Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@13:49:29 GMT

پویش همسفر با رقیه(س) در حرم امام رضا (ع) برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۹۲۰۶۴

پویش همسفر با رقیه(س) در حرم امام رضا (ع) برگزار شد

عضو ستاد نهضت پیشرفت بانوان سازمان تبلیغات اسلامی خراسان‌ رضوی در خصوص این مراسم به خبرنگار ایرنا گفت: پویش همسفر با رقیه(س) برای نخستین بار با هدف ایجاد یک فضای گفتمانی در بطن و کانون خانواده‌ها برگزار می شود.

فاطمه علمداری افزود: آنچه که می‌تواند در مقابله با تهاجم فرهنگی، کشور ما را بیمه کند فرهنگ عاشوراست و شاید ما غنی‌تر از فرهنگ عاشورا و مکتب عاشورا نداشته باشیم و اگر این پیام‌رسانی و تعمق بخشی به مفاهیم عاشورا و مکتب حسینی در محیط خانواده گسترش و ترویج پیدا کند می‌توانیم بگوییم که به یک دستاورد بزرگ در بخش فرهنگی و پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نائل شده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: پویش همسفر با رقیه (س) قصد دارد که این فرصت و بستر را ایجاد کند که یک جریان‌سازی در جامعه اتفاق بیفتد و بدیهی است چون سال اولی است که این برنامه و کار اجرا می‌شود آن شکوه و عظمتی را که ما انتظارش را داریم در شرایط کنونی شیوع کرونا، اتفاق نیفتد بنابراین ما چند محفل را به‌عنوان نمادین به‌صورت حضوری در شهر به‌خصوص در مرکز مشهد و در حرم مقدس رضوی برگزار کردیم.
عضو ستاد نهضت پیشرفت بانوان سازمان تبلیغات اسلامی خراسان‌رضوی گفت: این پویش کار مشترکی بین سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی و آستان قدس رضوی و همچنین مجموعه‌های خصوصی است.
علمداری افزود: این پویش که امسال به عنوان یک جرقه و یک شروع بود با استقبال گسترده‌ای رو به رو شد و دختران کوچک سه ساله که سربند یا رقیه (س) را به سر بسته بودند به همراه مادرانشان در این مراسم شرکت کردند و پرچم متبرکی که از حرم مقدس حضرت رقیه سلام‌الله‌علیه را آورده بودیم را در آغوش گرفتند و در کنار پرچم سینه‌زنی کردند و در پایان هدایایی به رسم یاد بود به این عزیزان تقدیم شد.
وی ادامه داد: وقتی یک اتفاق در دوران کودکی در ذهن کودکان رقم بخورد به طور قطع عواقب و آثار و پیامدهای آن تا سنین بالا با او همراه خواهد بود چراکه طبق آموزه‌های دینی ما، هر چه در کودکی در ذهن فرزند حک بشود پایدارتر است و مانند نقشی است که در واقع در جسم و جان و روح آن فرزند نقش می بندد و اگر این فرزندان دختر ما چند سال در این مراسم شرکت کنند خود این مراسم با این‌ که سالی یک‌بار برگزار می شود یک فضای جست و جوگر و کاوشگر را در ذهن آن ها به وجود می‌آورد و در ادامه مسیر زندگی‌شان کمک خواهد کرد که با این حرکت با نهضت عاشورا انس و الفت پیدا کنند و خودشان پیام‌رسان مکتب عاشورا باشند.
عضو ستاد نهضت پیشرفت بانوان سازمان تبلیغات اسلامی خراسان‌ رضوی گفت: ما امسال از مادران خواستیم که خودشان روضه‌خوان حضرت رقیه(س) باشند و آنچه که از این نهضت و نقش حضرت رقیه(س) می‌دانند برای فرزندانشان بازگو کنند و تصاویر آن را در قالب یک فیلم یک دقیقه تا یک دقیقه و نیم برای ما بفرستند.
علمداری افزود: این کاری که در فضای مجازی ما پیگیری کردیم چند اثر و پیامد خواهد داشت یکی این که مادران به‌خاطر این‌که به‌هرحال یک فیلم بهتری بگیرند به طور قطع چند ساعت با فرزندانشان به گفت‌ و شنود خواهند پرداخت و در واقع کاری تمرینی - آموزشی رخ خواهد داد که این در واقع یک فرصت ایجاد می‌کند که چند ساعت در محفل خانواده بین مادر و دختر صحبت و اسم‌ حضرت رقیه(س) تبادل بشود.
وی ادامه داد: دومین اثر این است که ارتباط مؤثر بین مادر و دختر فراهم بشود و مادر سعی کند که خودش مبلغ دین اسلام باشد و این مفاهیم را یاد بگیرد و از زبان خودش به فرزندش آموزش بدهد همچنین باعث می شود که بانوان به عرصه مجازی ورودی مثبت پیدا کنند چون فضای مجازی اگر یک بعدش تهدید است یک بعدش فرصت است برای این‌که ما آنچه که می‌دانیم یا آنچه که صحیح و درست است را به همدیگر آموزش بدهیم.
گفتنی است ویژه برنامه تکریم سه ساله های حسینی، پویش بین المللی همسفر با رقیه(س) با تلاوتی چند از آیات قرآن کریم آغاز شد و سپس با اجرای گروه سرود گلدسته های حرم مطهر رضوی و سخنرانی حجت الاسلام سید مهدی واعظ موسوی و مداحی یکی از مداحان اهل بیت(ع) ادامه و با اهدا جوایز به دختران سه ساله پایان یافت.

حضرت رقیه کودک سه ساله حضرت امام حسین (ع) است که در حادثه عاشورا حضور داشت و به همراه سایر اهل بیت امام به اسارت یزیدیان در آمد و پس از تحمل شکنجه ها و مرارتهای فراوان هنگامی که در سرزمین شام سر بریده امام حسین (ع) را از نزدیک مشاهده کرد از شدت اندوه و غم به شهادت رسید.

برچسب‌ها مشهد جمهوری اسلامی ایران آستان قدس رضوی حرم امام رضا شهادت حضرت رقیه عاشورا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد جمهوری اسلامی ایران آستان قدس رضوی مشهد جمهوری اسلامی ایران آستان قدس رضوی حرم امام رضا شهادت حضرت رقیه عاشورا سازمان تبلیغات اسلامی خراسان حضرت رقیه س سه ساله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۲۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی

به گزارش خبرنگار مهر، اولین نشست خبری جشنواره فیلم دینی رضوان، با حضور فرهاد قائمیان مدیر جشنواره بین المللی امام رضا (ع) و محمدحسین لطیفی دبیر جشنواره، دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه، در محل سازمان سینمایی سوره برگزار شد.

در ابتدای این نشست و پس از پخش سرود ملی و صلوات خاصه امام رضا (ع)، فرهاد قائمیان مدیر جشنواره بین المللی امام رضا(ع)، عنوان کرد: امیدوارم این جشنواره که متعلق به امام رضا (ع) است توسط شما اهالی رسانه حمایت شود. برای من افتخار است در جشنواره فیلم رضوان، در کنار برادر و دوست عزیز خودم، محمدحسین لطیفی هستم.

وی ضمن اشاره به حمایت جدی بنیاد امام رضا (ع) و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: با توجه به فراز و نشیب ها در این دوره جشنواره فیلم امام رضا (ع) تلاش شده است تا با رویکردی جدی در طول چند ماه جشنواره، برای جوانان علاقه مند استان های مختلف کارگاه آموزشی برگزار کنیم.

قائمیان در ادامه با اشاره به این‌که سلام همه دبیران را به شما می‌رسانم، مطرح کرد: با شروع این مرحله از جشنواره تصمیم گرفتیم یک فیلم سینمایی با فرهنگ امام رضایی را استارت بزنیم و از قبل با آقای لطیفی به موضوع فیلم فکر کردیم. این اثر به نویسندگی حامد عنقا از رمان «عشق آباد تا عشق آباد» اقتباس شده است و این پروژه سینمایی سال ها به نتیجه نرسیده است. احساس می‌کنم امسال آقا امام رضا (ع) خودشان لطف کرده اند تا این فیلم ساخته شود.

وی در پایان با توضیح این که در این جشنواره بخش فیلم دینی با موضوعات مشخص جدا شده است و بخش ویژه رضوی هم به طور خاص جدا شده است، گفت: اختتامیه جشنواره در آبان ماه و اختتامیه بخش بین الملل در اردیبهشت سال بعد برگزار می‌شود و در بخش بین الملل مرحله جدیدی را در تعامل با سایر کشورها در موضوع دین مد نظر داریم.

پس از این محمدحسین لطیفی دبیر اولین‌ جشنواره فیلم رضوان، ضمن تشکر از امام رضا (ع) و فرهاد قائمیان برای این مسؤولیت، مطرح کرد: امیدواریم مسیری را آغاز کنیم که انتها نداشته باشد. در جهان امروز جای خالی آن آرامشی که از دین حاصل می‌شود ملموس است و هستی آرامش خود را از قلب‌های آرام می‌گیرد. بارها شنیده ایم که افراد تعریف کرده اند با پا گذاشتن در حرم امام رضا (ع) آرامش پیدا کرده اند و ما هم دوست داریم مخاطب با دیدن یک فیلم حال خوب پیدا کند.

وی ضمن اشاره به این‌که گستره فیلم های دینی شامل همه فیلم هایی با مضمون محبت، انسانیت، گذشت، ایثار و ... می‌شود، گفت: این فیلم‌ها عقبه ای در جان کارگردان و نویسنده دارد. به واسطه زمان کوتاهی که وجود داشت، امکان برگزاری بخش بین الملل برای مهر امسال امکان پذیر نبود و بخش بین الملل در اردیبهشت ۱۴۰۴ ‌برگزار می‌شود.

وی از اهالی رسانه درخواست‌ کرد: فضایی ایجاد شود که این جشنواره به خوبی دیده شود، کسی جانماند و فیلمسازان بتوانند کار کنند.

وی در پایان گفت: برای این جشنواره به کارهایی که فرهنگ رضوی را به دور از خرافات نشان دهد نیاز داریم تا ان شاء الله به آیین و مسلک امام رضا (ع) متوسل شویم.

در ادامه سید جواد رفایی مشاور راهبردی بنیاد امام رضا (ع) با مرور دوره های گذشته جشنواره امام رضا (ع)، عنوان کرد: علت توقف جشنواره برای یک مدت این بود که فیلم ها، ارتباطی با امام رضا (ع) نداشتند و تنها در بخش هایی به امام رضا (ع) اشاره می کردند از این رو تصمیم گرفتیم امسال در قالب پانزدهین دوره جشنواره رضوی اولین دوره جشنواره فیلم «رضوان» با بخش ویژه امام رضا (ع) را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه بخش دینی جشنواره همه ادیان الهی را در بر می‌گیرد، گفت: در این جشنواره برخلاف دوره های قبلی، بخشی تحت عنوان فیلمسازی با موبایل داریم همچنین بخش ایده تا فیلم «سراج» برای آن هایی که احساس می‌کنند برای ساخت فیلم در مورد امام رضا (ع) توانایی دارند اما به کارشناس برجسته دینی و سینما نیاز دارند در نظر گرفته شده است. این بخش برای توجه ویژه به جوانان صاحب ایده اختصاص یافته است. همچنین در قالب سه کارگاه آموزشی آموزش هایی در جهت ارتقای تولیدات ارسالی به جشنواره برگزار می‌شود.

در ادامه، سعید زمانی مدیر اجرایی ۲۱ امین جشنواره امام رضا(ع)، گفت: پس از این نشست رسمی، فراخوان این جشنواره در بستر سایت شمس طوس بارگذاری خواهد شد و همه علاقه مندان و مخاطبان می‌توانند نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

وی در انتها همه جوانان و فعالان سینما را دعوت به مشارکت در این رویداد کرد.

پس از اتمام نشست خبری از پوستر نخستین جشنواره فیلم «رضوان» رونمایی شد.

کد خبر 6091710 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • برگزاری کنگره جهانی حضرت رضا (ع) در دهه کرامت
  • برگزاری کنگره جهانی حضرت رضا(ع) در دهه کرامت
  • فرهاد قائمیان تکلیف ساخت فیلم درباره امام رضا(ع) را روشن کرد
  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی
  • جشن‌های دهه کرامت در همه مساجد و محله‌های لرستان برگزار می‌شود
  • اولین محفل شعر ارادت رضوی در هویزه برگزار شد
  • ‌همسر شهید ‌مصطفی خمینی در قم تشییع شد
  • نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان آبان ماه برگزار می‌شود
  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود 
  • اجتماع بزرگ صادقیون برگزار می‌شود