Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، تا نامی از آلودگی هوای تهران به میان می‌آید، تصورها به سمت آلودگی در فصل زمستان می‌رود و کمتر به موضوع آلودگی در تابستان پرداخته می‌شود که شاید یکی از دلایل آن پدیده وارونگی هوا به دنبال ورود به فصل سرد باشد. در این گزارش نگاهی داریم به کیفیت هوای تهران در ماه‌های تابستانی که پشت سر گذاشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماه آغازین تابستان با افزایش غلظت آلاینده‌ها با زمزمه‌های احتمال ورود به شرایط ناسالم آغاز شد اما به تدریج و با افزایش وزش باد و تا اواسط ماه هوای تهران شرایط  به نسبت سالمی را از نظر غلظت آلاینده‌ها تجربه کرد تا اینکه در 13 تیر با افزایش غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون، کیفیت هوای تهران به شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس جامعه رسید که برای بیماران  قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان نامناسب بود. اگر از چند روز هوای سالم در این میان بگذریم تا روز بیستم تیر ازن  راه نفس تهران را بسته بود. این آلایندگی به جایی رسید که در برای نخستین بار در سال جاری در بیستم تیر یک روز با کیفیت هوای ناسالم برای همه گروه‌های جامعه به ثبت رسید.

افزایش غلظت آلاینده ازن با افزایش گرمای هوا شرایط تهران در تیر را نامناسب کرد و این شرایط فارغ از چند روز هوای سالمی که داشتیم، تا انتهای ماه ادامه داشت و اندک باران مرداد کمی اجازه تنفس به اهالی این شهر داد. تا نیمه ماه دوم تابستان پایتخت تهران کمی نفس کشید و بعد از آن ازن مجدد نفس‌های تهران را به شماره انداخت. نوسان میان پاکی هوا و شرایط نامطلوب ادامه داشت تا اینکه تهران آخرین ماه تابستان را با افزایش ازن آغاز کرد تا سی‌اُمین روز با کیفیت هوای ناسالم در تهران ثبت شود.

مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در این باره گفت: گاز ازن (O۳)، اصلی‌ترین آلاینده فصول گرم سال در شهر تهران است. مسئول اصلی تشکیل ازن، دو آلاینده‌اکسیدهای نیتروژن (NOX) و ترکیبات آلی فرار (VOCs) است و علاوه بر آنها، گازهای CH۴ و CO نیز می‌توانند در تشکیل ازن در مقیاس بزرگ، نقش داشته باشند.

بر اساس آنچه حسین شهیدزاده گفته، موتورهای احتراق داخلی، منبع اصلی انتشار NOx هستند. منوکسید نیتروژن (NO) و دی‌اکسید نیتروژن (NO2) آلاینده‌های ناشی از احتراق سوخت در وسایل نقلیه موتوری، نیروگاه‌های زغال سنگ، نفت و گاز، بویلرهای صنعتی و سوزاندن زباله هستند. منبع تولیدVOCs نیز گازهای خروجی خودرو، نشت سوخت در ایستگاه‌های سوخت‌رسانی، رنگ‌ها، فعالیت‌های صنعتی، حلّال‌ها و … هستند و البته به طور طبیعی، انتشار بیولوژیکی از درختان نیز باعث تولید این هیدروکربن‌ها می‌شود. بخشی از این ترکیبات سرطان‌زا هستند، برخی باعث التهاب مخاط و غشاء مخاطی شده و بعضی نیز ممکن است خستگی و کاهش تمرکز ایجاد کنند.

شهیدزاده درباره روند انتشار ازن اعلام کرد: آلاینده ازن به صورت مستقیم در هوا منتشر نمی‌شود، بلکه توسط واکنش‌های شیمیایی بین اکسیدهای نیتروژن و ترکیبات آلی فرّار در حضور نور خورشید ایجاد می‌شود و به همین علت، میزان ازن در ماه‌های گرم سال و در وسط روز، بیش از سایر مواقع است. پتانسیل اکسیدکنندگی بالای ازن، مشکلات جدی تنفسی، درد سینه، سوزش گلو و چشم، حملات آسمی، برونشیت، آمفیزم، سردرد و … را در پی دارد. علاوه بر افراد فعال در فضای باز، کودکان بیشتر از سایر افراد در معرض مخاطرات این آلاینده قرار دارند، زیرا ریه‌های اطفال هنوز در حال رشد و تکامل بوده و فعالیت آن‌ها در خارج از منزل، درزمانی که سطح ازن بالاست، معمولاً زیاد است.

مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران درباره ارزیابی روند ازن در سال جاری گفت: هوای تهران از منظر آلاینده ازن در سال جاری (تا ۱۰ شهریور)، ۹ روز در وضعیت پاک، ۱۳۳ روز در وضعیت قابل قبول، ۲۲ روز در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس و یک روز نیز در وضعیت ناسالم برای عموم افراد جامعه قرار داشته است.

انتهای پیام/

پرستو خلعتبری کد خبر: 1110708 برچسب‌ها آلودگی هوا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آلودگی هوا کیفیت هوای تهران غلظت آلاینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۷۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز آلودگی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست اصفهان، شاخص میانگین کیفی هوای این کلانشهر سومین روز از اردیبهشت با ۸۳ AQI در وضعیت قابل قبول است.
همچنین شاخص کیفی هوا براساس سامانه‌های برخط ۲۴ ایستگاه در منطقه پروین با ۱۵۶ و زینبیه ۱۶۲ AQI در وضعیت ناسالم برای عموم در حالیکه در منطقه میرزا طاهر با ۲۹ وشهر مبارکه با ۳۸ AQI در وضعیت پاک است.
همچنین شاخص کیفی هوا در مناطق شهر سگزی با ۱۰۸، زرین شهر با ۱۴۶، دانشگاه صنعتی اصفهان با ۱۲۶ AQI ناسالم برای گروه‌های حساس است.
کیفیت هوای همچنین در مناطقی از شهر اصفهان از جمله ۲۵ آبان با ۷۴ ف احمدآباد ۸۲، انقلاب ۶۴، پارک زمزم ۹۷، خرازی ۵۸، رهنان ۷۷، سپاهان شهر ۶۰، ولدان ۸۸، کردآباد ۶۶، کاوه ۱۰۰، قهجاورستان ۸۱ و فیض ۵۱، و شهر‌های شاهین شهر با ۷۸ و خمینی شهر با ۵۳، کاشان ۶۳ ونجف آباد ۷۲ AQI در وضعیت قابل قبول است.
شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

دیگر خبرها

  • کیفیت هوای سلماس ناسالم برای گروه‌های حساس 
  • هوای تبریز ناسالم برای گروه‌های حساس
  • هوای ۲ شهر خوزستان در وضعیت نارنجی آلودگی
  • رکورد «روزهای خطرناکِ آلودگی هوا» در ۲۵ سال اخیر در آمریکا
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز آلودگی
  • غبار روی کوه‌های تهران مه است یا آلودگی هوا؟
  • غبار روی کوه های تهران مه است یا آلودگی هوا؟ | فقط این منطقه غربی تهران هوای پاک دارد
  • هوای پایتخت در مرز آلودگی ؛ وضعیت کیفیت هوای شهرستان‌های استان تهران + عکس
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق