Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت درباره برنامه‌های وزارت بهداشت برای توسعه طب سنتی ایرانی در دولت سیزدهم اظهار کرد: موردی که وزارت بهداشت برای برنامه طب سنتی در دولت سیزدهم قرار داده است، توسعه منطقی و روشمند طب سنتی ایرانی و استفاده از این ظرفیت در نظام سلامت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: این رویکرد بر اساس سیاست‌های سازمان جهانی بهداشت برنامه ریزی می‌شود. این سازمان اعضای خودش را به استفاده از ظرفیت‌های طب سنتی به صورت ادغامی در کنار طب رایج در نظام سلامت تشویق می‌کند.

حسینی یکتا ادامه داد: مواردی مانند سند ملی گیاهان دارویی، طب سنتی و بند ۱۲ سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه طب سنتی ایرانی؛ بر اساس اسناد سیاست‌های فعلی وزارت بهداشت تدوین و برنامه ریزی می‌شود تا بتوانیم بهترین استفاده را به صورت عینی و کاربردی داشته باشیم.

او بیان کرد: برنامه ششم توسعه وزارت بهداشت را در ماده ۷۴ به ادغام خدمات طب سنتی ایرانی در نظام سلامت و توسعه آموزشی، پژوهشی و درمانی در این حوزه موظف کرده است؛ منظور از واژه ادغام تمامی شئونات نظام سلامت است. با این رویکرد ما برنامه‌هایی برای ادغام خدمات طب سنتی در سطح یک نظام سلامت یعنی در خانه‌های بهداشت با آموزش اصلاح سبک زندگی و همچنین ارائه خدمات طب سنتی به عنوان یک طب در کنار طب رایج در دست اجرا داریم؛ تا بتواند به ارتقا سطح سلامت در سطوح دوم و سوم ارائه خدمات کمک کند.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: موضوع‌های مرتبط با آموزش باید به صورت جدی پیگیری شود تا بتوانیم خدماتی که عموم جامعه مطالبه دارند و خواهان دریافت آن هستند را ساماندهی کنیم. تنظیم و تدوین برخی رشته‌ها باید بتواند نیرو‌های مورد تایید وزارت بهداشت را تربیت و دانشکده‌های طب سنتی را در دل دانشگاه‌های علوم پزشکی تقویت کند. برای ادغام موثر و کارآمد در حوزه پژوهش لازم است تا نگاه ویژه‌ای به حوزه پژوهش در طب سنتی داشته باشیم.

ایران، جایگاه پنجم دنیا در تولید علم حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی

حسینی یکتا افزود: ایران در تولید علم در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی در جایگاه پنجم جهان قرار دارد. اگر با یک دیدگاه حمایتی ویژه در حوزه پژوهش نگاه کنیم می‌توانیم این روند و مقالات سرعت بیشتری پیدا کنند.

او ادامه داد: اولین قدم ما تقویت جریان علمی و آکادمیک حوزه طب سنتی ایران با تدوین و تصویب رشته‌های مرتبط و دانشکده‌هاست. در قدم‌های بعدی وقتی نیرو‌های مورد تایید وزارت بهداشت را در دسترس عموم جامعه داشته باشیم، مردم می‌توانند به سهولت از این خدمات مورد تایید وزارت بهداشت استفاده کنند. با این روند افرادی که با نام‌های مختلف در این زمینه فعالیت می‌کنند، ساماندهی می‌شوند.

حسینی یکتا گفت: باید در بحران و همه گیری کرونا از ظرفیت‌های طب سنتی ایرانی به صورت منطقی برای درمان این بیماری کمک بگیریم. برای مثال ابلاغ شیوه نامه‌های طب ایرانی در مقابله با کرونا که مورد تایید کمیته علمی کشوری قرار گرفته است، می‌تواند یکی از نمو‌نه‌های استفاده منطقی و علمی از طب سنتی ایرانی در کمک به درمان بیماران مبتلا به کرونا باشد.

او تصریح کرد: در واقع این شیوه نامه ها بر اساس منابع طب ایرانی مستند به مقالات روز و کارآزمایی‌های بالینی انجام و تدوین شده است که رویکرد آن اصلاح سبک زندگی، استفاده از گیاهان دارویی و دستورات تغذیه‌ای برای کمک به بیماران مبتلا به کروناست.

درحال تکمیل...

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: طب سنتی ویروس کرونا طب سنتی ایرانی گیاهان دارویی وزارت بهداشت حوزه طب سنتی طب سنتی نظام سلامت مورد تایید حسینی یکتا طب ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۵۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند

عباس مسجدی در جلسه شورای معاونین سازمان که با حضور دکتر سیدرضا مظهری رییس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، گفت: امکان دسترسی برخط به پرونده‌های بیمارستانی افرادی که برای تعیین خسارت به مراکز پزشکی قانونی مراجعه می‌کنند یکی از درخواست‌های جدی سازمان در سال‌های گذشته بود که خوشبختانه با همکاری مناسب وزارت بهداشت به تازگی امکان تبادل الکترونیک پرونده‌های بیماران محقق شده است.

وی افزود: درخواست پرونده‌های بیمارستانی از برخی مراجعین پزشکی قانونی که برای اعلام نظر کارشناسی نیاز به تکمیل پرونده دارند وقت زیادی از مردم تلف می‌کند، اما خوشبختانه با فراهم شدن امکان تبادل الکترونیک این پرونده ها، ضمن عدم نیاز به مراجعه حضوری مراجعین به مراکز درمانی برای دریافت تصاویر پرونده‌های بالینی، از اطاله دادرسی جلوگیری و سرعت در اظهار نظر کارشناسی افزایش می‌یابد.

دکتر مسجدی با اظهار امیدواری در خصوص ادامه دار بودن اجرای این طرح، خاطرنشان کرد: فراهم شدن این امکان برای کارشناسان سازمان در راستای پاسخدهی سریع­تر به مراجعین و تسهیل ارائه خدمت به آنان بسیار مهم است و مراجعین سازمان نیز که عمدتا افراد متألم و آسیب دیده هستند، از آن منتفع خواهند شد لذا امیدواریم زین پس همکاری‌های بین وزارت بهداشت و سازمان پزشکی قانونی کشور برای خدمت رسانی هرچه بهتر به مردم تداوم داشته باشد.

پیگیری‌های پزشکی قانونی برای تسهیل امور مراجعین قابل تقدیر است

در ادامه این جلسه دکتر سید رضا مظهری رییس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پیگیری و مطالبه پزشکی قانونی برای راه اندازی و فعال شدن سامانه دسترسی به پرونده‌های بیمارستانی مراجعین به منظور تسهیل امور مردم قابل تقدیر و قدردانی است.

وی افزود: موضوع تبادل اسناد بین وزارت بهداشت و سازمان پزشکی قانونی یکی از اهداف برنامه رگلاتور-اپراتور وزارت بهداشت در قالب برنامه پنج ساله هفتم است که به صورت پروژه‌ای مشترک با پزشکی قانونی اجرا خواهد شد.

دکتر مظهری اظهار داشت: در حال حاضر تمام زیر ساخت‌های لازم برای برقراری این تبادل فراهم شده است و پیش بینی می‌شود تا پایان ماه جاری (اردیبهشت ۱۴۰۳) امکان این دسترسی در مراکز پزشکی قانونی سراسر کشور فراهم شود.

به گفته رییس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در قالب این اقدام و از طریق این سامانه کارشناسان پزشکی قانونی که در خصوص میزان و نوع خسارت و آسیب‌های وارد شده به مراجعین اظهار نظر کارشناسی می‌کنند، می‌توانند به جزئیات پرونده‌های بیمارستانی و مراحل درمان او دسترسی داشته باشند و به این واسطه، پاسخدهی در زمان سریع تری به مردم صورت گیرد.

گفتنی است در این جلسه معاونین و جمعی از مدیران کل سازمان پزشکی قانونی کشور و دکتر حسن واعظی رییس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز حضور داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده شغل پرستاران
  • ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده شغل پرستاران تخصیص یافت
  • اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده پرستاران
  • دبیر کارگروه سلامت مدارس منصوب شد
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • جلوگیری از توزیع مواد غذایی فاسد در مهریز
  • وزارت بهداشت و درمان در اصلاح فرهنگ فرزندآوری یاری‌رسان‌ باشد
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می شوند
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می‌شوند