Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، آخرین باری که تیم استقلال موفق به قهرمانی در لیگ برتر شد، فصل ۹۲-۹۱ است که این موفقیت با مدیریت علی فتح الله زاده و هدایت امیر قلعه نویی برای آبی پوشان رقم خورد. شاید روزی که آبی‌ها جام قهرمانی را در سال ۹۲ بالای سر بردند، بدبین‌ترین هواداران آن هم تصور نمی‌کردند تا ۸ سال آینده شاهد صحنه‌ای مشابه نخواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آبی پوشان در ۸ سال گذشته هرگز موفق به تکرار قهرمانی در لیگ برتر نشده و تنها یک بار توانستند قهرمان جام حذفی شوند و این تنها افتخارات این تیم در دهه ۹۰ است.

با بررسی عملکرد استقلال در این سال‌ها و ریشه‌یابی ناکامی‌های آن، به دلایل متعددی در این خصوص خواهیم رسید. دلایلی که عمده ترین آن را می‌توان بی ثباتی دانست. بی ثباتی که از هیات مدیره و مدیرعامل آغاز می‌شود، به کادر فنی می‌رسد و به بازیکن ختم می‌شود. به طور خلاصه می توان گفت این باشگاه در دهه ۹۰ با ۹ تغییر مدیریتی و ۱۱ تغییر سرمربی مواجه شده است که این تعداد برای کمتر از یک دهه واقعا زیاد است.

آخرین مدیر قهرمان استقلال
آبی پوشان در فصل ۹۱-۹۰ در حالی قهرمان می‌شوند که مدیریت این باشگاه بر عهده علی فتح الله زاده بود. فتح الله زاده که یکی از پر افتخارترین مدیران تاریخ باشگاه استقلال است و تیم تحت مدیریت وی قهرمانی‌ها و افتخارات زیادی را به دست آورده، اما یک سال بعد از این قهرمانی از سمت خود کنار می‌رود.

علی فتح الله زاده پر افتخار ترین مدیر بعد از انقلاب در استقلال که آخرین قهرمانی در لیگ برتر نیز با مدیریت وی به دست آمد

پس از علی فتح الله زاده، بهرام افشارزاده به عنوان مدیرعامل جدید استقلال معرفی می‌شود و وی چیزی در حدود یک سال و ۳ ماه مدیریت این باشگاه را بر عهده دارد.

بعد از کنار رفتن افشارزاده اتفاق جالبی می‌افتد و رضا حسنی خو حکم مدیریت استقلال را می‌گیرد اما عمر مدیریت وی تنها ۳ روز است و او بدون آنکه وارد ساختمان باشگاه شود، پس از ۳ روز از دریافت حکم از این کار استعفا می‌دهد.

آغاز حملات هواداری و هجمه بر مدیران
سید رضا افتخاری مدیر بعدی آبی پوشان است که در مرداد ۹۵ کار را در دست می‌گیرد و عملاً بعد از افشارزاده مدیر بعدی آبی پوشان می‌شود. تنها قهرمانی آبی‌ها در جام حذفی بعد از آخرین قهرمانی آنها در لیگ با مدیریت افتخاری و مربیگری وینفرد شفر آلمانی به دست می‌آید.

عمر مدیریت افتخاری در استقلال هم زیاد نیست و او که در همین مدت با هجمه‌ها و انتقادات زیادی از سوی هواداران مواجه بود، قبل از آنکه دومین سال حضورش در این باشگاه را تجربه کند از کار کنار رفته تا مدیر بعدی جای او را بگیرد.

رکورددار انتقاد
این بار نوبت به امیر حسین فتحی رسید تا نقش مدیرعامل را در این باشگاه ایفا نماید. شاید رکورد هجمه و انتقاد علیه مدیران استقلال، در دست امیر حسین فتحی باشد و هیچ مدیری به اندازه وی طعم انتقاد از سوی هواداران و پیشکسوتان را نچشید. فتحی نیز کمتر از یک و نیم سال مدیر آبی پوشان است تا بعد از او فردی به نام اسماعیل خلیل زاده در تاریخ مدیریت این باشگاه ظهور کند. مردی که درباره نقش او در بسیاری از اتفاقات استقلال زیاد گفته شده است.

خلیل زاده با اینکه تنها ۴ ماه به عنوان سرپرست مدیرعاملی در راس امور اجرایی باشگاه قرار گرفت، اما همواره در هیات مدیره این باشگاه فردی تاثیرگذار و تعیین کننده بود و در بسیاری از معادلات آبی‌ها نقش مهمی داشته است.

در آخرین ماه از سال ۹۸ بار دیگر علی فتح الله زاده به عنوان مدیر به باشگاه بازگشت اما این بار عمر مدیریت وی بسیار کوتاه بود؛ چون با درک شرایط موجود متوجه شد شرایط برای همکاری مناسب نیست و زیرساختی برای موفقیت و قهرمانی وجود ندارد. لذا فتح الله زاده تنها ۳ هفته بعد از دریافت حکم مدیریت، استعفای خود را ارائه داد.

حفظ شاکله تیم بعد از سالها
آبی پوشان سال ۹۹ را با مدیریت احمد سعادتمند آغاز کردند. وی که پیش از این ریاست هیات مدیره استقلال را برعهده داشت، به عنوان مدیرعامل انتخاب شد و بهترین نقل و انتقالات استقلال در سالهای اخیر در دوره مدیریت وی رقم خورد. تنها فصلی که استقلالی‌ها توانستند شاکله خود را حفظ کنند، احمد سعادتمند در نقل و انتقالات مدیریت باشگاه را بر عهده داشت.

احمد سعادتمند باوجود عمر مدیریتی کوتاه، تنها مدیرعامل استقلال در سالهای اخیر بود که توانست شاکله تیمش را حفظ کند

سعادتمند درست ۶ ماه بعد از انتصاب به مدیر عاملی استقلال، با حکم عجیب و ۸ بندی هیات مدیره برکنار شد تا معاون وی احمد مددی جای او را پشت میز مدیریت بگیرد. مددی از ۱۰ مهر ۹۹ تا کنون مدیریت باشگاه استقلال را بر عهده دارد و هنوز دوران مدیریت وی در این باشگاه به یکسال نرسیده است.

نیمکت داغ و پر رفت و آمد
این فقط رفت و آمد مدیران استقلال در این سال‌ها بود و به همین نسبت مربیان هم در این باشگاه در رفت و آمد بودند. بعد از کنار رفتن امیر قلعه نویی در سال ۹۴ از نیمکت آبی‌ها، هدایت آن به پرویز مظلومی رسید و عضو کنونی هیات مدیره استقلال یک فصل تمام هدایت این تیم را برعهده داشت.

بعد از وی نوبت به علیرضا منصوریان رسید که فصل شانزدهم را به صورت کامل روی نیمکت آبی پوشان بنشیند و در هفته ششم فصل هفدهم از کار برکنار شود.

پس از منصوریان وینفرد شفر می‌آید و او در کمتر از دو فصلی که هدایت این تیم را برعهده داشت، یک مقام قهرمانی در جام حذفی به دست آورد و در اردیبهشت سال ۹۸ به طرز عجیبی در اواخر فصل از کار برکنار شد تا دستیار وی فرهاد مجیدی جانشین او شود.

آغاز ۳ گانه مجیدی
این اولین مقطع از حضور ۳ گانه فرهاد مجیدی روی نیمکت آبی پوشان بود و از ابتدای فصل نوزدهم، آندره استراماچونی از ایتالیا به این تیم بپیوندد و در مدت زمانی کوتاه در این تیم انقلاب فنی ایجاد کند.

حضور استراماچونی در استقلال به نیم فصل هم نرسید و بعد از جدایی وی، آبی پوشان ۳ هفته بدون سرمربی بازی کردند و فرهاد مجیدی برای دومین بار جانشین یک مربی در استقلال شد.

استراماچونی علیرغم حضور کوتاه مدت در استقلال تبدیل به محبوب ترین مربی تاریخ این باشگاه شد

مجیدی بعد از پذیرفتن شکست در فینال جام حذفی حاضر به همراهی تیمش در لیگ قهرمانان آسیا نشد تا مجید نامجو مطلق دستیار وی این مسئولیت را بر عهده بگیرد.

آبی‌ها فصل بیستم از لیگ برتر را با محمود فکری آغاز کردند و افزایش هجمه و انتقاد بر عملکرد وی باعث شد عمر مربیگری‌اش در استقلال به نیم فصل هم نرسد تا فرهاد مجیدی برای سومین بار جانشین یک مربی در استقلال شود.

جدایی ستاره ها عادتی دیرینه در استقلال
بی ثباتی در استقلال تنها به مدیر و مربی خلاصه نمی‌شود و همه ساله در فصل‌های نقل و انتقالات شاهد رفت و آمدهای زیادی در این تیم بودیم که این نیز مزیدی بر علت بوده است. رفت و آمد بازیکنان و جدایی ستاره‌ها در این تیم به حدی زیاد هست که شمارش کامل آن مقدور نباشد. اما به صورت خلاصه و نمونه می‌توان به بازیکنان بزرگی مثل رحمتی، امید ابراهیمی، امید نورافکن، سجاد شهباززاده، سرور جباروف، مامه تیام، سید مجید حسینی، الهیار صیادمنش، رابسون جانواریو، علی کریمی، روزبه چشمی، پژمان منتظری و… اشاره کرد.

مرور این مقطع تاریخی در استقلال که کم افتخار ترین دوران این تیم در تاریخ است نشان می‌دهد بی ثباتی و رفت و آمد فراوان در مدیریت، نیمکت و بازیکنان درون زمین که استقلال را بیشتر به محله برو بیا تبدیل کرده، از اصلی ترین عوامل ناکامی‌های آبی پوشان در دهه ۹۰ است. اتفاقی که حداقل آن را در بحث بازیکنان در این فصل هم شاهد هستیم و ممکن است دامنه آن به کادر فنی و تیم مدیریتی نیز سرایت کند.

مدیران استقلال از ابتدای دهه ۹۰ تاکنون؛ ردیف مدیر شروع به کار خاتمه کار ۱ علی فتح الله زاده خرداد ۸۹ اردیبهشت ۹۳ ۲ بهرام افشارزاده اردیبهشت ۹۳ مرداد ۹۵ ۳ رضا حسنی خو مرداد ۹۵ مرداد ۹۵ ۴ سید رضا افتخاری مرداد ۹۵ تیر ۹۷ ۵ امیر حسین فتحی تیر ۹۷ آذر ۹۸ ۶ اسماعیل خلیل زاده آذر ۹۸ اسفند ۹۸ ۷ علی فتح الله زاده اسفند ۹۸ اسفند ۹۸ ۸ احمد سعادتمند فروردین ۹۹ مهر ۹۹ ۹ احمد مددی مهر ۹۹ تاکنون

مربیان استقلال از ابتدای دهه ۹۰ تاکنون ردیف مربی شروع به کار خاتمه کار ۱ امیر قلعه نویی خرداد ۹۱ اردیبهشت ۹۴ ۲ پرویز مظلومی خرداد ۹۴ خرداد ۹۵ ۳ علیرضا منصوریان خرداد ۹۵ شهریور ۹۶ ۴ مک درموت (موقت) شهریور ۹۶ مهر ۹۶ ۵ وینفرد شفر مهر ۹۶ اردیبهشت ۹۸ ۶ فرهاد مجیدی اردیبهشت ۹۸ خرداد ۹۸ ۷ آندره استراماچونی خرداد ۹۸ آذر ۹۸ ۸ فرهاد مجیدی آدر ۹۸ شهریور ۹۹ ۹ مجید نامجو مطلق شهریور ۹۹ مهر ۹۹ ۱۰ محمود فکری مهر ۹۹ اسفند ۹۹ ۱۱ فرهاد مجیدی اسفند ۹۹ تاکنون

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: تیم فوتبال استقلال تهران فوتبال لیگ برتر فوتبال ایران علی فتح الله زاده احمد سعادتمند فرهاد مجیدی هیات مدیره عمر مدیریت بر عهده آبی پوشان رفت و آمد جام حذفی مدیر بعد مرداد ۹۵ بی ثباتی لیگ برتر آبی ها مهر ۹۹ دهه ۹۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۲۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمید مطهری: گل‌محمدی فنی‌ترین مربی است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ حمید مطهری در نشست خبری قبل از بازی با استقلال تهران، اظهار داشت: ما به حمایت هواداران نیاز داریم. طرفداران‌ و تیم همه باید یکدل و همدل باشیم و نشان بدهیم روی سکو و داخل زمین به معنای واقعی یک تیم هستیم. استقلال تیم قابل احترامی است. اگر بتوانیم حمایت و احساسات را با کیفیت فنی ترکیب کنیم، تیم فوق العاده‌ای خواهیم بود. از آقای زنوزی تشکر می‌کنم. این تیم را همه جوره حمایت می‌کنند. همه به صورت یک تیم و همدل مثل سربازهای جنگجو برای تراکتور می‌جنگیم. امیدوارم فردا یک روز خیلی خوب برایمان باشد و هواداران را با دل شاد راهی خانه‌هایشان کنیم.

