Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران نشان دادند که چگونه دو لایه رسانا از جنس کربن می‌توانند با حصول شرایطی به‌ صورت عایق عمل کنند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، قانون اهم در کلاس فیزیک شناخته شده است. این قانون می‌گوید که مقاومت یک رسانا و ولتاژ وارد شده به آن تعیین می‌کند که چقدر مقدار جریان از میان آن عبور کند. الکترون‌های موجود در ماده به روشی نامنظم و تا حد زیادی مستقل از یکدیگر حرکت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، هنگامی که حامل‌های بار به شدت بر یکدیگر تأثیر می‌گذارند، این رفتار دیگر ساده نیست.

به‌عنوان مثال، در گرافن دو لایه پیچ‌خورده که چند سال پیش کشف شد، این مورد وجود دارد. این ماده از دو لایه گرافن نازک ساخته شده که هر یک از یک لایه اتم کربن تشکیل شده است. اگر دو لایه مجاور نسبت به یکدیگر کمی پیچ خورده باشند، الکترون‌ها می‌توانند به‌گونه‌ای تحت تأثیر قرار گیرند که به شدت با یکدیگر تعامل داشته باشند. در نتیجه، این ماده می‌تواند ابررسانا شود و جریان را بدون هیچ گونه تلفاتی هدایت کند.

گروهی از محققان به سرپرستی کلاوس انسلین و توماس آهن در آزمایشگاه فیزیک حالت جامد در ETH زوریخ، به همراه همکارانش در دانشگاه تگزاس در آستین، اکنون حالت جدیدی را در لایه‌های پیچیده دوگانه گرافن مشاهده کرده‌اند. در آن حالت، الکترون‌های دارای بار منفی و حفره‌های دارای بار مثبت، آنقدر با یکدیگر در ارتباط هستند که این مواد دیگر جریان الکتریکی را هدایت نمی‌کنند.

پیتر ریکهاوس، از محققان این پروژه، توضیح می‌دهد: «در آزمایش‌های معمولی که در آن لایه‌های گرافن نسبت به یکدیگر تا حدود یک درجه پیچ خورده‌اند، تحرک الکترون‌ها تحت تأثیر تونل مکانیک کوانتومی بین لایه‌ها قرار می‌گیرد. در این آزمایش جدید، ما دو لایه گرافن را بیش از دو درجه نسبت به یکدیگر می‌پیچانیم، به طوری که الکترون‌ها اساساً دیگر نمی‌توانند بین دو لایه تونل بزنند.»

در نتیجه، با اعمال میدان الکتریکی، می‌توان الکترون‌ها را در یکی از لایه‌ها و حفره را در لایه دیگر ایجاد کرد. هر دو الکترون و حفره می‌توانند جریان الکتریکی را هدایت کنند. بنابراین، می‌توان انتظار داشت که دو لایه گرافن با هم یک رسانای بهتر را با مقاومت کوچکتر تشکیل دهند. با این حال، تحت شرایط خاصی، دقیقاً عکس آن ممکن است اتفاق بی‌افتد.

همان‌طور که فولکر دو وریس توضیح می‌دهد: «اگر میدان الکتریکی را طوری تنظیم کنیم که تعداد الکترون‌ها و حفره‌های یکسانی در دو لایه قرار گیرند، مقاومت ناگهانی به شدت افزایش می‌یابد.»

برای چندین هفته، انسلین و همکارانش نتوانستند این نتیجه شگفت‌انگیز را درک کنند، اما سرانجام همکار نظری آن‌ها، آلن اچ. مک دونالد از آستین به آن‌ها نکته‌ای قاطع داد. طبق گفته مک دونالد، آن‌ها نوع جدیدی از موج چگالی را مشاهده کرده بودند.

امواج چگالی بار معمولاً در رسانا‌های تک‌بعدی هنگامی که الکترون‌های موجود در مواد، جریان ایجاد کنند و از نظر مکانی به‌صورت امواج قرار می‌گیرند، به وجود می‌آیند. در آزمایشی که توسط محققان ETH انجام شد، اکنون این الکترون‌ها و حفره‌ها هستند که با جذب الکترواستاتیک با یکدیگر جفت می‌شوند؛ بنابراین یک موج چگالی جمعی را تشکیل می‌دهند. با این حال، این موج چگالی از زوج الکترون-حفره که از نظر الکتریکی خنثی است، تشکیل شده است، به طوری که دو لایه که با هم گرفته شوند دیگر نمی‌توانند جریان الکتریکی را هدایت کنند.

گفتنی است؛ نتایج این پروژه در نشریه Science منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو رسانا عایق الکترون ها دو لایه لایه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۴۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استخراج الماس از گل صدتومانی

دانشمندان چینی با استفاده از کربن استخراج‌شده از گل‌های صدتومانی قرمز، الماس ۳ قیراطی تولید کردند.

به گزارش خبرآنلاین، بنابه گفته وانگ جینگ، مدیر عامل شرکت تایم پرامیس لوئویانگ، الماس مصنوعی ساخت شرکت‌شان با استفاده از فناوری استخراج کربن ماده زیست‌زا (گل صدتومانی)، تحت دما و فشار بالا کشت می‌شود.

اگرچه تولید الماس مصنوعی با استفاده از فناوری استخراج عنصر کربن خالص از گل صدتومانی نسبتا پیچیده است، شرکت تایم پرامیس چینی قصد دارد از منابع دیگر مانند مو، استخوان و حتی گل‌های دیگر، کربن استخراج کند. آن‌ها این کار را با استفاده از ابزار‌هایی که برای شکستن پیوند‌های شیمیایی بین اتم‌های کربن استخراج‌شده طراحی کرده‌اند انجام دهند. درواقع این دانشمندان اتم‌های کربن حاصل را مانند ساختار الماس کنار هم قرار داده و ترکیب می‌کنند تا به الماس واقعی دست بیابند.

دیگر خبرها

  • عمیق ترین حفره آبی جهان در این منطقه کشف شد
  • عکس | کشف عمیق‌ ترین حفره آبی جهان در مکزیک
  • عمیق ترین حفره آبی جهان در مکزیک کشف شد
  • ثبت پتنتی که انتقال حرارت در کشتی‌ها و هواپیماهای پرسرعت را تسهیل می‌کند
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • استخراج الماس از گل صدتومانی + عکس
  • تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر
  • استخراج الماس از گل صدتومانی
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • ایجاد حفره ۸ متری در بافت تاریخی یزد/ اتصال فاضلاب به قنات ممنوع