرد: جز حوزه‌های علمیه هیچ کجا این شایستگی و توانایی را ندارد که «ولایت» را به‌عنوان اصلی‌ترین پایه اسلام در جامعه محقق سازد.

حجت‌الاسلام مروی با اشاره به این روایت از پیامبر اکرم(ص) که «علما وارثان پیامبران» هستند، گفت: کار انبیاء تنها بیان احکام دینی، بایدها و نبایدهای الهی و دعوت به توحید نبود، کار پیامبران محقق سازی و عینیت‌بخشی به معارف الهی و اقامه احکام دین در جامعه بوده و همین امر موجب مقابله دشمنان با انبیاء ‌شده بود.

فرصت‌های پیش روی حوزه‌های علمیه

وی به فرصت‌ها و تهدیدات پیش روی حوزه‌های علمیه اشاره و عنوان کرد: وجود مخاطبان فراوان علاقه‌مند به اسلام و احکام دین خصوصاً در میان جوانان یکی از فرصت‌های پیش روی حوزه‌های علمیه و روحانیت برای نشر معارف الهی در جامعه است، همواره در طول تاریخ عده‌ای مخالف دین و احکام الهی در جامعه وجود داشته‌اند؛ اما قاطبه مردم و جوانان، مشتاق معارف اسلامی هستند.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: پیش از انقلاب در مساجد و مجالس مذهبی عموماً افراد میان‌سال به بالا حضور پیدا می‌کردند اما امروز به برکت انقلاب اسلامی بسیاری از اجتماعات دینی و مذهبی را جوانان برگزار می‌کنند و استفاده از این فرصت بر عهده حوزه‌های علمیه است.

وی وجود اساتید بزرگ و مجتهدین برجسته را از دیگر فرصت‌های پیش روی حوزه‌های علمیه برشمرد و تصریح کرد: پیش از انقلاب تعداد دروس خارج که در حوزه علمیه قم برگزار می‌شد به تعداد انگشتان یکدست نمی‌رسید اما امروز ده‌ها درس خارج با حضور اساتید و مجتهدین بزرگ و طلاب جوان بااستعداد و پرنشاط برگزار می‌شود که نشان از رشد حوزه‌های علمیه دارد، این‌ها برای نشر اسلام و معارف دینی فرصت است.

مضجع شریف رضوی فرصتی بزرگ برای حوزه خراسان

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی ضمن تقدیر از تلاش‌ها و خدمات فراوان انجام‌شده برای ارتقا حوزه علمیه خراسان، بیان کرد: حوزه علمیه کهن مشهد به جهت سابقه درخشان و قرارگیری در جوار مضجع شریف عالم آل محمد(ص) تراز و جایگاه بسیار بالایی دارد و این حوزه باید از برکات هم‌جواری با این مرقد شریف بسیار بیشتر بهره ببرد.

وی فضای مجازی را به جهت فراهم آوردن شرایط دسترسی آسان به میلیون‌ها مخاطب یک فرصت برای نشر معارف و احکام الهی دانست و تصریح کرد: حوزه‌های علمیه و روحانیون باید با شناخت فضای مجازی و استفاده از بیان خوب و استدلال قوی از ظرفیت‌های این فضا و ابزارهای نوین برای نشر معارف اسلامی و تبلیغ دین استفاده کنند، همچنین دسترسی آسان به منابع علمی یکی دیگر از فرصت‌های فضای مجازی برای حوزویان است.

تهدیدات پیش روی حوزه‌های علمیه

وی به تبیین تهدیدات پیش روی حوزه‌های علمیه پرداخت و تصریح کرد: دوری از ساده زیستی، شهرت‌طلبی و مقام‌خواهی از آفت‌های طلاب است و اگر طلبه‌ای منصبی می‌پذیرد تنها باید باهدف خدمت به دین باشد.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: ساده زیستی، تهذیب نفس و بی‌رغبتی به دنیا سرمایه روحانیت و مایه اعتماد و گرایش مردم به علماست.

وی تفکر سکولار و جداسازی مسائل حوزوی و دینی از انقلاب و حکومت را از دیگر آفت‌های حوزه‌های علمیه برشمرد و ابراز کرد: بین حوزه و انقلاب یک رابطه متقابل وجود دارد، خاستگاه انقلاب اسلامی حوزه علمیه است، لذا حوزه نمی‌تواند نسبت به انقلاب و نظام بی‌تفاوت باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی بابیان اینکه کمرنگ شدن تلاش علمی در حوزه‌های علمیه به‌ویژه در شرایط کرونایی از دیگر آفت‌های پیش روی حوزه‌هاست، عنوان کرد: باید برای شرایط کرونایی برنامه‌ریزی کرد تا وقت و فرصت طلایی طلاب از بین نرود و از عقب‌افتادگی در دروس و مباحث علمی جلوگیری شود.

وی اظهار کرد: معنویت از بزرگ‌ترین سرمایه‌های طلاب است و بزرگان ما  به پشتوانه اخلاق و معنویت به درجات عالی رسیدند و این مهم با یک‌عمر ممارست در تهذیب نفس حاصل می‌شود.

لزوم حضور طلاب در عرصه‌های‌ خدمت‌رسانی به مردم

تولیت آستان قدس رضوی طلاب و حوزویان را به حضور در عرصه‌های مختلف خدمات اجتماعی توصیه کرد و گفت: بنده حقیقتاً از طلابی که در اقدامی جهادی غسل، اقامۀ نماز و تدفین اموات کرونایی را بدون هیچ‌گونه چشم‌داشتی بر عهده گرفتند تقدیر و تشکر می‌کنم، در قضیه کرونا برادران و خواهران طلبه سخت‌ترین کار را بر عهده گرفتند، در آن شرایطی که هیچ‌کس حاضر نمی‌شد فوت‌شدگان کرونایی را غسل و تدفین کند، طلاب آستین بالا زدند و وارد میدان شدند.

وی گفت: طلاب باید در عرصه‌های مختلف اجتماعی و در بلایای طبیعی مثل سیل، زلزله و غیره حضورداشته باشند و این انتظاری است که اسلام از آن‌ها دارد و جلوه‌ای از همراهی و همدردی روحانیون با مردم است.

تضارب افکار نباید موجب شکاف در صفوف مؤمنین شود

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی در بخش پایانی سخنان خود به اهمیت وحدت اشاره و با تأکید بر اینکه اختلاف سلایق و تضارب افکار نباید وحدت را از بین ببرد، تصریح کرد: اختلاف‌سلیقه و تفاوت در برداشت‌ها امری رایج و عادی بوده و همواره وجود داشته است، اما این موضوع نباید منجر به عدم تحمل یکدیگر و عداوت شود.

وی با طرح این سؤال که بزرگان ما اختلافات علمی خود را چگونه مدیریت می‌کردند؟ گفت: مرحوم شیخ مجتبی قزوینی در مباحث علمی در خصوص فلسفه و عرفان با امام خمینی(ره) اختلاف‌نظر جدی داشت، اما این امر باعث نشده بود که مرحوم شیخ مجتبی قزوینی، امام(ره) را قبول نداشته باشد، بلکه ایشان همواره از امام(ره) حمایت نیز می‌کرد و در گرایش مردم مشهد به نهضت امام خمینی(ره) نقش مهمی داشت و می‌گفت «امروز پرچم اسلام به دست این سید است».

تولیت آستان قدس رضوی تأکید کرد: تفاوت در سلیقه و انتخاب نباید به معارضه، بغض، کینه و عداوت تبدیل و موجب شکاف در صفوف مؤمنین شود.

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۲

منبع: فارس

کلیدواژه: تضارب افکار شناخت فضای مجازی تولیت آستان قدس رضوی حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۰۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد

به گزارش خبرنگار مهر، سردار یحیی الهی امروز دوشنبه در دیدار با استاندار لرستان با بیان اینکه در حوزه سرقت در طول سه سال گذشته شاهد کاهش وقوع جرایم در همه زمینه‌ها بودیم و در کشف جرم با تلاش مجموعه انتظامی استان شاهد افزایش کشف در سه سال متوالی بودیم، اظهار داشت: در حوزه کاهش سرقت در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۲ شاهد کاهش ۱۳ درصدی و کسب رتبه چهارم در بین استان‌های کشور شدیم.

وی با بیان اینکه ۶۶ درصد سرقت‌های استان سرقت‌های خرد است، گفت: نسبت به نرخ وقوع سرقت نسبت به سایر استان‌ها در جایگاه بسیار خوبی قرار داریم و در حوزه سرقت‌های خشن، خوشبختانه با همکاری سایر دستگاه‌ها و تلاش مجموعه انتظامی کاهش چشمگیری در این سه سال داشتیم.

فرمانده انتظامی لرستان با اشاره به اینکه در حوزه سرقت‌های خرد نسبت به سال گذشته ۲۶ در کاهش سرقت داشتیم، گفت: بیش از ۵۰ درصد سرقت‌های خرد استان توسط معتادان متجاهر انجام می‌شود و آمادگی داریم در صورت تأمین اعتبار برای ترک و بازپروری معتادان در مدت بسیار کوتاهی کمتر از ۱۰ روز همهٔ معتادان جمع‌آوری شوند و تحویل کمپ‌های ترک اعتیاد شود.

سردار الهی، تصریح کرد: در حوزه سلاح و مهمات باتوجه‌به فرهنگ استان و قرابت و دوستی مردم با سلاح و همسایگی با سه استان مرزی مقداری سلاح در دست مردم وجود دارد که خوشبختانه در این حوزه عملکرد خوبی در استان داشتیم همین امر باعث کاهش تیراندازی و سرقت‌های مسلحانه در استان در سه سال گذشته شده است؛ ولی بااین‌حال در این حوزه نیاز به کار فرهنگی است.

وی بیان کرد: در حوزه مواد مخدر و خرده‌فروشان در سال اول حضور بنده میانگین کشف مواد مخدر استان بین ۵ تا ۶ تن بود که در سال گذشته بیش از ۱۰ تن و ۶۰۰ کشف مواد مخدر داشتیم که از این حدود مقدار ۲ هزار و ۵۰۰ کیلوی آن از خرده‌فروشان کشف شده است و از ابتدای سال جدید تا کنون یک تن ۷۱۰ کیلو کشف مواد مخدر داشتیم؛ یعنی نسبت به سال گذشته ۱۱۰ درصد افزایش کشف داشتیم.

فرمانده انتظامی لرستان با اشاره به اینکه در حوزه تصادفات که یک دغدغه است در ۲ سال گذشته باتوجه‌به وضعیت کشور و کاهش کرونا و افزایش سفرها در همه آیتم‌های تصادفات روند کاهشی داشتیم، گفت: کاهش ۴۷ درصدی تصادفات فوتی و کاهش ۶ درصدی تصادفات جرحی و در مجموع کاهش ۳۳ درصدی تصادفات حاصل تلاش و حضور پلیس در سطح شهر و محورهای مواصلاتی بوده است.

سردار الهی، گفت: در حوزه قتل در دو سال اخیر بین ۱۰ تا ۱۵ کاهش قتل در استان داشتیم؛ ولی بااین‌حال در حوزه قتل و نزاع و در گیری‌ها نیاز به کار فرهنگی است.

وی گفت: باتوجه‌به گسترش روزافزون فناوری‌ها و پیچیدگی جرایم خوشبختانه در حوزه جرائم فضای مجازی توسط پلیس فتا استان و سایر پلیس‌های تخصصی بیش از ۹۰ درصد جرایم کشف شده است.

فرمانده انتظامی لرستان با اشاره به شعار سال از سوی مقام معظم رهبری به‌منظور افزایش تولید و رونق اقتصادی کشور در کنار سایر دستگاه‌ها و مردم با تمام توان آماده‌ایم تا این اتفاق مهم بیفتد.

کد خبر 6092514

دیگر خبرها

  • دهه کرامت فرصت مغتنمی برای بصیرت‌افزایی است
  • بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی مسدود شد
  • انسداد بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی
  • ظرفیت فضای صدور احادیث در توسعه فقه اجتماعی بررسی می شود
  • انسداد ۱۲۸ تارنمای مجرمان اقتصادی در فضای مجازی
  • ضرورت افزایش ظرفیت دکتری جمعیت شناسی در دانشگاه‌ها/ تعامل ستاد جمعیت و فضای دانشگاهی کشور+فیلم
  • آغاز طرح ملی مشاركت اجتماعی مردم در فضای مجازی از تابستان
  • گول خوردیم؛ این تصویر ترانه علیدوستی فیک از آب درآمد
  • ۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • آیت‌الله حسینی‌بوشهری: طلاب در مسکن و معیشت دچار مشکل هستند