Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@15:23:27 GMT

شهرسازی سالم با پس‌گیری فضاهای شهری محقق می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۸۳۱۲۸

شهرسازی سالم با پس‌گیری فضاهای شهری محقق می‌شود

عضو هیئت علمی گروه شهرسازی دانشگاه تربیت مدرس گفت: معنا و مفهوم فضای شهری برای توده مردم و بسیاری از شهرسازان هنوز به خوبی روشن نشده است متأسفانه شهرها در سیطره خودروها قرار دارد، و آنها مهمان‌های ناخوانده‌ای هستند که وقت آن رسیده است که سیطره آنها بر فضاهای شهری کم شود.

سید مهدی خاتمی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: رویکرد شهرسازی اجتماعی بر این تاکید دارد که حتی اگر کالبد ساخته شود، اما روابط اجتماعی به درستی دیده نشود، همان فضا به فضایی بی روح تبدیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برخی فضاهای شهری کالبد ارزشمندی نیز ندارند، اما هیجان و شور در بین شهروندان حاضر در همین فضا وجود دارد، اصل در فضا روابط اجتماعی و نشاطی است که دیده می‌شود البته توجه به کالبد در کنار ایجاد روابط اجتماعی در فضاهای شهری منافاتی با یکدیگر ندارد، اما بهتر این است که هر دو شاخص در کنار هم مورد توجه قرار بگیرد.

این کارشناس گفت: با ایجاد یک کالبد مناسب و بی توجهی به خواست‌ها و نیازهای مردم در آن محیط، طرح با شکست مواجه می‌شود یکی از مهم‌ترین پارامترها در شهرسازی اجتماعی، مشارکت مردم است، اگر بهترین فضا فراهم باشد، اما مردم آن را نخواهند و از آن استقبال نکنند، دیگر شوری از حضور مردم در آن فضا نیست.

وی خاطرنشان کرد: یکی از فلسفه‌های شهرسازی اجتماعی این است که در مراحل مختلف طراحی شهری تا می‌توان باید نظر و مشارکت مردم را مدنظر قرار داد و بسیار مهم است که بحث‌های مرتبط با شهرسازی و روابط شهری دیگر از بالا به پایین نباشد.

خاتمی با اشاره به باز پس گیری فضاهای شهری و اهمیت تحقق شهرسازی سالم تصریح کرد: معنا و مفهوم فضای شهری برای توده مردم و بسیاری از شهرسازان هنوز به خوبی روشن نشده است متأسفانه شهرها در سیطره خودروها قرار دارد، و آنها مهمان‌های ناخوانده‌ای هستند که وقت آن رسیده است که سیطره آنها بر فضاهای شهری کم شود.

وی اظهار کرد: این روند در بسیاری از نقاط دنیا شروع شده است به این فرآیند بازپس‌گیری (Reclaiming) می‌گویند و این بدین معنا است که فضاهایی را که خودرو از مردم گرفته است را به نفع توده مردم و استفاده انسانی باز پس بگیریم.

این کارشناس حوزه شهرسازی افزود: در شهر فضاهای زیادی برای حضور خودرو مثل میدان و تقاطع وجود دارد و به آن بسیار اهمیت زیادی داده می‌شود در حالی که شهر فضاهای کمی برای حضور شهروندان دارد. همین فضاهای شهری نیز به صورت پارک شهری است که باز هم افراد به صورت منفرد در آن حضور پیدا می‌کنند، البته وجود چنین فضاهایی در شهر لازم است، اما فضاهای شهری یا پاتوق‌هایی که مشوق روابط اجتماعی باشند در شهرهای ما بسیار کم است.

کد خبر 521312

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهر شهروند مشارکت شهروندان شهرسازی اجتماعی شهر سازی مشارکت اجتماعي شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق روابط اجتماعی فضاهای شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۳۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای‌های شهر و روستا در استان قم از سالم ترین ها در کشور هستند

به گزارش خبرنگار مهر، احمد امیرآبادی فراهانی ظهر شنبه در همایش روز شوراها که در شهرداری قم برگزار شد با بیان اینکه موضوع شورا از جمله موارد مورد تاکید دین است گفت: یکی از نهادهایی که اراده مردم در آن نقش اصلی دارد شورای های اسلامی شهر و روستا است که سبب خیر برای کشور است.

نماینده قم در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در برهه هایی برخی دولت ها همکاری لازم را با شوراها در پیشبرد اهداف و ماموریت های آن نداشتند که ضرورت دارد توجه لازم به شوراهای اسلامی شهر و روستا صورت گیرد.

امیرآبادی گفت: برخی تخلفات سبب شده تا نگاه مردم به نهاد شورا تغییر کند، هر چند که در هر دوره شاهد قدرتمندتر شدن شوراها هستیم.

وی تصریح کرد: شوراهای شهر و روستا در استان قم از سالم ترین ها در سطح کشور هستند این امر افتخاری برای استان و مسوولان است.

نماینده قم در خانه ملت بیان کرد: در طی سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی تلاش های زیادی در مسیر عمران و آبادی کشور صورت گرفت که این خدمات باید برای مردم تبیین شود.

کد خبر 6090204

دیگر خبرها

  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • شورای‌های شهر و روستا در استان قم از سالم ترین ها در کشور هستند
  • جلوگیری از تخلفات ساختمانی نیازمند هم افزایی دستگاه‌های مسئول است
  • تقدیر از برگزیدگان سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌ءهای سلامت اجتماعی است
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟
  • جهش تولید با رشد استعداد کارگران محقق می‌شود
  • هوای هیچ شهری امروز آلوده نیست / شاخص کیفی ۲۲ شهر سالم و پاک ثبت شد
  • وزیر راه و شهرسازی وارد تبریز شد
  • دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند