Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@08:14:48 GMT

ارتش متحد اروپا، سخت اما لازم

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۹۳۳۰۵

ارتش متحد اروپا، سخت اما لازم

جمعه گذشته وزیر دفاع آلمان در دومین روز نشست وزرای دفاع عضو اتحادیه اروپا درخواست مهمی درباره تشکیل ائتلاف واکنش سریع مطرح کرد. پیشنهادی که در روزهای گذشته بارها از سوی دیگر مقامات این اتحادیه بر آن تأکید شد. اما پیش از ورود به این مناظره باید به ضرورت زمانی طرح این موضوع توجه کرد. هدف از ایجاد این ارتش مشترک چیست؟ جلوگیری از پیشروی روسیه در اروپا؟  تأمین دسترسی اتحادیه اروپا به دریاهای آزاد؟ یا مبارزه با تروریسم؟ با توجه به اظهارات مقامات این اتحادیه به نظر می‌آید هیچ کدام از این دلایل، رقم‌زننده راهبرد جدید اعلامی اتحادیه اروپا نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جوزف بورل، نماینده دیپلماسی اتحادیه پیش از این با انتقاد از کاخ سفید اعلام کرده بود رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در روند خروج از افغانستان هیچ توجهی به خواسته‌های اروپایی‌ها نکرده است.

در حقیقت رد درخواست اروپا در تمدید حضور نظامیان آمریکایی پس از مهلت در نظر گرفته شده ۳۱ آگوست توسط جو بایدن به منظور آنچه مدیریت بهتر خروج اتباع و شهروندان اروپایی و همچنین متعهدان افغانی آن‌ها عنوان شده بود، اتحادیه اروپا را به این جمع‌بندی رساند که ایده تحقق یک ارتش مشترک مستقل از آمریکا ضروری است!

شاید هم دامن زدن به این مباحث بیشتر با انگیزه دور نگه داشتن رهبران اروپایی از افتضاح نظامی و شکست اخلاقی در افغانستان انجام می‌شود. ابراز شکایت آنان از نحوه خروج آمریکا از افغانستان در حالی است که این اتحادیه از ایده خروج از افغانستان مانند ایالات متحده استقبال می‌کرد و ینس استولتنبرگ، دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی موسوم به ناتو صریحاً اعلام کرده بود خروج از افغانستان یک تصمیم دسته‌جمعی بود و ماه گذشته آلمان از بازگرداندن نیروهای خود برای کمک به ایجاد ثبات در افغانستان استنکاف ورزید.

با وجود این، مقامات اتحادیه اروپا می‌کوشند هدف از به راه انداختن این کارزار را جلوه‌ای از ناامیدی خود از سیاست‌های جو بایدن که در حقیقت انعکاسی از سیاست سلف او، دونالد ترامپ است، جا بیندازند. اما صرف‌نظر از انگیزه‌های سست، این ائتلاف نظامی چه دستاوردهایی برای اتحادیه اروپا خواهد داشت؟ برخی از ناظران شکل‌گیری چنین ایده‌ای را بسیار دشوار تلقی می‌کنند.

با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، دو کشور فرانسه و آلمان به صورت غیررسمی رهبری اتحادیه اروپا را در دست گرفته‌اند. حالا به نظر می‌رسد آنگلا مرکل و امانوئل مکرون قصد دارند گام نخست برای تشکیل ارتش اروپایی را با تدوین سند جامع بردارند. رهبران دولت بریتانیا، چه محافظه‌کار و یا از حزب کارگر، همواره در زمان عضویت در اتحادیه اروپا از ایجاد یک ارتش واحد اروپایی جلوگیری می‌کردند. دلیل اصلی آن هم پیمان‌های تاریخی این کشور با ایالات متحده و همچنین اتحادیه کشورهای مشترک‌المنافع بود. سال گذشته، دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا پیشنهاد ارتش مشترک اروپایی را شرم‌آور خوانده بود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: وزیر دفاع آلمان سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۳۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکرون: خطر نابودی اروپا وجود دارد/ برای رویارویی تجهیز نیستیم

مکرون امروز پنجشنبه در جریان سخنرانی در دانشگاه سوربن در پاریس گفت که اروپا باید نشان دهد که هیچ وقت تابع آمریکا نبوده و همچنین می‌داند که چطور با کشور‌های سایر مناطق جهان گفتگو کند.

مکرون ۴۶ ساله، در حالی که تنها سه سال از دومین و آخرین دوره ریاست جمهوری‌اش باقی مانده و اکثریت پارلمانی خود را در سال ۲۰۲۲ از دست داده است، می‌خواهد به منتقدان خود نشان دهد که انرژی و تفکر گذشته خود را همچنان دارد.

رئیس جمهور فرانسه با توجه به اینکه ۷ سال گذشته خواستار استقلال اروپا شده است، تایید کرد که اتحادیه اروپا به همه چیزی که وی می‌خواسته دست پیدا نکرده، اما با این حال پیشرفت قابل توجهی را در اتحاد و استقلال داشته است.

وی در یک نشست با عنوان «اروپای پر رونق» در دانشگاه سوربن بیان کرد: یک خطر وجود دارد که اروپای ما می‌تواند نابود شود. ما برای رویارویی با خطرات تجهیز نیستیم.

مکرون همچنین هشدار داد که فشار‌های نظامی، اقتصادی، تجاری و سایر مشکلات می‌تواند اتحادیه اروپا با ۲۷ کشور را تضعیف و متلاشی کند.

رئیس جمهور فرانسه در مورد وضعیت جنگ اوکراین نیز اضافه کرد که نباید اجازه داد روسیه در اوکراین پیروز شود.

او خواستار تقویت ظرفیت امنیت سایبری اروپا، روابط دفاعی نزدیک‌تر با انگلیس پس از برگزیت و ایجاد یک آکادمی اروپایی برای آموزش پرسنل نظامی عالی رتبه شد.

مکرون توضیح داد: هیچ دفاعی بدون صنعت دفاعی وجود ندارد. ما دهه‌ها سرمایه گذاری ناکافی داشته‌ایم. اروپایی‌ها باید ترجیح دهند که تجهیزات نظامی اروپایی را بخرند. ما باید بیشتر و سریعتر و با عنوان اروپایی‌ها تولید کنیم.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • کمک ۱۷ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به مهاجرین افغانستانی
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان
  • ماکرون: دست‌نشانده آمریکا نیستیم
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • مکرون: خطر نابودی اروپا وجود دارد/ برای رویارویی تجهیز نیستیم
  • صدور ترور و خشونت به جهان/کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • پارلمان اروپایی قواعد سلاح برای غیرنظامیان را تشدید کرد
  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا