Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها- علی فردوسی*: وضعیت قم در دوران شیوع کرونا فراز و نشیب بسیار داشته، روزگاری که همه کشور در پیک کرونا بودند در قم وضعیت خیلی شدید نبود و به قولی حتی قم یک پیک کرونا هم از کشور عقب تر است؛ اما در روزهای اخیر اتفاقی جدید برای قم رقم می‌خورد که تعجب همه مردم و مسئولان را در پی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غروب جمعه نرم افزار ماسک با اعلام تغییر رنگ وضعیت شیوع کرونا در قم از قرمز به نارنجی خبر از بهبودی وضعیت همه‌گیری ویروس کرونا در قم را می‌دهد؛ این خبر می‌تواند از التهابی که در جامعه بخاطر بالا گرفتن تعداد فوتی‌ها در قم کم کند اما با گذشت یک روز شرایط در قم پیچیده‌تر می‌شود و این پرسش مطرح می‌شود آیا واقعاً قم در وضعیت نارنجی است؟

بیستم شهریور ماه یعنی همان روزی که خبر از بهبودی وضعیت می‌رسد بیش از ۸۰۰ نفر در بیمارستان‌های قم بستری و روزانه حدود ۱۶۰ بیمار جدید شناسایی می‌شد هرچند اعداد و ارقام شیوع کرونا در قم حاکی از نزولی شدن آمارها بود اما بیانگر رسیدن قم به وضعیت مناسب نبود؛ آنچنان که در ۲۴ ساعت منتهی به شنبه بیستم شهریور ۳۲ نفر از همشهریان تسلیم این ویروس منحوس شدند و جان خود را از دست دادند.

همین بالا بودن تعداد فوتی‌ها در قم جرقه اولیه شایعات و حرف‌های در گوشی را می‌زند و باعث می‌شود ابهام دیگری در ذهن مردم جاخوش کند.

اگر بخواهیم مقایسه آماری کرده باشیم در ۲۴ تیرماه که در قم روزانه ۹۸ پذیرش جدید و ۴۰۲ بیمار بستری در بیمارستان و روزانه ۱۰ فوتی داشتیم وضعیت قرمز بوده اما در ۲۰ شهریور با روزانه ۱۳۰ پذیرش و ۸۲۴ بیمار بستری در بیمارستان و فوت ۳۲ نفر وضعیت نارنجی است.

این تناقض باعث می‌شود نگرانی‌ها درباره شیوه رنگ بندی در گروه‌های مختلف از پزشکان و اصحاب رسانه تا عموم مردم در فضای مجازی آغاز شود! با بالا گرفتن این اعتراضات رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم هم رنگ بندی اعلامی برای قم را قابل قبول نمی‌دادند، امیرآبادی نماینده قم در مجلس هم نسبت به این ارزیابی اعتراض می‌کند و معتقد است این رنگ بندی درست نیست و باید واقعیت‌ها گفته شود.

اما آنچه در این شرایط رقم می‌خورد ادامه روند قبلی در مدیریت کرونا است یعنی بی توجهی به «اعتماد عمومی» به عنوان یک «سرمایه اجتماعی»؛ از ابتدای شیوع کرونا در کشور آن چیزی که به دلیل بی تدبیری تحت شعاع قرار گرفت «اعتماد مردم به نظام سلامت» بود؛ رسانه‌های معاند نیز در این دوره با تمرکز بر روی این مسئله گاهی بر آتش این موضوع افزودند و گاهی حتی بی دلیل و سند آتش دیگری به وجود آوردند؛ همین ماجرای واکسیناسیون خودش مصداق مناسبی است برای کم اقبالی مردم به دریافت واکسن؛ اتفاقی هم که طی این چند روز در حال رخ دادن است همین موضوع است! مردم با مقایسه آمارها با تناقضی روبرو می‌شوند که هیچ پاسخی برای آن از سوی مسئولان دریافت نکرده‌اند!

بلاتکلیف گذاشتن مردم با این ابهامات و تناقضات نتیجه جز کم شدن اعتماد عمومی به نهادهای حاکمیتی و حتی متخصصین ندارد و باعث می‌شود از یک سو مردم در دام شیادان سود جو گرفتار و از سوی دیگر تاب آوری جامعه نیز کم شود.

مسئولان وزارت بهداشت بنا به هر دلیلی که تصمیم گرفته‌اند اعلام کنند وضعیت قم بهبود یافته باید شفاف و دقیق معیارها و شیوه ارزیابی وضعیت شیوع کرونا و رنگ بندی ها را برای مردم مطرح کنند تا بیش از این سرمایه اجتماعی ما به دلیل بی تدبیری‌ها آسیب نبیند.

* پژوهشگر و فعال رسانه‌ای

کد خبر 5302959

منبع: مهر

کلیدواژه: قم شیوع کرونا وضعیت قرمز شیوع بیماری کرونا ویروس کرونا بوشهر واکسن کرونا آمار کرونا واکسیناسیون کرونا کرمانشاه شیوع کرونا گرگان خطبه های نماز جمعه اردبیل عکس استانها ایلام اربعین حسینی ستاد ملی مقابله با کرونا کرونا در قم شیوع کرونا رنگ بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۳۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزیابی عملکرد فرمانداران استان تهران در امور مردمی سازی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دستیار استاندار تهران در امور مردمی سازی از مصاحبه دستیاران مردمی سازی فرمانداری‌های ورامین، تهران و دماوند خبر داد و گفت: عملکرد فرمانداران استان تهران در امور مردمی سازی ارزیابی می‌شود.

محمد مسگریان افزود: از بین گزینه‌های معرفی شده برای دستیاران مردمی سازی فرمانداران، بعد از انجام مصاحبه با کارگروه مربوطه و کسب نمره قابل قبول، افراد منتخب به کانون ارزیابی ستاد مردمی سازی معرفی می‌شوند.

دستیار استاندار تهران در امور مردمی سازی گفت: از فرمانداری‌های استان تهران که هنوز در این خصوص اقدام نکرده اند در خواست می‌شود سریع‌تر برای معرفی دستیاران اقدام کنند.

دیگر خبرها

  • مسئولان نسبت به ایمنی راه‌ها توجه بیشتری داشته باشند
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • پاسخ شفاف مسوولان گیلان به مطالبات مردم از شبکه باران
  • «پاسخ»؛ ویژه‌برنامه شبکه باران برای پاسخگویی مسئولان به مطالبات مردم
  • ارزیابی عملکرد فرمانداران استان تهران در امور مردمی سازی
  • مسئولان باید در برابر سوژه‌سازی‌ها کار اقناعی انجام دهند
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • لزوم فرهنگ سازی مراجعه به مشاوره، ضرورت جامعه مدرن
  • آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران