Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@21:34:19 GMT

از کجا بفهمم ضربان قلبم در محدوده طبیعی است؟

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۹۶۵۳۳

از کجا بفهمم ضربان قلبم در محدوده طبیعی است؟

اندازه‌گیری ضربان قلب راهی آسان برای سنجش سلامت شماست، زیرا یک تصویر لحظه‌ای از عملکرد ماهیچه قلب شما ارائه می‌دهد.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام قلب سلامت، ضربان قلب مناسب و طبیعی ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. با این وجود، تعداد زیاد یا کم ضربان قلب در حالت استراحت می‌تواند نشانه یک مشکل باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

چه ضربان قلبی طبیعی محسوب می شود؟

ضربان قلب طبیعی برای بزرگسالان معمولاً ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه است. ضربان قلبی که کمتر از ۶۰ ضربه در دقیقه است، برادی‌کاردی («قلب آهسته») و ضربانی که سریع‌تر از ۱۰۰ ضربه در دقیقه است، تاکی‌کاردی («قلب سریع ») نامیده می شود. برخی از متخصصان معتقدند که ضربان قلب ایده‌آل در حالت استراحت نزدیک به ۵۰ تا ۷۰ ضربه در دقیقه است. در مقاله ای در سایت قلب سلامت جدول ضربان قلب نرمال در حالت استراحت برای سنین مختلف و تعریف ضربان قلب غیر نرمال آورده شده است.
صرف نظر از آنچه طبیعی تلقی می‌شود، مهم است تشخیص دهیم که ضربان قلب سالم بسته به موقعیت، متفاوت است. در بین افراد سالم، کاهش ضربان قلب می‌تواند به دلیل داشتن آمادگی جسمانی، دارو یا الگوهای خواب باشد. با این حال، کاهش ضربان قلب می‌تواند نشانه‌ای از بیماری، از جمله بیماری قلبی، عفونت‌های خاص، سطح بالای پتاسیم در خون یا کم‌کاری تیروئید باشد. 
در طرف مقابل، ضربان سریع در افراد سالم می‌تواند به این دلیل باشد که آن‌ها در حال ورزش، عصبی یا هیجان زده هستند، از یک محرک استفاده می‌کنند یا باردار هستند. شرایط سلامتی مرتبط با افزایش ضربان قلب شامل اکثر عفونت‌ها یا تقریباً هر علت تب، مشکلات قلبی، داروهای خاص، سطح پایین پتاسیم در خون، غده تیروئید بیش از حد فعال یا استفاده بیش از حد داروهای تیروئید، کم‌خونی یا آسم یا مشکلات تنفسی دیگر است. 
با مانیتورینگ ضربان قلب، می‌توانید روندها و الگوهای شخصی را شناسایی کنید.

چگونه ضربان قلب خود را اندازه بگیریم؟

با توجه به گزارش تخصصی بیماری‌های قلب دانشکده پزشکی هاروارد، شما می‌توانید به راحتی ضربان قلب خود را با استفاده از انگشتان خود که روی مچ دست یا کنار گردن قرار می‌دهید اندازه‌گیری کنید. 

در مچ دست، انگشتان اشاره و میانی یک دست را به آرامی روی مچ مقابل، درست در زیر پایه انگشت شست فشار دهید. در گردن، کناره گردن را درست زیر استخوان فک خود، کمی فشار دهید. تعداد ضربان را در ۱۵ ثانیه بشمارید و در چهار ضرب کنید. این تعداد ضربان قلب شماست. برای بدست آوردن دقیق‌ترین نتیجه، می‌توانید اندازه‌گیری را چند مرتبه تکرار کرده و میانگین سه اندازه‌گیری را استفاده کنید. برای اندازه‌گیری ضربان قلب در حال استراحت، شما باید این مراحل را طی کنید: ضربان قلب خود را ظرف یک تا دو ساعت پس از ورزش یا یک رویداد استرس‌زا اندازه‌گیری نکنید. ضربان قلب شما می‌تواند پس از فعالیت‌های شدید بالا بماند. یک ساعت پس از مصرف کافئین صبر کنید، زیرا می‌تواند باعث تپش قلب شود و ضربان قلب شما را افزایش دهد. بعد از نشستن یا ایستادن طولانی مدت که می تواند بر ضربان قلب شما تأثیر بگذارد، ضربان قلب را اندازه‌گیری نکنید. 

همچنین می توانید از انواع مختلف مانیتور ضربان برای بررسی ضربان قلب خود استفاده کنید. اما توجه داشته باشید که اکثر این دستگاه‌ها آزمایش صحت را انجام نداده‌اند. یک گزینه ردیاب تناسب اندام دیجیتال است. معتبرترین آن‌ها از یک حسگر بی‌سیم روی نواری که دور سینه خود می‌پیچید، استفاده می‌کنند. 
حسگر، نبض شما را به صورت الکترونیکی تشخیص می دهد و دادهها را به یک گیرنده شبیه به ساعت مچی ارسال می کند که ضربان قلب شما را نمایش میدهد. برخی دیگر دارای سنسورهایی در پشت خود ساعت مچی هستند. این سنسورها که کمی دقت کمتری دارند، با اندازه گیری جریان خون در پوست، ضربان قلب شما را تعیین می کنند.
همچنین، انواعی از برنامه‌های تلفن همراه، برای اندازه‌گیری ضربان قلب وجود دارند. در بیشتر موارد، انگشت خود را روی لنز دوربین گوشی قرار می دهید، که با هر بار تپش قلب، تغییرات رنگی را در انگشت شما تشخیص می دهد.
تردمیلها، دستگاه‌های دوی ثابت و سایر تجهیزات ورزشی موجود در مراکز تناسب اندام و برخی از اتاق‌های تمرین خانگی اغلب دارای مانیتور ضربان قلب هستند. این دستگاه‌ها به مقدار عرق کف دست و فلز روی دسته‌ها برای تشخیص سیگنال الکتریکی ضربان قلب شما متکی هستند. اما کارشناسان این موارد را برای بررسی ضربان قلب توصیه نمیکنند، زیرا نتایج آنها نادرست است.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قلب سلامت بیمارهای قلبی و عروقی ضربان قلب ضربه در دقیقه ضربان قلب خود ضربان قلب شما اندازه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۶۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی

مریم طاهرخانی، فشارخون بالا را عامل اصلی بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و مرگ و میر دانست و اظهار کرد: نشانه‌هایی از ابتلاء به فشارخون بالا ممکن است در برخی بیماران دیده شود که از جمله آن می‌توان به سردرد، تپش قلب، احساس فشار در قفسه سینه، تنگی نفس، تهوع، استفراغ، سرگیجه، تاری دید، گُرگرفتگی و قرمزی صورت و خونریزی بینی یا چشم اشاره کرد.

این متخصص بیماری‌های قلب و عروق ادامه داد: هیچکدام از این نشانه‌هایی که به آن اشاره شد، اختصاصی نیستند و صرفاً برای مشکوک شدن به وجود خطر پرفشاری خون نباید منتظر بروز این علامت‌ها بود.

طاهرخانی، تنها راه تشخیص پرفشاری خون را، اندازه گیری آن با دستگاه‌های فشارسنج عنوان کرد و افزود: افراد می‌توانند برای اندازه‌گیری فشارخون به مطب پزشک مراجعه کنند، یا به کمک دستگاه هولتر فشارخون در خارج از مطب و در یک بازه زمانی طولانی مدت فشارخون خود را پایش کنند، همچنین امکان اندازه‌گیری فشار به کمک دستگاه‌های ترجیحاً اتوماتیک در منزل نیز وجود دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: توصیه می‌شود از فشارسنج‌های بازویی استفاده شود و فرد حتماً پنج دقیقه به حالت نشسته و در حالت استراحت قرار گیرد، علاوه بر این، افراد باید توجه داشته باشند تا نیم ساعت قبل از اندازه گیری فشار، ورزش نکنند و چای و قهوه نیز ننوشند.

وی درباره نحوه اندازه‌گیری صحیح فشار خون، عنوان کرد: فشارخون باید دو یا سه بار گرفته شود؛ میانگین دو عدد نزدیک به هم، فشارخون بیمار را نشان می‌دهد ضمناً بهتر است از هر دو دست فشار گرفته شود و اگر فشار دو دست با یکدیگر مغایرت داشت، معیار، دستی است که فشار بالاتری دارد.

طاهرخانی، افزود: اتحادیه جهانی فشارخون بالا (World Hypertension organization)، فشار بزرگ‌تر مساوی ۱۴۰ روی ۹۰ میلی متر جیوه را پرفشاری خون تعریف کرده است بنابراین اگر فشار فردی در منزل مساوی ۱۳۵ روی ۸۵ میلی متر جیوه بود، باید به پزشک مراجعه کند، البته تشخیص فشارخون بر اساس یک بار اندازه گیری داده نمی‌شود.

فلوشیپ اقدامات مداخله‌ای قلب و عروق، با اشاره به اینکه درمان فشارخون در افراد به تشخیص پزشک به طور معمول پس از دو تا سه بار ویزیت پزشک به فاصله یک تا چهار هفته و یا اندازه گیری فشارخون با هولتر، آغاز می‌شود، گفت: البته اگر فشارخون در رنج خطر باشد و عوارض ناشی از فشارخون در ارگان‌های حیاتی دیده شود، باید در همان ابتدا درمان شروع شود

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بنا به توصیه اتحادیه جهانی فشارخون بالا، افراد بالغ بالای ۱۸ سال باید غربالگری فشارخون شوند؛ به این ترتیب که افراد ۱۸ تا ۳۹ سال هر سه تا پنج سال باید فشارشان را اندازه بگیرند و اگر در حد نرمال بود، سه تا پنج سال بعد، مجدد ارزیابی کنند.

وی ادامه داد: این افراد اگر به علت وزن بالا (توده بدنی ( BMI) بالاتر از ۲۵)، یا ماکسیمم فشار بین ۱۳۵ تا ۱۳۹ و مینیمم فشار ۸۵ تا ۸۹ میلی متر جیوه در معرض ابتلاء به فشارخون بالا هستند، باید به صورت سالانه پایش شوند، افراد بالای ۴۰ سال نیز باید هرسال فشارخون خود را اندازه‌گیری کنند.

طاهرخانی با بیان اینکه فشار خون بالا سالانه بیش از ۱۰ میلیون مرگ و میر را به خود اختصاص می‌دهد، به راه‌های پیشگیری از فشار خون در افراد اشاره کرد و گفت: حفظ وزن مطلوب، اصلاح سبک زندگی، پرهیز از رژیم غذایی ناسالم مثل مصرف غذاهای سرخ کردنی، چرب، آماده و کنسروی، حذف اسیدهای چرب ترانس، خودداری از مصرف الکل و دخانیات و پرهیز از مصرف نمک بیش از یک قاشق چایخوری از جمله اقداماتی است که در راستای پیشگیری از ابتلاء به پرفشاری خون بسیار کمک کننده خواهد بود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه هدف سازمان بهداشت جهانی، کاهش ۲۵ درصدی ابتلاء به فشارخون بالا تا سال ۲۰۲۵ است، بیان کرد: این مهم با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع بیماری امکان پذیر است، یکی از اقدامات در این راستا، کنترل فشارخون بیمارانی است که به هر بهانه‌ای به مراکز درمانی و کلینیک‌ها مراجعه می‌کنند، بسیج عمومی و راه‌اندازی کمپین‌های اطلاع رسانی اهمیت فشارخون و تشخیص و درمان به موقع آن، می‌تواند در افزایش سواد سلامت مردم نیز مؤثر باشد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • بارش شدید تگرگ‌های درشت در خراسان جنوبی و آسیب به منازل و خودروها + ویدئو | اندازه تگرگ ها را ببینید
  • کمبود این ویتامین سبب کاهش وزن می‌شود
  • این علائم نشان دهنده کمبود ویتامین B۱ است
  • سعیدی: از هیچ باشگاهی به اندازه پرسپولیس حمایت نشده است / لشگری: سپاهان سقف بودجه را منفجر کرد و امتیازاتش هم برگشت / فیلم
  • راهکارهایی برای عقب انداختن یائسگی در طب سنتی + ویدئو
  • منتظر پاسخ هستیم و در عین حال دستمان روی ماشه است
  • مراقب این قاتل خاموش باشید
  • مراقب فشار خون، این قاتل خاموش باشید
  • مراقب قاتل خاموش باشید
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی