Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، بهزاد محمدی امروز در آئین امضای قرارداد واگذاری راهبری خط اتیلن غرب به شرکت راه‌اندازی و بهره‌برداری صنعت نفت (اویکو) این قرارداد را با توجه به اینکه تاکنون این حجم از واگذاری به بخش خصوصی انجام نشده بود، منحصربه‌فرد اعلام کرد و گفت: این خط از اقدام‌های مهم دولت برای توسعه صنایع پتروشیمی در نوار غربی کشور است که این اتفاق در دهه ۸۰ آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اجرای خط لوله اتیلن غرب، اتیلن تولیدی از عسلویه تا شمال غرب ایران منتقل شد و از انشعاب‌های این خط شرکت‌های زیادی بهره‌مند شدند.

وی با بیان اینکه پس از واگذاری شرکت‌های پتروشیمی به بخش خصوصی، خط اتیلن غرب نیز پس از بهره‌برداری در سال ۹۱ در مدیریت بخش خصوصی باقی ماند، افزود: این خط از سوی دولت احداث شده بود و از همان سال‌ها نهادهای نظارتی همیشه دغدغه این موضوع را داشتند که چرا این خط در اختیار بخش خصوصی است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به تلاش‌های مدیران عامل پیشین این شرکت برای در اختیار گرفتن خط لوله اتیلن غرب اشاره کرد و ادامه داد: باتوجه به مقاومتی که شرکت بخش خصوصی از خود نشان داد، بدون اینکه در عمل رابطه مالی و قراردادی بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی و آن شرکت وجود داشته، این خط سال‌های سال در اختیار بخش خصوصی بود.

محمدی با بیان اینکه از سال ۹۷ حرکت‌های منسجمی بر بازگرداندن این حق از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی انجام شد، تصریح کرد: ابتدای سال ۹۹ خطی که برای دولت بود به شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان مالک اصلی واگذار شد.

وی با تأکید بر اینکه بلافاصله پس از واگذاری، حراست خط از بخش خصوصی تحویل گرفته شد و فرآیند مناقصه آغاز و پیمانکار این خط مردادماه امسال انتخاب شد، گفت: این نقطه عطفی بود که پس از نزدیک به یک دهه تلاش این خط را توانستیم به شرکت ملی صنایع پتروشیمی منتقل کنیم.

معاون وزیر نفت در تشریح مشخصات خط لوله اتیلن غرب با اشاره به اینکه این خط از ۱۱ استان عبور می‌کند، افزود: طول اصلی خط ۱۶۶۰ کیلومتر، طول انشعاب‌های فرعی ۵۵۰ کیلومتر و خط دنا نیز ۶۰۰ کیلومتر است که در مجموع این خط با حدود ۲۸۰۰ کیلومتر طول در نوع خود منحصربه‌فرد است.

محمدی با اشاره به اینکه خط اتیلن غرب شامل هشت ایستگاه تقویت فشار می‌شود که پنج ایستگاه فعال و ایستگاه ششم در حال ساخت است، اظهار کرد: ۱۳ مجتمع پتروشیمی (هم تزریق‌کنندگان و هم گیرندگان) به این خط مرتبط هستند و میزان تزریق اتیلن به این خط سالانه ۲.۱ میلیون تن است که به‌صورت تجمعی تا امروز ۱۱ میلیون تن اتیلن به شرکت‌های زیردست توزیع شده است.

وی ارزش محصولات ذیل خط لوله اتیلن غرب را ۲ میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: این خط برای ۱۵ هزار نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه در افق ۱۴۰۴، ۱۳ مجتمع پتروشیمی متصل به این خط به ۲۱ مجتمع افزایش خواهند یافت، ادامه داد: بنابراین ظرفیت تزریق به اتیلن غرب به ۳.۵ میلیون تن و ارزش فروش محصولات با توجه به تنوعی که از مسیر اتیلن ایجاد می‌کنیم به ۳.۷ میلیارد دلار و اشتغال مستقیم به عدد ۱۷ هزار نفر می‌رسد.

محمدی به هشت طرح در حال اجرا ذیل این خط اشاره کرد که در سال‌های آینده به بهره‌برداری می‌رسند و به خط لوله اتیلن غرب متصل می‌شوند، گفت: این خط بسیار راهبری و مهم برای وزارت نفت و کشور به شمار می‌آید.

وی با اشاره به اینکه از مسیر این خط هم‌اکنون بیشتر پی‌وی‌سی و پلی‌اتیلن تولید می‌شود، افزود: با توسعه زنجیره ارزش که از راهبردهای اصلی شرکت است به انواع پلی‌اتیلن‌، اتیلن اکساید، اتانول آمین‌ها واتوکسیلات‌ها دست خواهیم یافت و تنوعی را در پایین‌دست صنعت پتروشیمی خواهیم داشت.

معاون وزیر نفت تصریح کرد: در برنامه راهبردی شرکت ملی صنایع پتروشیمی که توسعه زنجیره ارزش را هدف‌گذاری کرده است، ۶ زنجیره طرح پیشران در نظر گرفته شده که یکی از آنها اتیلن است و امیدواریم از این مسیر آن هدف محقق می‌شود.

کد خبر 5302939

منبع: مهر

کلیدواژه: بهزاد محمدی صنعت نفت وزارت نفت خط لوله اتیلن غرب شرکت ملی صنایع پتروشیمی قیمت دلار وزارت جهاد کشاورزی وزارت نفت اقتصاد چین قیمت جهانی طلا اقتصاد آمریکا اقتصاد روسیه قیمت سکه بهار آزادی صادرات غیرنفتی سید جواد ساداتی نژاد کالاهای اساسی نرخ ارز قیمت یورو واکسن کرونا شرکت ملی صنایع پتروشیمی خط لوله اتیلن غرب بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۷۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا

دستورالعمل محدود شدن جمع آوری داده‌های کاربران توسط شرکت‌های فناوری و دادن قدرت بیشتر به کاربران برای جلوگیری از فروش اطلاعات شخصی شان یا امکان حذف آنها، موضوعی است که در ایران و از سوی مرکز ملی فضای مجازی آغاز شده و در سایر کشورها از جمله آمریکا هم برای تصویب در کنگره این کشور مطرح شده است.

به گزارش ایسنا، در سطح جهان، به منظور حفظ امنیت داده‌ های شخصی کاربران در وب سایت ‌ها یا سامانه ها و پلتفرمهای مجازی، راهکاری با نام کنترل جهانی حریم خصوصی ارایه شده است.

این راهکار در واقع یک استاندارد برای مرورگرهای وب و وب سایت ‌ها است که حریم خصوصی کاربران را حفظ کند. به عنوان مثال، یکی از استانداردهای در نظر گرفته شده، قانونی است که می تواند از فروش داده های کاربران توسط وب سایت‌ ها و مرورگرها به اشخاص ثالث، آن هم بدون رضایت و اطلاع کاربران جلوگیری کند.

دستور العمل اجرایی مرکز ملی فضای مجازی برای حفظ حریم خصوصی کاربران ایرانی

در این راستا سال گذشته مرکز ملی فضای مجازی هم دستورالعمل اجرایی حفاظت از حریم خصوصی کاربران و شیوه جمع آوری، پردازش و نگهداری اطلاعات کاربران را تصویب و به دستگاه‌های مختلف برای اجرا ابلاغ کرد. براساس این دستورالعمل سامانه‌ها و سکوهای فضای مجازی ملزم شدند تا  در برابر تهدیدات سایبری و مخاطرات نقض حفظ حریم خصوصی، کاربرانشان را ایمن کنند. همچنین سامانه‌ها و سکوهای فضای مجازی باید داده‌های کاربران را صرفاً در حد اقلام مورد نیاز و متناسب با اهداف صریح و مشخص جمع آوری کرده و اگر کاربران درخواستی مبنی بر حذف بدون قید و شرط تمام یا بخشی از داده های خود را داشتند، این امکان را فراهم کنند تا ضمن رعایت مفاد قانون آیین دادرسی کیفری، داده های مورد نظر حذف شوند.

حسین دلیریان - سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی در همین زمینه خبر داده است که تا قبل از سال جدید، بخش هایی از این دستورالعمل که امکان اجرای سریعتر آن وجود داشت، توسط کسب و کارهای بخش خصوصی و سامانه‌های دولتی اجرا شده و بقیه مفاد دستورالعمل نیز در مسیر اجرا قرار داشته که برای تامین زیرساخت‌ها و ابعاد فنی آن، مهلت اجرای کامل به ۴ ماه پس از تاریخ ابلاغ تمدید شده است.

بازخوانی تجربه آمریکا در حفاظت از کاربران آمریکایی

آمریکا هم برای تصویب قانونی در این زمینه گام برداشته و به تازگی با موافقت نمایندگان کلیدی خود، آن را برای تصویب در کنگره مطرح کرده است.

نکته جالب توجه در قانون آمریکا این است که قانون گذاران این کشور بر این تاکید دارند که جمع آوری داده‌های کاربران توسط شرکت‌های فناوری باید محدود شده و به آمریکایی‌ها قدرت بیشتری برای جلوگیری از فروش اطلاعات شخصی شان یا امکان حذف آنها، داده شود. این دقیقا مشابه دستورالعملی است که مرکز ملی فضای مجازی پیشتر مصوب و ابلاغ کرده است.

از طرفی قانونگذاران آمریکایی این قانون دو حزبی را بهترین فرصت دانستند که در دهه‌های گذشته برای ایجاد استاندارد حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌ها مطرح شده و به افراد حق کنترل اطلاعات شخصی خود را می‌دهد که یک گام مثبت رو به جلو در آمریکا است.

گام رو به جلوی ایران

اما مرکز ملی فضای مجازی کشور در گامی جلوتر در کنار ایجاد امکان مدیریت داده های شخصی کاربران توسط خودشان و افزایش حفظ حریم خصوصی آنها توسط ارایه دهندگان خدمات، براین نکته نیز تاکید داشته که داده هایی که هویت کاربران براساس آنها شناسایی می شود، باید توسط سکوها و سامانه های ارایه دهنده خدمات به صورت رمزنگاری ذخیره شود. این بدان معناست که در صورت هک و نقض اطلاعات این داده ها در زمان انتشار امکان بازیابی و شناسایی نخواهند داشت.

در واقع دستورالعمل این مرکز، علاوه بر این که سپری محافظ در برابر مهاجمان برای کاهش خطر نقض حریم خصوصی مردم ایجاد کرده، ارایه دهندگان خدمات را موظف به توضیح چگونگی جمع آوری و استفاده از این داده ها و در نهایت رمز نگاری و ارتقای ایمنی داده های ذخیره شده نیز کرده است.

نکته عبرت آموز برای نخبگان ایرانی

البته باید دید که در نهایت پیش نویس ارایه شده در کنگره آمریکا با چه اصلاحات و مفادی مصوب و اجرایی خواهد شد، چرا که کنگره آمریکا قبلا هم درباره اقدامات حفاظتی حریم خصوصی در فضای آنلاین بحث داشته و درباره استفاده از داده ها توسط شبکه های اجتماعی اعلام نگرانی کرده است اما نمایندگان آن به اجماع و توافق در این حوزه دست نیافتند.

در حالی که در ایران هرگونه قانونگذاری درباره فضای مجازی با مخالفت برخی جریان ها روبه رو می شود اما توافق اولیه قانون گذاران آمریکایی در تصویب قانونی همانند دستورالعمل مرکز ملی فضای مجازی که در آن خواست کاربران در آن در کنار منافع ارایه دهندگان خدمات در نظر گرفته شده، دستاوردی بزرگی در آمریکا اعلام شده است و این یک نکته عبرت آموز برای نخبگان ایرانی باشد که تلاش کنند وفاق ملی در جهت ساماندهی فضای مجازی ایران ایجاد شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست
  • حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • اندازه‌گیری قند خون با گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد
  • اندازه‌گیری قند خون با ساعت گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد
  • خرید و فروش استقلال و پرسپولیس در چه زمانی امکان‌پذیر است؟
  • مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی جمع آوری می شوند
  • مدیر شرایط اضطراری و بحران پتروشیمی‌های منطقه ویژه پارس منصوب شد