Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک نشریه آمریکایی در گزارشی به تحلیل جنگنده جدید روسیه پرداخت و نوشت، چک‌میت با قابلیت حمل انواع سلاح و طراحی مدرن بازارهای جهانی را نشانه گرفته است.

به گزارش مشرق، با گذشت چند ماه از رونمایی از جنگنده نسل پنجم جدید روسیه به نام «چک‌میت» نشریات آمریکایی به تحلیل درباره دستاورد تازه روسیه پرداخته و آن را ارزیابی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشریه «نشنال اینترست» روز یکشنبه در این زمینه نوشت، شرکت هواپیماسازی روسی «سوخو» زیرمجموعه گروه صنعتی «روستک»، جنگنده جدیدی با نام «چک‌میت» در نمایشگاه « ۲۰۲۱ ماکس» معرفی کرد. چک‌میت یک جنگنده پنهانکار چند منظوره تک موتوره، تک صندلی نسل پنجم است و هواپیمای تاکتیکی سبک توسعه یافته سوخو است.

طراحی مدرن

طراحی مدربر اساس جزئیات ارائه شده توسط مقامات شرکت روستک، حداکثر سرعت هواپیما ۱۹۰۰ کیلومتر در ساعت، شعاع عملیاتی ۳۰۰۰ کیلومتر است. به نظر می‌رسد این جنگنده از موتور مورد انتظار روسیه استفاده می‌کند و دارای یک کابین خلبان شیشه‌ای مدرن با طرح بسیار مشابه جنگنده نسل پنجم «سوخو-۵۷» روسیه است.

در ادامه این مطلب آمده است، ظاهراً این هواپیما دارای قابلیت برخاست و فرود کوتاه در پیکربندی اصلی خود است وهمچنین از سامانه پشتیبانی لجستیکی «ماترویشکا» مجهز به هوش مصنوعی برای روال ساده تعمیر و نگهداری استفاده می‌کند.

مجهز به هوش مصنوعی

این جنگنده با توجه به هدف چند منظوره خود دارای مجموعه بزرگ و انعطاف پذیر تسلیحاتی با ظرفیت حمل بیش ازهفت تن است. مکمل تسلیحاتی چک‌میت شامل موشکهای هوا وهوا با برد متوسط ‌و کوتاه برد «آروی وی»، موشکهای هوا به سطح از خانواده «گروم»، بمبهای هدایت شونده و موارد دیگر است. چک‌میت می‌تواند تا پنج تیرموشک هوا به هوا را حمل کند تا پتانسیل حمل بار خود را برای ماموریت‌هایی که نیازی به پنهان کاری ندارند به حداکثر برساند.

انواع مختلف چک‌میت

با توجه به عبرت‌ها از طراحی سوخو-۵۷ و تجربیات دردناک ساخت جنگنده نسل پنجم برخی از رقبای خارجی، به نظر می‌رسد که شرکت سازنده روسی اقداماتی را برای اطمینان از مهندسی هواپیما انجام داده است. همچنین یک نوع دو نفره چک‌میت در دست ساخت است و گفته ‌می‌شود پهپاد چک‌میت نیز به بازار می‌آید.  

با هزینه پرواز ۲۵ تا ۳۰ میلیون دلاری، چک‌میت قیمت فوق العاده رقابتی دارد. بهای این جنگنده کمک می‌کند تا به عنوان یک محصول صادراتی و در رقابت با جنگنده «رافال»   توجه قرار گرفته است. با این حال، در مورد قیمت گذاری یک هشدار وجود دارد، ۲۵ تا ۳۰ میلیون دلار می‌تواند نقطه شروع قبل از تغییرات خاص مشتری باشد و این مسئله ممکن است قیمت را افزایش دهد.

بازاریابی جهانی چک‌میت

مقام‌های روس قبلا گفته بودند که چک میت بازارهای آفریقا و همچنین هند و ویتنام را هدف گرفته است. این جنگنده قرار است اولین پرواز خود را در سال ۲۰۲۳ انجام دهد و در سال ۲۰۲۶ وارد تولید انبوده شود.

چندی قبل روزنامه «چاینا مورنینگ پست» نوشت که قیمت این جنگنده پنهانکار روسیه ارزانتر از جنگنده  نسل پنجم «اف-۳۵» ساخت آمریکاست. به نوشته این نشریه، هند از نخستین مشترین چک میت است.   این کشور  پیشتر در گفت‌وگو با شرکت «لاکهید مارتین» آمریکا برای خرید جنگنده اف-۳۵ بود، اما این گفت‌وگوها راه به جایی نبرد. این کشور به دنبال درگیری اخیر با چین، مشتاق به خرید یک جنگنده نسل پنجم است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان روسیه جنگنده نسل پنجم آمریکا اف 35 سوخو57 ویتنام جنگنده نسل پنجم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۱۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«اراک» دردسر بزرگ سرمربی پرسپولیس

اوسمار ویرا برای دومین‌بار در اراک ناکام بود و باید برای اثبات مجدد خود، بدون خطا تا پایان لیگ ادامه بدهد.

به گزارش فوتبال 360، هنوز زمان زیادی از روزهای ابتدایی انتخاب اوسمار ویرا به عنوان سرمربی پرسپولیس نگذشته است. کارنامه نه‌چندان قابل اعتنای او در قامت یک سرمربی و انتظار بخشی از هواداران تیم سرخ‌پوش تهرانی برای حضور یک نام سرشناس روی نیمکت، باعث شده بود تا ویرا به شدت تحت فشار باشد.

نتایج ضعیف در اردوی امارات و دیدارهای دوستانه پیش از آغاز رسمی نیم‌فصل دوم مزید برعلت شد و باخت به آلومینیوم در هفته شانزدهم خیلی‌ها را به این نتیجه رساند که مرد برزیلی روی نیمکت پرسپولیس دوام نخواهد داشت و به زودی برکنار می‌شود اما ماجرا به گونه دیگری پیش رفت.

اوج‌گیری پس از شکست در اراک

مدافع عنوان قهرمانی لیگ و جام حذفی، با جانشین یحیی گل‌محمدی اوج گرفت. آن‌ها 4 پیروزی متوالی در لیگ و جام حذفی به‌دست آوردند. توام شدن بازی هجومی و کسب نتیجه مورد نظر، دقیقا همان چیزی بود که پرسپولیسی‌ها می‌خواستند. تساوی بدون گل در داربی و مجددا 4 برد سریالی دیگر، اوضاع را در شکلی رویایی قرار داد و شباهت جالبی بین پرسپولیس در ابتدای سال 1402 و 1403 به‌وجود آورده بود. سرخ‌ها با یحیی با بردن تمامی رقبای خود، قهرمانی لیگ و جام حذفی را به‌دست آوردند و 2 مرتبه در داربی بزرگ تهران به عنوان فاتح از زمین خارج شدند. ویرا و شاگردانش هم با همین فرمول پیش می‌رفتند و نمایش تماشاگرپسندانه آن‌ها حکم خامه روی کیک را داشت. تیم تا صدر یک قدم فاصله داشت و در جام حذفی هم حضور داشت تا اینکه بازهم اراک، رُل یک دست‌انداز را ایفا کرد.

بازهم اراک، بازهم دست‌انداز برای اوسمار

شکست در ضربات پنالتی و تعویض‌هایی که جواب نداد، اوسمار را زیر ذره‌بین گذاشته است. پیش از این مسابقه، او گزینه اصلی و نخست پرسپولیس برای فصل بعد به‌حساب می‌آمد اما حذف زودهنگام از جام شگفتی‌ها، نظرات را درباره این سرمربی برزیلی با شک و تردید همراه کرده است. حسین بادامکی، معاون ورزشی باشگاه پرسپولیس، در پاسخ به این سوال که آیا این باخت در روند تمدید قرارداد اوسمار ویرا تاثیرگذار خواهد بود یا خیر، گفت: «بالاخره فوتبال است و ما هم یک روزی می‌بازیم. قرار نبود همه بازی‌ها را ببریم. این اتفاق امروز و در ضربات پنالتی افتاد. فکر می‌کنم آقای اوسمار تا به اینجا عملکرد خوبی داشتند و تصمیم‌گیرنده مدیر و مدیرعامل باشگاه است.»

بار دیگر خودت را ثابت کن سرمربی!

شواهد و قرائن، نشان می‌دهد که همه‌چیز در رابطه با آینده ویرا در پرسپولیس و تمدید قراردادش بستگی به نتایج تیمش طی 6 هفته پایانی لیگ برتر خواهد داشت و پس از آن مشخص می‌شود که همکاری طرفین ادامه‌دار خواهد بود یا او باید پس از نیم‌فصل به فعالیتش در پرسپولیس در نقش سرمربی، پایان دهد. پرسپولیس باید مقابل تیم‌های سپاهان اصفهان، نساجی مازندران، هوادار تهران، استقلال خوزستان، شمس‌آذر و مس رفسنجان پیکار داشته باشد. ویرا باید یک مرتبه دیگر توانایی و پتانسیلش را به منصه ظهور بگذارد و برای دومین مرتبه، پس از بازی با آلومینیوم، خود را اثبات کند. او به خوبی می‌داند که برای قهرمانی دیگر نباید اتفاقات اراک تکرار شود.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: شکست جانشین یحیی در اولین ایستگاه سرمربی پرسپولیس در نشست خبری حاضر نشد و به رستوران رفت!

دیگر خبرها

  • لحظه اصابت و سرنگونی جنگنده پیشرفته آمریکا توسط انصارالله یمن+ ویدئو/ اعلام سفر رئیس موساد به عربستان/ طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر/  حمله عناصر «پ.ک.ک» به نیروهای ارتش ترکیه
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶
  • «اراک» دردسر بزرگ سرمربی پرسپولیس
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • موضع تازه وزیر دفاع آمریکا درباره عملیات ایران علیه اسرائیل
  • سایه یک زن مرموز بر تیم سپاهان؛ شیدا مقصودلو کیست و چه نسبتی با ژوزه مورایس دارد؟
  • کاخ سفید مدعی شتاب تازه‌ای در مذاکرات غزه شد
  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان
  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی
  • استعفا دردسر تازه رژیم صهیونیستی