Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@04:47:09 GMT

گام دوم مرمت خانه تاریخی پوراسماعیل بهبهان آغاز شد

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۹۰۲۸۰

گام دوم مرمت خانه تاریخی پوراسماعیل بهبهان آغاز شد

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، غلام‌رضا سلمان‌پور با بیان اینکه بنای پوراسماعیل در ۲ بخش شمالی و جنوبی و شامل بیرونی و اندرونی ساخته شده افزود: در سال‌های گذشته بخش‌هایی از ایوان‌ها و زیرزمین این خانه با مشکل جدی روبه رو شد و قسمت‌هایی از آن ریزش کرد به همین دلیل، در همان مقطع و از سوی مالکان، مرمت و انجام اقدامات اولیه در دستورکار قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به گام دوم مرمت و نجات‌بخشی بنا گفت: در این گام، اقدامات حفاظت اضطراری، رفع خطر و اجرای بخش‌های فروریخته به منظور ایجاد انسجام بنا در حال انجام است.

وی افزود: این عملیات با اعتبار ۷۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات ابلاغی ملی به منظور مشارکت در مرمت بناهای تاریخی در اختیار بخش غیردولتی در سال مالی ۱۴۰۰ درحال اجرا است.

سلمان‌پور ادامه داد: این مرحله از کار، تا پایان تابستان و پیش از آغاز فصل بارندگی به پایان می‌رسد.

وی گفت: خانه پوراسماعیل متعلق به دوره قاجار است و در دوره پهلوی نیز قسمت‌هایی در بنا ایجاد و مداخلات جزیی در ساختار کلی بنا انجام شده است.

مسوول حفظ و احیای بناهای تاریخی معاونت میراث‌فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی خوزستان افزود: منزل پوراسماعیل یکی از آثار ملی ثبت‌شده ایران در بهبهان است که در ۲۴ اسفند ۱۳۸۴ به شماره ثبت ۱۵۰۳۰ در مجموعه آثار تاریخی ایران ثبت شد. این بنا در شهر بهبهان، خیابان شهیدان نیک‌پور (سلطان محراب)، سه‌راهی گودچهک، کوچه سیدجمال‌الدین اسدآبادی، پلاک ۲۸ واقع است.

وی با تاکید بر نگاه ویژه اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان نسبت به خانه‌های تاریخی استان اضافه کرد: مرمت و احیای خانه‌های تاریخی، موجب رونق اقتصاد گردشگری و ایجاد درآمد پایدار از راه صنعت گردشگری را ممکن می‌سازد.

برچسب‌ها بهبهان مرمت میراث فرهنگی خوزستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بهبهان مرمت میراث فرهنگی بهبهان مرمت میراث فرهنگی خوزستان میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۰۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری

به گزارش خبرنگار مهر، علی صالحی صبح پنج شنبه به خبرنگاران بیان کرد: جمعی از طلاب خواهر حوزه‌های علمیه بیرجند و خوسف از ظرفیت‌های گردشگری خوسف بازدید کردند.

رئیس میراث فرهنگی خوسف گفت: این کاروان ۷۵ نفره در سفر یک روزه به این شهرستان از منظر و بافت ۵۰۰ هکتاری فرهنگی تاریخی خوسف، آرامگاه ابن حسام، مزارع کشاورزی، خانه‌های تاریخی دکتر شکوهی و میرزا جعفر، مسجد جامع و دریاچه طبیعی گواب این شهر دیدن کردند.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف افزود: تبیین شاخص‌های مختلف معماری اسلامی، انتقال فرهنگ و هنر منطقه، اهمیت میراث تاریخی و کهن و حفظ و نگهداشت آن از جمله اهداف تورهای گردشگری یک روزه است.

وی گفت: شهر خوسف در ۳۶ کیلومتری غرب بیرجند و در حاشیه کویر لوت قرار گرفته است و به دلیل وجود کتیبه‌های تاریخی کال جنگال در نزدیکی خوسف و وجود محوطه‌های قبل از اسلامی، نشان از قدمت این شهرستان در این دوران دارد.

صالحی افزود: در دوران اسلامی، اوّل بار جیهَانی در اَشکال العالم از خوسف نام برده و می‌نویسد: «شهری خُرد است و در آن بُستان‌های بسیار و زراعت همراه است و عمارت فراوان و آب‌های بسیار.»

وی گفت: حمدالله مستوفی اولین کسی است که در سال ۷۴۰ ه. ق در نُزهه القلوب نام کنونی خوسف را آورده و درباره آن چنین می‌گوید: «خوسف شهر کوچکی است و چند موضع توابع دارد و آب آن از رودخانه باشد و دیه‌ها را آب از کاریز باشد و در آنجا همه نوع محصولی حاصل آید.»

مسئول میراث فرهنگی خوسف گفت: حافظ اَبرو در مورد تعداد دهات، مزارع و موقعیت شهر خوسف چنین نوشته: «بیست قریه و صد مزرعه از توابع خوسف است که بر کنار بیابان است و بر آن طرف بیابان، حدود کرمان است. خَبیص از نواحی آن است و آن را بیابان لوت خوانند و در تابستان از آن موضع نمی‌توان گذشت.

صالحی یادآور شد: بافت تاریخی خوسف که از دوران صفویه به بعد شکل گرفته، نشان از پیشینه عظیم معماری در این شهر دارد. بیشتر آثار معماری فعلی شهر متعلق به دوره صفوی تا قاجار است.

کد خبر 6094885

دیگر خبرها

  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • دستگیری چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری