Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از سی‌سخت، اکبر نیکزاد در سفر به سی‌سخت ضمن بازدید از روند ساخت و ساز با مردم گفت‌وگو کرد و سپس در جلسه‌ای در فرمانداری سی‌سخت حاضر شد‌.

در ابتدای این نشست فرماندار دنا به تشریح خواسته‌های مردم از اکبر نیکزاد پرداخت و گفت: مردم برای ادامه ساخت و ساز با کمبود نقدینگی مواجه هستند و علی‌رغم اینکه خانه‌ها در متراژ ۷۰_۸۰ متری ساخته شدند اما چون سی‌سخت روی گسل قرار دارد برای استحکام بیشتر،نیازمند افزایش اعتبارات هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اختصاص ۵۰ درصد دیگر تسهیلات بلاعوض دیگر خواسته سی‌سختی‌ها از رئیس بنیاد مسکن کشور بود که توسط عبدالحمید پناهی مطرح شد. دولت ۱۴۰ میلیارد بلاعوض مصوب کرد اما از این مقدار ۹۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون پرداخت شده است.

فرماندار بویراحمد کمبود سیمان را از دیگر مشکل مردم دانست و بیان کرد: ۳۰ درصد از ۱۶۰ کیسه سیمان تعهد بنیاد مستضعفان در اختیار مردم قرار گرفته،ضمن اینکه از ۱۰ میلیارد مبلغ تعهدی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ۴۰ درصد پرداخت شده است.

حجت‌الاسلام مصباح‌نژاد دومین سخنران نشست با رئیس بنیاد مسکن بود که در ابتدا به وضعیت سخت و بحرانی لحظات ابتدایی وقوع زلزله پرداخت و گفت: همه دستگاه‌ها کمک کردند تا به وضعیت عادی برگردیم.

امام جمعه سی‌سخت با بیان اینکه خوشبختانه زلزله ۲۹ بهمن سال گذشته سی‌سخت هیچ‌گونه تلفات جانی نداشت، افزود: حفظ آرامش و وحدت و جان انسان به خوبی مدیریت شد و ستاد بازسازی بلافاصله تشکیل و اقدام به صدور پروانه و مجوز کردند.

مصباح‌‌نژاد ادامه داد: عملیات بازسازی منازل آسیب‌دیده از اردیبهشت شروع شد و ساخت و ساز در سی‌سخت طی این یازده زمانی معقول است.

 

وی که خواستار افزایش تسهیلات قرض الحسنه و همچنین تنفس در تسهیلات معیشتی بود گفت: ۲۵۰ مستاجر در دنا بدون سرپناه هستند، پیشنهاد می‌کنم زمینی اختصاص و برای این افراد خانه احداث شود.

در ادامه باقری مدیرکل بنیاد مسکن‌ کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ۱۷۰۰ واحد احداثی، ۱۰۱۹ واحد در  سی‌سخت است که تا پایان مهر ۸۰ تا ۹۰ درصد تکمیل می‌شوند.

این مسئول خواستار تخصیص ۵۰ درصد دیگر بلاعوض شد و گفت: انتظار می‌رود به زودی ۵۰ درصد دیگر بلاعوض گرفته شد تا مردم قبل از فرا رسیدن فصل سرما سرپناه داشته باشند.

پژمان نیک‌اقبال مدیرکل راه و شهرسازی از مطالعه گسل‌های سی‌سخت خبر داد و گفت: با همکاری دانشگاه یاسوج مطالعات اولیه در خصوص گسل‌ها و ضریب زلزله در سی‌سخت شکل گرفت و ضریب زلزله در آیین نامه از ۳/ به ۳۵ صدم تغییر کرد و باعث شد حجم آرمتور مصرفی و نوع سازه در سی‌سخت سنگین تر شود و بار مضاعف برای سی‌سخت‌ها داشته باشد.

این مسئول عنوان کرد: پیشنهاد کردیم سی‌سخت پایلوت کشوری برای بازسازی پس از زلزله باشد، که البته کارهایی در  سی‌سخت انجام می‌دهیم تا شهر را به لحاظ المان‌ها گردشگرپذیر کنیم، ضمن اینکه برای خیابان اصلی سی‌سخت برنامه‌‌ریزی صورت گیرد.

نیک‌اقبالی از باز شدن سامانه و ثبت‌نام مردم سی‌سخت در طرح  اقدام ملی مسکن برای بار دوم خبر داد و گفت: از وزارت راه و شهرسازی قول گرفتیم که سی‌سخت استثنا دیده شود و تسهیلات اقدام ملی مسکن در اختیار کسانی که زمین دارند و نیازمند تسهیلات هستند قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: تسهیلات اقدام ملی ۱۷۵ میلیون تومان با بهره ۱۸ درصد است مردم درخواست می‌کنند که این تسهیلات در اختیار آنها قرار گیرد که اگر اختصاص داده شود می‌تواند به روند بازسازی سی‌سخت کمک ویژه‌ای شود.

 

تقی‌زاده رئیس شورای سی‌سخت با بیان اینکه ساخت منازل در زیربنای ۸۰ متر کم است، گفت: هر متر خانه با ۲.۵ تا ۳ میلیون ساخته می‌شود که با این روند تسهیلات اختصاصی ناچیز است لذا به قشر ضعیف سی‌سخت که تعداد آنها کم نیستند کمک شود.

وی با بیان اینکه وام‌ها قطره‌چکانی در اختیارمردم قرار می‌گیرد گفت: مبالغ وام‌ها زیاد نیست مسئولان خواستند با این روند قطره‌چکانی به مردم کمک کنند اما با این روند کرونا صفوفی تشکیل شد و مشکلاتی ایجاد کرد که توصیه می‌کنیم نسبت به آزادسازی تسهیلات بلاعوض کمک شود.

رئیس شورای شهر سی‌سخت گفت: شهرداری ۱۰۰ متر پروانه رایگان برای مردم صادر کرده که  ۸۳۰ پروانه صادر و مبلغ ۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان از بنیاد مسکن طلبکار هستیم .

تقی‌پور از ورود بیش از حد بازرسی در این شرایط بحرانی سی‌سخت انتقاد کرد و گفت:۷ ماه از زلزله سی‌سخت گذشته اما هنوز تغییر کاربردی انجام نشده که این نوع کار کردن مدیریت بحران نیست.

وی جهاد کشاورزی را هم مورد انتقاد قرار داد و گفت: جهاد کشاورزی تا کنون هیچ خدمت و ریالی به طرح‌هایی که حتی آسیب‌های میلیاردی دیدند نکرده و در این خصوص هم پاسخ‌گو نیست.

وی خواستار استمهال در تسهیلات پرداختی شد و با بیان اینکه نگذارید این شرایط به سرما برسد، گفت: تاکنون یک ریالی به هیچ مسجدی اختصاص داده نشده است.

در پایان هم کیامرث حاجی‌زاده معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: خوشبختانه حادثه ۲۹ بهمن سال گذشته، کشته نداشتیم و فقط ۱۴۰ نفر مصدوم شدند.

این مسئول بیان کرد: همان شب اول حادثه تمامی خدمات برقرار شد و کار آواربرداری ۲۳ فروردین تمام و صدور پروانه‌ها آغاز شد.

 

معاون امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: کمیسیون ماده ۵ را به مسئولیت راه و شهرسازی برگزار کردیم و حتی به املاکی که سند نداشتند خدمات ارائه کردیم.

 

 

انتهای پیام/۸۲۰۲۴

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس زلزله سی سخت معاون امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد کهگیلویه و بویراحمد بنیاد مسکن سی سخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۹۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟

به گزارش قدس آنلاین، آمار مربوط به سهم تسهیلات پرداختی به مردم برای ساخت مسکن در نهضت ملی مسکن تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ منتشر شده است که نشان از انحراف بالای شبکه بانکی در ضعف نظارت و رگولاتوری بانک مرکزی دارد. تازه‌ترین آمار از عملکرد نظام بانکی در طرح نهضت ملی مسکن نشان می‌دهد؛ همچنان ۱۸ بانک تا ۳۱ فروردین سال جاری یک ریال هم به این طرح تسهیلات پرداخت نکرده‌اند. 

یکی از جنبه‌های کلیدی افزایش تولید مسکن، در دسترس بودن تسهیلات بانکی برای تأمین مالی پروژه‌های ساخت مسکن است. با حل شدن معضل تسهیلات بانکی و اعطای تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن؛ نخست، برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید مسکن حرکت و دوم، برای رفع مهم‌ترین دغدغه مردم یعنی دسترسی به مسکن اقدام خواهیم کرد. از همه مهم‌تر اینکه در شرایط رکودی فعلی اقتصاد کشور، از محل ساخت مسکن به عنوان موتور محرکه رشد اقتصادی کشور، بیش از ۱۳۰ رشته فعالیت مرتبط با ساخت مسکن نیز به رونق خواهند رسید.

در خصوص ضرورت پرداخت تسهیلات بانکی به بخش مردمی اقتصاد برای ساخت مسکن و اصلاح رگولاتوری بانک مرکزی، در این زمینه با دو تن از نمایندگان مجلس آقایان آرا شاوردیان؛ عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و محمدحسن آصفری؛ نماینده مردم اراک در مجلس به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.

بانک‌ها تسهیلات را به‌جای مردم به زیرمجموعه‌های خود دادند 
آرا شاوردیان، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با قدس در مورد واگذاری زمین و ارائه تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن، گفت: در دو سه سال گذشته  تسهیلاتی که باید بانک‌ها در اختیار مردم و انبوه‌سازان برای ساخت مسکن قرار می‌دادند، نداده‌اند و بیشترین تخلف در بخش بانک‌های خصوصی بوده که موجب شده است سهم اعطای تسهیلات ساخت مسکن به مردم بسیار پایین باشد. بانک دولتی مسکن تنها بانکی بوده که خوب عمل کرده و حدود ۲۰درصد به تعهداتش در حوزه واگذاری تسهیلات ساخت مسکن عمل کرده است. بانک‌های دیگر به‌جز اینکه دلالی و در حوزه‌های مختلف  سرمایه‌گذاری کردند و یا به کارکنان و زیرمجموعه‌های خود وام دادند، کار دیگری انجام ندادند. 

این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امیدوارم امسال بانک‌ها به این تکالیف عمل کنند تا موانع سرراه مردم برای ساخت مسکن رفع شود. بر اساس مصوباتی که در مجلس، کمیسیون عمران و توافقات وزارتخانه‌های راه‌وشهرسازی و اقتصاد اتفاق افتاد قرار بود بانک‌ها این تسهیلات را به‌جای اینکه در حوزه‌های دیگر ببرند باید برای ساخت مسکن در اختیار مردم و انبوه‌سازان قرار می‌دادند که از این قانون تخطی کردند.

شاوردیان با اشاره به ضرورت عرضه زمین بیشتر به مردم توسط وزارت راه‌وشهرسازی گفت: قرار بود دستگاه‌های دولتی زمین‌های مازاد خود را در اختیار وزارت راه‌وشهرسازی قرار دهند تا این وزارتخانه زمین مورد نیاز را در اختیار مردم قرار دهد که این مأموریت قانونی هم در حد مطلوب اتفاق نیفتاده است.

این عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: اگر می‌خواهیم امسال که سال جهش تولید و مشارکت مردم است در تولید مسکن شاهد جهش باشیم باید مجلس و کمیسیون عمران نظارت بر اجرای این قانون را بیشتر کنند و همه دستگاه‌های اجرایی  نیز زمینه را فراهم کنند تا زمین مورد نیاز در اختیار مردم قرار گیرد و موانع در این زمینه برداشته شود.

تخلف نظام بانکی در غیاب ناظر
محمدحسن آصفری، نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی هم در گفت‌وگو با قدس در مورد دادن زمین و تسهیلات به مردم برای مشارکت در بحث ساخت مسکن گفت: این اتفاقی که در انبوه‌سازی در حوزه مسکن اتفاق می‌افتد هم هزینه‌های مسکن را بالا برده و هم موجب کُند شدن ساخت پروژه‌های مسکن ملی شده است.

این عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس با اشاره به ضرورت عرضه زمین به مردم توسط دولت در کنار تسهیل پرداخت تسهیلات بانکی به مردم توسط شبکه بانکی اظهار کرد: با توجه به مصوبه مجلس در بحث زمین رایگان و تسهیلات مسکن باید بانک‌ها به دولت کمک کنند تا پروژه مسکن ملی اجرایی شود. در برخی استان‌ها این پروژه پیشرفتی نداشته است و بانک‌ها به تکالیفشان عمل نکرده‌اند. مجلس باید به وظایف نظارتی‌اش عمل کند تا هم زمین به صورت رایگان در شهرها و روستاها در اختیار مردم قرار گیرد و هم بانک‌ها تسهیلات لازم را بپردازند.

آصفری بیان کرد: باید مشخص شود نقدینگی که امروز در اختیار بانک‌هاست کجا هزینه و صرف چه کارهای می‌شود، این نقدینگی باید در حوزه مسکن، تولید و درمان هزینه شود ولی متأسفانه به دلیل ضعف دستگاه‌های نظارتی این پول در عرصه سوداگری هزینه می‌شود.

این عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها خاطرنشان کرد: نظارت جدی بر وظایف دستگاه‌های متولی اجرای نهضت ملی مسکن باید از سوی مجلس و نهادهای نظارتی انجام شود. دولت باید موانع سرراه مشارکت مردم را بردارد که آن‌ها بدون دغدغه در حوزه مسکن ورود کنند.

گفتنی است افزایش دسترسی به تسهیلات بانکی برای ساخت مسکن می‌تواند به تحریک رشد اقتصادی، ایجاد شغل و بهبود شرایط کلی زندگی برای جمعیت کمک کند. علاوه بر این، بخش مسکن این ظرفیت را دارد که به عنوان موتور محرک رشد اقتصادی در ایران عمل کند. با افزایش عرضه زمین و اعطای تسهیلات ساخت مسکن، دولت نه‌تنها می‌تواند کمبود مسکن را برطرف کند، بلکه موجب رشد صنعت ساختمان و بخش‌های مرتبط با آن می‌شود.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟
  • رئیس جمهور ۲۰ اردیبهشت به قم سفر می‌کند
  • ۷۵۰۰۰کارگرتحت پوشش تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد هستند
  • مشکلات مالکیت اراضی آبپخش حل شود
  • ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است
  • پرداخت تسهیلات مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد به ۶۲ درصد رسید
  • منصوری:‌ جمهوری اسلامی ایران در دوره اقتدار قرار داد
  • نسبت به حق‌آبه مردم کهگیلویه و بویراحمد بی‌مهری شد