وی در خصوص برنامه‌های تراکتور برای بازی فردا، گفت: پنجمین روز است که به تبریز آمده‌ام. قبل از بازی با ذوب آهن حداکثر تلاش را انجام دادیم تا تیم از نظر روحی و ذهنی به شرایط خوب بازگردد. باتوجه به نتایج هفته‌های اخیر، تراکتور از نظر روحی شرایط خوبی نداشت که با مدنظر قراردادن محدودیت زمانی از نظر تعداد جلسات تمرینی، سعی کردیم تیم را از نظر فنی و ذهنی آماده یک بازی بزرگ کنیم.

مطهری با تأکید بر اینکه تراکتور تیم با اصالت و بزرگی است، عنوان کرد: استقلال تیم با انگیزه‌ای بوده و در صدر جدول برای کسب عنوان قهرمانی تلاش می‌کند؛ اما نباید فراموش کنیم، ما هم همواره تیم خیلی بزرگی هستیم.

مربی تراکتور در خصوص حساسیت بازی با استقلال و مسئولیتی که بر عهده گرفته است، بیان کرد: من در کنفرانس خبری قبلی هم گفتم. صادقانه آمده‌ام کار کنم و دنبال پست و مقام نیستم. وضعیت سختی بود، شاید خیلی‌ها در آن شرایط قبول مسئولیت نمی‌کردند. از بازیکنان و مدیران تیم‌هایی قبلاً کار کرده‌ام بپرسید. همواره در نهایت تعهد کار را جلو برده‌ام. در حال حاضر مسئولیت فنی تیم را عهده‌دار هستم و کار کردن در تراکتور برایم افتخار است. به عنوان کادر حرفه‌ای کار خودمان را پیش می‌بریم. همیشه به هواداران احترام می‌گذاریم. بازی قبلی در رختکن گفتم شما بجنگید و تلاش کنید، هوادار هم پشت‌تان می‌آیند؛ البته اصلاً نمی‌دانستم آن صحبت‌هایم ضبط می‌شود. ما باید ارتباط خوبی با هواداران داشته و به معنی واقعی یک تیم باشیم تا در نهایت تراکتور نتیجه بگیرد.

مطهری در پاسخ به این سوال که با تفکر خودتان پیش می‌روید یا نکات فنی از سوی آقای گل‌محمدی به شما منتقل می‌شود؟ بیان کرد: آقای گل‌محمدی عزیز بنده، مربی بزرگ و فنی‌ترین مربی است. من همیشه هر جا بودم با ایشان ارتباط داشتم و اکنون نیز در ارتباط هستیم، ولی الان مسئولیت فنی تیم با من است.

وی درباره ضعف تراکتور روی ضربات ایستگاهی، گفت: نهایت تلاش را انجام می‌دهیم تا از این ناحیه ضربه نخوریم؛ البته کمی موضوع زمان‌بر است. استقلال روی ضربات ایستگاهی تیم خوبی بوده و در جلسه فنی و تمرینات تلاش می‌کنیم تا از این نقطه، آسیب نخوریم. همه تیم‌ها نقاط ضعف و قوت دارند و سعی می‌کنیم نقاط ضعف را به حداقل رسانده و نقاط قوت را تقویت کنیم.

مربی تراکتور در خصوص محرومان و مصدومان تراکتور برای دیدار با استقلال، توضیح داد: بعد از بازی با ذوب آهن ریکاوری خوبی داشتیم و توانستیم انرژی بازیکنان را بازسازی کنیم. مصدومیت یکی از بازیکنان 50 – 50 بوده و وضعیت او عصر امروز مشخص می‌شود.

وی در خصوص نقش دیدار تراکتور و استقلال در تعیین قهرمان امسال، بیان کرد: تراکتور تیم بزرگی بوده و برای حیثیت و آبروی خودمان می‌جنگیم و نگاهی به جدول نداریم. ملوان پشت سرمان در جدول قرار دارد و با تمام انرژی می‌خواهیم در این بازی برای کسب پیروزی تلاش کنیم.

مطهری در رابطه با نبود برخی بازیکنان استقلال در مصاف با تراکتور، بیان کرد: برخی از این بازیکنان در هفته‌های گذشته هم نبودند. این نفرات همچون آقای سید حسینی، بازیکنان بزرگ و قابل احترامی هستند. ما آنان را آنالیز کرده‌ایم و تمرکزمان روی تیم خودمان است. استقلال نفرات جایگزین خوبی دارد و سعی می‌کنیم بهترین نمایش تراکتور را داشته باشیم.

وی در رابطه با نتایج تراکتور مقابل تیم‌های مدعی و همچنین سبک بازی استقلال، گفت: من روزی که آمدم از آقای خمز و کادرشان تشکر کردم. با گذشته کاری نداریم و رو به جلو نگاه می‌کنیم. سبک‌های مختلفی در فوتبال وجود دارد و من به عنوان مربی به تمامی سبک‌ها احترام می‌گذارم. فوتبال تخریبی و دفاعی یک نوع سبک بازی بوده و به من مربوط نیست. استقلال تیم قابل احترام بوده و سعی می‌کنیم بهترین نتیجه را کسب کنیم تا دل هواداران را شاد کنیم.

مطهری در خصوص سبک بازی تراکتور و صحبت‌های سرمربی ذوب‌آهن مبنی بر رو آوردن تراکتور به بازی مستقیم، گفت: مالکیت توپ ما مقابل ذوب‌آهن خیلی بیشتر از حریف بود و فوتبال کلاسیک ارایه دادیم. برخی روزها برد برای تیم حیاتی است و مجبور می‌شویم از فلسفه‌مان دور شده و به دنبال آیتم‌های دیگر باشیم. ما در بازی با ذوب‌آهن به اجبار از این سبک استفاده کردیم و جواب داد. با تغییر مربی، تغییر سبک رخ می‌دهد و در دیدار با ذوب‌آهن می‌خواستیم تیم غیرقابل پیش‌بینی باشیم و نتیجه داد و توانستیم برنده شویم.

وی در رابطه با اولویتش از نظر فنی و سورپرایزهایش برای بازی فردا، بیان کرد: تا فردا صبر کنید. امیدوارم بهترین اتفاقات رخ دهد. همواره از سوالات فنی استقبال می‌کنم و بعد از بازی در خصوص موضوعات فنی پاسخ خواهم داد.

وی در رابطه با میزان آمادگی حسین ‌پورحمیدی برای بازی فردا، گفت: میزان آمادگی پورحمیدی در بازی با ذوب‌آهن مشخص بود. او دروازه‌بان بزرگی است و در تیم ملی هم حضور داشت. او با عملکردش این موضوع را اثبات کرد. دوست دارم هواداران تیم را حمایت کرده و یکدل باشیم. اینکه هواداران روی سکو با تیم همدل باشند، خیلی مهم بوده و برای شادی آنان تمام تلاش‌مان را به‌کار می‌گیریم. بازیکنان از هواداران انرژی می‌گیرند؛ چرا که تیم متعلق به آنان بوده و سعی می‌کنیم پیروز شده و آن را به هواداران تقدیم کنیم. ما به عنوان افراد حرفه‌ای تلاش می‌کنیم کارمان را انجام داده و هواداران را خوشحال کنیم.

مطهری در خصوص نوع قراردادش با تراکتور، گفت: من به عنوان مسئول فنی تیم مسئولیت پذیرفته‌ام. خیلی از عناوین همچون سرمربی و مربی، مهم نیست. شما من را نفر آخر تیم بدانید. من برای کمک به تراکتور آمده‌ام. نمی‌دانم دنبال چه موضوعی هستید. اینکه سرمربی می‌آید یا نه، از مدیریت باشگاه بپرسید. من یک خدمتگزار در تراکتور هستم و نهایت تلاش را انجام می‌دهم؛ فرقی ندارد نفر اول باشم یا صدم.

258 258

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901398

دیگر خبرها

  • حمید مطهری: گل‌محمدی فنی‌ترین مربی است
  • تراکتور به دنبال پایان ناکامی برابر استقلال
  • تراکتور به دنبال پایان ناکامی برابر استقلال/ ۳ شکست متوالی سرخ‌ها
  • دوره آموزشی مدیریت مصرف آب ویژه دانش‌آموزان در سنندج برگزار شد
  • دستگیری عوامل نزاع در پارک «گوللر باغی»
  • آمادگی داریم برای رفع مشکلات اصفهان کنار مدیریت استان بایستیم
  • ۷ نفر عوامل نزاع در پارک گوللر باغی ارومیه دستگیر شدند
  • دستگیری عوامل نزاع و درگیری در پارک گوللر باغی ارومیه
  • مربی اسبق استقلال عزادار شد
  • مارتین آنسلمی در مسیر موفقیت؛ بیلسای بعدی آرژانتین کیست؟