Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر گروه پژوهشی فرآورده‌های بیولوژیک دامی سازمان جهاد دانشگاهی تهران از موفقیت این سازمان در دستیابی به دانش فنی تولید دو واکسن علیه بیماری‌های "استرپتوکوکوزیس و یرسینیوزیس" آبزیان خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مدیر گروه پژوهشی فرآورده‌های بیولوژیک دامی سازمان جهاد دانشگاهی تهران از موفقیت این سازمان در دستیابی به دانش فنی تولید دو واکسن علیه بیماری‌های "استرپتوکوکوزیس و یرسینیوزیس آبزیان" خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر "احمد عرفان‌منش"، مجری طرح تولید واکسن یرسینیوزیس با بیان این‌که این دو بیماری در سطح مزارع پرورش ماهی با نام‌های "چشم کوری و دهان قرمز" شناخته می‌شوند و مهم‌ترین علت تلفات بیماری‌های باکتریایی در ماهیان پرورشی در سطح ایران و جهان هستند، اظهار کرد: این دو بیماری از شایع‌ترین بیماری‌های مزارع آبزی‌پروری هستند و واکسیناسیون بهترین روش پیشگیری از شیوع این بیماری‌ها است. شناسایی این بیماری‌ها در مزارع ایران به اوایل دهه 80 شمسی برمی‌گردد و مزارعی که استفاده از این واکسن‌ها را در برنامه سالانه بهداشتی خود قرار داده‌اند، توانسته‌اند در کنترل بیماری و حذف خسارت اقتصادی ناشی از این بیماری‌ها موفق باشند اما برای توسعه مصرف این واکسن‌ها در سطح بیشتر مزارع کشور به عزم سازمان‌های اجرایی برای توسعه مصرف واکسن نیاز است؛ براساس منابع موجود، بیماری‌های باکتریایی با حدود 55 درصد، شایع‌ترین بیماری‌های آبزیان هستند و بعد از آن بیماری‌های ویروسی با حدود 22.5 درصد و بیماری‌های انگلی با 19.5 درصد در مقام‌های بعدی قرار دارند و در نهایت بیماری‌های قارچی هستند که تقریباً 3 درصد بیماری‌های آبزیان را به خود اختصاص داده‌اند.

"جهاد دانشگاهی" نخستین تولیدکننده صنعتی این واکسن‌ها در کشور

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی نخستین تولیدکننده صنعتی این واکسن‌ها در کشور است، تصریح کرد: پیش از آن حدود 6000 لیتر "واکسن استرپتوکوکوزیس" علیه بیماری چشم کوری طی دو سال از مبدا کشورهای اروپایی وارد کشور شد که هر لیتر از آن حداقل 200 دلار هزینه در برداشت.

مدیر گروه پژوهشی فرآورده‌های بیولوژیک دامی با بیان این‌که اهمیت استفاده از واکسن‌ها به‌عنوان اصلی‌ترین روش بهداشتی در مبارزه با بیماری‌ها برکسی پوشیده نیست، گفت: اما توسعه واکسن‌های آبزیان بدلیل نوپا بودن این صنعت و نیز توسعه کمتر آن در حوزه دامپزشکی کمتر مورد توجه مزرعه‌داران قرار گرفته است.

مزارع بزرگ پرورش ماهی جهان مصرف‌کنندگان واکسن علیه بیماری‌های باکتریایی

مجری پروژه تولید صنعتی واکسن استرپتوکوکوزیس خاطرنشان کرد: با نگاهی به صنعت آبزی‌پروری و توسعه مصرف واکسن‌ها در کشورهای مختلف دنیا به این نکته خواهیم رسید که کشورهای تولیدکننده گوشت ماهی و مزارع بزرگ پرورش ماهی در سطح جهان، به پیشگیری از شیوع بیماری‌های باکتریایی توجه ویژه‌ای داشته‌اند ضمن آنکه مروری بر شیوع بیماری‌های آبزیان نشان می‌دهد که بیماری‌های باکتریایی بیشترین نقش را در بروز تلفات در ماهیان بازاری ایفا می‌کنند. 

وی افزود: واکسن‌ها در حوزه پیشگیری از بیماری‌ها نقش مهمی ایفا می‌کنند و این جمله معروف بارها در محافل علمی بیان شده است که 5 دلار سرمایه‌گذاری در حوزه واکسن 100 دلار صرفه‌جویی در حوزه درمان را بدنبال خواهد داشت.

این دکترای قارچ‌شناسی دامپزشکی ادامه داد: ما نیز در حوزه آبزیان صحت این جمله را تجربه کرده‌ایم. مصرف واکسن در حوزه دامپروری تنها از جنبه اقتصادی مهم نیست بلکه از دو جنبه بهداشت عمومی و محیط زیست حایز اهمیت استغ عدم مصرف واکسن‌ها در دامپروری، دامداران را مجبور به استفاده بی‌رویه از آنتی‌بیوتیک می‌کند و باقی‌مانده‌های آنتی‌بیوتیکی مصرف شده برای کنترل بیماری‌ها، از جنبه بهداشت عمومی اهمیت دارند.

