Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@19:48:01 GMT

آیا اضطراب ژنتیکی است؟

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۹۶۶۸۳

آیا اضطراب ژنتیکی است؟

چه عواملی باعث اضطراب می‌شود؟

به گزارش اقتصادآنلاین، محققان ۱۰۰٪ مطمئن نیستند که چه عواملی باعث اختلالات اضطرابی می‌شود. هر اختلال اضطرابی فاکتور‌های خطر خاص خود را دارد، اما طبق انستیتوی ملی بهداشت روان، احتمال ابتلا به اختلال اضطراب در شما بیشتر است اگر:

تجربه‌های زندگی داشته‌اید که آسیب روانی به‌جای گذاشته است

وضعیت جسمی دارید که با اضطراب مرتبط است، مانند اختلالات تیروئید

بستگان شما دارای اختلالات اضطرابی یا سایر بیماری‌های روحی هستند

به‌عبارت‌دیگر، اختلالات اضطرابی هم می‌تواند ژنتیکی و هم ناشی از عوامل محیطی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهش‌ها چه می‌گویند؟

چندین دهه تحقیقات، ارتباط موروثی اضطراب را بررسی کرده اند. به‌عنوان‌مثال، تحقیقات انجام شده در سال 2002 نشان داد که برخی ویژگی‌های کروموزومی با ترس و هراس ارتباط دارند.

یک مطالعه در سال 2015 به بررسی بیماری‌های روانی و دوقلو‌ها پرداخت و دریافت که ژن RBFOX1 ممکن است فرد را بیشتر در معرض اختلال اضطراب عمومی قرار دهد. یک بررسی در سال 2016 نشان داد که اختلال اضطراب اجتماعی، اختلال وحشت‌زدگی و اختلال اضطراب عمومی همه به ژن‌های خاصی مرتبط هستند.

اخیراً، یک بررسی انجام شده در سال 2017 نتیجه گرفت که اختلال اضطراب عمومی (GAD) می‌تواند ارثی باشد، و GAD و شرایط مرتبط با آن با تعدادی از ژن‌های مختلف مرتبط هستند. بیشتر محققان نتیجه می‌گیرند که اضطراب، ژنتیکی بوده اما می‌تواند تحت تأثیر عوامل محیطی نیز باشد.

به‌عبارت‌دیگر، بدون وجود بحث و جدال خانواده شما، می‌توانید اضطراب داشته باشید. چیز‌های زیادی در مورد ارتباط بین ژن‌ها و اختلالات اضطرابی وجود دارد که ما نمی‌فهمیم، و تحقیقات بیشتری در این مورد لازم است.

علائم اختلالات اضطرابی چیست؟

اضطراب خود یک احساس بوده و یک بیماری روانی نیست، اما شرایط بسیاری وجود دارد که به‌عنوان اختلالات اضطرابی طبقه‌بندی می‌شوند. این شامل:

اختلال اضطراب عمومی (GAD): اضطراب مزمن در مورد تجارب و موقعیت‌های معمول روزمره

اختلال هراس: حملات هراس مکرر و متناوب

فوبیا: ترس شدید از یک چیز یا موقعیت خاص

اختلال اضطراب اجتماعی: ترس و اضطراب شدید از موقعیت‌های اجتماعی.

اختلال اضطراب جدایی: ترس شدید ازدست‌دادن افرادی که دوستشان دارید یا افراد مهم زندگی خود.

سایر موارد بهداشت روانی نیز وجود دارد که اگرچه از نظر فنی اختلالات اضطرابی نیست، اما همچنان اضطراب را به‌عنوان یک علامت شامل می‌کند، مانند:

اختلال وسواس فکری - عملی (OCD)

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)

اختلال استرس حاد

اختلال سازگاری

اضطراب احساس نگرانی یا دلهره است. گرچه هر شخصی هرازگاهی احساس اضطراب می‌کند، برخی افراد دارای اختلالات اضطرابی هستند. اختلالات اضطرابی معمولاً شامل اضطراب شدید و ناتوان‌کننده است، حتی درمورد چیز‌هایی که معمولاً باعث اضطراب نمی‌شوند.

علائم اختلالات اضطرابی:

علائم اختلالات اضطرابی بسته به نوع اختلال اضطرابی شما متفاوت است. به‌طورکلی، علائم اختلالات اضطرابی عبارتند از:

نگرانی بیش از حد

حملات اضطراب

مشکل در تمرکز

مشکلات حافظه

تحریک‌پذیری

تلاش برای خواب خوب

انقباض عضلات

چگونه اضطراب تشخیص داده می‌شود؟

برای تشخیص اختلال اضطراب، باید با یک متخصص بهداشت روان مانند روانپزشک، روان‌شناس، مشاور حرفه‌ای مجاز (LPC) یا مددکار اجتماعی صحبت کنید. درباره افکار، احساسات و رفتار خود صحبت خواهید کرد. آن‌ها همچنین در مورد علائم شما با شما صحبت می‌کنند و علائم شما را با موارد ذکر شده در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) مقایسه می‌کنند.

درمان اضطراب چیست؟

روان‌درمانی

روان‌درمانی می‌تواند برای کسانی که اختلالات اضطرابی دارند مفید باشد. روان‌درمانی می‌تواند ابزار و بینش مفیدی به شما بیاموزد، به شما در کشف احساسات کمک نموده تا تأثیر تجربیاتی که داشته‌اید را درک نمایید. یکی از متداول‌ترین روش‌های درمانی اضطراب، درمان شناختی رفتاری (CBT) می‌باشد که شامل گفتگو با روان‌شناس یا روانپزشک در مورد تجربیات شماست. از طریق CBT، شما یاد می‌گیرید که الگو‌های فکری و رفتاری را متوجه شده و آن‌ها را تغییر دهید.

دارو

اضطراب را می‌توان با دارو‌هایی که ممکن است پزشک برای شما تجویز کند، درمان نمود. انواع مختلفی از دارو‌های اضطرابی وجود دارد که هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. دارو برای اضطراب همیشه لازم نیست، اما می‌تواند برای کاهش برخی علائم مفید واقع گردد.

شیوه و سبک زندگی

برخی تغییر در سبک زندگی نیز می‌تواند به شما در کنترل اضطراب کمک کند. این تغییرات شامل موارد زیر است:

ورزش بیشتر

کاهش مصرف کافئین

پرهیز از مصرف تفریحی مواد مخدر و الکل

داشتن یک رژیم غذایی متعادل

داشتن خواب کافی

استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی، مانند یوگا و مراقبه

مدیریت وقت خود برای کاهش استرس

معاشرت و گفتگو با افراد حامی در مورد اضطراب خود

داشتن یک دفتر وقایع روزانه تا بتوانید احساسات خود را بیان کرده و آن‌ها را درک کنید

اگر احساس می‌کنید اضطراب شما غیرقابل‌کنترل است یا مانع عملکرد شما در زندگی روزمره می‌باشد، به پزشک یا درمانگر مراجعه کنید.

وضعیت افراد مبتلا به اضطراب در آینده چیست؟

بیشتر اختلالات اضطرابی مزمن هستند، یعنی هرگز به طور واقعی از بین نمی‌روند. بااین‌وجود، گزینه‌های درمانی مؤثر زیادی برای اختلالات اضطرابی وجود دارد. از طریق روان‌درمانی، تغییر سبک زندگی و شاید دارو، می‌توانید یاد بگیرید که چگونه با این شرایط بهتر کنار بیایید تا بتوانید اختلال خود را مدیریت کنید.

نتیجه نهایی

اضطراب چند دلیل احتمالی دارد. شرایط روحی و روانی مشتمل بر اضطراب، می‌تواند ژنتیکی باشد، اما تحت تأثیر عوامل دیگر نیز هست. اگر احساس اضطراب می‌کنید و این موضوع زندگی روزمره شما را مختل نموده، با پزشک یا درمانگر خود صحبت کنید. صرف‌نظر از علت اضطراب شما، آن را می‌توان درمان و مدیریت نمود.

پربیننده ترین نکات جالب در مورد واکسن سینوفارم با تزریق آسترازنکا به سندروم گیلن‌ باره دچار می شوید! پاکسازی کبد با یک رژیم ۵روزه تولید واکسن، انقلابی در درمان سرطان / موفقیت جدید شرکت بایون‌تک جهش کرونا به سمت کودکان +عکس

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اضطراب علائم اختلالات اضطرابی اختلال اضطراب عمومی روان درمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۶۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، تحقیقات جدید ژنتیکی اکنون افرادی را که ممکن است آسیب پذیرترین وضعیت را در این رابطه داشته باشند نشان می‌دهد.

تیمی در دانشگاه کالیفرنیا، اطلاعات ژنتیکی ۸۰۰ بیمار پارکینسونی را که در مرکز کشاورزی آن ایالت، زندگی و کار می‌کنند، بررسی کردند.

محققان خاطرنشان کردند که بسیاری از این افراد حداقل یک دهه قبل از ابتلاء به این بیماری در معرض ۱۰ آفت کش مورد استفاده در محصولات پنبه قرار داشتند و برخی از بیماران تا سال ۱۹۷۴ در معرض این بیماری بودند.

آن‌ها انواع ژن‌های مرتبط با لیزوزوم‌ها، بخش‌هایی از سلول‌ها که ضایعات سلولی را تجزیه می‌کنند، تقویت کردند.

دکتر «برنت فوگل»، استاد نورولوژی و ژنتیک انسانی، توضیح داد که اختلال در عملکرد لیزوزومی مدت‌هاست با ظهور پارکینسون مرتبط است.

این مطالعه نشان داد که انواع مرتبط با فرآیندهای لیزوزومی در بیمارانی که مدت طولانی در معرض آفت کش‌ها قرار داشتند بیشتر بود.

به نظر می‌رسد که این گونه‌های ژنی با عملکرد مناسب پروتئین تداخل داشته باشند. به گفته محققان، این نشان می‌دهد که دفع نابهنجار ضایعات در سلول می‌تواند یکی از دلایل زمینه‌ای پارکینسون باشد که در کنار قرار گرفتن طولانی در معرض آفت کش‌ها رخ می‌دهد.

همانطور که ترکیبات سمی- از جمله پروتئینی به نام آلفا سینوکلئین، که مدت‌ها با پارکینسون مرتبط است- در سلول‌های مغز ساخته می‌شوند، می‌توانند در آنچه که به نام اجسام لویی در بافت‌ها شناخته می‌شوند، نیز تشکیل شوند. محققان خاطرنشان کردند که تجمع جسم لویی یکی از مشخصه‌های پارکینسون در مغز است.

فوگل در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «این مطالعه از این فرضیه حمایت می‌کند که استعداد ژنتیکی ناشی از تغییرات جزئی در ژن‌هایی است که با عملکرد لیزوزومی مرتبط هستند.»

وی افزود: «به صورت روزانه، این گونه‌ها تأثیر زیادی ندارند. اما تحت استرس مناسب، مانند قرار گرفتن در معرض برخی آفت کش‌ها، ممکن است از بین بروند و به مرور زمان منجر به ابتلاء به بیماری پارکینسون شوند. به این حالت تعامل ژن-محیط زیست گفته می شود».

فوگل گفت: «داده‌هایی برای بسیاری از اختلالات رایج وجود دارد که نشان می‌دهد تأثیرات محیطی بر توسعه این بیماری‌ها تأثیر می‌گذارد، اما ما هنوز راه خوبی برای اندازه‌گیری این تأثیر یا تعیین اینکه چه کسی به‌طور خاص در معرض خطر است، نداریم».

کد خبر 6090455

دیگر خبرها

  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • ویزیت‌های نجومی روانشناسان؛ ۴۵ دقیقه ۲ میلیون تومان!
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • چرا برخی از دوقلوها یکی چپ‌دست دیگری راست‌دست هستند
  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • برای اولین بار یک زن همزمان پمپ قلب و پیوند کلیه خوک دریافت کرد
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند