Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-26@12:19:09 GMT

برنج همچنان در اوج

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۹۳۹۱۱

بررسی‌ها نشان می‌دهد پس از افزایش قیمت برنج در روز‌های اخیر، تغییر محسوسی در قیمت این کالای ضروری رخ نداده است.

خبرگزاری میزان _ روزنامه وطن امروز نوشت: چند هفته‌ای است بازار برنج ملتهب شده و قیمت انواع برنج با افزایش فزاینده‌ای رو‌به‌رو شده است. تا قبل از موج گرانی اخیر، قیمت هر کیلو برنج در خرده‌فروشی‌ها و فروشگاه‌های پایتخت و شهر‌های بزرگ بین ۲۹ تا ۳۵ هزار تومان بود، اما به شکلی عجیب، قیمت برنج با یک روند صعودی همراه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین موضوع تهیه این کالای اساسی را برای مردم دشوار کرده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد با وجود وعده مسؤولان مبنی بر کاهش قیمت برنج، در روز‌های اخیر تغییر محسوسی در قیمت‌ها رخ نداده و برنج باکیفیت ایرانی در بازار تهران همچنان کیلویی ۵۰ هزار تومان و برنج هندی درجه یک (دانه بلند) نیز کیلویی ۳۰ هزار تومان فروخته می‌شود. این در حالی است که پیش‌تر دبیر انجمن برنج ایران در گفتگو با «وطن‌امروز» نرخ عادلانه بهترین و باکیفیت‌ترین برنج ایرانی را ۳۶ هزار تومان عنوان کرده بود.

رسوب ۷۰ هزار تن برنج در گمرک کشور

در همین رابطه روز گذشته دبیر انجمن واردکنندگان برنج با بیان اینکه کاهش تولید و ممنوعیت واردات ۲ عامل اصلی گرانی برنج در بازار است، گفت: ۷۰ هزار تن برنج در گمرک کشور رسوب کرده و در انتظار تعیین تکلیف از سوی وزارت جهاد کشاورزی است.

مسیح کشاورز گفت: تولید برنج در سال جاری به گفته برخی مسؤولان ۱۸ تا ۳۰ درصد کاهش یافته است. از سوی دیگر میزان واردات نیز در سال جاری ۶۵ درصد افت کرده و به افزایش قیمت در بازار منجر شده است. کشاورز افزود: متأسفانه از تولید برنج در داخل آمار دقیقی وجود ندارد، اما به اذعان برخی مسؤولان به دلیل خشکسالی، تولید برنج ۱۸ درصد کم شده است. برخی هم می‌گویند زیان ناشی از سیل نیز بوده و کاهش تولید تا ۳۰ درصد هم می‌رسد. وی به کاهش واردات هم اشاره کرد و گفت: میزان واردات برنج در سال ۹۹ تا ۵۰ درصد و در سال جاری تا ۶۵ درصد افت داشته است.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج در عین حال تأکید کرد: واردات برنج به کشور از ۳۱ تیرماه به مدت ۴ ماه ممنوع است و با وجود اینکه ۷۰ هزار تن برنج در گمرک کشور رسوب کرده، اما اجازه واردات را نمی‌دهند. به وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد کرده‌ایم که برای فروکش التهاب گرانی در بازار، ممنوعیت واردات برداشته شود، اما وزیر جدید هم به این مساله توجهی نکرده است.

وی تصریح کرد: به وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد کردیم که ممنوعیت واردات را از مهرماه بردارند که در این صورت قیمت برنج در بازار متعادل خواهد شد. کشاورز تأکید کرد: در حال حاضر ممنوعیت ورود برنج باعث شده قیمت برنج ایرانی افزایش یابد و رکود، کمبود و گرانی در بازار رخ دهد و برخی هم در این میان سوءاستفاده کرده و قیمت برنج را افزایش داده‌اند.

این مسؤول در پایان تأکید کرد: بر اساس گزارش مرکز آمار، ۵۲ میلیون نفر در کشور برنج خارجی مصرف می‌کنند که ۶۹ درصد افراد را شامل می‌شود که سرانه مصرف‌شان ۲۸ کیلوگرم است. همچنین ۲۳ میلیون نفر برنج ایرانی با سرانه مصرف ۱۲ کیلوگرم استفاده می‌کنند.

در صورت نیاز عرضه برنج خارجی تداوم می‌یابد

وزیر جهاد کشاورزی در نشست مشترک با جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره موضوع تنظیم بازار کالا‌های اساسی، با بیان اینکه تمام تلاش وزارتخانه متبوع وی، مدیریت بازار با کمک انجمن‌ها و تشکل‌های بخش کشاورزی است، اظهار داشت: جلسه‌ای هم با تشکل‌های بخش کشاورزی در همین راستا برگزار شد که این جلسات را استمرار خواهیم داد. اعتقاد داریم ظرفیت و قدرت تشکل‌ها باید در تنظیم بازار به کار گرفته شود. سیدجواد ساداتی‌نژاد تصریح کرد: طی یک هفته گذشته، اثر اعتماد به تشکل‌های بخش کشاورزی بویژه در بحث تعدیل قیمت مرغ را می‌توان ملاحظه کرد.

ساداتی‌نژاد گفت: در بحث برنج نیز که یکی دیگر از کالا‌های اساسی مهم برای مردم است و یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های امروز نمایندگان نیز بود، در صورت نیاز همچنان عرضه برنج خارجی از سوی شرکت بازرگانی دولتی را استمرار خواهیم داد تا قیمت برنج در بازار کنترل شود.

وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: البته به دلیل خشکسالی‌ها، در تولید برنج ایرانی ۱۸ درصد کاهش تولید را شاهد خواهیم بود. قیمت برنج به دلیل وضعیت عرضه و تقاضا افزایش داشته است، اما قیمت برنج خارجی را در بازار کنترل خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: افزایش ۴۰ درصدی نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: برنج مواد غذایی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: برنج مواد غذایی جهاد کشاورزی برنج ایرانی برنج خارجی تولید برنج قیمت برنج تشکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۳۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری

 

افشین صدردادرس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع آخرین وضعیت واردات گوشت و صادرات دام پرداخت.

با توجه به جمعیت دام، نیازی به افزایش حجم واردات گوشت گرم دارید؟

صدردادرس: بنابر اعلام مرکز آمار، جمعیت دام کشور در پایان زمستان ۷۲.۱ میلیون راس است که نشان دهنده جمعیت مناسب دام است.

با توجه به سطح بارش ها در نقاط مختلف، کماکان نسبت به متوسط دوره بلندمدت کمتر است‌ که انتظار می رود تا پایان اردیبهشت، کمبود بارش جبران شود.

با وجود شرایط مساعد تولید، مسئولان باید برنامه ریزی مناسبی در راستای حمایت از دامداران داشته باشند و حال اتخاذ سیاست افزایش واردات گوشت گرم نه تنها کمکی به بخش تولید نمی کند، بلکه تولیدکننده را از ادامه تولید دلسرد می کند.

آیا افزایش حجم واردات به تنظیم بازار گوشت قرمز کمک می کند؟

صدردادرس: اگر حمایت از افزایش جمعیت دامی صورت نگیرد، اتفاقات سال گذشته تکرار می شود. در بهار ۱۴۰۲ شاهد افزایش جمعیت دامی بودیم که متاسفانه سیاست های نادرست مسئولان منجر به کاهش جمعیت دام در پاییز و زمستان شد. براین اساس مسئولان باید به فکر حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده باشند، نه مدام بر طبل واردات بکوبند.

بنابر آمار در سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن و سال گذشته ۱۲۹ هزار و ۲۰۰ تن گوشت گرم و منجمد و ۲۸ هزار و ۵۰۰ تن دام زنده وارد شد که به رغم افزایش واردات در سال ۱۴۰۲، اما قیمت گوشت افزایش و در مقابل سرانه مصرف کاهش یافته است که براین اساس می توان نتیجه گرفت که واردات هیچ تاثیری در تنظیم بازار نداشته است.

حال اینکه مسئولان واردات گوشت گرم را از ۱۲۹ هزارتن به ۱۴۸ هزارتن برسانند، تمام مسئولیت آن را باید برعهده بگیرند.

وضعیت بازار دام زنده چگونه است؟

صدردادرس: بنابر آمار متوسط قیمت دام زنده۲۴۰ تا ۲۶۰ هزارتومان است که امیدواریم قیمت گوشت و دام در بازار به سمتی برود که تولیدکننده و مصرف کننده رضایت داشته باشند. حال اینکه از وسط زنجیره تولید حرکتی در جهت اصلاح قیمت انجام دهیم، مشکلات مرتفع نمی شود.

آیا نیازی به صادرات دام داریم؟

صدردادرس: در شرایطی که تولید دام تقاضا ندارد، صادرات می تواند منجر به تحرک و رونق بخش تولید شود که این امر انگیزه در بین دامداران ایجاد می کند، لذا پیشنهاد بنده این است که شرایطی فراهم شود که صادرات مقطعی نباشد که به تولید آسیب بزند.

در شرایط فعلی که تولید در داخل تقاضا ندارد، صادرات راهگشاست و می تواند تا حدودی مشکلات تولید را حل کند.

راهکار ایجاد رونق و افزایش سرانه مصرف گوشت در بازار چیست؟

صدردادرس: دولت برای ایجاد تقاضا باید گوشت تولید داخل را در قالب کالابرگ عرضه کند که در نهایت این امر به افزایش جمعیت دامی، پایداری تولید و کنترل قیمت در سطح بازار موثر است.

آیا صادرات دام راهکار ایجاد رونق و پایداری تولید در بازار است؟

صدردادرس: با توجه به پایین بودن تقاضا در بازار، صادرات می تواند محرکی برای تولید باشد به شرطی که جو روانی حاصل از صادرات را کنترل کنند تا قیمت ها در بازار افزایش نیابد‌.

خرید توافقی دام می تواند منجر به تنظیم بازار و رونق تولید شود. لذا بنابر قانون نظام جامع دامپروری به صراحت اعلام شده که دولت موظف به خرید حمایتی است، اما به شرطی که خرید به قیمت دستوری همانند سال ۱۴۰۰ نباشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • روزانه ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز توزیع می شود
  • مدیریت بازار کالای اساسی جدی گرفته شود
  • قیمت جدید دام زنده؛ منتظر این تغییر در بازار گوشت باشید
  • قیمت جدید برنج اعلام شد
  • قیمت برنج ایرانی و خارجی در میادین تره بار
  • قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار اعلام شد
  • نیم سکه همچنان در صدر تقاضا
  • بازار لاستیک ترمز برید