آبزیان در معرض خطر مقاومت آنتی‌بیوتیکی بر اثر مصرف بی‌رویه

دکتر عرفان‌منش گفت: بسیاری از این عوارض از جمله مقاومت آنتی‌بیوتیکی که دامنه آن تا جامعه بشری نیز کشیده شده است ناشی از مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها در دامپروری است و متاسفانه حوزه آبزیان در سال‌های اخیر از این آفت در امان نبوده و توسعه مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها برای کنترل بیماری آبزیان روند نگران‌کننده‌ای رقم زده است.

مجری پروژه تولید صنعتی واکسن استرپتوکوکوزیس ادامه داد: دفع بخش زیادی از آنتی‌بیوتیک‌ها از بدن دام و ورود آن به محیط زیست، تغییر فلور باکتریایی محیط زیست را سبب می‌شود و از این جنبه مصرف آنتی‌بیوتیک در آبزی‌پروری به دلیل بستر انتقال آنتی‌بیوتیک در فضای وسیع‌تر محیط زیست، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند؛ از آنجا که توسعه آبزی‌پروری در بستر دریاها در برنامه‌های آتی ایران قرار دارد جنبه محیط زیستی مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها نگرانی بیشتری را بدنبال دارد؛ جهاد دانشگاهی تهران تاکنون به دانش فنی دو واکسن دسترسی پیدا کرده و توانسته است مجوز تولید این واکسن‌ها را از سازمان دامپزشکی کشور دریافت کند.

وی خاطرنشان کرد: میزان مصرف سالانه هر یک از این واکسن‌ها حداقل 3000 لیتر است که با توجه به قیمت جهانی آن، تولید این واکسن‌ها در ایران علاوه بر 600 هزار دلار صرفه‌جویی ارزی، دسترسی آسان مزرعه‌داران به این واکسن‌ها را در پی داشته است.

مدیر گروه پژوهشی فرآورده‌های بیولوژیک دامی ادامه داد: این دسترسی آسان اگر تنها موجب 20درصد بهره‌وری بیشتر در پرورش ماهیان کشور شود با توجه به آمار سالانه شیلات، حداقل 40 هزار تن به تولید بیشتر کشور کمک می‌کند که معادل  20 هزار میلیارد ریال در سال خواهد بود.

تلف شدن 50 درصد تخم چشم زده وارداتی به کشور در مراحل پرورش

وی تصریح کرد: در کشور ما متأسفانه آمار دقیقی از وضعیت بیماری‌ها وجود ندارد اما آمار کلان کشور نشان می‌دهد از مجموع حدود 300 میلیون تخم چشم زده وارداتی به کشور به ارزش حدود 5 میلیون یورو، تقریباً 50 درصد آن در مراحل مختلف پرورش از بین می‌روند و این در مقایسه با میزان معمول مرگ و میر بچه ماهی تقریباً 2 برابر است؛ دلیل اصلی این تلفات توسعه بیماری‌ها بوده است که سهم بیماری‌های باکتریایی بیش از 50 درصد این موارد را شامل می‌شود.

احداث کلینیک آبزیان با هدف توسعه بهره‌وری در صنعت آبزی‌پروری کشور

دکتر عرفان‌منش یادآور شد: مجموعه جهاد دانشگاهی با هدف اشاعه مشاوره‌های تخصصی در زمینه پرورش آبزیان و کمک به پیشگیری و درمان بیماری‌های آبزیان، اقدام به تاسیس کلینیک آبزیان نموده و درصدد توسعه بهره‌وری در صنعت آبزی‌پروری کشور بوده و امید می‌رود بتواند نقش کوچکی در امنیت غذایی کشور ایفا کند و در این راستا کمک و همراهی سازمان‌های اجرایی کشور می‌تواند این هدف را دست یافتنی‌تر و رسیدن به آن را تسریع کند.

افزایش 30 هزار میلیارد ریالی سرمایه صندوق نوآوری با ورود قانون جهش تولید دانش‌بنیانموفقیت یک شرکت دانش‌بنیان‌ ایرانی در تصفیه آب با استفاده از "فناوری نانو و سلول‌های خورشیدی"

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: علم و تکنولوژی علم و تکنولوژی بیماری های باکتریایی جهاد دانشگاهی تهران بیماری های آبزیان واکسن ها آنتی بیوتیک ها علیه بیماری دانش فنی پرورش ماهی توسعه مصرف آبزی پروری مصرف واکسن محیط زیست بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۹۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد

بخش R&D آوان بهمن شیمی مجهز به مدرن‌ترین تجهیزات و فناوری‌های روز دنیا بوده و توسط تیمی از متخصصان برجسته در حوزه شیمی و داروسازی در حال توسعه مولکول‌های دارویی است. این بخش وظیفه توسعه مواد اولیه دارویی جدید و همچنین بهینه‌سازی روش‌های تولید محصولات موجود را بر عهده دارد.

زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با تاکید بر حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و نوآور در حوزه سلامت گفت: «در کشور ما رویکرد جدیدی به علم و فناوری وجود دارد که مسیر را تغییر داده و تبدیل علوم به فنون در دستور کار مراکز علمی قرار گرفته است. دانشگاه‌ها فقط تا سطحی، فناوری را خلق می‌کنند و پس از آن نیاز است تا بخش خصوصی و صنایع در کنار یکدیگر قرار گیرند و بر اساس قانون و مسیر مشخص تولید دانش بنیان رشد و جهش یابد.»

محمد رضا عبدالهی، مدیر عامل شرکت آوان شیمی، در سخنانی در این مراسم، ضمن ابراز خرسندی از افتتاح بخشR&D ، گفت: «ما متعهد به تولید مواد اولیه دارویی با کیفیت بالا و مطابق با استانداردهای بین المللی هستیم. افتتاح این بخش، نقطه عطفی در مسیر این تعهد است و امیدواریم که با کمک این بخش، بتوانیم با توسعه و بهینه سازی محصولات جدید نقشی موثر در ارتقای سطح سلامت جامعه ایفا کنیم.»

وی افزود: «آوان شیمی همواره با توسعه دانش فنی محصولات ارزشمند با کیفیت و اثربخش، در جهت تامین با ثبات و امن دارویی و همچنین کاهش وابستگی کشور در زمینه مواد موثره داروئی گام بر می‌دارد. مبنا قرار دادن تحقیقات در خدمت تولید صنعتی در این شرکت از ارزش‌های اصلی است.»

عبدالهی اضافه کرد: «از دیگر اهداف استراتژیک شرکت و در راستای ارتقاء نظام سلامت کشور، می‌توان به ایجاد سایت تولیدی مطابق با اصول GMP برای تولید محصولات High-Potent و LVHV به منظور امکان تولید محصولات درمانی در حوزه‌های جدید اشاره کرد.»

مدیرعامل آوان شیمی با تاکید بر اهمیت محصولات دانش بنیان افزود: «بر اساس تأییدیه معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، شرکت آوان شیمی تاکنون موفق به اخذ گواهی دانش بنیان 3 محصول خود شده و اقدامات لازم جهت اخذ تائیدیه دانش بنیان 6 محصول دیگر نیز در حال انجام است. لازم به ذکر است این شرکت برای اولین بار در کشور، اقدام به تولید و فروش مولکول تلمیزارتان به عنوان یکی از محصولات جدید دسته قلبی و عروقی با هدف کنترل فشارخون کرده است.»

در حال حاضر 30 مولکول در پایپ لاین توسعه شرکت آوان شیمی قرار دارد که از این تعداد، 4 مولکول در مرحله تولید و فروش صنعتی، 11 مولکول در مرحله اخذ پروانه فروش در سال جاری، 9 مولکول در مرحله توسعه دانش فنی و 6 مولکول در فاز بررسی اولیه است.

در راستای توسعه همکاری و مشارکت‌های علمی، کمک به اقتصاد دانش بنیان و ایجاد ارتباط موثر مابین صنعت و دانشگاه، همکاری با مراکز دانش نهاد و اساتید دانشگاهی و مراکز علمی و تحقیقاتی نیز در حال انجام است و همچنین شش پروژه توسعه محصول به منظور همکاری با دانشگاه‌ها و متخصصین کشور برای سال جاری تعریف شده است.

افتتاح بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی گامی بلند در مسیر ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق تولید مواد اولیه دارویی باکیفیت و مبتنی بر نوآوری است.

درباره شرکت آوان بهمن شیمی

شرکت آوان بهمن شیمی به عنوان شرکتی دانش بنیان، تحقیقاتی و تولیدی از ابتدای سال1400 در صنعت داروسازی کشور و در حوزه تولید مواد موثره داروئی فعالیت خود را آغاز کرده است. این شرکت با رویکرد نوآورانه و مطابق با استانداردهای بین المللی، یکی از شرکت‌های تامین کننده مواد موثر دارویی است که در حوزه‌های درمانی مختلف نظیر دیابت، کاردیولوژی، نورولوژی، ایمونولوژی و آنکولوژی در حال فعالیت است.

کد خبر 847841

دیگر خبرها

  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • مسابقه مناظره دانش‌آموزی توسط جهاد دانشگاهی مازندران در ساری برگزار شد
  • بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • برقراری و تامین امنیت ورزشگاه‌ها با استفاده از دوربین‌های هوشمند پلیس
  • دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور