Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@18:30:32 GMT

بهره‌ای که باید هورامی‌ها از ثبت جهانی شدن ببرند

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۸۴۶۲۱

بهره‌ای که باید هورامی‌ها از ثبت جهانی شدن ببرند

ایسنا/کرمانشاه پنجم مرداد سال ۱۴۰۰ روزی فراموش ناشدنی برای مردمان مهربان و خونگرم هورامی بود، روزی که منظر فرهنگی تاریخی اورامانات پس از پنج سال تلاش به ثبت جهانی رسید.

منطقه‌ای ۴۰۹ هکتاری که شامل دو بخش استان کردستان و کرمانشاه است که در استان کرمانشاه چهار شهرستان روانسر، جوانرود، پاوه و ثلاث باباجانی را در بر می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند از چندسال پیش بهشتِ زمینیِ اورامانات به واسطه جاذبه های خدادادی زیبایش، روستاهای بی نظیر چسبیده به دامنه کوه ها، قله های پربرف، جنگل های انبوه، دره های سرسبز، خانه های سنگی و پلکانی و از همه مهمتر مردمانی مهربان و میهمان نواز با فرهنگی اصیل به یکی از قطب های گردشگری استان کرمانشاه تبدیل شده، اما اکنون که به ثبت جهانی رسیده، انتظار می رود تحولات مثبت بسیاری برای این منطقه و مردمانش در راه باشد و اشتغال و رونق کسب و کار را در این منطقه به بار آورد.

مسئولان پس از ثبت جهانی شدن اورامانات برنامه ریزی هایشان را شروع کرده اند تا سرنوشت بیستونی که جهانی شد و مردمش چندان از این اتفاق بزرگ نفعی نبردند، این بار در انتظار اورامانات نباشد.

حتی در روزهای اخیر هم استاندار کرمانشاه در کارگروه اشتغال استان ثبت جهانی شدن اورامانات را یک فرصت برای توسعه منطقه خواند و گفت: "مردم اورامانات به حق انتظار دارند رویداد ثبت جهانی در زندگی و معیشت آن‌ها تاثیر مثبتی داشته باشد و این وظیفه میراث فرهنگی و گردشگری است که با کمک افراد صاحب دانش و ایده و دیگر مجموعه‌ها یک پیوست اشتغال مناسب برای عرصه منظر فرهنگی اورامانات تهیه کند".

و حالا مدیرکل میراث فرهنگی استان خبر از آن می دهد که بدنبال تدوین یک پیوست اشتغال برای اورامانات ثبت جهانی شده هستند.

جبار گوهری در گفت و گو با ایسنا، در این رابطه گفت: پس از دستور استاندار کرمانشاه برنامه انتخاب یک مشاور به منظور تهیه پیوست اشتغال برای اورامانات را در دستور کار قرار داده ایم.

وی خاطرنشان کرد: در این برنامه به دنبال این هستیم که ثبت جهانی شدن اورامانات چه تاثیرات مفیدی می تواند روی رفاه، معیشت و اشتغال مردم این منطقه داشته باشد و چه راهکارهایی برای اجرایی شدن آن وجود دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه یادآورشد: نیازمند یک تیم مشاوره‌ای خبره و کارآمد و پای کار هستیم که روی این مسئله بررسی های لازم را انجام داده و به همراه راهکار به ما ارائه دهند.

وی با تاکید بر اینکه ثبت جهانی شدن باید زمینه ساز توسعه منطقه اورامانات باشد، گفت: باتوجه به ظرفیت های زیادی که در بخش گردشگری طبیعی، تاریخی، فرهنگی، صنایع دستی و... در اورامانات وجود دارد، روی این ظرفیت ها برای تحول در منطقه تمرکز خواهیم کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری كرمانشاه ثبت جهانی ثبت جهانی شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۴۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو پروژه بزرگ آبرسانی در بیدهند و کرمجگان به بهره‌برداری می‌رسند

سرهنگ علیرضا ایراندوست در نشست خبری اطلاع‌رسانی برنامه‌های هفته جهاد سازندگی، اظهار داشت: از ۱۵ تا ۲۱ اردیبهشت به عنوان هفته بسیج سازندگی نام‌گذاری شده است و در این هفته اقدامات صورت گرفته توسط جهادگران معرفی و رونمایی می‌شود.

وی افزود: پروژه بزرگ آبرسانی استان قم که از طریق قرارگاه امام حسن (ع) اجرا شده بود و ما نیز معین اجرایی آن در قم بودیم در ۱۸ اردیبهشت در روستای بیدهند و کرمجگان افتتاح می‌شود، همچنین در این روز پروژه دو کاربری سالن ورزشی و حسینیه روستای ویریج که با مشارکت مردم ساخته شده، راه‌اندازی می‌شود.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان قم، بیان کرد: در زمینه اقتصاد مقاومتی و اشتغال آفرینی، خط تولیدی در شرکت آتا الکترونیک تابش با کمک وام‌های تبصره ۱۸ راه‌اندازی می‌شود. این خط تولید برای ۱۵ نفر به صورت مستقیم و ۱۵ نفر غیر مستقیم اشتغال آفرینی دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • کمک ۸۴ میلیون دلاری بانک جهانی به افغانستان
  • تعطیلی دو روزه، بهره‌وری نیروی کار را افزایش می‌دهد/ثبت ۲۸ هزار فرصت شغلی در سامانه ملی
  • از دریافتی یک میلیونی تا مشکل اشتغال ملی‌پوش پارادوومیدانی خوزستانی
  • منطقه جهانی اورامان میزبان آیین سنتی کومسای می‌شود
  • دو پروژه بزرگ آبرسانی در بیدهند و کرمجگان به بهره‌برداری می‌رسند
  • اشتغال فارغ التحصیلان، افزایش بهره‌وری و جهش تولید
  • مراسم کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • مراسم آیینی سنتی کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • بهره‌مندی ۷۰۰هزار کردستانی از خدمات وزارت کار
  • تحقق کامل تعهد اشتغال استان کرمانشاه