Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@20:31:54 GMT

عوامل کاهش‌دهنده رزق در زندگی

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۹۴۵۹۴

عوامل کاهش‌دهنده رزق در زندگی

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک کارشناس مذهبی گفت: وقتی در جامعه‌ای، عملی مانند ربا به‌صورت عادی تبدیل شود، در گوشه‌ای دیگر از آن جامعه فقر پدید می‌آید، زمانی که اعمالی مانند کلاهبرداری، دروغ گفتن و حق دیگران را خوردن در جامعه عادی شود، کمبود رزق گریبان افراد را می‌گیرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین حمید نادری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تعریف رزق، اظهار کرد: براساس آیات سوره هود و برخی دیگر از آیات قرآن کریم، رزق هر جنبنده‌ای بر خدا واجب است، این واجب بودن از خارج بر پروردگار تحمیل نشده و این امر در ذات پروردگار نهفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این سوال پیش می‌آید که اگر رزق موجودات بر خداوند واجب است، چگونه می‌توان فقر انسان‌ها را توجیه کرد؟ در پاسخ باید گفت که انسان‌ها می‌توانند با اعمال و رفتار خود، مانع از رسیدن رزق شوند، در بسیاری ازمکان‌ها و زمان‌ها، اقتضای دریافت رزق وجود دارد، اما مانعی توسط فرد یا جامعه پیش می‌آید.

این کارشناس مذهبی با اشاره به آیه ۹۶ سوره اعراف در خصوص عوامل افزایش‌دهنده رزق، تصریح کرد: اگر بندگان ایمان آورده و تقوای الهی را پیشه کنند، خداوند برکات را از آسمان‌ها و زمین بر آن‌ها جاری می‌کند، در جایی دیگر نیز یکی از عوامل کاهش‌دهنده رزق، تکریم نکردن ایتام عنوان شده است

این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: تکریم ایتام، تنها به‌معنای تامین مالی نیست، البته مسئله مالی در جایگاه خود اهمیت دارد، اما رسیدگی و احترام گذاشتن به ایتام از دیگر مصادیق تکریم است، خوردن مال یتیم نیز از دیگر عوامل کاهش‌دهنده رزق به‌حساب می‌آید و فرهنگ جامعه باید به سمتی برود که همدیگر را به سمت کمک به فقرا سوق دهند.

نادری خاطرنشان کرد: اگر میراث به‌خوبی میان فرزندان تقسیم نشود، کم‌کننده رزق است و بر اساس آیات قرآن، کسی که مال را زیاد دوست داشته باشد، رزقش کم می‌شود، برخی از افراد نیز مال زیادی را جمع کرده اما از آن استفاده نمی‌کنند، این عامل نیز کاهش‌دهنده رزق محسوب می‌شود.

این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه یکی از راه‌های افزایش رزق، رسیدگی به ایتام و فقرا است، یادآور شد: در آیاتی از قرآن کریم نیز یکی از شرایط افزایش رزق، توبه و استغفار ذکر شده و این عامل، درمان بسیاری از مشکلات کاهش رزق به‌حساب می‌آید.

نادری خاطرنشان کرد: امروزه طرح اکرام ایتام، زمینه‌ای را فراهم کرده که هرکس که تمایل داشته باشد می‌تواند چند یتیم را تحت پوشش قرار داده و ماهیانه به حساب آنان، مبلغی را واریز کند.

وی در ادامه گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا انواع و اقسام گناهان فردی دیده می‌شود، اما تقوای اجتماعی و احترام به حقوق همدیگر در جوامع آنان زیاد بوده و به‌صورت فرهنگ تبدیل شده است، حق و بسیاری از دستورات صحیحی که مسلمانان در دین خود خود دارند، در این جوامع مطرح نشده و اشتباهاتی مانند مصرف الکل از ابتدا در این کشورها رایج بوده، با توجه به اینکه این افراد آگاهی و اطلاع از اشتباه بودن این امور ندارند، در چنین صورتی این مسئله گناه به‌حساب نمی‌آید، اما وقتی گناه بودن امری بر افراد ثابت شده باشد، آنان حق ارتکاب آن را ندارند.

این مدرس دانشگاه بیان کرد: وقتی در جامعه‌ای، عملی مانند ربا به‌صورت عادی تبدیل شود، در گوشه‌ای دیگر از آن جامعه فقر پدید می‌آید، زمانی که اعمالی مانند کلاهبرداری، دروغ گفتن و حق دیگران را خوردن در جامعه عادی شود، کمبود رزق گریبان افراد را می‌گیرد، زیرا خداوند قواعد را در قرآن بیان کرده و راهکار نیز ارائه کرده است، بنابراین مردم باید به قوانین عمل کنند.

نادری با بیان اینکه باید به تعریف گناه نیز توجه کرد، یادآور شد: گاهی گناهان ذهنی نیز در کمبود رزق موثر است، البته در زمان‌هایی کمبود رزق به‌صورت مقطعی بوده و امتحان الهی مدنظر است، در چنین شرایطی صبر افراد محک زده می‌شود، گاهی اوقات نیز فقر حاصل کم‌کاری‌های گذشته افراد بوده و در چنین شرایطی طبیعی است که رزق فرد، در آینده کم می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری منطقه چهارمحال و بختیاری قرآن کريم تقوای الهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۴۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی از حقوق متقابل کارگر و کارفرما

ابوالفضل فرحبخش در همایش روز کارگر با اشاره به حدیثی از پیامبر به تکریم مقام کارگر در اسلام پرداخت و گفت: ارزش فعالیت تولیدی، کار و تلاش برای تامین معاش تا آنجاست که پیامبر اسلام بوسه بر دستان یک کارگر می‌زند و بیان می‌دارند که آتش دوزخ بر دستان کارگر آسیب نخواهد رساند و از سویی اسلام پاداش مجاهد در راه خدا را برای کارگران در نظر گرفته است.

رئیس دادگستری زرند تصریح کرد: شهرستان زرند با وجود معادن بیشمار و احداث صنایع عظیم ماهیتی صنعتی به خود گرفته و بخش اعظم جمعیت شهرستان را قشر کارگر تشکیل می‌دهد که به طور قطع رعایت حقوق آن‌ها در محیط کاری بسیار ضروری است و از طرفی دیگر نیز داشتن زندگی شرافتمندانه بگونه که زندگی کاری به کیفیت زندگی شخصی شأن آسیب وارد نکند حق فرد و جامعه است.

وی افزود: در صورتی که فعالیت و اشتغال مانع از ایفای نقش‌های خانوادگی از جمله، همسری، پدری و فرزندی شود بایستی انتظار افزایش آسیب‌های اجتماعی را داشت و در حال حاضر هم اگرچه تصور بر آن است که عدم اشتغال تشدید کننده جرایم و آسیب‌های اجتماعی است، اما به طور محسوس آمار پرونده‌های تشکیل شده در دادگستری به ویژه در حوزه خانواده ریشه در بی توجهی به نهاد خانواده و نقش‌های شخصیتی ناشی از غرق شدگی و توجه بیش از حد افراد به اشتغال و نیاز‌های مادی و غفلت از نیاز‌های معنوی است.

وی گفت: توجه به همسر و فرزند سرمایه گذاری در زندگی است و در مقابل فاصله گرفتن از خانواده منجر به خسران می‌شود و بنابراین بایستی برای خانواده، همسر و فرزندان نیز برنامه ریزی کرد چرا که تامین آرامش خانواده ایجاد رابطه دوستانه میان اعضای خانواده و همکاری در امور، منجر به تربیت فرزند صالح که صدقه جاریه هستند می‌شود و در نتیجه از آسیب‌هایی که با وجود گسترش فضای مجازی رها شده، متوجه جامعه می‌شوند کاشته خواهد شد.

این مقام قضایی به حقوق کارگران در محیط کارگری پرداخت و خاطر نشان کرد: مطابق قواعد حقوقی و به ویژه نظریه خطر، کارفرمایان ملزم به تامین کامل شرایط استاندارد محیط کاری برای کارگران هستند و در نتیجه حمایت مطلق قانون از کارگر در صورتی که هر گونه رخداد و آسیبی در محیط کار برای پرسنل به وجود آید کارفرما مسئولیت مطلق دارد و در برابر قانون پاسخ گو خواهد بود مگر آنکه بتواند اثبات نماید که قصوری از سمت ایشان نبوده و تمامی استاندارد‌های ایمنی، فنی و بهداشتی را در محیط کاری رعایت شده است.

فرحبخش به تعلیمات اسلام در زمینه وجدان کاری پرداخت و گفت: همانگونه که پیامبر گرامی اسلام می‌فرمایند؛ عبادت ده جز است که ۹ جز آن را کار و کسب روزی حلال تشکیل می‌دهد و بنابراین می‌طلبد کارگران زحمت کش در زمان کار حداکثر بهره وری را داشته باشند و از سویی دیگر در زمانی که برابر شرایط جامعه و اقتضائات تحریم و جنگ اقتصادی مشکلاتی نیز برای کارفرمایان به وجود می‌آید، با درک موضوع، حداکثر خویشتن داری و صبوری را به خرج دهند و درخواست‌های به حق خود را به صورت مسالمت آمیز و قانونی دنبال نمایند.

رییس حوزه قضایی زرند در پایان به افزایش ورودی پرونده‌های کلاهبرداری اینترنتی در دستگاه قضایی اشاره کرد و افزود: مهمترین شگرد کلاهبرداران به شکل عمومی استفاده از نام آگاهی افراد و ارسال لینک به بهانه‌های مختلف و در قالب پیامک است که با در نهایت با دسترسی به مخاطبین و حساب‌های بانکی افراد به کلاهبرداری از افراد است و بنابراین موثر‌ترین راه، افزایش آگاهی و سواد رسانه‌ای در عموم مردم و باز نکردن لینک‌های ناشناس با سرشماره‌های شخصی است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • چرا بعد از رابطه جنسی غمگین می شوم و گریه می کنم؟
  • دستگیری عوامل نزاع خیابانی در میاندوآب
  • اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی از حقوق متقابل کارگر و کارفرما
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان
  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟
  • اعلام عوامل کاهش سرقت در کرمان
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند