Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، روند بازار سرمایه در ماه‌های اخیر یک روند متعادل با گارد صعودی بوده است. این مساله هم دلایل مختلفی داشته است. نگاه مثبت دولت سیزدهم به بورس، رشد قیمت ارز و انتظارات تورمی و گزارش‌های خوب شرکت‌ها از میزان فروش و سودسازی، همه و همه از جمله دلایل رشد بورس در تابستان جاری بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در همین محدوده زمانی می‌توان به رفتار سهامداران حقیقی برخلاف روند کلی بازار نیز اشاره کرد. سهامداران حقیقی در ماه‌های گذشته به شدت نگاه کوتاه مدت و نوسانی به بازار سرمایه داشته‌اند و با هر روند خلاف جهت مسیر صعودی بورس، سهامداران حقیقی نیز از بازار خارج شده‌اند.

روز یکشنبه هفته جاری شاخص کل هموزن بازار سهام بدترین روز خود در سال 1400 را پشت سر گذاشت. شاخص کل هموزن در این روز 13.279 واحد کاهش را ثبت کرد که این عدد در سال 1400 یک رکورد منفی محسوب محسوب می‌شود. از دیگر سو، شاخص کل بورس با صعود 40 هزار و 466 واحدی نسبت به روز شنبه به رقم یک میلیون و 489 هزار واحد سقوط کرد. ریزش 40 هزار واحدی دومین سقوط بزرگ شاخص کل در سال جاری است.

 ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار روز یکشنبه برای چهارمین روز متوالی منفی شد و 1 هزار و 422 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز شنبه رشد 233 درصدی را تجربه کرده است. به عبارت دیگر، در بورس امروز حقوقی‌ها حدود هزار و ۴۲۰ میلیارد تومان وارد بازار سهام کردند.

ارزش کل معاملات خرد ۶هزار و ۳۴۰میلیارد تومان بود، اشخاص حقوقی ۳۲ درصد یعنی دو هزار میلیارد تومان سهام خریدند و مازاد خریدشان ۲۲ درصد از کل معاملات شد.

کدام نمادها ورود پول حقوقی‌ها را داشتند؟

از ابتدای شهریور ماه سال 1400 در 14 روز کاری، بازار سرمایه در 7 روز ورود پول حقیقی را شاهد بوده است. اما در 7 روز دیگر خروج پول حقیقی از بازار سرمایه رخ داده است. در مجموع از ابتدای شهریور تا کنون 3 هزار 740 میلیارد تومان پول از بازار سرمایه خارج شده است.

بیشترین تزریق پول حقوقی به بورس و فرابورس در سه گروه فرآورده‌ های نفتی، فلزات اساسی و محصولات شیمیایی رقم خورد، در حالی که برآیند معاملات گروه‌های واسطه‌گری مالی و پولی و محصولات کاغذی به نفع حقیقی‌‌ها تمام شد.

امروز افزایش سهام حقیقی‌‌ها در ۱۷ نماد با تغییر 90 میلیارد تومانی و افزایش سهام حقوقی‌ها در ۲۵۸ با تغییر هزار و ۴۵۰ میلیارد تومانی همراه بوده است.

هیجان سهامداران، عامل منفی شدن بورس؟

در صورتی که روند خروج پول توسط حقیقی ها از بازار سرمایه ادامه داشته باشد، می‌تواند در آینده نزدیک تبعات سنگینی را برای بورس به همراه داشته باشد.

برخی از کارشناسان وجود هیجان کاذب در میان سهامداران حقیقی را علت ریزش‌های بازار سرمایه در روزهای اخیر می‌دانند. این کارشناسان معتقدند، سهامداران از ترس تجربه سال 99 و افتادن در صف‌های فروش قفل شده، با هر منفی شدن شاخص کل، فرار را بر قرار ترجیح داده و سعی می‌کنند، پول خود را از بازار سرمایه خارج کنند.

البته نقش فضای مجازی و کانال‌های تلگرامی و اینستاگرامی در این زمینه نیز بسیار بالاست. برخی از گردانندگان این کانال‌ها با القای ورود بورس به روند اصلاحی بلندمدت و با ایجاد هیجان کاذب در سهامداران در افت قیمت نمادها سهم بسیار زیادی دارند.

اخبار مثبت و منفی بر بورس چقدر تاثیر دارد؟

از دیگر سو، کارشناسان بازار سرمایه اخبار ضد و نقیض در مورد مذاکرات وین را علت اصلی ریزش بازار سرمایه در حال حاضر می‌دانند. کاهش قیمت دلار در هفته گذشته نیز دلیل دیگری است تا سهام دلاری بورس باقی نمادها را نیز با خود با ریزش مواجه کند.

اخبار مثبت و منفی در هفته‌های گذشته تاثیر زیادی در بورس داشته است. این اخبار به دلیل اینکه بیشتر از منابع غیررسمی به گوش سهامداران می رسد، تاثیر خود را به مرور زمان بر نحوه معاملات افراد می‌گذارد. البته نباید از این موضوع نیز بگذریم که نوسان‌گیران در وضعیت فعلی بیشترین بهره را از بازار سرمایه در حال کسب هستند. روند فعلی بازار سرمایه که بیشتر شبیه نوسان یک تا دو روزه است، برای افرادی که در منفی ها خریداری می کنند و با چند روز مثبت شدن بازار سرمایه سهام خود را می‌فروشند، بهترین وضعیت را ایجاد کرده است.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس سقوط قیمت ارز بورس اوراق بهادار تهران سهام دلاری بورس سهامداران حقیقی بازار سرمایه بازار سرمایه میلیارد تومان شاخص کل سال 1400

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۲۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه

پوریا خاوری مسئول برگزاری مجامع الکترونیک سپرده‌گذاری مرکزی گفت: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۷۸ مجمع به صورت الکترونیک برگزار شد که این عدد در سال ۱۴۰۲ بیش از سه برابر افزایش یافت.

مسئول برگزاری مجامع الکترونیک سپرده‌گذاری مرکزی افزود: در سال گذشته ۱۵ هزار و ۵۰۴ سهامدار از طریق درگاه یکپارچه مجمع الکترونیک «دیما» در مجامع ناشران شرکت کردند که بیشترین شرکت کننده برای مجمع شرکت "کشت و صنعت پیاذر" با ۱۴۸۶ نفر و پس از آن شرکت "معدنی و صنعتی چادر ملو" با ۱۴۶۱ شرکت کننده بود.

همچنین از ابتدای راه اندازی این درگاه تاکنون ۵۰ هزار و ۵۴۵ سهامدار با استفاده از سامانه دیما در مجامع ناشران به صورت الکترونیکی شرکت کرده‌اند.

درگاه یکپارچه مجامع الکترونیک «دیما»، جهت سهولت دسترسی کلیه سهامداران به مجامع عمومی شرکت‌های بورسی و ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به صورت الکترونیک مهیا شده و این سامانه با بهره گیری از فناوری‌های نوین، بدون محدودیت‌های جغرافیایی، امکان برگزاری در بستری امن را برای سهامداران فراهم کرده است.

بهره گیری از بستر سجام جهت احراز هویت سهامداران، شفافیت بالا به واسطه رأی گیری الکترونیکی، امکان حضور نهاد‌های نظارتی در مجامع به روش الکترونیکی، حضور همزمان سهامداران در چند مجمع، امکان پرسش و پاسخ میان سهامداران و هیات رئیسه مجمع و وجود تالار گفتگو جهت تعاملات بین سهامداران از مزایای سامانه دیما به شمار می‌رود.

گفتنی است که سهامداران برای حضور در مجمع الکترونیک باید در سامانه سجام ثبت نام کنند تا دسترسی آن‌ها برای ورود به جلسه مجمع فعال شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه