Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخراج اشغالگران صهیونیست از نوار غزه نخستین دستاورد میدانی مقاومت اسلامی فلسطین بود که پس از اخراج اشغالگران از جنوب لبنان خود را نشان داد. آن نقطه آغاز حرکتی بود که امروز به بازدارندگی مقاومت علیه صهیونیست‌ها ختم شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، نوار غزه با داشتن قریب 2 میلیون نفر جمعیت در اقلیمی به مساحت 360 کیلومتر مربع- که طول آن 41 کیلومتر و عرض آن بین 5 تا 5 کیلومتر است- متراکم ترین نقطه جمعیتی جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما همین نقطه کوچک طی دو دهه گذشته نقطه ثقل تحولات عظیمی در جهان شده است که مشهورترین آنها اخراج اشغالگران صهیونیست از این منطقه در سال 2005 بود.

نوار غزه در دوره اشغال فلسطین

پس از آغاز اشغال فلسطین در سال 1948 این منطقه کوچک تا جنگ سال 1956 رژیم صهیونیستی با مصر تحت حاکمیت مصر قرار گرفت. بعد از جنگ 1956 که با حمایت ایالات متحده و فرانسه به نفع رژیم صهیونیستی به پایان رسید نوار غزه مدت 6 ماه در اختیار صهیونیست‌ها قرار داشت. اما دوباره تا سال 1967 در اختیار مصر قرار گرفت. در آن سال پس از جنگ رمضان- که بین صهیونیست‌ها به جنگ 6 روزه مشهور است- توسط صهیونیست‌ها اشغال شد. این وضعیت تا سال 1993 ادامه داشت تا آنکه در آن سال براساس توافقنامه اسلو، مقرر شد این منطقه به همراه کرانه باختری و قدس شرقی تحت حاکمیت فلسطینی‌ها قرار گیرد.

انتفاضه دوم؛ هم آوردگاه اخراج صهیونیست‌ها از نوار غزه

نوار غزه را باید محل تولد انتفاضه دوم دانست. این انتفاضه که به انتفاضه مسجدالاقصی مشهور است با ورود «آریئل شارون» به مسجدالاقصی، در 28سپتامبر 2000 کلید خورد و تا 8 فوریه 2005 استمرار یافت. تمرکز گروه های مقاومت از همان زمان در نوار غزه بود. با این اقدام وقیحانه «شارون»، گروه‌های مقاومت فلسطین رسماً علیه رژیم صهیونیستی اعلام قیام مسلحانه کردند. صهیونیست‌ها در این انتفاضه در آستانه سقوط قرار گرفتند لذا تصمیم گرفتند برای فرار از فروپاشی، از نوار غزه خارج شوند.

  آریئل شارون ، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی که مجبور به فرار از نوار غزه شد  

طرح «شارون» برای خروج از غزه

«آریئل شارون»، نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی، که رژیم صهیونیستی را پس از 5 سال مبارزه میدانی فلسطینیان در آستانه سقوط می‌دید، در تاریخ 2 فوریه 2004 ، برای فرار از شکست، لایحه‌ای را تحت عنوان «خروج یک جانبه از نوار غزه» به کنست رژیم صهیونیستی برد. این لایحه در 16 فوریه 2005 در کنست رژیم صهیونیستی تصویب شد. از سوی دیگر براساس توافقی که در 8 فوریه 2005 بین محمود عباس و «شارون» به امضا رسید مقرر شد انتفاضه خاتمه یابد. هر چند گروه‌های مقاومت این توافق را پایان نداده بودند اما با خروج صهیونیست ها از نوار غزه که به اجبار صورت گرفته بود، انتفاضه به روزهای پایانی خود رسید.

خروج از نوار غزه

15 آگوست 2005 «آریئل شارون دستور خروج از نوار غزه را صادر کرد و تا 12 سپتامبر 2005 صهیونیست‌ها رسماً اعلام کردند که آخرین صهیونیست نیز از نوار غزه خارج شده، دیگر این منطقه خالی از اشغالگران است. صهیونیست‌ها در اجرای این طرح که 27 روز به طول انجامید 21 شهرک موجود در نوار غزه را از 8هزار و 500 نفر سکنه صهیونیست آن کاملاً خالی کردند.

هزینه بالاتر از حضور

هرچند صهیونیست‌ها تلاش کردند با پنهان کاری این فرار خود را به عنوان برگه‌ای در مذاکره با فلسطینیان سازشکار به کار گیرند و اعلام کردند این اقدام برای اعتماد سازی انجام شده است اما حقیقت ماجرای عقب نشینی صهیونیست‌ها از نوار غزه عدم توانایی آنها برای حضور در نوار غزه بود. در این زمینه مشیر المصری سال 2020 در مصاحبه‌ای اعلام کرد علت اصلی خروج صهیونیست‌ها از نوار غزه این بود که آنها دیدند هزینه حضورشان از خروج از غزه بیشتر است لذا مجبور به خروج از نوار غزه شدند.

تلاش برای محاصره نوار غزه

دلیل دوم خروج صهیونیست‌ها از نوار غزه این بود که صهیونیست‌ها قصد داشتند برای از بین بردن مقاومت اقدامات جدی نظامی و اقتصادی در این منطقه انجام دهند که با حضور شهرک نشینان صهیونیست اجرای آنها ممکن نبود. نوار غزه از آن زمان در محاصره رژیم صهیونیستی بوده است و دست کم شاهد 5 جنگ بزرگ بوده که در این جنگ‌ها علاوه بر از بین رفتن تمام زیرساخت‌های نوار غزه، حدود 4 هزار نفر از ساکنان این منطقه به دست صهیونیست‌ها کشته شده‌اند.

فرار رو به جلوی اسرائیل برای گریز از بازدارندگی مقاومت/ چرا طرح حمله به غزه بلوف است؟

 اشتباه محاسباتی صهیونیست‌ها 

با توجه به آنچه در فوق گفته شد صهیونیست‌ها در محاسبات خود این را در نظر داشتند که با خروج از نوار غزه با اعمال فشار بر این منطقه و از طریق نظامی مقاومت را در این منطقه سرکوب کنند. اما محاسبه آنها اشتباه بود و مقاومت هر روز قوی‌تر از قبل به حیات خود ادامه داد تا جایی که امروز با ایجاد بازدارندگی علیه صهیونیست‌ها موجبات عقب نشینی‌های مستمر را برای آنها فراهم کرده، فلسطین را به روز آزادی نزدیک کرده است.

در عملیات «شمشیر قدس» مقاوم فلسطین که در غزه متمرکز است به رهبری جنبش‌های حماس و جهاد اسلامی فلسطین موقعیتی را فراهم کردند که حالا صهیونیست‌ها می‌دانند هر اقدامی علیه هر فلسطینی در هر جایی از فلسطین با مجازات سخت مقاومت مواجه خواهد شد و این امر موجب شده صهیونیست‌ها جرأت اقدام جدی علیه فلسطینی‌ها را نداشته باشند. و نقطه آغازین وضعیت کنونی همان اخراج صهیونیست‌ها از نوار غزه بود که به برکت انتفاضه و خون شهیدان فلسطینی به ثمر نشسته است.

این به معنای اثبات دوباره دیدگاه مقاومت است به این معنا که صهیونیست‌ها فقط زبان مقاومت می‌فهمند و تنها مقاومت است که می تواند حقوق حقه ملت فلسطین را به آنها بازگرداند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جبهه مقاومت اسلامی جهاد اسلامی فلسطین حماس نوار غزه فلسطین جبهه مقاومت اسلامی جهاد اسلامی فلسطین حماس نوار غزه فلسطین صهیونیست ها از نوار غزه خروج از نوار غزه رژیم صهیونیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۹۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نبرد مسلحانه رزمندگان فلسطینی با اشغالگران در کرانه باختری

به گزارش خبرگزاری مهر، خبرنگار شبکه الجزیره گزارش داد که عناصر اشغالگر به منطقه علار واقع در شمال طولکرم یورش برده و دست کم چهار شهروند فلسطینی را بازداشت کردند.

این نظامیان صهیونیست به اردوگاه عقبه جبر واقع در شهر اریحا نیز یورش برده و خانه‌های فلسطینی‌ها را تفتیش کردند. یک شهروند فلسطینی که در بند زندان‌های رژیم صهیونیستی بوده و آزاد شده بود در جریان حمله نظامیان صهیونیست به منطقه کفر قدوم واقع در شهر قلقیلیه مجدداً بازداشت شد.

اشغالگران همچنین یک دروازه آهنین در ورودی شرقی روستای بزاریا در شمال غرب نابلس قرار دادند تا ورود و خروج به این روستا را زیر نظر بگیرند.

روستای کفیرت واقع در غرب جنین نیز شاهد حمله عناصر صهیونیست طی بامداد امروز بود.

این در حالی است که نیروهای فلسطینی در برابر این تجاوزات رژیم صهیونیستی ساکت نبوده و به سمت آنها تیراندازی کردند.

شبکه فلسطین الیوم گزارش داد که رزمندگان فلسطینی به صورت گسترده به سمت نظامیان صهیونیست در خیابان عمان واقع در شرق نابلس تیراندازی کردند.

لازم به ذکر است که کمیته امور اسرا و آزادگان فلسطین روز گذشته تاکید کرد که نظامیان رژیم صهیونیستی در ۲۴ ساعت گذشته ۲۰ فلسطینی دیگر را در کرانه باختری بازداشت کردند. یک زن، یک کودک و چند آزاده هم در میان بازداشت شدگان حضور دارند.

باشگاه اسیر فلسطین نیز در تازه‌ترین بیانیه خود اعلام کرد رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ در غزه در هفتم اکتبر گذشته هشت هزار و ۴۸۰ فلسطینی را در کرانه باختری بازداشت کرده است.

کد خبر 6090534

دیگر خبرها

  • نبرد مسلحانه رزمندگان فلسطینی با اشغالگران در کرانه باختری
  • اسیر صهیونیست: احساس می‌کنیم ما را رها کرده‌اید+ فیلم
  • عشایر فلسطینی طرح اشغالگران برای ایجاد هرج و مرج در غزه را خنثی کردند
  • موضع‌گیری عشایر فلسطینی غزه علیه اقدامات تفرقه‌افکنانه اشغالگران
  • حمله به رفح کارت بازی اسرائیل برای آزادی اسرااست/مقاومت آماده است
  • حمله به مقر صلیب سرخ در غزه/ مقرهای فرماندهی و جاسوسی اشغالگران هدف حملات مقاومت
  • صورت‌ حساب سنگین غزه برای تل آویو | اینفوگرافیک
  • بیانیه ۱۷ کشور به سرکردگی آمریکا علیه ملت فلسطین در غزه
  • هدف قرار گرفتن نظامیان صهیونیست به دست تک تیراندازهای مقاومت
  • خبر خروج السنوار از تونل‌های غزه صحت دارد