Web Analytics Made Easy - Statcounter

به مناسبت روز ملی سینما از فیلمسازان، هنرمندان و هنرجویان سینمای لرستان تجلیل شد.

 به گزارش خبرگزاری برنااز لرستان؛درمراسمی به مناسبت روز ملی سینما که  با حضور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونین و مسئولین ستادی اداره کل و ریاست سازمان بسیج هنرمندان استان برگزارشده بود  از فیلمسازان و فعالان عرصه سینما در استان لرستان تجلیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در این مراسم، ضمن گرامیداشت روز ملی سینما، گفت: بسیاری از فلاسفه اسلامی ما، مباحث عمیقی به معنای هنرهای تجسمگرایانه آن زمان و سینمای امروز ارائه داده اند که می تواند منبع مطالعاتی و پژوهشی بسیار خوبی در این زمینه باشد.

 فرید رحمتی افزود: سینمای انقلاب تاثیر شگرفی بر زندگی اجتماعی مردم نهاد و آرایه های اجتماعی زیادی را ایجاد نمود.

او تصریح کرد: سینما مبدا تحولات عظیمی بوده و در این میان سینمای انقلاب و دفاع مقدس تبیین کننده و تصویرگر بلدا و ژرفای روح شخصیت های همچون سردار سلیمانی است که فطرت انسانی و الهی بشر را به معنای واقعی کلمه تفسیر نمود.

معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در ادامه با اشاره به فعالیت های بارز سینمایی صورت گرفته در طی سالیان اخیر گفت: قبل از شیوع ویروس کرونا علاوه بر حمایت از سالن های سینما در استان، در بسیاری از شهرستانها، سالن های آمفی تئاتر به دستگاه سینمای دیجیتال مجهز گردید و در مناطقی که این امکان فراهم نمود با استفاده از ظرفیت دستگاه سینما سیار، فیلم های روز برای اقشار مختلف مردم به نمایش در آمد.

رحمتی ادامه داد: با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی اجباری بسیاری از فعالیت های فرهنگی و هنری، با اهدا تسهیلات کرونایی، تسهیلات بیمه ای و درمانی و هنرکارت به سینماگران استان، حمایت های لازم از این عزیزان صورت پذیرفت که کماکان نیز ادامه دارد.  

 در بخش دیگری از این مراسم رییس هیات مدیره خانه سینمای مستند لرستان با اشاره به جایگاه ویژه فیلمسازان لرستانی در عرصه سینمای کشور، گفت: سینمای لرستان به عنوان سینمای که ریشه در فرهنگ و تاریخ غنی استان دارد سرآمد سینمای بومی و ملی شناخته شده و در مقام یکی از پیشگامان سینمای کشور جایگاه ویژه و درخشانی را برای خود به ثبت رسانده است.

 غلامرضا نعمت پور افزود: روز ملی سینما روز تقدیر از زحمات تمام اهالی سینما از پیشکسوت گرفته تا هنرجویان جوانی است که با هزار امید پا جای پای گذشتگان خود می نهد و سنگی بر این عمارت عظیم می گذارند.

 این مدرس سینما و فیلمساز لرستانی در پایان گفت: متاسفانه وضعیت بغرنج اپیدمی کرونا باعث شد که از بین خیل فیلمسازان مطرح استان گلچینی به نیابت همه عزیزان در این مراسم حضور یابند و امیدواریم که در سال آتی این مهم با برنامه ای گسترده تر و حضور تمامی اهالی سینما برگزار شود.

 در بخش پایانی این مراسم از امین رستمی، مصطفی داوطلب، امین اناری، احمد احمدپور، سید غلامرضا نعمت پور، محسن مرادی، آمین صحرایی، سپیده فرهادی، محمدرضا حافظی، فاطمه محمدی و مسعود بیرانوند به نیابت از تمامی فیلمسازان، هنرمندان و هنرجویان سینمای لرستان تجلیل شد.

 گفتی است که این مراسم به همت معاونت هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه سینمای مستند لرستان و با همکاری بسیج هنرمندان و بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان در پاتوق فرهنگ و هنر اداره کل برگزار شد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تجلیل روز ملی سینما فرهنگ وارشاداسلامی کل فرهنگ و ارشاد اسلامی روز ملی سینما اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۶۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران

عصر ایران - شاید کمتر از یکماه پیش که خبر اکران نزدیک مست عشق در رسانه‌های سینمایی مطرح شد، کمتر کسی پیش‌بینی چنین موفقیتی در گیشه سینمای ایران را برای این فیلم متصور می‌شد.
مست عشق، در اولین روز فروش رکورد بالاترین فروش روز اول سینمای ایران را شکست. پیش از این، بالاترین فروش روز اول سینما در روز تعطیل 2 میلیارد و 300 میلیون تومان بود و در روز غیر تعطیل یک میلیارد و 300 میلیون تومان. اما روایت زیبای شمس و مولانا در اولین روز اکرانش که در یک روز غیر تعطیل رخ داد، این دو رکورد را یکجا شکست و به عدد اعجاب انگیز و بی سابقه 3 میلیارد و 500 میلیون تومان در روز اول اکران رسید.


مست عشق در حالی توانست با 50 هزار مخاطب در روز نخست به این رکورد برسد که پیش از این، تنها فیلم‌های کمدی توان صدر نشینی داشتند و حتی نزدیک شدن به این اعداد برای فیلم‌های غیرکمدی بیشتر شبیه رویا بود.

در حالیکه از اوایل اسفندماه سال گذشته، شایعات پراکنده درباره اکران نوروزی این فیلم در محافل سینمایی مطرح می شد، به یکباره و به دلایل نامشخص (و البته مشخص!) از گردونه اکران نوروز کنار رفت و زمزمه این شایعات از اکران نوروز به اکران عید فطر تبدیل شد. اما عدم اکران این فیلم در عید فطر باز هم بر حواشی نه چندان کم این فیلم افزود تا آنکه عوامل تولید فیلم با رونمایی از موسیقی تیتراژ فیلم با صدای علیرضا قربانی خبر از اکران فیلم در هفته پس از عید فطر دادند اما این خبر نیز نقطه پایان حواشی تمام نشدنی این فیلم نبود چراکه در فاصله یک روز تا شروع اکران، روابط عمومی فیلم خبر از تعویق اکران فیلم به دلایل فنی و آماده نبودن فیلم داد که همین موضوع با توجه به زمان طولانی تولید فیلم، بر حواشی آن بیش از پیش افزود و گمانه‌زنی‌های درخصوص فشار سازمان سینمایی برای انجام اصلاحات در فیلم و مقاومت گروه سازنده در مقابل این درخواست را رقم زد.

به هر روی این فیلم پس از یک هفته تأخیر اعلام شده از تاریخ پنجم اردیبهشت ماه در حالی وارد گردونه رقابت اکران شد که دو فیلم کمدی پر قدرت همچون سالهای اخیر سینمای ایران در این عرصه در حال یکه‌تازی بودند و کمتر کسی شانسی برای مست عشق در رقابت با این کمدی‌ها قائل بود؛ تمساح خونی که به تازگی رکورد رسیدن به فروش یک میلیارد تومان در ۴۰ روز را از آن خود کرده بود و سال گربه که در اولین هفته اکران خود رکورد فروش اولین روز، سه روز اول و هفته اول فیلم‌های سینمایی را بدست آورده بود.

اما پیش‌فروش پانصد میلیون تومانی در اولین روز آغاز پیش فروش و در فاصله سه روز مانده تا شروع اکران فیلم، زنگ خطری جدی برای فیلم‌های رقیب بود که این بار با حریفی دست و پا بسته رو به رو نخواهند بود.

استقبال از پیش فروش فیلم چنان زیاد بود که بسیاری از سینماهای کشور از بامداد روز چهارشنبه، اکران فیلم را با سانس‌های فوق‌العاده آغاز کردند. اتفاقی که سالها بود برای فیلم‌های غیر کمدی در سینمای ایران تبدیل به رویا و آرزو شده بود.

مست عشق در زمان انتشار این گزارش، فروش 28 میلیارد تومان در فاصله تنها ۵ روز از شروع اکران را پشت سر گذاشته و تمامی رکوردهای سینمایی را از آن خود کرده است.

استقبال بسیار زیاد مخاطبان از فیلم، سالن‌های پر از تماشاگر در تمامی سانس‌ها از سانس‌های اصطلاحاً مرده ساعت ۱۳ و ۱۵ عصر تا سانس‌های فوق‌العاده‌ی بعد از نیمه شب، همگی نشان از علاقه بینندگان و به دست گرفتن نبض مخاطب توسط این فیلم دارد. موضوعی که برای نخستین بار در تاریخ سینمای ایران توسط یک فیلم آن‌ هم با حال و هوای عشق و حول زندگی شاعران و اسطوره های ادبی ایران زمین شکل گرفته است.

تشویق‌های مردم در انتهای فیلم در سالن‌های سینما، همخوانی ترانه علیرضا قربانی با شروع تیتراژ پایان فیلم در سالن‌ها، تقاضای بلیت برای نشستن بر روی زمین در حالی که ظرفیت سالن‌ها تکمیل شده است و به اشتراک گذاشتن لحظاتی از فیلم با دیالوگ‌های شمس و مولانا در این فیلم در شبکه‌های اجتماعی توسط مخاطبان، همه و همه در حالی رخ ‌می‌دهد که این اتفاقات را تنها و تنها در ایام رونق و شکوه جشنواره‌ فیلم فجر سال‌های دور شاهد بودیم.

از سوی دیگر اقبال منتقدان و اهالی سینما نسبت به این فیلم نیز در نوع خود جالب توجه و حائز اهمیت است. گویی برای اولین بار در تاریخ سینمای ایران، گروهی دست به تولید فیلمی زده‌اند که توانسته توجه همزمان مخاطبان عام و منتقدان خاص‌اندیش و نکته‌سنج سینما را جلب نموده و در یک نقطه مشترک به هم برساند؛ اینکه با فیلمی خاص، با قصه‌ای جذاب و روایتی پر کشش همراه با تولید و پروداکشن قابل قبول مواجه هستیم.

بدون شک دستیابی به چنین ترکیبی از رضایت قاطبه مخاطبان در این فیلم می‌تواند، راهنمای سایر تهیه‌کنندگان و کاگردانان سینمای ایران برای تولید بیشتر آثاری از این دست و در نهایت، نیل به هدف اعتلای سینمای ایران باشد و در حالی که در سالهای اخیر، نگاه تجاری حرف نخست را در سینمای ایران زده و تفکر سنتی بر این اعتقاد بوده است که تنها فیلم های طنز قابلیت اقبال عمومی را دارد، مست عشق می‌تواند مسیر جدیدی را در تاریخ سینمای ایران باز نماید.

 ادبیات کهن پارسی، سرشار از قصه های جذابی است که با بروز و ظهور پدیده هایی همچون مست عشق، فضای سرمایه گذاری برای تولید بیشتر آثاری از این دست که به نوعی ادای دین به فرهنگ و ادب و تاریخ و تمدن ایران و اعتلای آن است را بیش از پیش تسهیل خواهد نمود و البته باید این نکته را نیز بپذیریم که اقبال عمومی مخاطبان به آثار کهن ایرانی از جمله حکایت مولانا و شمس در مست عشق یک پیام روشن دارد و آن هم تغییر ذائقه مخاطب است.

اگرچه شاید برای پیش‌بینی سقف فروش مست عشق و حد نهایی اقبال مخاطبان به این فیلم کمی زود باشد، اما مسیر پیش‌رو و میزان فروش این فیلم تا این لحظه، نشان از تداوم این اشتیاق مردم نسبت به فیلم و شکل‌گیری عصر جدیدی در سینمایی ایران دارد که در آن عمق و اندیشه آثار سینمایی حرف اول را خواهد زد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: برای تماشای بازیگران ترکیه‌ای یا قصۀ شمس و مولانا؟ «مست عشق» نیامده رکورد فروش روز اول سینمای ایران را شکست هستی تا سرمستی؛ به بهانه فیلم «مست عشق»

دیگر خبرها

  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • کدام فیلم‌های سینما به جامعه کارگری ادای دین کردند؟
  • سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دورود منصوب شد
  • سینما به روایت «آپاراتچی»
  • پیام نماینده ولی فقیه در لرستان به مناسبت روز معلم و کارگر
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران؛ صدیقه سامی نژاد که بود؟ (+عکس)
  • کانون «نگاره و سینمای» دانشگاه آزاد بروجرد گشایش یافت
  • سینما بدون چهره کارگر ایرانی
  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران