Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@14:48:22 GMT

تنش خشکی سبب کاهش تولید گندم در مازندران شده است

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۹۶۴۰۹

تنش خشکی سبب کاهش تولید گندم در مازندران شده است

خلیل حقیقی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بخشی از اراضی گندم به صورت دیم است، گفت: اکثر مزارع در مرحله رشد دچار تنش خشکی و سبب شد تا کشاورز نتواند به بهره لازم برسد.

وی سطح گندمزارهای استان را ۵۵ هزار هکتار بیان کرد و گفت: از این میزان ۲۶ هزار هکتار در دشت و بقیه در مناطق کوهستانی است و عدم بارش‌ها سبب شده تا میزان تولید و خرید محصول کاهش داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حقیقی اظهار داشت: در سال جاری قبل از شروع فصل زراعی قیمت تضمینی گندم و کلزا اعلام شد و کشاورزان با فراغ بال می‌توانند برای کشت محصول تصمیم بگیرند.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه شرایط برای کشت گندم و محصولات زراعی پاییزه فراهم شده است، گفت: ارائه آموزش‌های لازم به کشاورزان می‌تواند در توسعه تولید تأثیر بسزایی داشته باشد.

وی معرفی ارقا م پرتولید و ایجاد مزارع نمایشی را از جمله برنامه‌های حمایتی ذکر کرد و گفت: با توجه به اینکه بیشتر مزارع به صورت دیم مدیریت می‌شود اگر نتوانیم آب کافی را تأمین کنیم دچار کاهش عملکرد خواهیم شد.

وی با اظهار اینکه در کشور چهار میلیون هکتار از مزارع گندم به صورت دیم و وابسته به نزولات جوی است، گفت: هرگونه مدیریت بهینه در دیم زار بدون بارش به موقع و مناسب نتیجه نمی‌دهد.

کد خبر 5303639

منبع: مهر

کلیدواژه: جهادکشاورزی مازندران گندم ساری ویروس کرونا بوشهر واکسن کرونا آمار کرونا واکسیناسیون کرونا کرمانشاه شیوع کرونا گرگان اردبیل خطبه های نماز جمعه زلزله عکس استانها اربعین حسینی ایلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۶۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم

 

 

 

علی محمد ملا تقی، رئیس اداره باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت:همزمان با برداشت گل محمدی در سراسر کشور برداشت این محصول در قم نیز در آغاز شده است.

وی با بیان اینکه میانگین برداشت گل محمدی در کشور ۲.۲ تن در هکتار است، گفت: در سال گذشته کشاورزان ما به میانگین عملکرد حدود ۲.۵ تن در هکتار دست یافتند که با توجه به شرایط خوب اقلیمی در سال جاری و اقدامات اصلاحی از جمله تغذیه و هرس به موقع بوته‌های گل محمدی در قم، پیش بینی می‌کنیم میانگین عملکرد استان ۳ تن در هکتار باشد. 

ملاتقی با اشاره به  پیش‌بینی برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم افزود:در حال حاضر ۲۸۶ هکتار از اراضی کشاورزی استان قم زیر کشت گل محمدی است که به دلیل محدود بودن صنایع مکمل در زمینه گلاب گیری و سایر فرآورده‌های گل محمدی گل‌های برداشت شده از سطح استان به صورت خام فروشی به دیگر استان‌ها به ویژه شهر کاشان ارسال می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • پیش بینی برداشت ۴٠٠هزار تن گندم از مزارع استان ایلام
  • کمیته فنی هوای پاک برای ممنوعیت سوزاندن بقایای کشت گندم برگزار شد 
  • ۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد
  • مبارزه با سن مادر غلات در بیش از ۲۵ هزار هکتار از مزارع اسدآباد
  • پیش‌بینی استحصال ۱۰ تُن گُلاب از مزارع گل‌محمدی در شهر مرزی کُرَند
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • برداشت گندم از مزارع کرمانشاه آغاز شد
  • آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • پیش بینی کشت ۶۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی استان قزوین با روش سایبان